Hvězda na odchodu? AS Řím údajně nepočítá s Dybalou, ten má nabídku ze Saúdské Arábie

14.08., 17:45
Aktuality
Paulo Dybala (© AFP)

Itálii zaměstnává nová sága. Podle několika zdrojů se AS Řím hodlá zbavit argentinského útočníka Paula Dybaly (30). Hráčův agent se měl sejít s představiteli klubu, aby projednal budoucnost svého klienta. Ten má mít na stole nabídku na působení v Saúdské Arábii za zhruba 15 milionů eur ročně.

Cesty AS Řím a Dybaly by se mohly brzy rozejít. Televizní stanice Sky Sport Italia nedávno informovala, že bývalý hráč Juventusu odmítl lukrativní nabídku saúdskoarabského celku Al Qadisiya, ale zdá se, že Vlci na Argentincův odchod začali tlačit. Ten tak nakonec do exotické destinace nejspíš zamíří.

Sky Sport a La Repubblica tvrdí, že AS je připraveno se s útočníkem rozloučit, a Il Corriere dello Sport dodává, že Dybalův agent Carlos Novel se v úterý večer sešel s jeho představiteli.

"Možná, že Dybala už není středobodem římského projektu. Částečně kvůli jeho platu, částečně proto, že Římané podepsali náhradu v podobě Matiase Soulého za 30 milionů eur, a také proto, že nové vedení ve složení trenér Daniele De Rossi, technický ředitel Florent Ghisolfi a generální ředitelka Lina Souloukouová považuje některé hráče za minulost," prozradil zpravodaj Sky Sport Angelo Mangiante.

Podle něj byli Římané připraveni přijmout nabídku ze Saúdské Arábie, ale hráč jim svým odmítavým rozhodnutím udělal čáru přes rozpočet. Situace se nakonec změnila ve středu, kdy novinář Fabrizio Romano oznámil, že Dybala podepíše s novým celkem tříletou smlouvu.

To, že s ním jeho současný zaměstnavatel v sestavě nepočítá, dokazuje fakt, že se dohodl na podmínkách smlouvy také se 27letým útočníkem Nice Jeremiem Bogou a chce přestavět ofenzivní řadu.

"Na mé rozhodnutí nemělo nic vliv. Proti Evertonu jsem postavil tým, který jsem chtěl vidět. Blíží se začátek sezony a my se musíme více přiblížit tomu, jak chceme hrát. Experimentoval jsem, stejně jako v jiných zápasech. Ti, kteří jeli do Anglie, jsou všichni hráči Říma. Uvidíme, co se stane. To platí nejen pro Dybalu, ale pro všechny. Když se mě vedení ptalo, jestli jsou nějací hráči, kteří by měli za každou cenu zůstat, řekl jsem, že ne. Kdo chce odejít, může tak učinit," prozradil před několika dny v rámci přípravy trenér De Rossi.

Autor: ČTK / Róbert Krupár

Komentáře (58)

Přidat komentář
Lech

Zustane

Reagovat
Shatry1978

V to pevně doufám ::wink

Reagovat
Largo

Neodejde, je to kachna. I kdyz bych ten odchod z urcityho uhlu pohledu chapal.

Reagovat
pastal

Už jsem se jinde vyjádřil dost, jestli ho vedení prodá tak jsou pro mě čůraci ještě to načasování před začátkem ligy

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
FC Porto FC

Zbavit se Dybalu kterej více méně tahá Řím sám? Úplná blbost

Reagovat
Milan.B

Davaj do AC

Reagovat
Furia Ceca

Když už opustí AS, tak ať je aspoň v Itálii...

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Emmett Brown

Bol by som rád, keby ostal ešte rok, na Saudskú Arábiu má čas. Obávam sa ale, že vedenie už má jasno, ten plat je/bude na pomery AS obrovský.

Reagovat
Emmett Brown

A ešte chcem dodať, že mám taký vnútorný pocit, že ten jeho plat čoskoro dostane iný hráč z Juventusu...

Reagovat
Largo

Ja myslim, ze Chiesa nedorazi… pro jeho ego a plat tam neni misto.

Reagovat
Emmett Brown

Plat by bol asi podobný ako má Dybala, s tým egom ale súhlasím. Nedávalo by to moc zmysel, ale na to sme si už za tie roky myslím zvykli.

Reagovat
Nuno čomes

O kolik se má těch 3,8 mega letos navýšit?

Reagovat
Largo

Má mít 16 hrubýho.

Reagovat
Largo

Těch 16 by platilo až pro další rok. Jestli v týhle sezoně odehraje aspoň 14 zápasů, tak se mu smlouva automaticky prodlouží a za rok bude brát 16 v hrubým.

Reagovat
Truffaldino

https://football-italia.net/dybala-meets-al-aadsiah-why-roma-must-sell/

Současná smlouva zajišťuje Paulitovi 6m čistého (4,5m + 1,5m bonusy resp. 3,8m + 2,2m v závislosti na zroji, calcio e finanza loni udávalo první součet, letos druhý, v zásadě je to ale irelevantní, neboť se Paulito v obou předchozích letech dostal na plných šest), tedy 11,1m hrubého. Daný výčet nezahrnuje provize agentovi!

Pokud La Joya odehraje ještě dalších 15 utkání s minutáží alespoň 45 minut, dojde k prodloužení ze stávajícího konce k létu 2025 na konec sezóny 2026 s navýšením na 8,6m čistého, tedy 16m hrubého. (la Repubblica)

Reagovat
10

hmm...tak to je jasné

Reagovat
Nuno čomes

Na capology je právě 3,8/7,04

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pozor skluz!!!

PDF or die.

Pořád věřím, že je to hoax.

Reagovat
Lech

Reagovat
Raffaello

Forza Paulito!

Reagovat
pawels

Nejhorší je, že člověk má pocit, že mu je furt 23

Reagovat
sergi

Reagovat
pastal

Prodat Dybalu za 15 a koupit Bogu za 20 to dává opravdu smysl to že má nejlepší plat v týmu je jedna věc, ale on si za své výkony ty prachy zaslouží neměli prodlužovat a navyšovat mzdu jiným borcum, kteří si to ani za své výkony nezaslouží

Reagovat
Nuno čomes

Kdybyste za něj dostali 30, tak dobre, ale těch 15, které stejně otočíte a nějaký plat tomu hráči taky musíte dát... To mi nejde moc dohromady.

Reagovat
Lech

Reagovat
Lech

Reagovat
Di Stéfano

Nech tam ešte pár rokov ostane a potom aj s Paredesom do Bocy

Reagovat
Largo

Paredes se do Bocy vrátí už příští léto.

Reagovat
10

podle mě to není ani tolik o platu, jako o jeho taktický "uchopitelnosti"...on je prostě skoro pro každýho trenéra dilema, musí se to stavět pro něj

pokud nemáš hru, je to geniální hráč, co vyřeší sám spoustu problémů, pokud ale najednou chceš hrát víc systémově, máš k tomu konečně vhodné hráče, tak je tam najednou Paolo takový luxus navíc...

Reagovat
Largo

Přesně proto si myslím, že k tomu DDR svolil. Chce hrát víc systémově, rozložit to mezi víc hráčů, a Dybala se mu na to jeho ostrý, rychlý křídlo nehodí. Nicméně by podle mě měl hrát v roli desítky pod hrotem v systému 4-2-3-1. A střídat se s Baldanzim.

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
10

já vím, to už se tady řešilo...podle mě to nemůže v tomhle složení úspěšně fungovat

Reagovat
Largo

V tomhle složení ne, naráží to na nedynamickou a nepohyblivou zálohu, která neumí sbírat míče včas ani je distribuovat.

Reagovat
Truffaldino

Tohle si právě nemyslím, Boga s Chiesou přece také nejsou ukázkou systémových hráčů. Pokud je skutečně pravda to, co píše la Repubblica, tak zmíněné navýšení může být pro klub docela strašák, protože prodlužuje smlouvu a následné navýšení je v hodnotě jednoho dalšího hráče. Ve výsledku se střetne zájem klubu, aby se Paulitovi šetřilo s minutami se zájmem Danieleho, který chce mít hráče libovolně k dispozici. A do toho se promítá chabý zájem o Abrahama.

Já osobně bych si chtěl Paulita nechat a místo pro něj vidím, otázka je, zdali by byl přístupný k změně/podpisu nové smlouvy (Pinto to chytře nechal na budoucím DS), 16m je strašně moc.

No nakonec bych jedno pozitivum na jeho případném odchodu přeci jen našel - Ghisolfi s vedením se snaží vyházet hráče s nejvyššími příjmy, no a po Paulitovi s Tammy je na řadě ... Lorenzo!

Reagovat
Francesco Totti AS

Pokud chce Paulo zůstat a klubu vadí jeho plat, proč si teda normálně nesednou a nepodepisou novou smlouvu, která bude vyhovovat všem?

Reagovat
Nuno čomes

OT: Tak teda Prime s tím přehnaným mladým Američanem Juve vůbec nezávidím

Reagovat
10

Reagovat
Raffaello

OT Juve: Chiesa byl vyřazen z tréninkové skupiny prvního týmu (CorSport)

Reagovat
Pozor skluz!!!

V pondělí má být jasno.

Poslední nabídka je 30 mega ročně..

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jeho plat za mě není problém, v rozpočtu se uvolnilo přes 20 mega.

Když mu dá klub to prodloužení hned - pořád věřím, že agent jen zinscenoval nátlak na toto, a zvýší plat na 6 fix + 2 bonusy, FFP je cajk a stejně půjde příští rok, Saudové ho budou lákat pořád. Je úplně jedno, kolik berou ostatní, protože Joya je poslední hráč na hodně dlouho, který v AS takovou dardu dostal/dostane. Ale jediný, který za to stojí. Ta politika je pak jasně nastavená.

Pořád je horší takového hráče nemít než draze mít. Přínos je pořád velký na hřišti i mimo něj.

Na jeho vhodnost do systému kašlu, systémy měníme celou dobu nebo žádný nemáme, vždy byl platný a vždy bude, v základu i z lávky. Jiného rozdílového hráče nemáme.

Reagovat
Raffaello

OT: Twitterem se spustila lavina, protože Romeo Agresti napsal, že Yildiz pro novou sezonu dostane číslo 10. Takže Juve komunita to šíří ve velkém. Snad by prý měl i konečně podepsat nový kontrakt. Týden zpátky se ale psalo, že chce moc peněz. Čísla dresů by měla být brzy oficiálně venku, zvlášť když v sobotu začíná liga, byť Juve hraje až v pondělí.

Reagovat
10

myslím, že se na toho chlapce nakládá přehnaně moc, zatím toho zase tolik nepředvedl...

Reagovat
Raffaello

velký závazek, velký tlak... na druhou stranu, ve světle očekávání od Dušana, tahů Giuntoliho a příchodu Koopa (na něm bude enormní tlak, pokud dojde, protože všichni budou čekat na jeho neúspěch), se ten tlak rozloží a ve finále on nebude tou hlavní postavou ve světle reflektorů, jako to měl třeba Pogba

Reagovat
10

3 góly v Serii A...tohle číslo by si měl hráč nejdřív zasloužit, nepřijde mi to jako dobrej nápad

Reagovat
Raffaello

Souhlas. To nepopírám. Nedal bych mu ho. Stejně jako bych ho v minulosti nedal Pogbovi. Pro mě je číslo 10 pro umělce. Hráče, který je unikání i osobností. Platini, Roby, Alex, pro mě i Dybala… Mají/měli určitou auru. Ale to je můj boomerský pohled, asi jakože kapitánskou pásku bych v životě nedal neitalskému hráči.

Jen říkám, že to číslo na něj nevytvoří tak velký tlak.

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

A to ještě zapomínáte, že 10 nabízeli i Bernardeschimu při jeho příchodu... ten měl ale dost soudnosti na to, aby to odmítl.

Reagovat
Raffaello

Berna je hlavně hodně spirituální člověk. Tam to asi nebylo asi tak o soudnosti jako o respektu. Mrzí mě, že to zabalil tak brzy, ale přesto ho pořád sleduju a respektuju. V Kanadě dělá pro fotbal hodně a zjevně se tam našel, což je skvělý. Ve výsledku našel svoji cestu.

Reagovat
Largo

Reagovat
M11

Reagovat
Raffaello

Janov nezíská Fábia Silvu - Fábio Silva (22) je znovu na odchodu z Wolverhamptonu Wanderers, nezamíří však do Janova, který měl zájem o hostování. "Vlci" nabídku italského klubu odmítli.

Tohle je celkem brzda pro Janov, Violu a Juve. Janov musí rychle hledat jinou variantu.

Reagovat
Largo

Šomurodov vibes?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele