Hrubeš před startem videa cítí nervozitu jako před pískáním derby

30.11.2017, 08:58
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nervózí je, protože to je na Spartě. A tam panují jiná pravidla.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
sosna

...od jarní části sezony bude video vždy v jednom utkání každého kola podle toho, které utkání si vybere televize O2TV Sport, jejíž přenosový vůz videorozhodčí používá...

Reagovat
smazaný uživatel

Amatérismus nejhrubšího zrna.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, já to chápal tak, že video rozhodčí bude od jara v každém zápase. To si dělají srandu, ne? Sranda liga, fakt.

Reagovat
ttopi

Četl jsi předposlední odstavec? Nebo jsi to jen nepochopil? Klidně Ti to vysvětlím, pokud tomu nerozumíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Těch článků na toto téma bylo víc. To je fuk. Neřeš.

Reagovat
ttopi

Pak nechápu tvůj předchozí komentář.

Jde o to, že musí nejprve dostat liga nějaké povolení a to vždycky trvá. Pokud by se již teď zainvestovalo do všech zápasů a pak se povolení nedostalo - kdo tu ztrátu nahradí? Ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, prostě těch článků bylo víc a podávalo se to způsobem, že na jaře u nás bude video. Já chápu, co píšeš. Ale podávalo se to jako hotová věc. Ale nic není rozhodnuté, nic není jisté. To je jedno. Novináři píšou jiné i sračky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Nehledě na to, že technicky to zajišťuje O2. A pokud nemají jistotu, zda povolení bude, či ne, nebudou bez toho investovat do více přenosových vozů a techniky. To je prostě logické. A dost možná, že pokud se v budoucnu věc rozšíří na 100% zápasů, bude muset proběhnout tendr na poskytování této techniky. Ono to není jakože hop na krávu a hned je tele.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ono po tom skákání na krávu se volá mnoho let. Tak se nediv, že to prostý lid chce mít hned a všude.

Reagovat
sosna

Pak se ale můžeme bavit o regulérnosti jarní části soutěže. Pro příklad třeba Baník bude dál sbírat body brankama z ofsajdů, zatímco eSka budou pod kontrolou videorozhodčích, jejichž nasazení určí soukromá společnost O2...

Reagovat
ttopi

Tvoje myšlenka je založená na tom, že chyby v zápasech jsou úmyslné. Což je nesmyslná myšlenka a není relevantní vzhledem k procesu nasazení videa.

A navíc, pokud by se měl někdo cítit poškozený tím, že jeho zápas není dozorován videem, ale jen rozhodčím, tak analogicky by se již nyní mohl některý celek cítit poškozený tím, že jeho zápas řídí "slabší" rozhodčí, než třeba jiné zápasy. Takhle to asi brát nejde.

Předpoklad regulérnosti soutěže je takový, že se každý snaží dělat svou práci nejlépe, jak dovede.

Reagovat
sosna

1. Myšlenka, že chyby rozhodčích v některých zápasech jsou úmyslné, rozhodně není nesmyslná. Vzhledem k tomu, co se v české lize dělo v letech minulých. Netvrdím, že je to relevantní k nasazení videa.

2. Jen poukazuju na skutečnost, že ve dvou paralelních zápasech bude různý způsob rozhodování. Pokud třeba v Edenu rozhodčí odhalí gól z ofsajdu pomocí videa a ve Vítkovicích padne gól z totožné situace a bude uznán, může se hned několik aktérů cítit poškozeno. Který rozhodčí je "slabší" a který "silnější" je těžko prokazatelné, ale mít nebo nemít video je dost velký rozdíl podle mě.

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak podobný to bylo s nasazováním brankových rozhodčích. Ti taky byli zavedeni s velkou slávou, ale také byli přítomni jen na jednom zápase kola. Po jedný sezóně je FAČR bez vysvětlení zrušil.

Reagovat
pajka-juve

To vysvětlovat nepotřebovalo. Byli tam úplně na nic. Nepomohli hlavnímu ani pomezním. Ruce ve vápně nevidí, balon za čárou i když jsou u tyčky a mají to rovně nevidí, jediný dvě věci co měli na starost a nic.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kepy_FCB

O2 vysila hlavne zapasy S+S ne?

Takze to tyto kluby stejne brzy zatrhnou, bo by byli jeste vice v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Video je v hokeji a ty zápasy se stejně dojebávají. Budou se dojebávat dále i s videem. Nic to nezlepší. Možná sem tam se uzná nějaký gól a pískne nějaký offside. Možná na začátku více, aby si lidi mysleli, co to není za dobro. Ale brzy fanoušci uvidí, že to je ke stejnému hovnu jako v hokeji.

Reagovat
ttopi

Ono to ale jinak udělat nejde. Leda že by tam rozhodčí nebyl a celý zápas řídil nějaký robot, který by měl k dispozici záznamy ze všech kamer, ze všech úhlů, a byl by schopen obrovskou rychlostí vše vyhodnotit a podle toho buď písknout, nebo nechat hru běžet.

To ale nechceme ne? Rozhodčí tam musí být. To video je určeno na podstatné momenty (klíčové zákroky ve vápně, ofsajdy, branky,...). Chyby v autech, rozích, udělování/neudělování karet, pískání/nepískání některých faulů bude furt. Po celým světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že fotbalové a hokejové zápasy mi po stránce rozhodčích a chyb přijdou stejné, akorát v hokeji je video. Ale nakonec je na panu rozhodčím, zda vůbec k videu půjde, zda ho použije a jak. Pokud prostě je rozhodčí podmazaný, nebo chce držet jiné straně, tak drží. A video není žádná záruka. Neříkám, že to video není pomoc. Ano, malá pomoc je. Ale pokud se bude chtít, ty zápasy budou zkažené pořád. A nemusí tam být robot. Těmi sporty tečou prachy, takže to 100% být nemůže. A on už divák pocítít, co je chyba, jak píšeš. Nebo něco víc.

Reagovat
ttopi

Právě že ne, protože pokud vím, tak ikdyž si rozhodčí poradu nevyžádá, ti lidé u videa mu můžou určité situace hodnotit sami od sebe, pokud uvidí, že je rozhodčí přehlédl. A pokud si někdo myslí, že bude podmázlý jak rozhodčí, tak lidé u videa, tak to už hraničí trochu s paranoiou.

Reagovat
pajka-juve

To je to nejhorší co může být, aby mu říkali co jak je. Má být video rozhodčí na stadionu na místě, kde si to rozhodčí může prohlídnout sám a ne si nechat radit, potom se klidně vymluví stylem "já si nebyl jistý a oni mi řekli, že to bylo tak a tak" pěkně ať se na to podívá a rozhodne se sám podle toho co vidí. Použít video jen na 3-4 případy: nejistota při penaltě, offside, červená karta mimo míč nebo při souboji když to rozhodčí nevidí dobře, mohlo by být i jestli gól byl nebo ne, ale na to je lepší branková technologie.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bysme to nechtěli? Já bych docela chtěl, aby všechny zápasy byli naprosto regulérní a aby bylo každé porušení pravidel potrestáno.

Reagovat
ttopi

To chce každej, ale ne za cenu toho, aby se ze sportu ztratili lidi (rozhodčí). Podobně bychom mohli chtít, aby každej člověk měl pod kůží čip, kterej by sledoval pohyb a nedal by se nějak obejít. To by pak bylo snažší dopadení pachatelů a svět by byl spravedlivý. V pořádku taky?

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnáváš nesrovnatelný. Občani mají právo na soukromí, kdežto fotbalisti jsou už tak při hře pod dohledem tisíců lidí a desítek kamer.

Reagovat
ttopi

Právo na soukromí by ale mělo být potlačeno před "právem" na spravedlnost ne? To, co říkáš, je stejně špatná logika, jako když někdo odposlechem zjistí trestný čin, ale pak odposlech nemůže použít třeba. Takže poškozený člověk neucítí satisfakci, přestože se ví, co a jak bylo, ale zkrátka odposlech někdo nepovolil.

Já samozřejmě nejsem pro žádné čipy, ale pravdou je, že by bylo všechno snažší. Stejně tak s robotem na fotbalovém hřišti - a toho právě taky nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Je prostě něco jinýho bejt sledovanej v práci, kde už na tebe stejně čumí tisíce lidí a něco jinýho bejt sledovanej doma, to ostatně nejsou ani fotbalisti.

Reagovat
ttopi

Dobře. Tak zápas budou řídit rozhodčí. A co fotbalisti? Ti taky dělají své chyby. To už má dost blízko k tomu, že budou místo lidí hrát fotbal roboti, aby bylo vše bezvadné a bez chyb.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele