Friis nechce opakovat historii s FCSB. Hodláme napsat nový příběh, vyhlásil

12.08., 19:44
Aktuality
Lars Friis (© Sparta Praha)

Před osmi lety Sparta ve 3. předkole Ligy mistrů s rumunským FCSB nejprve doma remizovala 1:1 a následně na jeho hřišti prohrála 0:2 a vypadla. Také minulé úterý začal vzájemný souboj na Letné ve stejné fázi kvalifikace "milionářské" soutěže výsledkem 1:1. Trenér Pražanů Lars Friis ale nechce, aby se historie opakovala a je připravený ji změnit. Na tiskové konferenci před úterní odvetou také prozradil, že kapitán Filip Panák je znovu připravený hrát.

"Jsem tu od toho, abych ten příběh změnil. K přípravě na utkání nepoužiju to, co se stalo v minulosti. Mám velký respekt k minulosti. Nemyslím si ale, že by to byla výhoda, nebo naopak nevýhoda v přípravě. Je to zajímavé, dá se z toho vytvořit příběh. Nepoužiju to ale jako prostředek v přípravě. Jsme tu od toho, abychom změnili historii," uvedl Friis.

FCSB považuje za silný celek. "Hrajeme Ligu mistrů, jsou tu nejlepší týmy z jednotlivých zemí. Musíme se soustředit na sebe, být lepší v mnoha ohledech a to zítra uděláme. Budu doufat, že to postačí k vítězství. V sobotu na Bohemce jsem viděl od týmu dobrou odpověď po úterním zklamání z výsledku a výkonu proti FCSB," prohlásil osmačtyřicetiletý Dán s připomínkou pražského ligového derby, ve kterém Letenští po obratu zvítězili 2:1.

S týmem odcestoval i stoper Panák, který odehrál v soutěžní sezoně jen úvodní ligový zápas s Pardubicemi, následujících šest už ale vynechal. "Je v kádru. Může hrát," řekl Friis.

V případě jakékoli remízy po 90 minutách a prodloužení dojde na penaltový rozstřel. "Máme dobrou představu o tom, kdo by penalty kopal. Někteří hráči si na ně opravdu věří a jsou v nich dobří," mínil bývalý kouč Viborgu a Aalborgu.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lawman

Rumuni to už nepustí.

Reagovat
fsada

Minimálně čekám vyhrocené utkání na samém závěru zápasu a také během zápasu spoustu faulů a žlutých karet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele