Gudmundssona lákali italští velikáni, islandský forvard nakonec míří z Janova do Fiorentiny

16.08., 22:08
Aktuality
Albert Gudmundsson (© ACF Fiorentina)

Třicet jedna branek v osmdesáti sedmi utkáních, s takovou bilancí se islandský útočník Albert Gudmundsson loučí s Janovem. Hráč, který minimálně v posledních dvou sezónách v Serii B a následně v Serii A platil za klíčového útočníka Il Grifone, se nyní stěhuje formou hostování ke konkurenci do Fiorentiny. Ta může sedmadvacetiletého forvarda přivést na základě opce.

Celkem vedení Fialek zaplatí za tuhle výpůjčku 8 milionů eur, přičemž pokud by se Gudmundsson stal trvalou součástí kádru, poputuje do Janova dalších 17 milionů a extra 3,5 milionu je ve hře díky bonusům. Sumární náklady se tak mohou vyšplhat na 28,5 milionu. "Nový hráč bude představený novinářům příští úterý,” upřesnila Fiorentina při představení svého nového rekruta.

Ten jako teenager zamířil z Islandu do Nizozemska, kde byl členem Heerenveenu, PSV a AZ, v lednu roku 2022 se přestěhoval do Itálie, kde jeho tržní hodnota začala výrazně stoupat. Podle serveru transfermarkt.de činila ještě na konci téhož roku 2,4 milionu eur, od té doby se vyšplhala na současných 30 milionů. Janovský celek ho tehdy měl vykupoval z Alkmaaru za částku kolem 1,5 milionu.

Islandský ofenzivní hráč byl prakticky po celé jaro na radaru drtivé většiny klubů z Itálie. Hovořilo se v minulosti o zájmu Juventusu, Interu, AS Řím nebo Neapole, někteří jmenovaní už dokonce zahájili konkrétní jednání o transakci. Nakonec ale závod vyhrála Fiorentina. Tam počítají s tím, že Gudmundsson plně nahradí Nica Gonzáleze. Ten má namířeno do Turína ke Staré dámě, kde se vlastně pouze očekává oficiální oznámení přestupu.

V minulém ročníku Gudmundsson v italské nejvyšší soutěži zaznamenal 14 branek ve 35 zápasech, další dva góly mimochodem přidal v Italském poháru. Přitom pouze pět jiných hráčů ze zahraničí byli v minulosti v janovském klubu střelecky produktivnější. Jedním z nich byl mimochodem také bývalý český útočník Tomáš Skuhravý (sezóna 1990/91, 15 branek), dále pak Juan Manuel Sposito (sezóna 1932/33, 15 branek), Carlos Aguilera (sezóna 1990/91, 15 branek), Rodrigo Palacio (sezóna 2011/12, 19 branek) a Diego Milito (sezóna 2008/09, 24 branek).

Autor: Patrik Sandev / x.com/OptaPaolo, football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
MarcoBanco

Nemám ho nasledovaného takže ťažko hodnotiť. Ale zaujímavá obmena útočníkov zároveň s Keanom

Reagovat
Sigma Olomouc

Jakou pozici má Barák? Bude aspoň na lavičce?

Reagovat
MarcoBanco

Záleží od Paladdina ako to zostaví, odišiel Bonaventura takže miesto v zálohe by snáď bolo. Ja by som mu ešte dal šancu.

Reagovat
Pozor skluz!!!

100 % bude hrát Colpani.

Reagovat
MarcoBanco

Toho Colpaniho som absolútne nezachytil že prišiel jasné, ten asi hrať bude keď si ho stiahol z Monzy

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Panini Calciatore

on s tymi stiahnutymi stulpnami uz na oko vzdy posobil ako lavickar

Reagovat
Mass

No a když už se stane, že hraje základ, tak se nechá radši už v 20. minutě vylejt, protože ví, že by zápas stejně nezvladl.

Reagovat
Seydou Doumbia

tomu se říká bojkot repre, ceníme

Reagovat
Pozor skluz!!!

V tom 3-5-2 kde bude pod hrotem Colpani pro něj není místo v základu, za ním musí být dva dynamičtí hráči, koupili Richardsona, vrací se Amrabat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele