Ipswich pokračuje v posilování, přivedl Phillipse a Szmodicse

16.08., 15:18
Aktuality
Kalvin Phillips (© itfc.co.uk)

Kalvin Phillips podruhé během tohoto kalendářního roku odchází z Manchesteru City. Anglický záložník na jaře hostoval ve West Hamu United a nyní si ho vypůjčil Ipswich, nováček Premier League vedle něho představil i jednu posilu do ofenzívy.

Anglický mistr Phillipse koupil předloni za necelých padesát milionů eur z Leedsu United a investice se mu nevyplatila. 28letý fotbalista si nevybojoval místo v základní sestavě a za rok a půl naskočil jenom k 31 soutěžním zápasům. Lepší to nebylo ani ve West Hamu, za ten na jaře nastoupil desetkrát.

"Na tenhle den jsem čekal několik týdnů, teď je konečně tady a já jsem šťastný," řekl po podpisu smlouvy.

"Mám za sebou několik pozitivních rozhovorů s hráči i manažerem (Kieran McKenna), o němž jsem slyšel jen samá pozitiva. Výkony Ipswiche jsem loni sledoval, vím, jakou za sebou má sezonu a jsem nadšen, že budu jeho součástí. Chci hrát co nejvíce, znovu si užívat fotbal a pomoci týmu k co největšímu počtu výher," dodal.

Ipswich je po postupu do Premier League na trhu aktivní a získal už osm nových posil. Vedle Phillipse s ním dnes smlouvu podepsal rovněž ofenzivně laděný záložník Sammie Szmodics (28), který loni za druholigový Blackburn nastřílel 33 soutěžních branek a letos se stihl trefit už třikrát. V Ipswichi podepsal čtyřletý kontrakt, suma za přestup činí devět milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík / itfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
LyEX

Po Mangalovi druhý najhorší prestup City, ten chlapec zabudol hrať futbal a vyzeral ako z okresu pri prvoligistoch. Ináč povahovo sympaťák veľmi, snáď to opäť naštartuje, lebo u neho je to psychika.

Reagovat
smazaný uživatel

Szmodics si myslím, že není úplně dobrý podpis. Bude se Ipswichi hodit příští sezónu v Champu, tam mu ten otevřený styl hry sedí a dokáže být produktivní. Ještě před dvěma lety nevynikal v Peterborough, táhne mu na třicet, jsem rád, že jsme se o něj ani konkrétně nepokoušeli.

Naopak Phillipsovi by Ipswich mohl sednout, McKenna hraje podobný fotbal jako Bielsa, takže tahle spolupráce by fungovat mohla, pokud se dá psychicky dokupy.

Reagovat
Sigma Olomouc

Legenda ManCity

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele