Gasperini nepočítá s Koopmeinersem. Rozhodl se odejít do Juventusu, potvrdil

08.08., 12:54
Aktuality
Teun Koopmeiners chce odejít z Atalanty do Juventusu. (© AFP)

Teun Koopmeiners (26) nakonec zřejmě opravdu vymění Atalantu Bergamo za Juventus. Podle trenéra Gian Piera Gasperiniho se nizozemský záložník rozhodl odejít do turínského klubu, s nímž je domluvený na podmínkách smlouvy a momentálně ani netrénuje s La Dea.

Atalanta má za sebou další vydařenou sezonu, čtvrtým místem v Serii A a následně rovněž triumfem ve finále Evropské ligy nad Leverkusenem si zajistila postup do Ligy mistrů, proto doufala v setrvání Koopmeinerse. Momentálně to ale vypadá, že nizozemský reprezentant dřív nebo později odejde, čemuž nasvědčuje skutečnost, že se odmítl účastnit přípravy.

"Situace s Koopmeinersem se až do konce minulého týdne vyvíjela dobře. Hráč se však posléze rozhodl přestoupit do Juventusu, už je domluvený. Cítil se ve stresu a rozhodl se, že už s námi nebude trénovat ani hrát," řekl Gasperini pro list l'Eco di Bergamo.

"A vzhledem k tomu už není užitečný ani pro tým, ani pro své spoluhráče. Klub na oplátku zaujal velmi tvrdý postoj, protože se cítí vydírán situací, která je odlišná od mnoha jiných případů v minulosti, kdy Atalanta prodala hráče velkým týmům," vysvětlil 66letý kormidelník.

Přestože je Koopmeiners s Juventusem spojován od začátku letního přestupového okna, k dohodě mezi kluby do této chvíle nedošlo. Zatímco Atalanta chce 60 milionů eur, "Stará dáma" nabízí pouze 45 milionů eur. Podle nejnovějších zpráv z Apeninského poloostrova by však Orobici mohli kývnout na mírně nižší poplatek ve výši 55 milionů eur, aby mohli získat další posily.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net, x.com/FabrizioRomano

Komentáře (112)

Přidat komentář
Largo

A rázem bude mít Juve nejlepší zálohu (nejen) v lize. Každopádně ale od Teuna pěkně neprofesionální chování. Prý se stejně zachoval i v AZ, kdy si vynutil přestup do Atalanty stejným chováním. Jakej to je rozdíl jako třeba u Dovbyka, kterej ještě den předtím, než odletěl do Říma, nastoupil ochotně k přáteláku za Gironu...

Reagovat
Mars

No nevím jestli neprofesionální. Měl spor včera nebo kdy se to stalo, že mi letos slíbili odejit a ted jeho odchod blokují.. takže tak.

Reagovat
Largo

Oni ho ale neblokují, jen se zatím nedohodli s Juve na ceně. To je vše a proto je pro mě svým chováním neprofesionální.

Reagovat
EaP

Tak ak mu sľúbili, že v prípade dobrej ponuky ho pustia, tak tu by som potom fakt hráčovi nič nevyčítal . Jeho reálna cena je medzi 35-40 miliónov , Juve ponuka 45. Tých 60 je nereálnych a tu Atalanta zneužíva situáciu.

Reagovat
j_mrazik

A jestli je ponuka dobrá nebo špatná určuje hráč nebo klub, za který hraje?

Reagovat
Largo

Reagovat
Neutron

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
10

Trh, co jiného? Pokud mu slíbili, že ho v létě pustí do většího klubu, tak nejvyšší nabídka je ta dobrá. A pokud je nižší, než jejich představa, tak je jejich představa mimo realitu trhu. A pokud tu nabídku nabízí jen jeden klub, tak to jen potvrzuje.

https://sport.sky.it/calciomercato/2024/03/21/koopmeiners-atalanta-intervista

tohle je z března

Reagovat
Raffaello

AS mělo "za týden hotovo". Koop a Juve se táhne měsíce, přestože oficiální nabídka na stůl přišla snad před týdnem. Sorry, ale naprosto nesrovnatelné věci. Když mi někdo něco v životě slíbí a pak to nedodrží, jsem s tím OK, ale dotyčný a důvěra v něj klesne, na dotyčného není spolehnutí, není to rovnocenný partner do byznysu/vztahu. Tohle je vyloženě chlapská záležitost. Na druhou stranu, už jsem vůči ojebávačům tak na pozoru, že co není na papíře, s tím nijak nepočítám. A Koop měl slovo vedení, že dostane možnost odejít. Ale nikdo mu nic nedal písemně. Šprajcnul se, protože se to táhne. Neříkám, že je to dobře, ale není to ani špatně. Tohle si měli pánové vyjasnit hned první den po návratu z dovolené. V tomhle se mi zase líbí paradoxně Bologna, kdy Calafiori přišel první den z dovolené a řekl, že chce Arsenalu, hlavně ať to kluby co nejdříve vyřeší.

Reagovat
Largo

Za mě to špatně je, respektive jeho chování, že nedorazí na trénink a odmítá hrát za Atalantu, je pro mě těžce neprofesionální. Pokud vím, tak ten přestup stojí jen na tom, že se Atalanta zatím nedohodla s Juve na výši částky, ne na tom, že by Atalanta něco úmyslně protahovala, respektive mu bránila odejít.

Reagovat
DelPiero137

Tie informacie sa docela lisia. Gasp ho vyradil lebo hrac chcel do Juve (ako mu slubili), ale povodne Koop nemal rebelovat ze nenastupi, nepride na trening. Ktovie kde je pravda

Reagovat
Raffaello

Pojďme tedy od začátku, abychom věděli, proč se děje, co se děje a co vede Koopa k jeho chování.

Vloni Atalanta prodala Hojlunda. O Koopa jevilo neurčitý zájem, Inter a hlavně Neapol, která nabídla 50m. To Atalanta shodila ze stolu a z klubu znělo: “The President said that Koopmeiners would not be sold and we stuck to that promise. He embodies the Atalanta spirit, he always gives 100 per cent, is a great professional and of course has skills that are there for all to see.”

Koop o repre pauze pak řekl: Speaking to Dutch newspaper De Telegraaf during the international break, Koopmeiners said: "I have told Atalanta that I want to make a move next summer, but there has to be something really nice to swap that for Atalanta just like that. My girlfriend and I are having a great time in Italy, but for some clubs in England, I’ll put up with the rain.

"I hope there will be nice options I can think about, and then I hope Atalanta receive a nice amount for me, because I will have had a wonderful time there."

Z toho měl vyplynout údajně onen příslib, že ho tedy další léto prodají.

Koop toto klubu připomněl letos na jaře. Všichni to reflektovali, vědělo se o zájmu Juve, Liverpoolu a dalších, přičemž nejvíce se psalo o těchto dvou klubech.

Před 14 dny (26.7.2024) vydal pan Percassi vyjádření: “Koopmeiners? It’s like in the past days, sometimes it’s good to be repetitive. It’s not in our plans to sell him. Anyone who leaves will be replaced, but today it’s not an urgency, nor a priority.”

Den na to (27.7.2024) Koop odehrál 80 minut za Atalantu proti Alkmaaru. Proti Parmě pak hrál pár dnů zpátky (4.8.2024) 30 minut. Mimochodem, Gasperini byl nepříčetnej z výkonu týmu. Nedivím se mu, když neměl nejlepšího obránce, svého TOP skórera a jeho srdce zálohy už mělo s Juve vyjednanou dohodu smlouvy a jen se čekalo, kdy se kluby dohodnou.

A přesto Gasperini včera řekne: “The situation with Koopmeiners was all going well until the end of last week. The player has decided to move to Juventus, he’s already got an agreement. He felt stressed and decided not to train or play with us anymore,” Gasperini told l’Eco di Bergamo.

Sorry, ale radši vezmu o 5 méně, tedy 55, než abych trval na 60, nasral tím hráče, který se mi šprajcne, i když jsem mu něco v minulosti k jeho odchodu slíbil, a ještě tahám ten klub, kam chce jít. Z principu. Principy řeší děti. To je důvod, proč mi je úplně jedno, jestli Chiesa zůstane nebo odejde za 25/15 nebo zadarmo. Atalanta si tu situace vytvořila sama svým vztahem ke Koopovi a prohlášeními do éteru.

Reagovat
Largo

Já to chápu a nerozporuju, co píšeš. Ale i z toho jsou patrný dvě věci, o kterejch se bavím od začátku. Atalanta ho nedrží násilím, jen se pořád nedohodla s Juve na ceně. A spolu s tím související věc, že se Koop šprajcne a řekne, že odmítá trénovat a hrát. Přitom to celý stojí jen na tom, že Juve nabízí 45 mega, což podle mě za něj není adekvátní, a Atalanta chce údajně 60, možná 55. Narážím jen na to, že byť oba týmy jednají, tak se Koop chová jak děcko a chce si vydupat přestup tím, že odmítá trénovat a hrát.

Reagovat
Raffaello

V tomhle se zásadně rozcházíme, za mě je Koop naopak ten, kdo je na tom bitý nejvíc. Pokud o mě prezident prohlásí "nemáme v plánu ho prodávat", tak to ve mně dost hrkne a na pohodě mi to nepřidá. Zvlášť když pak poté, co koučovi řekne, že za této situace nechce trénovat, tak kouče reaguje "ještě koncem minulého týdne bylo všechno OK". Za mě obě prohlášení nejsou OK. Říkám, měli si to vyjasnit hned na začátku kempu. Zjevně tam panovalo mlčení ze všech stran a vyčkávání = průser jako kráva.

Reagovat
Nuno čomes

Že se ti chce s nim ztrácet čas Jasně, že je neprofesionální, když mas smlouvu a nechceš trénovat během toho, co kluby řeší přestup. Takové chování je nepřijatelné, to nesmíš v klubu trpět. Jestli Atalanta chce 60, ustoupil bych na 55 a ahoj. Naopak Juventus bude mít další “charakter”.

Reagovat
Raffaello

Benjamin Pavard vuole l'Inter e "sciopera", salta la partita tra Bayen Monaco e Augsburg

CALCIOMERCATO - Benjamin Pavard non si è presentato negli ultimi due allenamenti del Bayern Monaco e non è stato convocato per la partita contro l'Augsburg. Il difensore francese starebbe cercando di forzare la mano per essere ceduto all'Inter nonostante le perplessità del club bavarese. Per ora però il tecnico Tuchel lo trattiene: "O arriva il sostituto o non si fa niente".

https://www.eurosport.it/calcio/calciomercato/2022-2023/benjamin-pavard-vuole-l-inter-e-sciopera-salta-la-partita-tra-bayen-monaco-e-augsburg_sto9764471/story.shtml

Reagovat
Rudnevs

Bayern Monaco

Reagovat
10

?

Reagovat
Rudnevs

Taliansky zial nehovorim, cize este som to nikdy predtym takto napisane nevidel a ani som nevedel, ze Mnichov sa povie Monako

Reagovat
10

Monako, Mnichov a mnich mají v italštině jeden výraz

Reagovat
Rudnevs

Matze Knop v pesnicke o Lucovi Tonim vravel, ze Mnichov je “Monaco di Bavaria”, ale myslel som si, ze to je skor prirovnanie nez ze sa to tak naozaj povie

Reagovat
Kucka

Reagovat
Txapeldun

Zrovna Dovbyka, kterej těsně po přestupu nazýval Gironu malým klubem, bych asi radši nevytahoval

Reagovat
Raffaello

A co teda Girona je?

Reagovat
Txapeldun

"Girona are a small team in Spain; Roma are an important entity in Italy with a lot of history."

Kdyby to byl malej tým ve Španělsku, tak by se asi těžko dostal do Ligy Mistrů (vím, prachy, ale stejně). Malej tým je pro mě někdo ze třetí/čtvrtý ligy se staďákem pro 5000 diváků. Další věc je, že musíš být trochu kkt, aby sis znepřátelil fanoušky podobným zbytečným kecem.

Reagovat
Raffaello

OK, máme jiná měřítka. Jen pro kontext můj pohled. Když vezmu třeba posledních 10 let, ať jde o časově relevantní vzorek. Za mě jsou ve Španělsku 3 velké týmy. Dalších několik je středně velkých, které mají dlouhodobě výkonnost a nejvíce se trojce blíží Sevilla díky své dlouhodobé práci a úspěchům v Evropské lize (Poháru UEFA). Dlouhodobě má výsledky. Girona je kometa, není to zatím ani střední klub, natož aby byl velký. A dám to do kontextu s tou Itálii. V Itálii jsou pro mě rovněž 3 velké kluby. Pak tu jsou Řím a Neapol a zbytek je pro mě provinciale. To, že někdo vyletí na pětiletku nic neznamená a roční, dvouroční projekty neberu v potaz.

2021-22 Girona nebyla ani v La Lize, 2022-23 byla 10., 2023-24 3. Pořád je to malý klub nehledě na vlastnickou strukturu a její finanční možnosti.

Reagovat
Jordi Alba

Jako asi jedinej, kdo tu dlouhodobě Gironce přeje bych rád řekl, že má pravdu.

Liga Mistrů je ohromnej úspěch, ale taky něco, co se nebude jen tak opakovat a to s těma prachama pls, vysvětluju to tu furt, kdyby City do toho dávalo super prachy, vypadá to jinak už 10 let, natož teď, kdy náhrady za odchody jsou možná tak "náhrady".

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Pozor skluz!!!

Girona JE malý tým a letos udělali něco, co se jim nemusí delší dobu podařit. Jsou dojná kráva City Group, farma. Když se něco povede, je to asi fajn, ale není to známka velikosti klubu.

Podívej se, jak dlouho jsou v La Lize, pak zase spadli, předtím postoupili po půlstoleti postoupili do Segundy.

Stadion pro 14 tisíc lidí, město jako Olomouc.

Leicester byl pořád malý klub po výhře v EPL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Raffaello

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě to od něj není ideální vyjádření, ale Girona prostě malý klub je. Postavení v tabulce velikost klubu neurčuje.

Reagovat
Largo

Tak samozrejme, ze oproti AS je Girona malej klub

Reagovat
Bakary3

A kde ještě teda, když nejen v lize?

Reagovat
Largo

Tak Juventus se samozrejme porad stavi mezi elitni kluby i v poharech. Co na tom nechapes?

Reagovat
Bakary3

No, asi všechno.

Takže má tedy Juventus nejlepší zálohu i z klubů v pohárech?

Reagovat
Transfermarkt

Klasicky na zmrda,jako Coufal

Reagovat
Raffaello

Neapol mercato

Poměrně zajímavou zprávu včera přinesl Di Marzio, že Meretovi bylo řečeno, že s ním už klub nepočítá = Conte ho nechce. Fanoušci ho docela grilují, zvlášť dostal kapky za svůj výkon proti Gironě, kdy namazal Van Den Beekovi na gól. Zájem snad má být z Fiorentiny.

A četl jsem i reakce, že je to jen Spalettiho kůň, že v repre už dávno nemá co dělat a je to jen další ze Spalových oblíbenců, které si i v té repre drží.

Reagovat
Agnelli

Ať vezme Atalanta 40 mil. eur a nedělá drahoty. Nenažranci.

Reagovat
Bakary3

ať vezme Juve za chiesu 10m a nedělají drahoty, nenazranci

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Raffaello

Fiorentina Mercato

Di Marzio jede dobrý zprávy. David De Gea má mířit k podpisu ve Viole (což by vyloučilo možnost Mereta z Neapole). Jednoroční kontrakt + další rok opce.

Navíc jsou krok od Richardsona, středopolaře z Reims (další akvizice z Francie do Serie A).

A otázkou je, zda dopadne i Gudmundsson z Janova. Ale podle posledních zpráv taky pozitivní vyjednávání.

Reagovat
Largo

Skoda, ze po koupi Richardsona uz Viola nebude chtit Boveho.

Reagovat
ErixMilo

Viola to tam skladá pekne, kebyže vyjde ten Gudmundsson aj Bove tak by to bola bomba

Reagovat
Raffaello

Jsem hodně zvědavý, jak si pod Palladinem povedou, těším se na ně.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Bove pro ne s Richardsonem nedava smysl

Reagovat
Raffaello

Fabrizio Romano

EXCLUSIVE: Juventus already sent new bid to Atalanta for Teun Koopmeiners this week, €55m package add-ons included.

It’d be highest fee ever for a midfielder in Serie A.

Direct contact between clubs expected soon as Koopmeiners wants Juventus.

Reagovat
Largo

Tohle je za me uz adekvatni nabidka, tu bych na miste Atalanty hned bral. A jako nahrada Matt O’Riley.

Reagovat
Raffaello

Milan mercato

Ani AC nezahálí a podle Di Marzia Emerson Royal míří ze Spurs do Milána. Spurs tomu dali zelenou a dnes/zítra se má obchod dokončit.

Reagovat
1899-1995

Ví o něm někdo něco blíž? Calabria nenastavil laťku moc vysoko, ale na Emersonovu adresu čtu samé posměšky.

Reagovat
Il Architetto

Cafu nahra. Není zač.

Reagovat
kbtk23

Reagovat
Il Architetto

Nakonec nepřijde nikdo a zůstane Chiesa

Reagovat
Raffaello

Ty voe, Giuntoli ten "multi-targeting" absolutně nedává

V Nice stráví celou středu jednáními o Todibovi. Zprávy jdou, že vše OK. Ve čtvrtek se pod tlakem prohlášení z Atalanty rychle pustí do Koopa a k tomu z Galena přeskočí rychlým jednáním na Gonzalese.

Výsledek? Ve čtvrtek večer West Ham potvrzuje svoji nabídku na Todiba, kterého už nebaví čekat a vypadá to, že skončí v Anglii. Atalanta má na stole konečně ideální nabídku, ale zjevně se pod tlakem celého toho mumraje v médiích, který si ti dva pánové vytvořili sami, sekla a nechce prodat.

Jako Mr. G. už měsíc šlape vodu. Ve finále opravdu přijde maximálně nějaké low cost křídlo a bude nahánět stopera na hostování.

Reagovat
Raffaello

Juventus improved offer for Jean-Clair Todibo was verbally agreed but no greenlight was given because OGC Nice were in talks with West Ham as well.

This is the second time West Ham has agreed a deal with Nice this summer. Key: JC Todibo decision.

West Ham has now made the best offer to both West Ham and Jean-Clair Todibo than Juventus.

The defender is still yet to make a final decision but as called by @DiMarzio he seems inclined to accept West Ham offer despite initial agreements with Juventus.

Giuntoli měl 14 dnů, aby dotáhl Todiba s Koopem jako dva nejdůležitější články a …… nic.

Reagovat
10

Ona to není žádná věda. Chiesa, Arthur, McKennie, Sczeszny a další jsou pořád v kádru...a hlavně je nikdo nechce

Myslet si, že teď G může koupit 3-4 hráče po 40-50m je nesmysl. Na tom to logicky stojí, Nice mají nabídku od WHU za cash, Juve může nabídnout maximálně hostování s opcí. Pak nehraje roli ani ten zájem hráče.

Reagovat
10

Ještě bych dodal, že jsem od Giuntoliho čekal přestupy typu Kim Min-jae za 19m nebo Pavlović za 18m (hráč na minimálně podobný úrovni jako Todibo, navíc levák, Juve by se hodil víc) , ne že bude každej hráč, o kterýho má zájem stát 40m+...to umí každej

Nelíbí se mi, že skoro měsíc před koncem mercata veřejně odepíšou snad 10 hráčů, včetně hodnotných assets jako Chiesa, čímž okamžitě sami sebe postaví ve vyjednávání mimo pozici jakýkoliv síly, přestože vlastně nemají náhrady, ani na ně nemají prostředky. A zároveň se dostanou do nevýhodné pozice i u prodávajících, kteří samozřejmě vidí, že Juventus po odepsání Chiesy má nalevo Yildize s Mbangulou a na druhý straně Weaha s nikým, takže jsou v dost zoufalý situaci. A s těmahle křídlama on nahání Koopa a Todiba na pozice, kde jsme početně nejvíc pokrytý. Mj. tam v zimě on sám přivedl Djala, který odehrál 16 minut a teď je na odepsání..?

A pokud Giuntoli nemá koule na to, aby řekl Mottovi, že ten tým se nevymění během jednoho mercata, že nejde nakoupit na každou pozici novýho hráče za 50m, že prostě musí pracovat s tím, co má, tak máme dost zásadní problém...resp. jich týden do začátku ligy máme víc, než by se slušelo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Přesně totéž se čekalo od Monchiho, než rozjel fantasmagorii, kterou doteď čistíme.

Reagovat
10

Ne každej změnu prostředí z provincie do většího klubu zvládne, zvlášť pokud k tomu přistoupí bez jakýkoliv pokory a ovládne ho ego.

Zásadní problém Juventusu, o kterým nikdo moc nemluví, vidím v tom, že má ze sportovního pohledu absolutně neadekvátní vedení klubu. Prezident Ferrero i DG Scanavino jsou lidi fotbalem absolutně nepolíbení, co mají kariéry v korporátu nebo bankách. Elkann je něco jako Křetinský na začátku působení ve Spartě, ten je imho v tomhle ohledu úplně mimo roli.

Tohle se mi teď jen potvrzuje u případů Chiesa a dalších, tam je vidět, že Giuntoli a Motta si jedou svojí "two men show" bez kontroly zeshora, jinak by se tyhle amatérský kroky nikdy nemohly stát. Myslím, že Giuntoli by pod ADL takovou volnost neměl. A když budu vycházet z fungování triády, což je pro mě vrchol fungování sportovního managementu, tak se současným nastavením taky nejsem úplně v souladu...

Reagovat
Raffaello

Přestože některé věci řeší vyloženě "provinciale", tak jsem za některé jeho kroky rád. Marotta s tím taky na začátku bojoval. Ale když zmiňuješ triádu a dáváš vzpomenout na roky minulé, tak v dnešním fotbale je to jednání a obchody úplně jinde. Zatímco u těch starších ročníků platilo už jen slovo, tak tady se nemůžeš spolehnout vůbec na nic. Moggi i Galliani by tě poslali do prdele hned, nebo by ti dali slovo, které by nepřebilo nic.

Jinak ten příměr se Spartou je dobrý. Někteří se o fotbale musí ještě hodně učit.

Reagovat
10

Marotta - Paratici - Nedvěd - Agnelli...a rozpadlo se to přesně v době, kdy přestala fungovat oponentura a celý se to pak přehouplo v egomaniackou sračku, kterou jsme pak viděli...

Reagovat
Raffaello

Souhlasím. Rozbuškou byla absence oponentury v případě superhvězdy. Tam byl Marotta jediný proti, zatímco ti tři kopali za jeho příchod. Tam to celé bouchlo. A teď si nevzpomenu kdo to nedávno říkal/psal z klubu, jestli to nebyl sám John. Ty finanční problémy byly zjevné ještě před Covidem v roce 2019. Ten tomu sice nepomohl, ale nebyl příčinou, jen se s tím svezl. Ale tu šílenou operaci nehledě na cokoliv stejně udělali. Kdyby to bylo na Elkannovi, nevěřím, že ta transakce proběhla. Ale je to jen můj dojem.

Reagovat
10

Tuhle historii známe všichni.

Já mluvím o tom, že Giuntoli s Mottou tuhle oponenturu nemají už od začátku. Ve vedení prostě chybí spojka z prostředí fotbalu.

Reagovat
Raffaello

V dohledné době jí má být snad Chiellini. Ale záleží na kompetencích. Vzdělání má, má zkušenosti z fotbalu, záleží jak se zapracuje v managementu.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jenze Guintoli mel v Neapoli dost penez na utraceni, na italske pomery.

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Raffaello

Je pochopitelný, že nemůže. Pro mě teda byla prioritou ta osa, Koop a Todibo, křídla mi jsou volná a jestli to bude Sancho, Galeno nebo Ivan Schranz je pro mě absolutně bezpředmětný. Osobně jsem spokojenej s kvalitou, jakou přináší DiGre, Thuram, Luiz a jsem hodně rád za Cabala. Thuram byl důvod, proč jsem si poprvé od roku 2018 obnovil klubový membership.

Djalo kdo ví. Byl zraněný. Ale spíš než že by byl na odepsání ho chtěl použít do snížení ceny a nacpat ho obratem někomu jako třeba Porto. Ale s ohledem na aktuální dění s Todibem pustí Ruganiho do Ajaxu a Djala někam kdo ví kam? Není to úplně OK.

Nečekám od Giuntoliho zázraky, ale těšil jsem se, že když už to rozjel, že to dotáhne. Začal vyloženě FIFA manager módem, ale poslední 3 týdny těžce naráží na realitu.

Reagovat
10

Já to mám teda přesně naopak. Ta záloha je v aktuálním stavu použitelná, Koop je třešnička na dortu pro případ, kdy máš volné prostředky a hotový tým. Juventus nemá ani jedno.

Pokud je Chiesa a Kostić na odchodu, tak máme na křídlech Yildize s bilancí 3+1 v dospělém fotbale, Weaha a Mbangulu, který nevyniká ani v Serii C. To je vše.

Todibo a Koop jsou hráči za 90m. Kde bys pak chtěl vzít na adekvátní křídla? To je fantacalcio.

Doteď je transferová bilance vyrovnaná, myslet si, že se to najednou celý utrhne a Juve bude -150m je nereálná.

Já vidím jedinou šanci v tom, že se dohodnou s Chiesou a vrátí ho do týmu spolu s Kostićem. Tím by si chlapci dost ulehčili život.

Reagovat
Raffaello

Juve si nemůže dovolit být -150m, protože jsou pořád pod drobnohledem. Včera mimo jiné zase exceloval Lotito:

Lotito per Il Messaggero: “Federico Chiesa? Non si possono pagare stipendi da 7-8 milioni di euro l’anno, ci sono regole e parametri da rispettare. Ci sono società con patrimoni netti negativi da 500 milioni di euro, che dovrebbero portare i libri in tribunale. Per caso si riferisce alla Roma? No, i nomi li sta facendo lei”.

Chiesa je za mě reálná varianta, pokud je pravdou, že to chce Enrico za kluka napravit.

Reagovat
10

Podle Agrestiho Todibo definitivně padá. Skloňované alternativy Lenglet a Kiwior...

Reagovat
Kluivert9

Rychle pro Lengleta

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Raffaello

Super.

Reagovat
Raffaello

Hele, jednoho Bonucciho se člověk zbavil, ale co druhý... Hummels je pořád free.

https://pbs.twimg.com/media/F1BEqnXWAAAe-9n.jpg

Reagovat
10

taky jsem ho už zaznamenal...jako pořád je to hráč, co narozdíl od těch našich hrál 3 měsíce dozadu finále LM

Reagovat
Raffaello

Možná jsem zpátečnický, ale za mě rozhodně lepší řešení než Lenglet s Kiwiorem. Přechodně na rok + další rok opce, podle mě by to vzal. Příští léto vykupujeme Calafioriho z Arsenalu za výprodejní částku, protože on nezíská pozici, jakou si představoval a jeho slečna se bude chtít vrátit do Itálie.

Reagovat
10

jestli pak teda ale není lepší už na stopery nesahat, včetně nesmyslnýho hostování Ruganiho...Motta udělá Calafioriho z Cabala a jsme v pohodě

Reagovat
Raffaello

To je můj tajný sen, že Cabal exploduje a bude TOP 5 stoperem v lize.

Jen ale když se podíváš na to složení...

Cambaiso (Rouhi) - Cabal (Gatti), Bremer (Rugani/Djalo) - Danilo (Savona)

To není obrana, která chce hrát TOP 4 v SA a postoupit přes podzimní část LM. S tímhle z LM vyletíš po podzimu jak nic.

Reagovat
Kapřík

To už třeba bude k mání se slevou i uzdravenej Scalvini.

Reagovat
Raffaello

Scalvini, z Atalanty, se slevou, pobavils.

Reagovat
Il Architetto

Crazy.. Zlatej Ruga ❤️

Reagovat
DelPiero137

tvl to su mena... fakt by som cakal lepsi scouting nez znamena mena druheho sledu s vysokom platom. To dokaze aj priemerny sportovy riaditel. Navyse ako pisal vyssie, ten sposob akym odpisujeme hracov a dopredu sa staviame do pozicie outsiders vo vyjednavanie je na zamyslenie.

Reagovat
Raffaello

Juvemercato k 9/8/2024

Todibo gone - Congrats WHU přesto se nemůžu zbavit "overpaid" dojmu, ale na PL standard, na místě Nice to beru taky, dobře pro ně, že WHU přesvědčili hráče na svoji stranu.

Koop - easy money, cokoliv v úhrnu pod 60m Atalanta neakceptuje, takže pokud se Mr. G celou dobu bil do prsou, že ho získá, musí těch 60m vysolit, zvlášť když mu padnul Todibo. Už jen proto, že kvůli Todibovi s Koopem obětoval Huijsena se Soulém, což byl hlavní argument jejich prodeje, tak teď Koopa musí získat "no matter what".

Galeno out - Juve skrečoval veškerý zájem, vysoké náklady na přestup.

González - dost pravděpodobně by mohlo být hotovo, ale kdo ví, s Todibem to vypadalo podobně a pak nic z toho každopádně González není v nominaci na zápas s Freiburgem. Kluby se dohodly na něčem mezi 25-30m. Viola teď urguje jednání o Gudmundssona.

Sorry, ale tohle fakt nevyšlo. Pokud za 25-30m prodáš Soulého do Říma a za stejné peníze přivedeš Gonzáleze s Violy, tak jsi asi trochu něco posral.

Giuntoli si teď může zachránit tvář jen dotažením Koopa, udržením Chiesy s prodloužením smlouvy a zázračným stoperem, který mu vytáhne trn z prdele. Všechno ostatní hodí dobrý vstup mercata do koše a výsledek nebude víc než 5/10. Tomu se říká řádně přepálit start.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Za Souleho je plusvalenza, Gonzales jde pouze do rocni amortizace. I s vyssim platem.

Reagovat
Raffaello

Sorry, ale plusvalenza je pakatel. Za mě je odchod Soulého s náhradou Gonzálezem průser. Ty peníze chtěli použít na úplně něco jiného. González je varianta C/D.

Reagovat
Raffaello

Pakatel v tom boji na mercatu s anglickými kluby, aby k tomu byl kontext. Je úplně jedno, že máš krásných 22m, když pak do posil musíš sypat 40+ a ještě máš doma bandu neumětelů, co žerou velký peníze a ne a ne se hnout viz Polák, McBurger, Arthur a pár dalších pijavic.

Reagovat
herbage

Kdopa asi dal těm neumětelům ty královský peníze? Že by další banda neumětelů? Za mě je ze strany hráče cajk, pokud chodí na tréninky a poctivě plní své povinnosti a jen nechce jít pryč, pokud se mu nezdají nabídnuté podmínky (nižší plat, horší destinace, atd.)

Reagovat
Raffaello

Minulé vedení, po kterém to teď musí to současné řešit? Tvoje argumentace je totožná jako když důchodci nadávají, jak se měli za toho slovenskýho kokota lépe než teď. Další zmrd, co měl dávno viset. Když někdo udělá bordel, dřív nebo později ho po něm někdo musí uklidit. Jsem tady největší kritik minulého černobílého režimu a let 2019-2023. Paratici s Nedvědem měli sedět ha mřížemi.

Reagovat
herbage

Ty to nechápeš. Mně jde o to, že nazýváš ty hráče pijavicemi, ale oni jen dodržují podmínky kontraktu. Když mi zaměstnavatel dá 300k/m za to, že se budu točit na židli, tak dokud budu plnit svojí část dohody (točit se na židli), tak je to OK. Vybíjet si zlost na hráčích je prostě mimo. Kdybyste jim vyplatili zbytek kontraktu, tak třeba i odejdou

Reagovat
Raffaello

Pokud přijdu do tvé firmy namísto tvého šéfa, uvidím tvoje podmínky, udělám všechno pro to, abych se tě zbavil, protože pro mě jsi pijavice.

Když se budeme bavit konkrétně o McKenniem (€2.5m net (€3.28m gross)), tak ten měl fantastické podmínky, mohl jít hrát LM do Aston Villy, která mu nabízela v čistém dvojnásobek co má v Juve. Juventus za něj neměl dostat žádný velký vejvar, fajn valuace kolem 15m, nic velkého. I kdyby to bylo 10m, osobně bych byl spokojený. Ale hráč se zasekl na osobních podmínkách. A osobně, konkrétně v tomto případě, než abych frajerovi vyplatil smlouvu, radši si ho nechám a zkurvím mu rok kariéry na tribuně a nenechám ho trénovat s týmem. Klidně mu budu platit jeho smlouvu, ale psychicky ho zničím. Jsem zmrd? Jsem. Ale jsem s tím naprosto v míru a spokojený. Dám lidem šanci odejít. Pokud chtějí zůstat, i když o ně není zájem a chtějí teplé místo, tak je zničím.

Reagovat
herbage

Když myslíš Tohle nejsou soustružníci z Kolbenky, ale multimilionáři, co si mohou dovolit špičkový právní zastoupení. Navíc v době sociálních médií jakákoliv prokázaná šikana ze strany klubu (nahrávat umí každý mobil) ti způsobí slušný PR damage. Zkoušela to Barcelona přes média a pohořela. Nakonec nejefektivnější je poslat je mimo klub za každou cenu, tedy prodat je pod cenou, případně jim nějak kompenzovat ušlou mzdu. V opačným případě holt zkousnout zuby, nechat točit na židli (trénovat separátně mimo A-tým), případně si s těmi hráči pracovat a nechat je hrát

Reagovat
Raffaello

Kdo tu mluvil o šikaně? Můj přístup (neříkám, že se tak Juve zachová): Prostě bude sedět na tribuně. Ať si bere ty svoje miliony, ale v tomhle klubu už si nekopne ani minutu, i kdyby tam měl hnít do konce kontraktu a já jen pálil peníze. On si ničí krátkou kariéru. Já se chtěl dohodnout, prodat ho levně, do nejlepší ligy světa, navíc dvojnásobný plat. Kdo má mozek, jakože to tlustý americký prase ho nemá, tak to vezme a odejde. Pokud zůstaneš někde, kde budeš brát polovic a nechtějí tě tam, namísto lepší práce, více peněz a týmu, kde tě chtějí, tak by ses měl nechal léčit.

Reagovat
Nuno čomes

Ale on psal 300k/m za to, že se bude točit na židli. A na židli se točí, práci tím pádem splňuje. Jakapak pijavice?

Reagovat
Pozor skluz!!!

Těch 40 se pořád rozpočítává, prostě ty finance se z hlediska FFP teď skládají jinak a bude to běžné.

Jakkoli to normálnímu čověku s aspoň půkou mozku nedává smysl, je to zase en kreativní účetnictví, nic jiného.

Ale jako jo, pustit Soulého, který půjde jen nahoru a bude z něho podle mě skvělý SS mimo křídlo, a vzít Gonzalese, který je dobrý, ale už se nikam neposune a zaplatit za něj 35 nebo víc je nesmysl.

Reagovat
Nuno čomes

S tím McBurgrem jsi jak kolovratek, akorát v každém příspěvku ho pojmenujes trochu jinak. Trapnost sama. Co ti udelali v mládí?

Reagovat
10

This transaction generates a positive economic impact on the current financial year equal to € 22.4 million, net of auxiliary expenses.

Huijsen € 13.7 million

to v současným měřítku přestupů Juve pakatel není

Reagovat
Raffaello

Pokud se pohybujeme v těch 40+ na výdajích za X hráčů, což si sám psal, že je neúnosné, tak to pakatel prostě je. V měřítku hospodaření Juventusu posledních let je to super. Ale s ohledem na celý obrázek to pro mě není něco, co by mělo zásadním způsobem pomoct. Ale dobře, pokud si přiznáme, že jsme "farmer league", tak OK. V tom případě to beru.

Reagovat
10

hráč za 40m, co přijde na hostování s opcí a ta částka je rozložená do 4 splátek, je ale z pohledu účetní bilance úplně něco jiného...to ti trochu uníká ta celá podstata

36m+ za tyhle dva hráče se klidně může rovnat třem hráčům po 40m

Reagovat
Raffaello

Tímhle stylem splátek ale za chvíli budeme za hráče platit vínem, kávou a salsicciou a nakonec skončíme jako Barcelona a budeme nabízet sebe jako prostitutky.

Já ti rozumím, že se bavíme o účetním rozložení, to je v pořádku. Ale nejde to dělat se vším. To jsi pak jak "Češi si půjčují i ProfiCreditu na dovolenou a vánoční dárky". Vím, že je to extrém. Jen spíš než žití z úroků a investic mi to přijde jako tření bídy s nouzí.

Reagovat
10

nějak jsem tušil, že vytáhneš Čechy a HomeCredit...s ProfiCreditem si mě překvapil

já myslím, že si to všichni uvědomují, náklady na platy se snižují, počítá se s vyšším příjmem...jen to prostě bude déle trvat, než se to dostane do nějaké únosné míry

Reagovat
Raffaello

To moc dlouho netrvalo.

German defender Mats Hummels was offered to Juventus as a free agent by an Italian intermediary in recent days. However, Juventus has other plans.

[@NicoSchira] #Juventus

Stejná zpráva vyšla o Hermosovi... Každopádně se začalo psát, že Juve půjde po stoperovi až později, prioritou jsou v tuto chvíli Koop a González.

Jinak odložené platby a splátkové kalendáře jsou důvodem, proč je Giuntoli poslední 4 týdny v háji, protože mu na to nikdo nechce přistupovat. Nice chtělo 20 % z dalšího prodeje. A když ti přijde tým ze středu PL, který má jen za vysílací práva za rok dvakrát tolik co Juve, vyysype na stůl 40m + další bonusy a ještě % z prodeje, tak to si můžeš budoucí plnění strčit za klobouk. Proto je pro mě ta plusvalenza nic moc. Každopádně se rozprodala velká část kluků 20+ z NextGen, Montero si v podstatě staví nový tým. Z nich tam taky něco málo naskákalo, ale to jsou v součtu jednotky milionů.

Reagovat
10

Hummels mohl být na 1-2 roky dobrý low-cost řešení...dřív jsem ho úplně nemusel, přišlo mi, že po defenzivní stránce je to průměr, ale teď poslední roky asi vyzrál, protože jsem od něj v tomhle směru viděl top výkony

Hermoso je podobný případ, ale ten by chtěl určitě delší a větší kontrakt...navíc ho údajně chtějí v Anglii, včetně Man Utd

Reagovat
10

Juventus asked information about Sterling‼️ [Di Marzio]

Reagovat
Raffaello

Sancho, Sterling, Coman... Tam je to kvůli platu za mě neprůchozí. To by musel jeho klub platit 75 % a Juve 25 % jeho výplaty.

Reagovat
Raffaello

Ale je dobře, že aspoň toho Milika nebudou cpát pryč, protože přivádět náhradu ještě za něj, za aktuální situace, by bylo na levačku. Měl by s týmem už letět teď do Švédska na Atlético Madrid.

Sterlingové a spol. nedopadnou, přijde low-cost stoper na hostování + Berardi v posledním týdnu.

I když je to mercato hodně šílený, po několika letech mě zase baví, a to přesto, že Mr. G. dělá i boty. Užívám si to.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele