Francouzi jsou v přechodném období. Atmosféra není není zrovna příjemná, připouští Deschamps

Dnes, 13:31
Aktuality
Didier Deschamps (© AFP)

Christopher Nkunku (26) oslavil návrat do francouzské reprezentace gólem při výhře 4:1 nad Izraelem v Lize národů. Les Bleus se tak ve čtvrtek přiblížili lídrovi skupiny Itálii. Kádr ale i přes výhru čelí kritice, zejména pak Kylian Mbappé (25). Kouč Deschamps (55) chce prý dát šanci méně zkušeným hráčům a "okysličit" mužstvo.

Nkunku prvním gólem za Francii, který vstřelil téměř deset měsíců od svého posledního reprezentačního zápasu, pomohl národnímu týmu dotáhnout se na rozdíl jediného bodu za Itálii, která doma remizovala s Belgií 2:2. Útočník Chelsea se trefil v polovině prvního poločasu poté, co na úvodní trefu Eduarda Camavingy odpověděl domácí Omri Gandelman. Vítězství hostů zpečetili v závěru Matteo Guendouzi a Bradley Barcola.

Francii chyběl Kylian Mbappé. Kapitán a tahoun ofenzivy vynechá i druhý zápas s Belgií, ačkoliv poslední ligový duel za Real Madrid odehrál. "Vždycky je dobré vyhrát. Atmosféra kolem mužstva není zrovna příjemná," řekl kouč Didier Deschamps s odkazem na kritiku, které zmíněný lídr čelí za absenci v národním týmu a špatný výkon z minulého měsíce proti Itálii. "Není to ideální, jsme v přechodném období. Ale jsou tu slušné věci, s hráči, kteří mají kvality a teď je musí potvrdit," dodal šéf lavičky.

Šlo o první střetnutí Les Bleus od chvíle, kdy útočník Antoine Griezmann oznámil odchod do reprezentačního důchodu. Michael Olise nastoupil v základní sestavě a očekávalo se, že zaplní prázdné místo. Dvaadvacetiletý hráč však i přes několik dobrých šancí a zjevných technických kvalit ukázal i svou nezkušenost.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele