Giovinco se v Juventusu zatím neprosadil. Do léta určitě zůstane

25.01.2010, 11:39
Aktuality
Sebastian Giovinco se stále ne a ne na nějakou váraznější dobu prosadit do základní sestavy Juventusu a o jeho možném odchodu se v posledních měsících hodně spekulovalo. Mladý fotbalista dohraje letošní sezonu v turínském klubu, o jeho další budoucnosti se pak rozhodne v létě.

Giovinco letos zasáhl jenom do jedenácti ligových zápasů a dal jednu branku. V následujících týdnech si určitě nepolepší, jelikož si nedávno poranil stehenní sval.

"Je zde spousta faktorů, které je třeba zvážit. Máme tu hráče světové třídy, který svými výkony dokázal, že si zaslouží místo v Juventusu. Sezonu začal dobře a odehrál několik zápasů. Pak si poranil stehenní sval, jinak jsem přesvědčen o tom, že by nastoupil v základní sestavě i do utkání proti AS Řím," nepochybuje agent Andrea D’Amico.

"Ovlivnil ho pochopitelně i příchod Diega. Uvidíme na konci sezony, jakou před sebou má budoucnost a jaké má plány. Já věřím, že si zaslouží hrát daleko častěji," dodal D’Amico.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
10

prodej Giovinca by byl další z mnoha fatálních chyb vedení, doufám, že tomu Bettega zabrání...

Reagovat
smazaný uživatel

A když zůstane sedět na lavičce, tak nám bude k čemu? Ideální je hostovačka, protože, aby mohl být hráčem pro Juventus, musí ještě hodně růst.

Reagovat
10

já si nemyslím, že na Juventus nemá...záleží hlavně na tom, kdo nás bude trénovat a co vlastně budeme hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, už to není žádný talentovaný junek, před pár dny oslavil už 23 let, potřebuje hrát, hostování ideální

Reagovat
10

v jeho letech hráč chodí na hostování většinou jen v případě, že s ním tým nepočítá a počítat nikdy nebude...v Empoli ukázal, že má na to hrát Serii A a podle mě má rozhodně i na to hrát v Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě na to má taky, vždy když sem ho viděl nastoupit, tak se herní projev zvednul, vždycky to trochu oživil.. Nevím, podle mě je škoda nechat ho vysedávat na lavičce.. Ale nejdůležitější bude, jak píšeš ty, počkat na nového trenéra a to s čím přijde a hlavně jak se k tomu staví sám hráč.. Podle mě by hostování (samozřejmě bez opce) nic nezkazilo..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci rýpat, ale nesestoupilo náhodou Empoli ten rok? Stejný tým, který dva roky před tím skončil v první desítce. Odešel prakticky pouze Almiron a přišli mladíci z Juve...

Jinak na Juve zatím nemá. Někdo tady psal, že když přijde normální trenér, bude hrát v základu. Když přijde normální trenér, tak momentálně hrát v základu rozhodně nebude. A měnit půlku kádru, abychom dostali systém, který bude sedět Giovincovi? Podívej, jak to dopadlo s Diegem a ten byl pravda úplně někde jinde.

Reagovat
10

o to víc je možná potřeba vyzdvihnout jeho 6 gólů a 5 asistencí jinak co se týče toho novýho trenéra a nutnosti měnit pro něj systém - nemyslím si to, pro mě je to první varianta na levý křídlo/záložníka v 4231 i 442...naše názory na jeho kvality se rozcházejí, já ti je vyvracet nebudu, uvidíme, jak to s ním dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

4-4-2 ne, jen jako nouzovka v případě zranění. Do 4-2-3-1 by bylo potřeba 4-5 hráčů do základu + náhradníci za křídla...

Vyzdvihnout jeho góly a asistence sice můžeš, ale oproti Almironovi tam propadl na celé čáře. On je ale problém v tom, najít pro něj systém. Je hodně specifickým hráčem a hodí se prakticky jen do 4-2-3-1 a do toho se zase nehodí valná většina ostatních. Vyloženě typ pro Anglii, kde je úplně jedno, jestli záložník brání.

Reagovat
10

to máš pravdu...s tím 442 je to na hraně, jeho možnosti navíc limituje Diego...uvidíme, co se teď bude dít, důležitý bude, jakej příjde trenér a kdo v létě příjde/odejde...mimochodem, kdo je tvůj favorit na novýho trenéra?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám vyloženě favorita. Stačí dobrý trenér, nemusí být špičkový. Hlavně by to chtělo někoho, kdo je variabilní a nelpí na jednom rozestavení...

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-3 nebo 4-2-2-2 by mu nesedělo?

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-3 máš v podstatě 4-2-3-1 a 4-2-2-2 je anglické 4-4-2, kdy krajní záložníci jsou v podstatě křídla, proto jsem psal, že se hodí do Anglie.

Reagovat
Mr.Jindros

Pouč mě - proč myslíš, že je jedno, jestli v Anglii záložník brání a jak se to liší od Itálie? Nemůže to být jedno i v Juve? Jestli ne tak proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduše řečeno, v Itálii ti balón nikdo zadarmo nedá. Pokud máš nedostatečné množství bránících hráčů, tak každý zisk stojí spoustu sil. Bránící hráči jsou permanentně pod tlakem a plynou z toho chyby. Doufám, že si pamatuješ, když hrál Gio sem tam loni místo Nedvěda, jak to vypadalo. Proto je taky obrovsky náročné sehnat ty pravé hráče do 4-2-3-1.

Reagovat
Mr.Jindros

Já souhlasím s tím, že Gio NENÍ levý záložník ala Pavel, ale křídlo. Zajímalo mě kde vidíš ten rozdíl proti Anglii. A ještě jeden dotaz - ty tvrdíš, že na 4231 by bylo potřeba 4-5 hráčů do základu a NAVÍC náhradníci za křídla. By mě zajímalo, které posty bys chtěl obměnit v základu - někdo vedle Mela (+ jeho psychická vzpruha), jeden nebo spíš oba krajní obránci a kdo ještě? Mně se právě systém 4231 líbí na papíře asi nejvíc ze všech možných.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

4-4-2

Reagovat
smazaný uživatel

Kecy. Seba je zralý levý záložník či křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Narozeniny má zítra.

Reagovat
panca

posledni snad 3 roky se o nem mluvi jak jedobrej a porad neprorazil... mel by jit do mensiho tymu

Reagovat
smazaný uživatel

proti nemu hrajou okolnosti ne vykonost...

Reagovat
panca

kdyby byl jasne lepsi nez spoluhraci tak by se uz dvno prosadil!!! ani ranieri mu neveril to uz neni nahoda

Reagovat
smazaný uživatel

ranieri mu neveřil protože měl nedvěda ty hlavo...

Reagovat
panca

vzdyt ho tam nedaval ani kdyz nedved nehral ani ho nestridal v zaverech zapasu - si pomatuju jak tu vsichni porad nadavali kdyz nesel na hriste

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jde o to, že od počítače se to radí, že má kvůli němu sedět Alex, Diego nebo Trezegol, ale ve skutečnosti to tak snadný není.

Reagovat
panca

nerikam ze je to snadny ale v jeho letech ma hrat a ne sedet na lavce!! a kdyz to nejde v juve tak ma jit jinam a pak se klidne vratit... lepsi rok dva nekde na hostovacce nez sedet v juve

Reagovat
DelPiero137

Gia nesmieme predat! Je to dobry hrac a vzdy ked bol na ihrisku to bolo vidno. Jeden hrac nespasi muzstvo ktore je v hlbokej krize, ale Gio sa vzdy uviedol ako uzitocny a pomohol ofenzive.

Uz len na hostovenie s opciou ho poslat ako sme to spravili s Criscitom, to nam chyba...

Je to velky talent, dobry hrac. Musi hrat v zaklade uz v takomto veku. Naco ho posielat na hostovanie? Presiel vsetkymi mladeznickymi akadamiami Juve, kazdy vekovu reprezentaciu skusil.

Ked mozu v Arsenale, ManU, Barce hravat a vyrastat 19rocny hraci, preco nie v Juve? Tiez nechodia na 2 rocne hostovania, ale hraju celkom pravidelne za acko.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, zadny hostovani!!! Musime jen doufat ze prijde normalni trener a Gio bude hrat, ukazal uz nekolikrat ze na to rozhodne ma.

Reagovat
smazaný uživatel

Má spíš smůlu,kvality na Juv eurčitě má.Letos když nastoupil tak patřil vždy k nejlepším na place.Kde se na nho hrabe Salihamidzič nebo De Ceglie a podobní.Určitě až se uzdraví bude hrát v základu pravidelně.Sem přesvědčen.

Reagovat
Kongo

tak Salihamidzic uz ma svuj vek taky

Reagovat
smazaný uživatel

do léta? To nevypadá zrovna na to, že by chtěl zůstat. Škoda

Reagovat
Bakary3

No, bohužel, nepasuje do nudnýho, stereotypního a minimálně tvořivýho fotbalu Juventusu, asi ani do jejich rozestavení..

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jeden z mála oblíbených hráčů Juventusu, Dle mě na to má a měl by dostávat mnohem víc šancí

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nebude dostávat šance, těžko se dostane na úroveň nějaké superhvězdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák kluk , vedení s ním vyběhlo . Nový trenér by si měl rozhodnout zda sním počítá . Pokud ne tak je čas ho pustit .

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem DeCeglie je na tom ještě hůř .

Reagovat
10

De Ceglie to podle mě v sobě nemá a nikdy mít nebude, narozdíl od Giovinca...

Reagovat
smazaný uživatel

taky mám ten dojem

Reagovat
smazaný uživatel

DeCeglie je bek . Ranieri i Ciro ho ale na levém beku moc nenasazovali . Byl spíš jako taková univerzální nálepka k lajně , něco jako Hasan . Momentálně tuším už 3 zápasy po sobě hraje Grosso velké ho.... . Proč ho tam nezkusit ? Myslíš že to může být ještě horší ?

Reagovat
10

horší to už asi být nemůže Grosso z týhle sezony je bohužel na úrovni Molinara, možná ještě pod ní...

Reagovat
smazaný uživatel

Grosso úrovně Molinara nedosahuje ani náhodou. Nechápu, kde vznikla ta pičovina, že Molinaro je takový strašný tragéd. Grosso je pro mě jednoznačně největší zklamání. Ale kdo letos hraje dobře, že? Je možný, že by šel výrazně nahoru s vzestupem týmu jako takového...

Reagovat
smazaný uživatel

Molinaro si možná občas odehraje své dozadu, ale jinak je to zbytečný hráč. Co centr, to nákop do háje. Je to hráč do průměrného týmu, své si odpracuje, ale to je asi tak všechno.

Fabio se veze s celým týmem. Zápas co zápas je to horší. Hraje čím dál tím víc profesorsky. Zřejmě následek ztráty rychlosti. I když když se podívám, jak ještě v září proháněl v italské reprezentaci soupeře pomalu až na křídle, tak nepochopím co se stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si to nemyslim..

Reagovat
10

v pořádku, já bych se mýlil strašně rád

Reagovat
smazaný uživatel

Ani by se mu už člověk nemohl divit, kdyby chtěl odejít... Bůhví jak by to sním bylo, kdyby tenkrát do toho Arsenalu přestoupil...

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, co tam se zase děje - Marchisio zraněn minimálně na 20 dní, dále mimo Trezeguet, Iaquinta, Camoranesi, Poulsen + De Ceglie, Del Piero, Diego, Zebina a Amauri jsou nemocní a možná nestihnou Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

jj, to nepotřebuje komentář, prostě se daří

Reagovat
smazaný uživatel

To už je snad nějaká stávka, jinak to snad není ani možný

Reagovat
smazaný uživatel

co sa stalo Diegovi a Amaurimu?

Reagovat
jtbs

Reagovat
Jajinek

Karty pro Wese, Lúcia a Muntariho se počítají až do ligy, takže by měl hrát, je tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Do AC,tam se do Leova systemu skvěle hodíš- levé křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

YEBAT. Sebastian je jeden z našich nejlepších hráčů a sedí. Je to ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten příchod Diega ho nijak neovlivl, vůbec s ním nesouvisí. Ten příchod maximálně ovlivnil trenéra. Už mě to mrdá. U ná se musí vyměnit celý manegement. Od prezidenta, přes manažery a lékařský tým až po trenéra a i tu nejzkurvenější uklízečku.

Ale co, kdyby Seba odešel, nevadí, půjdu fandit Sebovi a jeho týmu taky.

Reagovat
Mr.Jindros

Nic proti, ale poslední dobou mi připadáš v diskusích úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Řekni mi čím?

Já jsem vytočenej z těch idiotů tam nahoře, co vedou klub jako vesnickou zábavu. Ten klub nemá žádnej smysl, být starý pán naživu, tak z toho dostane infarkt. Ale je fakt, že starý pán by tohle nikdy nedopustil.

Reagovat
Mr.Jindros

Víceméně to začalo obhajováním Cira. Každý člověk může mít různý názor, ale zrovna v případě Ciro opravdu neexistují racionální důvody, proč ho držet, to vidí i slepej. Ta vlna tady byla větší. No a připadá mi, že spousta fandů Juve tady včetně tebe má zbytečně afektovaný projevy v diskusích.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, s Cirem máš pravdu. Jeho odchod je neodkladný. Ještě jsem pořád doufal a věřil. Dokážu dát totiž lidem šanci o něco delší, než jiní a věřil jsem mu. Nicméně tým pod ním už nemá čeho dosáhnout, nemá žádnou motivaci, hráči jsou "prázdní". Věřil jsem mu. Ale poté co jsem viděl s Římem je mi jasné, že dále už to není možné. Ti kluci hráli 60 fotbal a pak přestali. A ono jim nebyl schopný vnuknout žádnou myšlenku. Jenom tam pobíhali a nic se nedělo a pak z toho byly 2 chyby a 2 góly.

Jsem celkem impulizvní člověk. Moje cholerická povaha k tomu velmi blízko. A ačkoliv jsem se dlouhou dobu snažil ovládat, už to nedokážu, protože co se děje, není už normální. Nikdy jsem tu nenadával a nepoužíval vulgarit a když zrovna dneska bouchnu, tak mě v podstatě strkáš do skupiny lidí, kteří tu nadávají a vulgarity používají jako samozřejmost. Zastávám se tu našich hráčů a jediní, proti komu jsem měl výhrady byli například vždy Brazilci. Nikoho tu nijak neosočuju nebo nečastuju nadávkami a ty mi tu pak začneš tvrdit, že jednám v afektu jako banda zabedněnců, co tu většinou provokuje. Nemám slov.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že raz sa presadí. Veľmi mu fandím, trpaslíkovi, bola by ho škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

23 a chodit na hostovačky ? buď ať ukáže, že na to má nebo ať jde

Reagovat
smazaný uživatel

On by to ukázal, kdyby nebyl zraněný a dostal šanci.

Reagovat
Tsigi

mám na něj náhled jak ital, takže tím předcházím dlaší debatě

Reagovat
smazaný uživatel

Okay

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle maly chlapik ma na to, byt jednou nejlepsi na svete, juve by se ho nemeli zbavovat a kdyz uz, tak do liverpoolu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Buon compleanno Seba!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele