Füllkrug poprvé zamíří mimo Německo, jeho přestup dotahuje West Ham

03.08., 11:45
Aktuality
Niclas Fullkrug (© AFP)

Novým spoluhráčem českých fotbalistů Tomáše Součka a Vladimíra Coufala ve West Hamu bude německý reprezentační útočník Niclas Füllkrug. Podle britských a německých médií se anglický klub dohodl s Dortmundem na jeho přestupu za 27 milionů eur (682 milionů korun). Füllkrug by měl v Londýně podepsat smlouvu na tři roky poté, co v sobotu podstoupí zdravotní prohlídku.

Jednatřicetiletý kanonýr opustí Borussie po jediné sezoně. Loni přišel do Dortmundu za 15 milionů eur z Brém coby nejlepší bundesligový střelec. Smlouvu měl ještě na dva roky. Za Dortmund dal v 29 ligových zápasech 12 branek, páté místo v soutěži však bylo pro Borussii zklamáním. Lépe si vedla v Lize mistrů, v níž došla až do finále. Füllkrug k tomu přispěl třemi góly ve 13 utkáních.

Borussia minulý měsíc získala do útoku ze Stuttgartu guinejského fotbalistu Serhoua Guirassyho, který byl s 28 brankami druhým nejlepším střelcem minulého ročníku bundesligy. Trenér Nuri Sahin poté uvedl, že nadále počítá i s Füllkrugem. Účastník nedávného mistrovství Evropy si ale nakonec vyzkouší první zahraniční angažmá. V reprezentaci má výbornou bilanci 13 gólů v 21 zápasech.

Autor: ČTK

Komentáře (75)

Přidat komentář
Bayernista18

To si pomůže...

Reagovat
smazaný uživatel

Pomůže to jedině West Hamu

Reagovat
Sigma Olomouc

A Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, kvůli tomu vyhrajou Bundesligu

Reagovat
vladino10

Hmmm ake je racio v tomto prestupe?

Reagovat
Busby babes

pro nej nebo pro WHU? on si zkusi jinou soutez, asi dostane vetsi plat a mozna bude jednicka v utoku? BVB privedlo Guirassyho...

Reagovat
vladino10

Whu nepoznám, takže skôr preňho

Plat beriem, ale inak prišiel o LM a guirassy bol celkom sklenený v poslednej sezóne, za mňa tam je stále veľká šanca, že by Niclas hral. To isté platí aj pre BVB. Ale uvidíme

Reagovat
fenixLFC

mne to teda nedava vobec zmysel z pohladu west hamu, z jeho to naopak velmi chapem

Reagovat
Bayern +

Presne tak. Fülle musí byť veľmi spokojný, ani nedúfal, že si niekedy zahrá PL a nebude to žiadny Luton a podobne.

Reagovat
Rudnevs

Asi nejaky sen o Premier League a chcieť hrať proti najlepším, možno snaha upevniť si pozíciu v repre. Alebo snaha viac hrávať, udajne ho trochu nasralo, že mu tam priviedli ďalšieho konkurenta a von z Dortmundu ho trošku tlačil vraj aj Nagelsmann s Wagnerom.

Reagovat
Wazza228

pro něj pravděpodobně poslední možnost většího přestupu a vyššího platu. WHU má na hrotu docela problém a i s tímhle přestupem moc perspektivní není. Ještě má vlastně přijít možná ten mladej z AV.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund přijde o skvělýho hráče

Reagovat
herbage

WHU Takový prachy za 31letýho hráče

Reagovat
Kejza

hroťák.. střílet 10+ gólů za sezónu může klidně dalších 5 let

Reagovat
Neutron

Ak by dal WHU tri >10 golove sezony tak by to bol uspech.

Reagovat
Kejza

věřim, že zrovna on by mohl

Reagovat
Neutron

Ako ja mu to aj celkom prajem a celkovo nejakym cudnym sposobom to prajem aj West Hamu

Reagovat
Kejza

Reagovat
r.mrazik

to rozhodne, preci jen ve 34 letech dat 10 golu v PL...

Reagovat
Neutron

Som myslel, ze ma 31

Reagovat
r.mrazik

a za tri roky mu budeee? :)))

Reagovat
Neutron

Haha fail mas pravdu

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Y.N.W.A

Jestli dá 10+ gólů aspoň v jediný sezóně, tak to bude úspěch

Reagovat
mayday

Je to moc

Reagovat
Rudnevs

Udajne odchádza aj Moukoko do Marseille a peniaze sa plánujú investovať do Beiera Úprimne asi je to aj dobre, treba tam urobiť trošku vietor.

Reagovat
herbage

To by bylo fajn. Kam půjde Haller? Bere docela raketu

Reagovat
Müllered

Jako poslední přestup před závěrem kariéry dobrý.

Reagovat
andrew96

Reagovat
MoonKnight

Protože nastřelil cenu za Eddieho, měli jednoznačně vzít těch 27 mega

Reagovat
FC Porto FC

35 jim nikdo nedá, magoři

Reagovat
Rudnevs

Kto je Eddie?

Reagovat
Seydou Doumbia

asi to děcko nkietah, proto se na něj asi marsej vysrala a chce jiného nigu

Reagovat
iamek

Symbol průměru.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Mastný Chobot

Legenda skokov na lyziach

Reagovat
Busby babes

Reagovat
mistr129

nejsem Eddieho fanouškem, ale za 27 je to nesmysl. Těch 35 se za něj dá vydolovat.

Reagovat
Mastný Chobot

Heh, tak to ak sa nam podari, tak zjem klobuk

Reagovat
mistr129

Myšleno tedy v eurech... když vezmu za kolik jsme střelili Willocka nebo Emila, tak mi to nepřijde nereálný

Reagovat
Mastný Chobot

Willock siel po dokonalej hostovacke a u ESR platia za (zatial nenaplneny) potencial. Eddie nema ani jedno z toho. 17m mi pride malo, ale 35 v eurach by uz zasa bolo moc.

Reagovat
mistr129

To jo, Eddie ale za sebou už přeci jen něco má, na poměry Arsenalu průměrák, ale furt mu dlouhodobě stačí na gol v PL nějakých 200 minut, to není špatná bilance.

Určitě kluby z PL v minulosti daly srovnatelné peníze za horší a méně prověřené hráče

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Neutron

Reagovat
TheGun

Jestliže mohl jít Scamacca do WHU za 36m€, nevidím důvod chtít za Eddieho méně

Reagovat
O.Giroud

Scamacca mal vydarenú sezónu v Taliansku, bol to hráč základnej zostavy daného tímu. Čo má Nketiah? nejaký rekord v Anglickej repre, a nejakú trápnu štatistiku gól na 200min a keď si pozrieš jeho posledné zápasy tak vidíš len samé Náhradník, 5min, 10min, 20min. Tak to mi vysvetlite, že v dôležitom závere sezóny prakticky Nketiah nehral, s Aston Villou kde sa prehralo išiel na 5min s Bayernom rovnako. Podľa livescore asistenciu naposledy dal proti CP v PL pri výhre 5:0 ešte v Januári a odvtedy sa hralo ešte cez 20 zápasov a gól ešte minulý rok proti PSV. 5 gólov v PL túto sezónu a z toho 3 proti tragedom zo Sheffieldu a to začiatok sezóny hrával dosť.

To len k tomu Scammacovi a obhajovaniu na základe nejakej štatistiky repre a gólu na počet minút. Inak chápem, že Arsenal cíti, že by mohol prísť nejaký Nottingham alebo Bournemouth a vysoliť kľudne aj 30.

Reagovat
Čenda

Reagovat
SunFells

Abys nedopadl jak ten co se měl proběhnout nahý po náměstí a nic z toho

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Godwinson

Takovej sympaťák k takovým kokotům, to by byla škoda

Reagovat
Damis

Férová cena, ale divím se Dortmundu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přiěli o talentovanýho hráče

Reagovat
Damis

Ne všichni hrají fifu a manažera a kupují jen mladé hráče. Ani nevíš co ve skutečnosti můžou udělat v realitě 3 kvalitní roky.

Reagovat
Sigma Olomouc

Zatím dobré posily od WHU

Reagovat
andrew96

Lol na těch 15 mio se nakonec ještě vydělalo.

Rozhodně jsem raději, že bude jedničkou Guirassy, Fülleho driblink rozhodně chybět nebude. Ale stejně odchod bojovníka zamrzí. Fußballgott.

Reagovat
Rudnevs

Tiez mi to napadlo, ze na tom nakoniec este zarobite na to, aky to bol panic buy…

Ako bolo v Koline?

Reagovat
andrew96

Ještě jsme tam, zrovna jsme se vrátili z výletu v Bonnu a uff, už se těším domů, pokud mně něco nebude chybět, tak je to koncentrace lidí, hlavně ve vlacích. To je zejména v NRW mazec.

K zápasu: dění na hřišti asi okomentuju lépe až poté, co se na to podívu zpětně, z tribuny to každopádně vypadalo tak, že HSV hrálo úspornou sračku a Köln byl zoufalý v koncovce. Na tribuně jsme si to ale užili, trochu to opadlo jen po gólu na 0:2, ale ve druhém poločase se support zase rozjel. Navzdory výsledku spokojenost. Škoda, že nenastoupil Selke, byl bych zvědavý na reakci.

Reagovat
Rudnevs

Už v Mnichove či Berline mi tých ľudí prišlo dosť, v NRW to musí byť asi ešte iné kafe. Support na štadióne parádny, v tomto Kolín nesklame. Z obrazovky to vyzeralo úplne rovnako ako z tribúny, Kolín hral a HSV skórovalo. Z výsledku sa samozrejme teším, ale hra len potvrdzuje to, čo som si myslel už pred sezónou - pre HSV ani túto sezónu nebude postup jednoduchý.

Zatiaľ mi však zo všetkých tímov, čo som videl, nikto neprišiel ako jednoznačný kandidát na postup, čiže celkovo sa po prvom kole nedá povedať, že sme múdrejší než doteraz.

Reagovat
andrew96

Jsem zvědav na Karlsruhe. Vypadá zajímavě, ale jako favorita na postup bych jej neviděl. Možná černý kůň. A včera sice výhra, ale prohrávat 0:2 se sehrávajicím se Norimberkem...

Jinak oraniště v Hannoveru je teda síla.

Reagovat
Rudnevs

KSC a Fortuna sú dva tímy, ktoré si formu zrejme prenesú z Rückrunde a čo sa týka zohranosti tréner-tím, tak majú oproti mnohým ďalším favoritom celkom výhodu. Nebyť strát na oboch stranách (Tzolis + Engelhardt a Matanovic + Stindl + Nebel), tak by som túto dvojicu asi aj tipol na postup. Keďže však na oboch stranách odišli celkom kľúčoví hráči, poviem opatrne, že aspoň jeden z tejto dvojice podľa mňa bude v TOP 3. Uprimne to ani jednému z nich nejak neprajem, nakoľko tie kádre mi neprídu zaujímavé, ale holt niekedy obzvlášť v druhej lige tak býva, že nakoniec za najväčšiu hviezdu je 30-ročný Gruzinec, ktorý prišiel z maďarskej ligy

Tomu Nürnbergu by som tiež prial nejaku peknú sezónu. Postup asi nie, ale majú fakt zaujímavý káder plný mladých Nemcov (len včera zo zápasu: Jeltsch 18 r., Jander 21 r., Hofmann 22 r., Castrop 21 r., Reichert 23 r., Forkel 19 r.) a najmä by som si prial nech si Miro po tom Altachu trošku zlepší povesť.

Reagovat
Snatus

Selke nastoupil na minutu, ne?

Reagovat
andrew96

Ajo. Měl jsem dost piv. Ale v publiku se to odešlo bez reakce, místo toho se vehementně tlačilo za vyrovnaním.

Reagovat
Witcher

To je takovej přestup na Moyese

Reagovat
mistr129

taky jsem si říkal, jestli tam přeci jen nezůstal

Reagovat
Witcher

Takže Bizonek do BVB btw

Reagovat
smazaný uživatel

Vážné nebo jen přání?

Reagovat
Witcher

přání bohužel

Reagovat
Bayern +

Z pohladu sympatií a obľúbenosti dokonalý prestup. Už len Kane by bol lepší, ale ten by v Londýne a vlastne ani v PL inde nehral. Fülle je mega sympaťák.

Z racionálneho hľadiska ale podľa mňa dosť drahý, starý, neoverený mimo BL (aj keď tu sa vďaka jeho postave a typologii neobávam), ale keď už, tak bol vhodný skôr pre Moyesa, nie teraz. Vôbec nechápem, že sme nešli rovno po Guirassym, ten je mladší a asi by sa hodil viac.

Reagovat
Busby babes

WHU je jeden z nejnesympatictejsich klubu v PL s debilnima fanouskama. Bubbly blowing bastards

Reagovat
rewhik

Reagovat
Bayern +

Crysencio je už v starostlivosti našich lekárov

Reagovat
rewhik

Už je tam nějak dlouho, ne?

Reagovat
Snatus

WHU útočníka potřebovali, Antonio už další sezonu nejspíš nepřidá.

Reagovat
smazaný uživatel

Útočníka potřebujou, ale tenhle jim k ničemu nebude

Reagovat
Rudnevs

Schalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele