Jones ukončil aktivní kariéru, chystá se na trenérskou dráhu

17.08., 15:23
Aktuality
Phil Jones (© Manchester United FC)

Na novou životní etapu se chystá Phil Jones. 32letý někdejší anglický reprezentant vzdal boj se zraněními a oficiálně ukončil aktivní kariéru, místo toho se chystá na roli manažera.

Jones svojí kariéru zahajoval v Blackburnu a před třinácti lety přestupoval do Manchesteru United, kde strávil celkem dvanáct sezon. Dlouhodobě ho ovšem trápila zranění a loni nedostal novou smlouvu, během posledních čtyř ročníků na Old Trafford si na své konto připsal jen čtrnáct startů, naposledy se na trávníku objevil 2. května 2022.

"Moje kariéra byla kratší, než bych si přál," přiznal Jones.

"Pohár se naplnil a já získal trenérskou licenci kategorie A, teď už vyhlížím novou výzvu jako trenér. Rozhodně si přeji převzít nějaký klub, odhodlání mi nechybí," pokračoval.

Jones má na svém kontě 27 startů za anglickou reprezentaci a v roce 2013 se spoluhráči triumfoval v Premier League. S Manchesterem United vyhrál i FA Cup, Ligový pohár, Evropskou ligu a hned dvakrát Community Shield.

"Kvůli návratu jsem udělal vše, co bylo v mých silách, jenomže rehabilitací bylo moc a neustále jsem se vracel na marodku. To neovlivňovalo jenom mě, ale také celou rodinu," prohlásil dále.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

On skončil až teď?

Každopádně je škoda, že byl tak náchylný na zranění, mohl být skvělý stoper.

Reagovat
Martin9719

Tak on taky skvělý byl, bohužel jen pár sezon.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ACSMan

To je dobře, rád uvidím jak u postranní lajny projevuje své emoce pomocí mimiky

Reagovat
Manik...

Legenda

Reagovat
Seydou Doumbia

A dnes skončil i další hráč MU Schneiderlin.

Reagovat
Bandita_Harry

United ich zničil

Reagovat
Acquanni

Legenda fotbalových memes

Jinak ale dost podceňovaný hráč právě kvůli tomu si myslím..

https://youtu.be/t8hUZrEAnyg?si=2bCPbQtKs5GZgDS5

Tenhle zákrok si vždycky vybavím a je to samozřejmě extrémně vtipný, ale zároveň taky jeden z nejšílenějších skvělých zákroků co jsem viděl, ani mě vlastně nenapadá konkurence pro tohle. Do teď nedokážu pochopit, jak to po čtyřech dokázal doběhnout a ještě to vyřešit tak geniálně, že ještě vyhrál odkop od brány

Reagovat
Čenda

legenda ten chlap, a přesně jak říkáš, tohle nemá obdoby. Nejoddanejsi, nejobetavejsi, nejsilenejsi zákrok, co jsem kdy viděl, a taky mě absolutně nenapadá nic podobného.

Reagovat
Acquanni

Oddanost asi Jonese popisuje nejlépe A proto mě byl sympatický. I když já jen v pralesní lize, tak jsem vždycky sám neměl talentu jako většina kluků kolem, ale pral jsem se o každý centimetr prostoru a dýchal pro klub Hrozně rád vídám na té vrcholové úrovni hráče, kteří nemají tolik dáno, ale pro dres by umřeli Ani to nemusí být můj klub, mám tyhle hráče rád!

Reagovat
Busby babes

stejne skvela improvizace, tenhle zakrok

Reagovat
Acquanni

GENIÁLNÍ improvizace

Reagovat
Manik...

To byl masakr. Jít útočník po míči, tak mu snad zlomí vaz

Reagovat
Acquanni

Jak jsem reagoval výše, oddanost k tomuto hráči patří jako přibitá a proto mi byl sympatický

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neutron

Phila som mal hodne rad za jeho obetavost, agresivitu, nic nevypustil a velakrat tie jeho zakroky boli ze wow co teda nakoniec bolo asi kontraproduktivne...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako hráč měl smůlu na zranění, ale třeba bude dobrý trenér, loni pomáhal u18, nevím sice jak velkou roli tam měl, spíš se jen učil, ale určitě něco mladým mohl předat, tak uvidíme za pár let kde bude

Mimochodem další bývalý hráč Tom Cleverley trénuje Watford, myslel jsem že loni ho tam dali jen do konce sezóny a pak někoho přivedou, ale dali mu smlouvu i na novou sezónu a začal 3 výhrama, 2 v lize a postup v poháru, jsem na něj zvědavý jak to bude dál, protože Watford mění trenéry jak ponožky a stačí 2 nebo 3 prohry za sebou a může skončit

Reagovat
Ingimir

Phil "The Phil Jones" Jones

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Bandita_Harry

Srdciar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele