Goretzka terčem spekulací. Bayern s ním přestává počítat, záložník hodlá bojovat

18.08., 13:23
Aktuality
Leon Goretzka (© AFP)

Úspěšnou soutěžní premiéru na lavičce Bayernu Mnichov za sebou má Vincent Kompany. Bavorský klub v pátek večer neměl problémy v Ulmu a zajistil si pohodlný postup do druhého kola DFB-Pokalu, více než o výkonu a výsledku se ale mluví o rozhodnutí belgického kouče nenominovat Leona Goretzku.

Bayern na půdě druholigového nováčka především díky skvělému startu a dvěma trefám Thomase Müllera vyhrál 4:0 a německý záložník utkání sledoval pouze v televizi. Sám se hodlá o místo v sestavě poprat, jiné záměry ovšem má vedení - Goretzka je s patnácti miliony eur ročně jedním z nejlépe placených hráčů v kádru a Bayern se nebrání jeho prodeji.

"Jako klub chceme s hráči vždycky jednat narovinu, taková je realita. A činíme tak interně, nehodláme to komentovat veřejně," řekl Kompany ke svému několik desítek hodin starému rozhodnutí.

29letý Goretzka přišel do Bayernu před šesti roky zdarma ze Schalke a dlouhodobě patřil do základní sestavy. Za klub odehrál 221 zápasů a nastřílel 40 gólů, smlouvu má do června 2026 a letos mu přibyl vážný konkurent v osobě Joaa Palhinhy.

"S Leonem jsme o celé situaci mluvili a upozornili ho na to, že na jeho pozici je velká konkurence. Situace v tuto chvíli je taková, jaká je... proto dnes není v kádru," nechal se v pátek slyšet sportovní ředitel Christoph Freund.

Autor: Tomáš Pavlík / Sky Sports Germany

Komentáře (48)

Přidat komentář
Tommy$

Do United ?

Reagovat
Seydou Doumbia

čekám Barsu

Reagovat
Heresy

posrany tuchl z neho delal nemehlo .. pritom to je borec co ma stale co nabidnout

Reagovat
RKBoy

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Giginek

Přesně.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Bayern +

Presne tak, smrad špinavý. Však ten zápas v Ulme, ok, je to len tretoligista, ale každý jeden hrac Bayernu pôsobil takou ľahkosťou akoby mu zhodili 50 kg ruksak kameňov z chrbta, keď si to porovnám s minulou sezónou.

Reagovat
vladino10

Niekomu nevyjde angažmán a hneď je smrad špinavý

Super

Reagovat
Bayern +

Však je

Reagovat
vladino10

Si primitiv

Reagovat
Bayern +

Reagovat
MoonKnight

Liverpool by ho mohl zkusit, Bayern letos ve svém výprodeji prodává za hodně přátelské ceny. Za 15 mega euro fajn posila.

Reagovat
Giginek

15 mega je roční plat, stál by snad víc.

Reagovat
MoonKnight

Jo protože Bayernu ty prodeje letos náramně jdou

Reagovat
Giginek

Co si budeme povídat, Bayernu prodeje nikdy moc nešli

Reagovat
fenixLFC

tiez mi to napadlo ale to by musel mat tak tretinovy plat

Reagovat
SpartaOvenka

Fajn hráč, v duu s Kimmichem nejlepší záloha na světě

Reagovat
Heresy

Bez debat

Reagovat
Werkrider

Reagovat
andrew96

No spíš už bývávalo.

Reagovat
Bayern +

Ale viac sa mi páčili v 4-3-3, keď bol medzi nimi Thiago na rozohrávku a Kimmich viac defentivnejsi.

Reagovat
Rich

Realita je taková, že vedení ho prostě chce prodat a trochu refinancovat přestupy, co byly už uskutečněny... Goretzkův plat není hlavní problém, tím jsou jeho výkony a to sice dvě po sobě špatné sezóny a nutno říct, že ani první sezona ještě pod Nagelsmannem nebyla taky nějak uchvacující... Já doufám v jeho prodej, údajně Juventus a další kluby by mohli mít zájem, tak snad to klapne.

Záloha je stejně navíc pořešena, Palhinha a Kimmich vypadají dobře a je potřeba více herního času pro Pavloviče... Navíc v kádru je ještě Laimer a i Guireiro tam může taky hrát...

Reagovat
fenixLFC

on ten plat bude ale hlavny problem pre kupujucich a ten ich bude odradzat

Reagovat
Rich

To je právě šílenost bývalého vedení Bayernu, kdy Brazzo a Kahn rozdávali takové platy... Eberl, když přicházel do Bayernu, tak se šuškalo, že by měl zase vyrovnat platový strop Bayernu a speciálně, některým hráčům ho buď snížit nebo je donutit odejít... Neděje se to jenom u Goretzky, stejná situace bude i u Comana, možná Saného, protože tomu vůbec nevěřím a bylo to i u De Ligta...

Reagovat
Psy_cho

Teď neni Leon ve fazóně, ale Kimich hrál s Leonem daleko lépe než s jiným záložníkem. A Kimich v záloze také nehraje tak jako před 2 lety. Hraje hrozně stereotypně. Já bych Leonovi dal do zimy ještě šanci. 40 gólú není málo na defenzivního záložníka.

Reagovat
Rich

Dle mého skromného názoru, bych si taky raději nechal Goretzku a poslal pryč Laimera... Ten se mi v přípravě vůbec nelíbil... Ale já ho nikdy neměl rád... Na druhou stranu, ono hlavním důvodem budou i častá zranění a fakt ta nekonzistentnost... Kimmich hrál stereotypně, protože jeho potencionál neuměl využít Nagelsmann a o Tuchelovi nemá cenu se bavit.... Jak je tedy možné, že v rámci zápasu s Ulmem nebo proti Tottenhamu v přípravě Kimmich byl skvělý? Samozřejmě je brzo něco hodnotit, ale zatím se mi herní projev Bayernu pod Kompanym líbí, ale chápu, proč vedení se ho chce zbavit... Je možné, že vedení se pokusí zbavit i Laimera a příští rok dostat Simonse, ale jsou to spekulace...

Reagovat
Psy_cho

Já nejsem alergický na Leimera, teď se asi do sestavy moc nepodívá, ale přijdou zranění, karty a bude ještě použitelný. To mě více udivuje nákup Boey, to není hráč pro Bayern? A Coman asi půjde, páč je totálně skleněný. Co s ním, když má pořád problémy. Zatím ho nikdo nechce.

Reagovat
Rich

Boey moc toho neodehrál minulou sezonu taky bohužel díky zranění... Ale Kompany bude pravými beky točit, Stanišič i Boey budou hrát pravidelně, jelikož oba si dost oblíbil... Kompany snad původně Boeyho chtěl přivést do svého týmu v PL... Tak uvidíme... Comana podle Kickeru a německého tz sleduje a chce PSG, ale formou hostování a stále Hansi Flick by ho rád přivedl... Plus staronově arabské kluby chtějí zase nalákat Comana...

Reagovat
vladino10

Laimer bol proti realu napríklad skvelý. Nie je to hviezda, ale keď treba zalepit snáď akýkoľvek post, tak je super. Za mňa určite nechať ak chce ostať a ak nemá prestreleny plat.

Reagovat
Bayern +

Navyše je to po odchode teroristu aj backup za Stanisica. Boey vôbec nemal prichádzať.

Reagovat
Rich

Když jsme u toho, nevím, jak ostatní, ale líbí se mi, jak Kompany chce některé mladé hráče více zapojit a dát jim herní čas... Pokud se tak stane, tak Aznou, Pavlovič, možná Buchman a Vidovič dostanou více prostoru a nebudou se muset tak kupovat předražený hráči...

Reagovat
Martin9719

Dočkáme se tady článku pod kterým bychom se mohli vyjádřit třeba k Pokalu?

Reagovat
Rudnevs

Toto uz je ono, proste hocijaky bundesligovy clanok. Samostatne clanky k Pokalu nebyvaju.

Reagovat
Martin9719

Tak jo. Sledoval jsi SGD? Tam nastal slušný obrat ve výkonnosti...

Reagovat
Rudnevs

SGD som nevidel, ale vyzerá to nádejne. Ich nový tréner je Thomas Stamm z rezervy Freiburgu. Mladý, Švajčiar, úspešný. Toto vyzerá nádejne, zrejme posun oproti Anfangovi aj Scholzovi. Postup dvoch žlto-čiernych tímov spolu s Aachenom by bol super.

Čo ma ale prekvapuje, to je Fortuna. Čakal som, že zrovna oni prejdu bez problémov, zvlášť ako jeden z favoritov na druholigový postup.

Inak som v sobotu videl Union. Čakal som, že to dajú na pohodu, ale nakoniec to bola celkom utrápená výhra. Bol som zvedavý, ako to Svensson poskladá, do útoku má teraz navyše Prtajina z Wehenu, Jordana z Gladbachu alebo ex-nášho Skarkeho, ktorý bol v Darmstadte asi najlepším hráčom. Zaujímavý pretlak v ofenzíve Unionu.

Reagovat
Martin9719

Já co jsem měl možnost vidět SGD v jarním zápase s Verlem živě na stadionu tak tohle je úplně jiné SGD. Včerejší zápas byly jednoznačně lepším soupeřem a měli vyhrát ještě o víc gólů. Zajímavý pro ně bude ten bývalý talent Bayernu Batista Meier. Ty odchody typu Tzolise budou na Fortuně zřejmě znát. Nějaké překvapení se stát muselo a krom Bochumi to odnesla ještě Fortuna. Ten útok Unionu bude asi zajímavý, jsem zvědav zda se vrátí třeba do horní poloviny tabulky. Přemýšlel jsem kdo by vlastně měl z 1. BL spadnout, nevím jak se projeví třeba pro Augsburg ztráta Demirovice, protože ten pro ně byl klíčový. Dnes se klidně může stát další překvapení, protože víme jak začal Werder Pokal minulý rok.

Reagovat
Rudnevs

Augsburg nie, tí si pôjdu to svoje každoročné 12.-15. miesto, stratili síce Demirovica, ale priviedli veľa nových zaujímavých hráčov, pod Thorupom sú na tom dobre, tam si ten zostup jednoducho neviem úplne predstaviť.

Za mňa sú kandidáti určite obaja nováčikovia - St. Pauli stratilo svojho postupového trénera aj najlepšieho hráča, to sú veľké rezy do tímu a Kiel má tiež určite jeden z najslabších kádrov druhej ligy a bude tam tak trochu za trpaslíka.

Ďalej by som do zoznamu pripočítal Bochum, ktorý zaznamenal výrazné straty, ale najmä teda stratil Stögera, ktorý to tam celkom držal nad vodou. Prišlo zopár významných hráčov, ale stále si vravím, že asi budú na hrane.

No a nakoniec Heidenheim, ktorý to bez Kleindiensta a Besteho to s trojitou záťažou tiež nebude mať ľahké.

Po skúsenostiach z minulých sezón sa mi chce povedať, že sa zrejme opäť pošmykne nejake väčšie meno a padne. Ale úprimne, asi ani nemá kto. Všetky už padli

Reagovat
Martin9719

Je otázka jak Pauli sedne nový trenér, protože Hürzeler je pro ně podle mě vetší ztráta než by byli někteří klíčoví hráči a jakože Hartel vlastně stejně odešel. Nevím zda by ho mohl nahradit třeba Wágner. Kdyby zůstal kádr vč. trenéra u Pauli jako v minulé sezoně tak bych je určitě na sestup nepasoval.

U Heidenheimu jsi ještě zapomněl na Dinkciho takže celá ofenzivní trojka na které byla postavena hra a produktivita je pryč. Pokud to Schmidt zvládne tak klobouk dolů, protože žádné "velké" jméno nedorazilo a ono to je vlastně dobře. Ten jejich stadion + zachování se k fanouškům RB, ať už prostě jdou. Kandidátů na sestup je fakt hodně, rozhodně víc než v minulé sezoně alespoň na začátku soutěže.

Bochum tam jednoznačně patří, i vzhledem k záchraně lvl. u nás Zlín předminulý rok, kdy měli jednoznačně spadnout, místo toho odsoudili pro tuhle sezonu dobře hrající Fortunu až někam do středu tabulky 2. BL. Je vidět, že Fortunu ten nepostup hodně poznamenal a když přičteš odchody, musí přijít úpadek.

U Augsburgu je fakt, že přišel ten Essende a mají i zajímavou posilu do obrany Kevena, což je další velká ztráta po Stögerovi. Navíc to nejsou u Bochumi jen tihle. Paciencia, Asano a z těch příchodů vypadá zajímavě asi jen de Wit, možná Kwarteng. Nakoupili dost mladých hráčů + 2 brankáře ale kdo tam bude střílet góly to fakt nevím, protože Hoffman to podle mě nebude. Bochum jasný sestup.

Reagovat
Rudnevs

Kwarteng prišiel ešte minulú sezónu, ale VfL tam okrem De Wita má ešte ďalšie posily. Myron Boadu bol tri roky dozadu posila Monaka za 17 mio. €, teraz prichádza na hosťovanie do VfL. Aliou Baldé prišiel na hosťovanie z Nice a ex-Paulianer Jakov Medic z Ajaxu. To sú na Bochum celkom slušné mená, teda minimálne čo sa týka odovzdávajúcich klubov. Súhlasím, še zrejme budú aj tak dole a straty ako Stöger ťažko vyrovnajú, ale zas tak jasné to s tým zostupom nebude. V útoku by to mal okrem Hofmanna riadiť práve Boadu.

Do Heidenheimu prišiel Leo Scienza - kľúčový hráč Ulmu pri ceste za postupom. Conteh vetral kraje v Paderborne a Honsak v Darmstadte, k tomu prišiel hosťovať veľký talent Bayernu Paul Wanner. Ale to tiež nemusí stačiť, to by boli všetko super posily do druhej ligy, ale príde mi, že tu je tá konkurencia ešte väčšia.

Inak teda, Fortuna podľa mňa až tak stratená nie je, pod Thiounem majú stále na to, aby postúpili.

Reagovat
Martin9719

Beru to vždy podle aktuálních statistik. Boadu za ty peníze šel do Monaca před 3 lety, od té doby za 3 sezony 30 zápasů a žádné velké bodové statistiky. Samozřejmě může přijít zlom zde a chytne se. Baldé je jedním z těch mladých hráčů kteří taky tak úplně do základu být nemusí, navíc za Nice 7 odehraných zápasů, hráč z lavičky který se neprosadil. Když si vezmeš formu a statistiky tak de Wit by měl být jednou z mála opravdu platných posil.

Scienza v Heidenheimu pod Schmidtem samozřejmě může být platný, myslím že by si ho nevzali kdyby nebyl důkladně vyskautován. Druhá věc je přechod ze 3. ligy do 1. a přeci jen v té 3. lize taky 25 gólů nedal. Honsak je pro mě v tuhle chvíli jen "odpadlík" z SVD, těžko říct jak se chytne, za SVD toho asi moc předvést ani nešlo.

Uvidíme jak to s Fortunou zacloume. Jak jsem říkal, měl jsem možnost vidět zápas s SGD a to připomínalo jarní zápas Fortuny s HSV v opačném gardu. Působili dost vyčpěle, ale liga je samozřejmě něco jiného než pohár.

Reagovat
Rudnevs

Ten Scienza bude super kauf a teraz v Pokali dal hattrick aj nejaky typek, co prisiel z Freiburgu II, cize na toho asi tiez pozor. Z Honsaka uz taky strach nejde, to je pravda. Inak by som to ale zrhnul tak, ze Heidenheim nema zle prestupove okno na pomery ich moznosti, otazka je vsak, ci ich moznosti budu stacit na zachranu. A to iste sa da povedat vlastne aj o Bochume.

Fortuna by postupit nemusela no, ale stale si myslim, ze bud oni alebo KSC v tej top trojke budu. Snad nie Fürth s Paderbornom, ktori su opät nejak podozrivo vysoko na zaciatku Dnes som inac cital, ze z druholigistov je momentalne sluzobne najstarsi klub HSV A to by clovek pri tom povedal, ze zostupili pomerne nedavno.

Reagovat
Martin9719

Heidenheim hlavně chytil prvosezonovou fazonu a je otázka zda to zopakuje. Zase tolik náskok na záchranu neměli. Mít o pár výher méně, byli tam namočeni i loni. Letošní 1. BL bude možná zajímavý souboj o největšího zoufalce a jelikož konkurence si myslím že bude vysoká a tabulka zase rozdělena na 2 půlky tak je to prozatím otevřené.

V tuhle chvíli pokud máš HSV nahoře a časem pokud se dostane nahoru třeba Köln, KSC, H96 tak už tam moc prostoru není. 2. BL za mě opět zajímavější než ta 1. Uvidíme co předvedeme my. Jsem k nám stejně skeptický asi jako ty k HSV, byť s Hansou si to už trochu sedlo a rozdíl byl vidět. Ten Demme nám tam opravdu bude dělat rozdíl pokud se nezraní, zatím je všude a fakt vyřešil to po čem jsem volal celou minulou sezonu. Je otázka jak velkou zbraní bude Tabakovič a kdy se vrátí a v jaké formě Reese. Spojením toho co fungovalo loni a to co zlepšil Fiel by to matematicky mohlo dát na baráž, ale to to nejdřív musí fungovat v realitě. Dokonce si myslím, že by mohlo jít výš v tabulce Schalke. Určitě min. střed tabulky už to letos bude.

Reagovat
Rudnevs

Schalke by mohlo byt medzi 5.-9., na postup to nebude, ale aj tak by to mohol byt pekny rok, dnes prisli traja novi hraci, buduje sa mlady tim.

Demme je super posila, ja som to vravel. Akurat mi prislo, ze Couisance sa zatial moc nechytil.

Reagovat
Martin9719

Couisance je hlavně zraněný, odehrál vlastně jen první zápas a teď to vyřešil Fiel zajímavě a na jeho místo dal Karbownika který se toho nezhostil úplně špatně. Navíc upravil rozestavení na 4-3-3 což je taky zajímavá změna a hodně hráčům to možná i pomůže, viz naši křídelnící (nejsou tak svázáni defenzivou) a Maza má volné pole působnosti a stane se pravděpodobně mladou kometou 2. BL.

Reagovat
Rudnevs

Ten Maza má nakročené slušne, o neho sa kluby ešte pobijú… celkovo mám pocit, že tých mladých Nemcov je stále viac, a to je super

Reagovat
Martin9719

Reagovat
andrew96

TIPOVAČKA BUNDESLIGY 2024/25

Zapojte se do každoroční tipovačky výsledků Bundesligy: https://www.kicktipp.de/ef-bundesliga-202425/.

Každé kolo tipujeme výsledky jednotlivých zápasů. Bodování je následující:

- 4 body – za správně uhodnutý výsledek zápasu,

- 3 body – za správně uhodnutého vítěze a rozdíl ve skóre, avšak jiný výsledek (tipujete např. 3:2, ale zápas skončil 2:1),

- 2 body – za správně uhodnutého vítěze zápasu, ale špatně tipnutý rozdíl ve skóre (tipujete např. 3:2, ale zápas skončil 2:0), platí i pro remízy (tipujete např. 1:1, ale zápas skončil 0:0),

- 0 bodů – vše ostatní.

Výsledek daného zápasu můžete tipovat do času úvodního výkopu.

DŮLEŽITÉ: před začátkem sezóny, tj. do pátečních 20:30, tipujeme i bonusy! Za každý bonus jsou 4 body. V bonusech se tipuje následující:

- které týmy skončí na sestupových pozicích (16.–18. místo),

- z kterého týmu vzejde nejlepší střelec sezóny,

- který tým bude mistrem,

- který tým bude podzimním mistrem,

- který tým jako první odvolá trenéra.

Přihlaste se do pátečních 20:30 přes odkaz výše.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele