Grafite bude hledat formu na týdenní dovolené v Brazílii

23.10.2009, 14:09
Aktuality
Grafite byl loni postrachem všech bundesligových obran, dával jednu branku za druhou a dotáhl Wolfsburg k německému titulu. Letošní Grafite je ale úplně jiný, brazilský útočník už nedává góly jako na běžícím páse a trenér Armin Veh se proto rozhodl k ráznému kroku - svého svěřence poslal na týdenní odpočinek do Brazílie...

"Grafite je hodně emotivní člověk, který sám sebe dostal v posledních týdnech pod velký tlak svým úspěchem z loňské sezony. Musí co nejrychleji osvobodit svou mysl a k tomu potřebuje úplně vypnout. A nejlépe toho dosáhneme, pokud na několik dnů úplně změníme každodenní scénář. Jsem si jistý, že mu to udělá dobře a vrátí se silnější," nechal se slyšet Veh.

Grafite dal loni 28 ligových branek a společně s Edinem Džekem táhli Wolfsburg k mistrovskému titulu. Letos se v bundeslize trefil zatím jenom dvakrát, na třetí trefu čeká od 12. září. Základní skupinu Ligy mistrů sice začal hattrickem do sítě CSKA Moskva, na Old Trafford se poté ovšem neprosadil a v dobrém nebude vzpomínat na zápas s Besiktasem, v jehož 74. minutě byl bez předchozího žlutého varování vyloučen.

Grafite měl navíc nedávno menší při právě s trenérem Vehem, jehož kritizoval za to, že ho na rozdíl od Felixe Magatha často střídá na začátku druhých poločasů. Nakonec se za své prohlášení omluvil, Veh omluvu přijal a celou záležitost od té doby považuje za uzavřenou.

"Bude pro mě snadnější, když si odpočinu doma. Přestávka je pro mě důležitá. Věci nejdou dobře a potřebuji začít znovu. Ale věřím, že fanoušci brzy zase uvidí toho starého Grafiteho," věří brazilský kanonýr.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
$dolar$

Reagovat
madridcan

raz si hore raz si dole

Reagovat
herbage

Zajímavý tah

Reagovat
j_mrazik

Aby nedopadl jako Adriano, ten se taky jel vylejt do Brazílie a pak se mu nechtělo zpět. S Ronaldem v Corinthians by mu to mohlo jít.

Reagovat
j_mrazik

Jestli tam najde formu, tak tam budu muset asi taky zaletět.

Reagovat
herbage

Kdo hledá, ten najde. A jestli ji bude najde na Tahiti, Seychelách či Havajských ostrovech, kdo ví

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ho prodali v létě tak by na tom strašně vydělali. Neříkám, že teď už Wolfsburgu nemá co nabídnout, ale ty prachy co za něj nabízeli byli luxusní.

Reagovat
domingo

Že by další Aílton?

Reagovat
tomasinho

Je to možné

Reagovat
smazaný uživatel

No jo Brazilci....nevyzpytatelné zboží ale podle mě se vrátí silnější,občas člověku pomůže když úplně "vypne"

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze z Brazilie nepriveze tarantule ,cerny vdovy(ale ty uz sou stejne v Dansku,Svedsku a Nizozemsku) Myslim z Evropskejch statu...

Reagovat
soukup

aby se vrátil zptky...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

S ním to nevypadá nejlíp, takovéhle výlety u Brazilců nedělají dobře. Ale uvidíme, třebas Grafite bude výjimkou.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím co k tomu říct. Je to profesionál, nevím co letí do brazílie...jestli nemá na to, aby se dal sám do pohody, tak je to hodně zlý. Z něj nic moc velkýho nebude....takovej průměr už zůstane, protoože nemá odolnost vůči stresu....

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno záleží na tom, jaký k tomu má přístup trenér a vedení klubu, ne na tom, co řekne nějaký ňouma na EF...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele