Juventus našel společnou řeč, s Allegrim se domluvil na podmínkách odchodu

04.06., 09:27
Aktuality
Massimiliano Allegri (© Juventus FC)

Juventus v pondělí oznámil, že rozvázal smlouvu s trenérem Massimilianem Allegrim, kterého před dvěma týdny dočasně propustil za nesportovní chování ve finále italského poháru proti Atalantě.

Zkušený Ital byl propuštěn 17. května po zápase s Atalantou, ve kterém neudržel nervy na uzdě a dostal červenou kartu. I přestože dokázal Juventus finále proti týmu z Bergama vyhrát, Allegri nebyl spokojený s výkonem hlavního rozhodčího, jeho chování však bylo přes čáru.

V pondělí klub uvedl, že se obě strany dohodly rozvázání kontraktu. "Juventus a Massimiliano Allegri mohou potvrdit, že se vzájemně dohodli na ukončení smlouvy na konci stávající sezony," uvedlo vedení Staré dámy. "Klub by chtěl Allegrimu poděkovat za všechny sportovní úspěchy, kterých v průběhu let dosáhl, přeje mu zároveň vše nejlepší v jeho dalším působení."

Allegri byl 15. května u zisku patnáctého triumfu v italském poháru. Nejprve byl však během posledních minut vyloučen za to, že se rozčílil na hlavního rozhodčího. Při odchodu ze hřiště si pak ze sebe manažer frustrovaně sundal kravatu a zahodil ji.

Vše vyvrcholilo během pozápasových oslav, kdy italský kouč arogantně zamával sportovnímu řediteli Juventusu Cristianu Giuntolimu. Toto chování vedlo k vyšetřování ze strany disciplinárních orgánů Italské fotbalové federace.

Juventus skončil v tabulce Serie A na třetím místě se ztrátou 23 bodů na vítězný Inter Milán. Za dvě období, které v Juventusu Allegri působil, s turínským klubem získat 12 trofejí, přičemž smlouvu měl platnou až do června 2025.

Odchod Allegriho otevírá dveře bývalému italskému záložníkovi Thiagu Mottovi, který v tomto ročníku dovedl Boloňu k pátému místu a postupu do Ligy mistrů. Právě příchod jedenačtyřicetiletého manažera by mohl nepříjemnou situaci v Juventusu vyřešit.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pipo123

Videl som do budúcna...

Tudor rezignuje, Lotito ukecá Allegriho na lavičku Lazia

Budeme hrať najhnusnejší futbal v histórii Lazia, roztrhám dres Lazia a začnem fandiť konkurenčnému AS ktoré bude pod De Rossim hrať najlepší futbal v Calciu

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Truffaldino

Jen aby tě ta předpověď nemrzela, až se vyplní.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele