Havertz je opravdovou hrozbou a tahounem Arsenalu, pochvaloval si Arteta

Dnes, 17:24
Aktuality
Kai Havertz (© JEAN CATUFFE / Jean Catuffe / DPPI via AFP)

Když Kai Havertz (25) loni v červenci přestoupil z Chelsea do Arsenalu, jevil se svými výkony na hřišti spíše jako náhradník. Nyní však díky senzačnímu startu do sezony plně potvrzuje svou hodnotu ve výši 78 milionů eur. Němec v úterním střetnutí Ligy mistrů dobře načasovanou hlavičkou ve 20. minutě nasměroval Arsenal k domácí výhře nad PSG. Vstřelil tím jeho pátý gól v sezoně a zaslouženě si tak odnesl ocenění pro hráče zápasu.

"Byl neuvěřitelný. Jeho fotbalový mozek, načasování, způsob, jakým chápe prostor. Má neuvěřitelnou pracovní morálku a v útoku je teď opravdovou hrozbou. Momentálně je jedním z našich tahounů," řekl trenér Mikel Arteta, který Havertzovi věřil i v minulé sezoně, kdy se mu nedařilo.

Statistiky hráče. (©Opta by Stats Perform)

Lodivod domácích mohl být s průběhem duelu spokojený. Jeho svěřenci v prvním poločase nad jedním z evropských gigantů dominovali a úspěšně tak dokráčeli k triumfu. "S výkonem jsem opravdu spokojený. Hráli jsme proti soupeři, který má spoustu skvělých hráčů a je opravdu těžké se jim vyrovnat, když nemáte míč. V první půli jsme byli aktivní a vytvořili si spoustu šancí, druhý poločas už byl jiný příběh. Trápili jsme se mnohem víc než jsme měli. Liga mistrů přináší jiné nároky, vyrovnali jsme se s tím ale dobře," řekl šéf lavičky londýnského klubu.

Výhra po remíze 0:0 na hřišti Atalanty posunula Gunners na osmou příčku. Podle Artety je zatím předčasné předpovídat, kolik dalších triumfů bude jeho tým k automatickému postupu mezi nejlepších 16 potřebovat.

Statistiky zápasu. (©Opta by Stats Perform)

Další vzpruhou byl pohled na novou posilu Mikela Merina. Na trávníku se dostal v 64. minutě, začátek sezony musel vynechat kvůli zranění. Do hry však po přestávce nenastoupil Jurrien Timber, kterého trápily svalové problémy. "Nebyl si jistý, proto jsem nechtěl riskovat. Byl rok mimo hru a v posledních týdnech odehrál hodně minut, asi víc, než bychom chtěli," řekl kouč o Nizozemci, který kvůli zranění kolena vynechal prakticky celou premiérovou sezonu v klubu.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (4)

Přidat komentář
eder

Hrozbou Arsenalu nebo spíš jeho soupeřů?

Reagovat
Roberto Baggio

Řekl bych hrozbou Arsenalu

Reagovat
Londoner

proč jako

Reagovat
Hachim Mastour

Kai je dobrý, škoda že mu chýba technika Le Tissiera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele