Jakýkoli zápas je pro Ukrajince svátkem. Jsme fanouškům vděční, řekl Rebrov

Včera, 21:42
Aktuality
Serhij Rebrov se těší na dobrou atmosféru. (© Andrzej Iwanczuk/NurPhoto/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Trenér Serhij Rebrov je nadšený z toho, kolik fanoušků navštěvuje zápasy ukrajinské reprezentace v jejích domácích azylech. Páteční vítězný duel Ligy národů v Poznani proti Gruzii sledovalo téměř 22 tisíc diváků a vysoká návštěva se očekává i v pondělním duelu proti Česku v jiném polském městě Vratislavi. Ukrajinci musejí hrát domácí zápasy na neutrální půdě kvůli válečnému konfliktu s Ruskem.

"Pokud bude plný stadion, budeme moc rádi. Jakýkoliv zápas v Polsku nebo v Česku je svátkem pro Ukrajince, kterých je tady opravdu hodně. Jsme vděční každému, kdo nás přijde podpořit. Je tu hodně fanoušků. Nevím, kolik lístků se prodalo, ale jsem si jistý, že zítra bude pro oba národní týmy velmi dobrá atmosféra," řekl na tiskové konferenci ve Vratislavi Rebrov.

Jeho svěřenci se s českým týmem utkají znovu po měsíci, v září v pražském Edenu prohráli 2:3. "Nic se od té doby nezměnilo. Češi v pátek své minulé utkání odehráli v téměř stejné sestavě jako předtím s námi. Složení týmu se již řadu let prakticky nemění. Ano, po prohraném prvním zápase (s Gruzií) vystřídali spoustu hráčů. Mají velmi dobrý kádr, na každé pozici několik hráčů na vysoké úrovni. Soupeře velmi respektujeme, ale myslíme hlavně na naši hru," prohlásil Rebrov.

Jeho tým v pátek porazil Gruzii 1:0 a po úvodních dvou prohrách ve skupině poprvé bodoval. "Nikdy jsem neřekl, že bychom Ligu národů brali výhradně jako přípravu. Můžeme se díky ní dostat na mistrovství světa, takže každý zápas je důležitý. Ale musíme dát šanci mladým hráčům, těm, kteří se v dobrém světle ukazují v domácí soutěži i evropských pohárech. Jakýkoli zápas národního týmu Ukrajiny je svátkem, událostí pro celou zemi. Proto se chystáme tak, abychom zítra zvítězili. Uděláme pro to všechno," řekl Rebrov.

Padesátiletý trenér ze zdravotních důvodů postrádá řadu hráčů včetně několika opor. "Chybí nám hráči, kteří jsou velmi důležití. Ale pokud jste viděli zápas proti Gruzii, tak ti hráči, kteří se objevili v základní sestavě nebo i jako náhradníci, ukázali obrovský ukrajinský charakter. Předvedli, že chtějí a mohou vyhrát," dodal Rebrov.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Gruzie
3
2
0
1
5 : 2
6
2
Česko
3
2
0
1
6 : 6
6
3
Ukrajina
3
1
0
2
4 : 5
3
4
Albánie
3
1
0
2
2 : 4
3

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Slava Ukrajine snad jim to pustime

Reagovat
Pony Slaystation

Ještě by k tomu mohla dát vyjádření vláda na sockách, že jsme sice prohráli, ale pro Ukrajinu je to alespoň naděje, že vyhrát se dá vše.

Snad by pak naskákalo kolaborantům pár infarktů

Reagovat
Txapeldun

Tenhle národ hodně obdivuju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele