Hejda po třetí porážce ve finále poháru: Bolí to, ale jedeme dál

23.05., 08:21
Aktuality
Lukáš Hejda (© Viktoria Plzeň)

Plzeňský kapitán Lukáš Hejda neuspěl ani ve třetím finále domácího poháru. S dnešní porážkou 1:2 od Sparty se jen těžko smiřoval a po závěrečném hvizdu se musel jít na chvíli uklidnit do kabiny. Čtyřiatřicetiletý obránce na tiskové konferenci litoval laciných inkasovaných gólů - první obdrženou branku označil za komickou a druhou v nastavení pak za kudlu do zad.

Hejda s Plzní vedle dnešního duelu neuspěl ve finále poháru ani v roce 2014 rovněž proti Spartě a před třemi lety proti Slavii. Ani v jednom zápase přitom nebyli Západočeši horší. "Hned (po závěrečném hvizdu) jsem musel jít do kabiny, abych se trochu uklidnil. Nedokázal jsem se moc soustředit, protože se to ve mně vařilo. Potřeboval jsem být chvilku sám. Hrál jsem třetí finále poháru a je to třetí porážka. Bolí to, je to nanic, ale jedeme dál," řekl smutně Hejda.

Západočeši po vyrovnaném prvním poločase po změně stran měli více nebezpečných situací, ale v 79. minutě si dali smolný vlastní gól. Po vyloučení Pavla Šulce i v deseti dokázal srovnat Tomáš Chorý, ale v první minutě nastavení rozhodl Veljko Birmančević.

"Začátek byl tak nějak podle našich představ, soupeře jsme moc nepouštěli do šancí. Možná jsme mohli hrát odvážněji. Ale víme, jak je Sparta silná, takže jsme to chtěli zjednodušit. Pak přišel smolný gól, možná až komický," řekl Hejda.

"Jsem rád, že jsme to nevzdali a šli si za tím. Když pak vyrovnáme, dostaneme druhý gól, to je kudla do zad. Dostaneme takovou šmudlu, třikrát se to tam odrazí a on (Birmančević) to propálí. Nevím, zda to byl smolný zápas. Soupeř moc šancí neměl, góly padly po našich chybách. Pro nás škoda, pro ně štěstí," doplnil zkušený stoper.

Zápas byl i kvůli nejistě působícímu rozhodčímu Ondřeji Berkovi velmi vyhrocený nejen na hřišti, ale také mezi lavičkami. V nastavení dostal červenou kartu sparťanský kustod Luděk Stracený. "Myslím, že to bylo tak divoké, že oni to zrovna nezvládli. Jejich lavička tam skáče od první minuty, ale nejsem tu od toho, abych to hodnotil. Každý zápas (se Spartou) je asi takový," mínil Hejda.

"Hráči na hřišti na něj (rozhodčího) také vyvíjejí tlak. Na hřišti s ním mám mluvit já a (kapitán Ladislav) Krejčí, ne dalších 10 frajerů. Když si ale rozhodčí nechá nastavit takový metr, je to jeho věc," dodal Hejda.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
icka

Jj všechno je komické, milion odrazů, samé štěstíčko

Reagovat
O.Giroud

Tiež dostal stoličkou?

Reagovat
romeo351

Vždyť má pravdu. Ten zápas byl o pár chybách a nakonec ho regulérně zkurvil Berka

Reagovat
Skleepy

Reagovat
ratusek

Hlavně si zakrývat pusu, když mluvím se sudím

Reagovat
dinss

Dlouho jsem tady nebyl ale tvoje názory jsou furt stejně dementní.

Reagovat
ratusek

Díky

Reagovat
icka

Reagovat
Martin9719

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Má ten Birma reálnou šanci se dostat do nominace Srbska? Jako jasně, u nás bez problémů by se dostal ale v tom Srbsku přece jenom velká konkurence kvality

Reagovat
Lemond Laws

Tak když je v širší nominaci, tak asi reálnou šanci má ne

Reagovat
Witcher

Kolarov a dál?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele