Hložek má nakročeno do Premier League. Na příchodu českého reprezentanta pracuje Leicester

12.08., 11:30
Aktuality
Adam Hložek je na odchodu z Leverkusenu. (© AFP)

Leverkusen pravděpodobně opustí Adam Hložek (22), jenž nenaplnil vysoká očekávání. Podle nejnovějších zpráv by měla bývalá opora Sparty zamířit na hostování do Leicesteru City, dohoda má obsahovat také povinnou opci ve výši 17 až 18 milionů eur i s bonusy.

Hložek do Leverkusenu přišel před dvěma lety ze Sparty, během zmíněného období se mu však nepodařilo trvale usadit v základní sestavě, proto se opakovaně spekulovalo o jeho odchodu.

Rodák z Ivančic byl spojován se Stuttgartem, nakonec to však vypadá, že se přesune do Anglie. Podle novinářů Fabrizia Romana a Floriana Plettenberga vede pokročilá jednání Leicester City. Hložek by měl k nováčkovi Premier League zamířit na roční hostování s povinnou opcí ve výši 17 až 18 milionů eur. Český reprezentant se ještě musí s Foxes dohodnout na podmínkách.

Hložek má za Leverkusen na kontě 80 soutěžních zápasů s bilancí 14 gólů a 11 asistencí. V minulé sezoně se podílel na prvním německém titulu v klubové historii a slavil také zisk DFB-Pokalu. Bayer nebyl daleko od ceněného treble, ve finále Evropské ligy však podlehl Atalantě Bergamo.

Autor: Jiří Vojík / x.com/fabrizioromano, x.com/Plettigoal

Komentáře (303)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele