Fotbalistou Německa se stal Kroos, mezi trenéry vládl Alonso

04.08., 13:05
Aktuality
Toni Kroos (© AFP)

Toni Kroos korunoval kariéru ziskem ocenění pro nejlepšího hráče roku. Čtyřiatřicetiletý záložník Realu Madrid, jenž odehrál poslední profesionální zápas ve čtvrtfinále mistrovství Evropy, dostal v anketě přednost před Florianem Wirtzem a Granitem Xhakou z Leverkusenu. Trenérem roku byl vyhlášen španělský kouč mistrovského Bayeru Xabi Alonso.

"Tento výsledek je pěkným potvrzením a velkým uznáním toho, čeho jsem v uplynulém roce dosáhl," řekl Kroos po vyhlášení výsledků. "A i když to je naposledy, co jsem byl zvolen, je to ocenění, které není jen poděkováním hráči, který končí kariéru. Není to cena útěchy, nemá to nic společného s věkem ani koncem kariéry, jen s vaším výkonem na hřišti - alespoň doufám, že tomu tak je," dodal.

Mistr světa z roku 2014 letos získal s Realem svůj celkově šestý titul v Lize mistrů. Začátkem roku ohlásil návrat do národního týmu, ale překvapivě i to, že po Euru ukončí kariéru. Fotbalistou roku byl v Německu vyhlášen podruhé, poprvé anketu vyhrál před šesti lety. Letos získal 285 hlasů, Wirtz 246 a Xhaka 66.

Hlasování o trenéra roku bylo jednoznačné. Alonso, jenž s Leverkusenem slavil double, získal 503 hlasů, o 429 víc než druhý Sebastian Hoeness ze Stuttgartu.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos prostě udělal blbě že se stěhoval do Španělska

Reagovat
Wazza228

Právě naopak, nejlepší rozhodnutí, co mohl udělat.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě kvůli tomu nevydařenýmu Euru. To nejlepší, co pro něj mohli Müller a Havertz udělat by bylo vyhrát Euro

Reagovat
Rudnevs

Presne, teraz kvoli tomu musi preberat nejake trofeje a tak

Reagovat
Mateo16

Presne mal sa v Mníchove strachovať o deti pre vysokú kriminalitu migrantov a počúvať od Progresivcov ako si to všetko vymýšľať a je to hnusný rasista a xenofób

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Neutron

Reagovat
mistr129
Reagovat
Maximm9

Zrovna Mnichov a celkove Bavorsko je trosku usetreno od kriminality migrantu, protoze jich tam tolik neni. Bavorsko ma trosku i jine zakony pro ty migranty, tak tam nechteji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Mnichov zrovna jo

Reagovat
mayday

Někde jsem viděl video, jak v Mnichově na velké ulici začne hrát odněkud ta sračka a svolávají se k modlitbě

Reagovat
Maximm9

Jako ano, asi bych mel rozdelit Mnichov (velike mesto) od toho Bavorskeho kraje. V meste toho bude asi hodne, ale ver mi, ze oproti zapadnimu Nemecku je tohle nic

Reagovat
LyEX

Áno budem veriť nejakým zmysleným štatistikám, podľa posledných bola aj Viedeň hodnotená ako jedno z najbezpečnejších miest a 2 dni dozadu bol článok ako 3 roky je tam doslova vojna medzi arabmi z 3 krajín na jednej strane a z ďalších 2 na druhej a dokonca si ju nazvali niečo s nožom v ich jazyku a každý večer sú pobodaní 3+. Ja tam nebývam, nebývam ani v Madride, ale ponechám to na jeho zhodnotení ako to vidí vzhľadom nato, že v jednom z tých miest býva a do druhého chodí pravidelne na návštevu rodiny.

Reagovat
mistr129

? Takže objektivním statistikám věřit nebudeme, ale jedné konkrétní zkušenosti ano?

Jednak Kroos myslím mluvil o Německu jako celku, jednak může záležet v jaké části Madridu a jaké části Mnichova se pohybuje. Když budu srovnávat okolí prezidentského palace v Káhiře s Florencem, tak z toho Káhira taky muže vyjít lépe než Praha

Reagovat
LyEX

V prípade, ak do toho crime indexu zaratávajú napríklad krádeže, vlámania a podobne môže to byť skreslené v celkovom pohľade na vraždy, ubliženia na zdraví a podobne, zároveň koľko toho nie je zaratané v prípade nenáhlasených priestupkov, tč keď sa 2 gangy bijú na ulici a nikto z nich na políciu nepôjde to netuším, ty áno? Preto píšem, že tu to ponechávam na jeho zhodnotení, ak navštevuje obe mestá a myslím si, že v tom rozhovore spomenul situáciu v Nemecku, ale následne to zúžil na ulice Mníchova. Ja môžem hodnotiť len tu Viedeň, ktorú som navštevoval často, roky som parkoval na jednom sídlisku a každý rok to bolo viac a viac moslimov na samotnom sídlisku a následne na zastávke metra, po minulom roku keď sa začali asi 5 biť v metre som tam už prestal parkovať a radšej si zaplatím P&R niekde bližšie centra.

Reagovat
misinho7

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladino10

Dobre ci kuruje

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, kriminálníků je tam hodně, ale nechápu, proč zrovna do Španělska

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v Mnichově moc ne

Reagovat
cologneFC

Žije v Kolíne (okrem Madridu).

Reagovat
Stan Smith

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl ještě mít Euro trofej Ale když je ty idioti porazili, tak ho moc nechápu. Ale jinak mohl ještě hrát za klub (Real), to by ho nezabilo

Reagovat
Vinci

Za zásluhy

Reagovat
Jason_

Paráda, neveril som po tých vyhláseniach .

Reagovat
Nadržený šimpanz

Takhle by se měl vyhlašovat i u nás Fotbalista roku, nebo Zlatej míč, započítávat tam i cizince hrající naší ligu

Reagovat
maria.parker

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
LyEX

Zaslúžene a budeš chýbať

Reagovat
loki5

Mohl bych mít dotaz. Jak tohle funguje. Německý fotbalista roku a v nominaci Švícar. A Kross zase nehraje Bundesligu. Jak tady fungují nominace ?

Reagovat
Ingimir

Nemci a hráči hrajúci nemeckú ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele