Hráči potřebovali odpočinek. Šest změn ale bylo riziko, připustil Koubek

19.08., 08:57
Aktuality
Miroslav Koubek (© AFP)

Viktoria Plzeň zatím zvládá náročný program na jedničku, když zápasy nejvyšší soutěže kombinuje se zápasy předkola Evropské ligy. Trenér Miroslav Koubek ale po utkání v Českých Budějovicích přiznal, že cítil, že je třeba šetřit síly. "Šli jsme proto do rizika a udělali jsme šest změn," řekl kouč. V první půli prý hra trochu drhla, po pauze, kdy poslal na plac opory, už to prý bylo ze strany Viktorie ono. Plzeň pak brala výhru 3:0.

"Myslím, že jsme byli efektivní. Ve druhé půli jsme měli ještě nějaké šance. V první tedy ne. Tady šlo ale hlavně o to, abychom vyhráli a zároveň pošetřili síly. Bylo to už páté utkání během patnácti dnů. Už jsme viděli, že si někteří hráči musí odpočinout. Šli jsme do rizika a udělali šest změn," uvedl k utkání zkušený kouč.

Věděl také, že Plzeň v první půli na hřišti nedominovala, domácí tým se statečně pral a zlobil favorita. "Bylo to na naší hře vidět. Kluci se do toho museli dostat, tedy ti, co nemají takovou minutáž v poslední době. Ale náš výkon i při této konstelaci stoupal," hodnotil Koubek. "Když jsme vedli 1:0, tak jsme se rozhodli, že druhý poločas pojistíme a dáme tam zkušenější hráče. Těm jsme ušetřili poločas," pochvaloval si.

Zápasy hodně prožívá, když ale Dynamo za bezbrankového stavu dopravilo míč do sítě, byl prý úplně v klidu. Hned viděl, že gól Dynama nebude platit. "Viděli jsme ruku i faul. Potvrdilo se to, naše domněnka byla správná," prohlásil do kamer O2 TV.

Plzeň šla do vedení z pokutového kopu, který proměnil záložník Jirka. Ani tady neměl zkušený trenér nervy na pochodu. "U něj jsem při penaltě klidný. On je kope perfektně, má skvělou kopací techniku. Má razantní střelu, dobře utaženou," chválil penaltového exekutora nejstarší trenér v Chance Lize.

A spokojený byl pochopitelně i střelec prvního plzeňského gólu v Českých Budějovicích. I on si věřil, že penaltu promění a pohne ukazatelem skóre. "Když jdu na penaltu, tak si věřím a jsem rád, že to tam padá," konstatoval Jirka, který gólovými úspěchy posiluje svou pozici ve Viktorii. "Máme těžký program. Hrajeme předkola Evropské ligy, kde jsou kvalitní týmy. Tak je jasné, že trenér musí sestavou rotovat. Když dostaneme šanci, musíme být připravení se ukázat," dodal.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
5
5
0
0
12 : 4
15
2
Viktoria Plzeň
5
4
1
0
12 : 1
13
3
Slavia Praha
5
4
1
0
9 : 1
13
4
Sigma Olomouc
5
3
1
1
8 : 6
10
5
FC Hradec Králové
5
3
0
2
4 : 3
9
6
1. FC Slovácko
5
2
2
1
2 : 3
8
7
Slovan Liberec
5
2
1
2
8 : 5
7
8
FK Jablonec
5
2
1
2
5 : 3
7
9
Bohemians Praha 1905
5
2
1
2
5 : 5
7
10
FK Mladá Boleslav
5
2
0
3
10 : 7
6
11
Baník Ostrava
4
2
0
2
3 : 3
6
12
FK Pardubice
5
1
0
4
4 : 8
3
13
FK Teplice
5
1
0
4
5 : 10
3
14
Dukla Praha
5
1
0
4
2 : 8
3
15
MFK Karviná
4
1
0
3
3 : 10
3
16
Dynamo České Budějovice
5
0
0
5
1 : 16
0

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (9)

Přidat komentář
Hurrikane

Odpočinuli si na jeden poločas? Kvalitní práce.

Reagovat
dontcallmeandre

To jde taky poznat a hlavně se to do zimy nasčítá. Plzeň čeká na podzim 8-10 zápasů v evropě, musí se tu rotaci naučit a zvyknout si na to. Celý podzim v úzkém kádru nezvládnou. Kdyby to ti, co dostali šanci, zvládli proti budějovicím lépe a nebáli se o výsledek, tak by někteří ušetřili zápas celý.

Reagovat
poz3n

Tohle je ale problém Plzně roky nazpět, co si pamatuji, tak vždycky když po evropskym zápase přišla béčková sestava na jakoby hratelnýho soupeře, tak to pravidelně končilo průserama.

Reagovat
dontcallmeandre

Jj, ale teď to v podstatě zvládli. Naštěstí pro ně jsou budějovice tragické.

Reagovat
poz3n

Jj, ale mám strach přesně z těchhle utkání v průběhu podzimu. Tam podle mě na Slavii a Spartu nabereme ztrátu.

Reagovat
$dolar$

Tragicke rozhodne nebyli. Prvni polocas byli lepsi, jak my. V druhym ho zabrzdil ten gol na 2:0, ale pak zase nas treba 10 minut tlacili. Ten tym ma rozhodne nejakej potencial.

Reagovat
dontcallmeandre

to jste spíš byli tragičtí y, než budějovice ok. tím neříkám, že se nezvednou. ale to že se jakžtakž hecnou na zápas se soupeřem, kde se od nich nic nečeká a soupeř má ještě provizorní sestavu, není žádný ukazatel.

Reagovat
Axelrose

To si pleteš s námi

Reagovat
Pepe1911

Musel vystřídat. Kdyby šlo všechno dobře, tak by je tam nechal déle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele