Hanousek vymění angažmá, z Turecka zamíří k ligovému nováčkovi z Řecka

02.08., 10:12
Aktuality
Matěj Hanousek (© AFP)

Matěj Hanousek po nešťastném konci angažmá v tureckém Ankaragücü vyhlíží novou výzvu. Podle informací Livesport Zpráv by měl být blízko podpisu s aténským klubem Athens Kallithea. S nováčkem řecké nejvyšší soutěže by měl podepsat smlouvu jako volný hráč.

Hanousek v Ankaragücü působil od března 2023 a za turecký klub odehrál 32 ligových zápasů, ve kterých připravil dvě branky. Až do února byl český bek stálým členem základní sestavy celku z tureckého hlavního města, poté ale přišel zlom a celou druhou polovinu sezony strávil mimo kádr A-týmu.

"Poslední dva měsíce před koncem přestupového období jsem odehrál každý zápas a měl jsem ve smlouvě, že pokud nastoupím do určitého počtu utkání v základu, smlouva se mi automaticky prodlužuje o rok. Pak mě ale kontaktovalo vedení klubu s tím, že by se na mou smlouvu chtěli podívat a tu klauzuli zrušit,” prozradil Hanousek v březnu v podcastu Livesport Daily.

Hanouskovi klub za změnu smlouvy nabídl finanční kompenzaci, bývalý hráč Sparty ji ale odmítl a klub ho vyřadil z kádru. "Nechtěli za žádnou cenu, aby se klauzule aktivovala, takže jsem se pro ně stal zbytečným. Vyřadili mě ze soupisky. To znamená, že i když mám platnou smlouvu, do konce sezony hrát nemůžu," popsal český obránce strastiplný konec v klubu.

Hanousek v české nejvyšší soutěži působil v Dukle, Jablonci nebo Spartě v rudém dresu ale nastoupil naposledy v závěru sezony 2020/2021. Poté se vydal na hostování do polské Wisly Krakov, půl roku strávil v tureckém Gaziantepu a další rok a půl spojil s Ankaragücü.

Nyní ho čeká nová výzva v Řecku, kde by měl posílit nováčka nejvyšší soutěže.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Reagovat
VersaceChain

resi se nekde olympiada?

Reagovat
VersaceChain

dikes

Reagovat
Sosi

Zadarmo drahý

Reagovat
Grupma

Skvělý život tahle fotbalová turistika. Upřímně mu to závidím.

Reagovat
Salfovic

Na to, jakej je to dřevák, má krásnou kariéru.

Reagovat
Luka3enko

Nevím jestli tam má ví peněz než v lize, ale určitě lepší než se někde motat mezi Jabloncem a Karvinou třeba. Po kariéře si bude moct říct, užil jsem si to a zkusil si zahraničí. Vlastně je to zvláštní že zrovna on si dokáže najít v zahraničí angažmá v takto zajímavých zemích.

Reagovat
jsemdement

Já myslím, že minimálně sebe zajistí.

Reagovat
M.Vaza

Vůbec nechápu jak to dělá, ale super dovolené

Reagovat
Sigma Olomouc

super, vydělá si, dobré destinace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele