Je čas konečně získat nějakou trofej, tvrdí Kuijt

26.10.2011, 13:52
Aktuality
Do Liverpoolu přišel v srpnu 2006, krátce po úspěšném období, v němž The Reds během 16 měsíců získali čtyři trofeje. Od chvíle, kdy Nizozemec Dirk Kuijt obléká červený dres jednoho z nejúspěšnějších klubů historie, jako by se však po úspěších zem slehla. Blonďaté křídlo či útočník tuší, že nastal nejvyšší čas získat pro hrdý klub další trofej do již zaprášených vitrín.

"Za celou dobu jsem se v Liverpoolu ještě nemohl radovat z žádného velkého úspěchu, přitom jsem byl několikrát moc blízko. Finále Ligy mistrů 2007, semifinále o rok později nebo druhé místo v Premier League," připomněl 31letý hráč sezonu 2008-09, v níž klub z Anfield Road ztratil na mistra Manchester United jen čtyři body.

"Nastal čas konečně něco vyhrát. Tím, že nehrajeme žádnou evropskou soutěž se naše šance logicky snižují, ale například Carling Cup je také skvělá soutěž. Zoufale chceme zvednout nad hlavu nějaký pohár," vysvětlil holandský fotbalista, jehož tým loni vyhořel prakticky ve všech soutěžích. V lize skončil až šestý, Evropská liga mu zavřela brány už v osmifinále a v obou domácích pohárech, FA Cupu i Carling Cupu, došel jen do třetího kola.

Dnes večer hraje Liverpool osmifinále Carling Cupu na půdě Stoke a cíl je jediný - postup. "Bereme ligový pohár velmi vážně a věřím, že využijeme pachuti z Premier League a napravíme si reputaci zde. Loňský rok pro nás byl obrovským zklamáním na všech frontách, ale zlepšili jsme se a letos se pokusíme skončit v některé ze soutěží na vrcholu," dodal Kuijt

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (926)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele