Friisovým asistentem ve Spartě by měl být Dán Askou

15.06., 16:01
Aktuality

Asistentem nového trenéra pražské Sparty Larse Friise by se měl stát jeho dánský krajan Jens Berthel Askou. Český mistr z minulých dvou sezon na sociálních sítích uvedl, že s dosavadním trenérem IFK Göteborg jedná.

"Klub vyjednává o posílení realizačního týmu Larse Friise o dánského trenéra Jense Askoua, který byl aktuálně uvolněn z pozice hlavního trenéra IFK Göteborg. V následujících dnech by mělo dojít k finálnímu dotažení všech oficiálních záležitostí," uvedla Sparta.

Jednačtyřicetiletý bývalý stoper Askou vedl Göteborg od loňského června. Švédský klub dnes jeho odchod do Sparty ohlásil na webu a připomněl, že Askou je dalším dílkem domina trenérských změn, které zahájil Jürgen Klopp odchodem z Liverpoolu. Německého kouče v anglickém velkoklubu nahradil Arne Slot, jehož v Rotterdamu vystřídal dosavadní trenér Sparty Brian Priske. Na jeho místo Pražané ve středu jmenovali jeho asistenta Friise, jehož by měl nyní na Letné doplnit Askou.

Bývalý obránce Silkeborgu, Kasimpasy či Norwiche před loňským příchodem do Göteborgu trénoval dánské týmy Vendsyssel a Horsens a na Faerských ostrovech HB Tórshavn. Göteborg zanechal Askou na třináctém místě šestnáctičlenné švédské ligy, jež se hraje od jara do podzimu.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neznám.

Reagovat
Salfovic

Askou nábytek.

Reagovat
fsada

Reagovat
delfin

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
vceradnesazitra

Už jim chybí jen fin Ikea

Reagovat
Bowie

Reagovat
Sosi

Reagovat
Blisargo24

Reagovat
zorz767

No a IFK Göteborg uvedl, že Sparta ho vykoupila. To znamená, že Klopp rozejbal už třetí klub.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Grupma

Kde tohle skončí? Ach, kde tohle skončí?

Reagovat
ACSeRw!n

podle toho brekotu fans Goteborku asi dobra volba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele