Italiano podruhé v řadě s Fiorentinou nezvládl finále Konferenční ligy. Nezasloužili jsme si prohrát, smutnil

30.05., 09:22
Aktuality
Vincenzo Italiano (© AFP)

Fiorentina ve finále Evropské konferenční ligy podlehla v prodloužení Olympiakosu Pireus a prodloužila čekání na cennou trofej. Zklamání pro toskánský celek je o to větší, že finále třetí evropské soutěže nezvládl podruhé za sebou. Podle trenéra Vincenza Italiana si jeho tým nezasloužil prohrát.

"Bolí mě vidět kluky plakat," řekl Italiano po zápase pro Sky Sport Italia. "Prohra bolí. Dva roky po sobě jsme se probojovali až do finále, ale samozřejmě musíte to přetavit v zisk trofeje a to se nám nepodařilo. Cítíte se zničení, když vidíte, jak soupeř zvedá trofej," přiznal 46letý rodák z Karlsruhe.

Podle Itala byl gól Olympiakosu nezasloužený, což porážku zhoršuje. "Nezasloužili jsme si prohrát. Je to pro mě obrovské zklamání. Je to třetí finále, které jsme hráli. Tentokrát jsme ho sice odehráli dobře, ale zdá se, že stále nemáme dostatečnou vyzrálost a chytrost na to, abychom takové finále vyhráli," smutnil Italiano, jehož tým před rokem neuspěl ve finále Coppa Italia s Interem (1:2) a v loňské sezoně na závěr Konferenční ligy podlehl West Hamu United (1:2).

Fiorentina v šestém finále soutěže UEFA prohrála popáté, uspěla pouze v roce 1961 v Poháru vítězů pohárů. Čtvrtfinálový přemožitel Viktorie Plzeň čeká na trofej od sezony 2000/01, ve které ovládl Italský pohár. Barák nenavázal na spoluhráče z reprezentace Tomáše Součka a Vladimíra Coufala z West Hamu, kteří zůstávají jedinými českými vítězi Konferenční ligy.

Italianovi za měsíc vyprší smlouva a není jasné, jestli ve Fiorentině zůstane. "Právě teď se cítím zahořklý, zklamaný a zlomený, protože jsem opravdu věřil v jiný konec," odpověděl na otázku ohledně své budoucnosti, aniž by upřesnil, kdo ho zklamal. "Do konce sezony nás čeká ještě jeden zápas v neděli s Atalantou Bergamo, poté si promluvím s prezidentem," dodal.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (7)

Přidat komentář
sergi

V tom zápase si podľa všetkého skôr nikto nedovolil vyhrať.

Reagovat
vceradnesazitra

Není to nějaký vzdálený bratranec Kanea?

Reagovat
ZLATOPRAMEN

Italiano loositano

Reagovat
AC torino

Za tento zapas si to nezasluzil nikto. Mali ho zrusit a opakovat, alebo dat trofej Celticu

Reagovat
FKVZLFC

Jestli existuje nějaký žebříček nejnudnějších evropských finále, tak se po včerejšku muselo měnit pořadí na špici ...

Reagovat
JeséRodriguez

podobnej názor se objevuje každým rokem

Reagovat
Moshe Dajan

Dobře mu tak Talijánovi, za to, že nám před Eurem dusí Baráka, debílek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele