Jurečkův agent o odchodu: Musíme být připraveni, tlaku ale nepodlehnu

03.08., 14:46
Rozhovory
Václavu Jurečkovi chybí zápasové vytížení. (© Profimedia)

Tenhle příběh je přinejmenším zvláštní. Václav Jurečka (30) se stal v posledních dvou sezonách pokaždé nejlepším střelcem domácí soutěže. Od přestupu do Slavie nasázel během dvou let celkem 39 gólů, nikdo jich za tuhle dobu nedal víc. Přesto nedostal Jurečka na začátku nového ročníku od Jindřicha Trpišovského ještě ani minutu. A zvláštní věci se kolem zkušeného kanonýra dějí i v zákulisí.

Václav Jurečka přicházel do Slavie ze Slovácka v létě roku 2022 v době, kdy měl za sebou sedmnáctigólovou sezonu v Uherském Hradišti. V prvních dvou ročnících v sešívaném dresu tuhle metu dokonce překonal, přesto se na začátku této sezony rozhodně nedá říct, že by patřil mezi klíčové muže Jindřicha Trpišovského.

Ba naopak, Jurečka nedostal v prvních třech duelech Chance Ligy od realizačního týmu ani minutu a místo něj nastoupili v útoku Slavie Mojmír Chytil, Tomáš Chorý a Daniel Fila.

Situaci kolem Jurečky začali řešit už i fanoušci Slavie, kterým v nedávné době neuniklo několik náznaků, podle kterých se zdá, že v plánech klubového managementu rozhodně není nejlepší střelec posledních dvou sezon základním stavebním kamenem číslo jedna.

Statisticky Václava Jurečky ve Slavii. (©Livesport)

Předseda klubového představenstva Jaroslav Tvrdík například v průběhu července prohlásil, že trenérský tým má garanci toho, že žádní klíčoví hráči ze Slavie už neodejdou. Zároveň ale dodal: "Samozřejmě, že ve sportu bychom nikdy neměli říkat nikdy, ale stojíme o to, aby základní jedenáctka zůstala pohromadě. K odchodům přesto může dojít, typově u Venci Jurečky, který má rok do konce smlouvy. Dovedeme si představit, že v případě dobré nabídky bychom ho mohli uvolnit."

Na další na první pohled malicherné zákulisní záležitosti kolem Václava Jurečky, které však možná dokreslují aktuální vzájemný vztah, pak upozornil Radek Špiláček jeden z členů jeho zastupující agentury TDS Sports. V průběhu června a července přidal na sociální síti X dva příspěvky, na kterých upozorňuje, že za klub nepřišly Jurečkovi na sociálních sítích žádné oficiální gratulace ke 30. narozeninám a poté k přebrání trofeje pro nejlepšího ligového střelce.

Radek Špiláček a jeho post na sociální síti X. (©X @RadekSpilacek)

Oficiální stanovisko pražské Slavie, o které redakce Livesport Zpráv požádala tiskového mluvčího Michala Býčka, pak zní takto: "Václav Jurečka je plnohodnotným členem kádru A-týmu Slavie, který se nejen do klubové, ale celé ligové historie zapsal svými neuvěřitelnými gólovými počiny z minulých třech sezon a obhajobou koruny pro krále střelců. Co se týče například nepopřání na sociálních sítích, jednalo se bohužel o selhání jednotlivce, což jsme si s Václavem hned vyříkali, určitě to nebylo záměrem."

Celou podivnou situaci kolem třicetiletého střelce pak okomentoval pro redakci Livesport Zpráv v následujícím rozhovoru také přímo Jurečkův agent - Němec Tolga Dirican.

Jaký je váš osobní vztah ke Slavii? S kým z klubu nejvíc komunikujete?

"Komunikuji výhradně se sportovním ředitelem Jiřím Bílkem a máme velmi dobrý a profesionální vztah. Podle mě odvádí skvělou práci ve velkém klubu. Je na něj pochopitelně velký tlak, ale spolu jsme vedli vždy velmi korektní a profesionální jednání."

Co říkáte na výkony Václava Jurečky v posledních dvou sezonách v dresu Slavie?

"Jak jsem řekl, Slavia je opravdu velký klub, ale Václav v něm odvádí skvělou práci, což dokazují čísla. Podle mě doručuje přesně to, co se od dobrého gólového útočníka ve velkém klubu očekává. Proto teď o celé situaci diskutujeme."

No a jaká je aktuálně situace? Je ve hře i Jurečkův přesun do jiného klubu?

"Těžko říct. Je normální, že má občas klub jiné plány než samotný hráč, ale mojí prací je chránit mého klienta. Václav je skvělý kluk s perfektním charakterem a vždy bude za dres Slavie bojovat, protože vím, jak moc ten klub miluje. Jsme spolu v kontaktu prakticky každý den, bavíme se o tom, takže uvidíme, co příští dny přinesou."

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
3
3
0
0
8 : 2
9
2
Slavia Praha
3
2
1
0
5 : 0
7
3
Viktoria Plzeň
2
2
0
0
4 : 1
6
4
Sigma Olomouc
2
1
1
0
3 : 1
4
5
Slovan Liberec
3
1
1
1
4 : 3
4
6
FK Mladá Boleslav
2
1
0
1
3 : 2
3
7
FK Jablonec
2
1
0
1
2 : 1
3
8
Bohemians Praha 1905
2
1
0
1
2 : 2
3
Baník Ostrava
2
1
0
1
2 : 2
3
10
FC Hradec Králové
2
1
0
1
1 : 1
3
11
MFK Karviná
2
1
0
1
2 : 3
3
12
Dukla Praha
3
1
0
2
2 : 5
3
13
1. FC Slovácko
2
0
1
1
0 : 3
1
14
FK Pardubice
2
0
0
2
1 : 3
0
15
FK Teplice
2
0
0
2
1 : 5
0
16
Dynamo České Budějovice
2
0
0
2
0 : 6
0

Zeptám se znovu - je tedy nyní na stole nějaká konkrétní nabídka na Václava Jurečku?

"Václav má ve Slavii smlouvu, takže to není otázka úplně na mě. Pokud dojdou v klubu k závěru, že je potřeba budoucnost Jurečky řešit, věřím, že Jiří Bílek za mnou přijde a řekne mi to. Nicméně ani sám hráč na mě s ničím netlačí, protože pro Slavii žije. Ale pokud klub přijde a řekne 'musíš odejít', pak musíme být připravení."

Takže pokud to chápu správně, tak se na tuhle variantu průběžně připravujete.

"Nedovolím, aby takový hráč a střelec odešel v posledních dnech přestupového období jen proto, že si bude klub přát, aby odešel. Takovému tlaku na poslední chvíli nepodlehnu, to se u mě nestane, tomu můžete věřit."

Jaroslav Tvrdík na konci června v oficiálním klubovém rozhovoru navíc prohlásil, že Slavia má aktuálně tři útočníky (Chytila, Filu a Chorého), ale Jurečku přitom úplně opomněl.

"My se bohužel nemůžeme zabývat strategií klubu. Pokud není nejlepší střelec posledních dvou sezon pro klub důležitým útočníkem, i když může samozřejmě hrát na křídle nebo na podhrotu, tak ho možná trenér vidí jako gólmana nebo jako stopera, opravdu nevím. (smích) Ale když se člověk podívá na klubový web, tak je pořád vedený jako útočník, takže opravdu netuším."

Jaká byla Jurečkova reakce? Bavili jste se o tom spolu?

"Samozřejmě, že se to trochu dotklo jeho psychiky. Václav je mentálně hodně silný a velmi inteligentní, koneckonců má vystudovanou vysokou školu. Musím říct, že mi přijde, že pro trenéry a lidi v klubovém vedení je možná občas obtížné právě s takovými hráči pracovat a komunikovat, nejsou na to úplně zvyklí. A to není jen případ Slavie."

Jaký dojem na vás dělá chování Slavie k Václavu Jurečkovi na sociálních sítích? Co jste říkal na výše zmíněné příspěvky vašeho kolegy Radka Špiláčka?

"Lhát vám nebudu, zaskočilo nás to. Opravdu nevím, proč se takové věci dějí. Možná je to nějaká strategie, které nerozumíme. Možná mu jen prostě zapomněli poblahopřát a u tohoto vysvětlení radši zůstaňme. (směje se) Určitě si ale dovedu představit, že v jiném klubu by měl nejlepší ligový střelec posledních dvou let trochu jiné postavení."

Když na závěr trochu odbočím, tak ve vaší stáji jsou i další dva nadějní čeští fotbalisté - jedenadvacetiletý kapitán sparťanského béčka Dalibor Večerka a sedmnáctiletý Florián Višňa z Plzně. Jak se vám líbí jejich vývoj?

"Miluji příběh Dalibora Večerky. Je to stále mladý kluk, ale už teď je hodně silný, má za sebou kemp s 'A' týmem Sparty, takže uvidíme, jaké s ním budou mít na Letné plány. Vždy ho velmi rád vidím, v Praze jsem poměrně často a Dalibor má před sebou velkou budoucnost. Stejně tak Florián, to je jeden z těch hráčů, u kterých si vždy uvědomím, proč fotbal miluji. Na příští roky u obou hráčů se moc těším."

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Jakub Burian

Komentáře (46)

Přidat komentář
Miguel19

Nedostal dort. Bílý Yaya Toure…

Reagovat
PL28

Taky mě to hned napadlo ani dort mu nekoupili

Jako ale má to blbý no, na Euro se nedostal i když mu Hašek slíbil, že když bude dávat góly tak pojede. Ve Slavii byl teď dvakrát nej střelec ligy, a stejně nehraje. Ani mu to evidentně nepomohlo k nabídce na novou smlouvu, když už má jen rok do konce.

Jinak pobavilo i to vyjádření, že trenéři a kluby neumí pracovat s inteligentními hráči

Reagovat
MoonKnight

Akorát, že to byl Jurečka, který měl informovat Slavii, že nechce prodloužit a odejít. Ideálně na konci sezóny bez odstupného a získat štědrý bonus. Tak bude rok sedět, jsem zvědavý, kdo mu pak dá nabídku smlouvy krom Polska.

Reagovat
PL28

A kdy je o tomhle informoval? Teď během léta nebo dříve?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Po minulé sezoně údajně informoval klub, že nebude prodlužovat a preferuje odejít. Slavia mu v tom nebrání. Nabídky, které zatim dostal odmítnul. Prej je je ted mezi nim i klubem dusno.

Reagovat
PL28

O jde o to, kdy mu to prodloužení nabídli. Jestli až někdy na jaře tak je to trochu pozdě ne?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Během jara prosáklo, ze nechce už prodloužit. Neprijde mi tak nak pozdě l...A pokud ano, tak za vyrazne vetsi peníze. Zdálo se, ze panovala shoda, ze zkusi zahraničí...pekne se rozloučí a půjde.

Golu dal hodně, pral bych mu pěknou destinaci.

Reagovat
MoonKnight

Už snad na konci sezóny odmítl prodloužení.

Reagovat
Axelrose

Přesně tak,

Měl velký oči, nejspíš i jeho agent, teď je možný, že mu zbudou jenom pro pláč.

Nastřílel mraky branek, ale pět krát tolik toho zahodil.

Navíc na něj vždycky na konci sezóny hráli, aby toho střelce měl a většinou to právě tím i dohnal.

Loni takto utnuli například Mojmíra.

To bylo nejen evidentní a viditelné, ale hlavně to řekl i sám Trpisovsky.

Tomu by měl líbat inženýr zadní část těla, protože ho držel na hřišti i když hrál totální hovno.

Jestli se mistr staví nad tým, tak ať ho pošlou třeba do béčka, aby měl herní praxí, až půjde ven.

Reagovat
didosh

Reagovat
Mass

Je to tak, minulou sezonu snad prvních deset kol Jurečka nedal gól a co si budem řikat, bez těch gólů ten Jurečkův herní přínos nění moc velkej. Tam ho Jindra hodně podržel.

Reagovat
Nuno čomes

Tahle strategie mu doteď vycházela, není čemu se divit, že to tak bude znova. Bonus za podpis určitě prijemna věc.

Reagovat
MoonKnight

To je, ale pokud 30 letý fotbalista rok nebude hrát, tak mu to sebere hromadu zájemců, být na tribuně rok ve 30 není jako ve 20.

Reagovat
Nuno čomes

Tak to už nám muže být jedno

Reagovat
Sosi

On ta kodesel i ze Slovacka?

Reagovat
Nuno čomes

I z Opavy

Reagovat
Sosi

Reagovat
Sosi

Do Liberce s nim, tam ho nauci

Reagovat
delfin

Reagovat
Axelrose

Reagovat
Greny

A to jste ve Slavii neviděli že to tak dopadne ??? Vždyť to dělá celou kariéru, z Opavy do Slovácka, ze Slovácka do Slavie taky zadarmo ale to asi nevadilo

Reagovat
Losinho

Tak bude rok sedět, to bude bonus jako kráva určitě. A ještě přijde o všechny možný prémie.

Reagovat
Greny

Proč by rok sedel??? V zimě podepíše a ještě ho rádi za pár korun pustíte do toho klubu dřív

Reagovat
Losinho

Tak půl roku. V optimistickým scénáři.

Ale já jsem s tím v pohodě, hlavně ať nehraje

Reagovat
dave30

Je zvláštní, že když klub nechce dál spolupracovat s hráčem, tak ho přeřadí do béčka a řekne mu, ať si hledá angažmá (jako třeba ta trojce v Olomouci). A to nikomu nepřijde zvláštní. Když chce totéž udělat hráč (nechce dál spolupracovat s klubem, tzn. prodloužit smlouvu), tak se vyrojí hlasy, jak s ním má klub zatočit. Myslím, že na to má vliv i to naše specifické OSVČ. Kdyby byli hráči zaměstnanci, tak s nimi kluby nebudou tak moc vyjebávat.

Reagovat
Vinci

Neskutečný čísla na takový kopyto

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
didosh

Reagovat
ratusek

Václave jednej

Reagovat
inferno08

Kdo je to ten Radek Špiláček? Snad ne novinář, protože napsat "30tým" je na pěst...

Reagovat
Raffaello

..."Radek Špiláček jeden z členů jeho zastupující agentury TDS Sports"...

Reagovat
Nuno čomes

Bývalý fotbalista za Kaučuk, Olomouc pak nějaké Německo. Evidentně tam nejaky kontakt zůstal, jinak si nedovedu vysvětlit, proč by zrovna tihle 3 Opaváci měli agenta Němce

Reagovat
Bakary3

Ten agent, to jsou hrozný sračky.

Jak miluje příběh Dalibora večerky, jak miluje fotbal, jak je každý ohromný profesionál a odvádí fantastickou práci, jak jsou to inteligentní kluci, teď nemůže nic sdělit... Tyvole ..

A tyhle vemena kasirujou velký prachy...

Reagovat
didosh

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Losinho

Reagovat
poz3n

V Plzni by se nám hodil…

Reagovat
Houfi

Ani zadarmo na pulrocni hostovani!

Reagovat
poz3n

Momentálně nám chybí kdokoliv kdo by dával góly…

Reagovat
delfin

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mass

Možná se mi to jen zdálo, protože agent docela mlžil, ale Jurečka nikam přestoupit nechce a ani prodloužit smlouvu nechce (aneb čeká na zimní nabídku na volnej přestup s podpisovym bonusem)?

Reagovat
Greny

Ano stejně jako to udělal všude kde byl

Reagovat
Vinci

Nabízí se Plzeň nebo nějaký Poláci

Reagovat
ACSeRw!n

2. Turecka, nebo Indonesie

Reagovat
Sosi

Plzen ma lepsi utocniky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele