Fotbal, sakra. To bylo dramatické, píše evropský tisk o prvním čtvrtfinále

05.07., 22:54
Aktuality
Hráči Německa po utkání se Španělskem (© AFP)

Evropský tisk komentuje zápas, který potvrdil pověst předčasného finále šampionátu. Fotbalisté Španělska ve čtvrtfinále mistrovství Evropy porazili domácí Německo 2:1 po prodloužení a jsou prvními semifinalisty. V zemi vítězů se slaví "nesmrtelný úspěch", "srdeční infarkty jsou s radostí přijímány," píše AS. Jak ve svém přehledu uvedla agentura SID, podle řady reportérů měli Němci kopat penaltu za ruku. Třeba italský Tuttosport viděl "senzační chybu" rozhodčího Taylora.

Očekávaný šlágr rozhodně nezklamal. "Jaký zápas!" "Fotbal, sakra!" - podle SID také mezinárodní tisk bojuje o slova po dramatické čtvrtfinálové porážce Němců. Bitvu rozhodl ve 119. minutě záložník Mikel Merino. "Ukončil německý sen, srdce hostitelů puká. Extáze pro Španěly, agónie pro Němce. To byl zápas!" napsal britský Daily Mail. "Bitva plná dramatu!" uvedl Sun. "Fotbal, sakra. To bylo dramatické," přidal se Guardian.

Španělský tisk soudí, že "La Roja" píše nezapomenutelnou kapitolu. "Nesmrtelný výkon Španělska! Merino zpečetil velký zápas, ve kterém španělský tým odolal německému obležení. Bitva pro všechny časy, plná epických a velkých rozměrů," oslavuje Marca.

"Tohle je pro Quincocese, Zarru, Camacha, Zubizarretu, Butragueňa, Joaquina, Busquetse... Pro všechny, kteří se svého času snažili porazit pořadatele mistrovství světa nebo Evropy - a neuspěli. Španělsko porazilo Německo v extrémně složitém zápase. Lidé rádi přijímají infarkty, jako je tento," míní AS. "Už žádná kletba proti hostitelům," souhlasí El Mundo Deportivo.

Italové jsou vzhledem ke spornému momentu kritičtější. "Napětí a rovnováha. A kontroverze. V prvním čtvrtfinále nic nechybělo. Němcům byla odepřena jasná penalta: Cucurella trefuje míč po střele Musialy paží, ale rozhodčí Taylor nezasahuje," poukázala Gazzetta dello Sport.

Merinův gól v prodloužení podle Corriere dello Sport rozplakal Německo. "Merino je hrdinou Španělska, Německo vypadlo! Taylorova senzační chyba komplikuje zápas, když nepotrestal jasnou ruku Cucurelly ve španělském pokutovém území," zdůraznil také Tuttosport.

"Byla Německu ukradena penalta?" ptá se rakouský Kronenzeitung. "Šok na poslední chvíli. Sny o další německé letní pohádce se rozplynuly," popsal Kurier.

"Čisté drama! Z extáze do hluboké díry. Německo v údolí slz," napsal švýcarský Blick.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Jason_

načo dali nemci gol švarčiarsku v nadstavenom čase? mohli dojsť do finale v suchom triku

Reagovat
Smejkyfans

Reagovat
Di Stéfano

Všade samá ruka , samá penalta , ale ak sa nemýlim , predchádzal tomu za mňa ofsajd .

Reagovat
celeb

Reagovat
KingMirek

Jenomže sudí celou dobu ukazoval, že Španěl měl ruku u těla. Pokud byl ofsajd, tak je škoda, že to v přenosu nebylo nijak uvedeno.

Reagovat
Keboto

Reagovat
Pablos

Po základní době jsem se přesouval z práce domů a přijel až na gól Španělů v prodloužení, takže tuhle situaci jsem neviděl... ale pak při sestřihu, aniž bych věděl, že to je zrovna tahle situace s rukou, jsem si hned řekl, že tam je týpek v ofsajdu ...no a pokračovalo to tou prackou. Tudíž to šlo dle mého docela poznat i v reálu, že tam byl pravděpodobně ofsajd.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Jordi Alba

To bylo hned co mě napadlo už při tý ruce, že jenom kvůli tomu bez šance, Bosák si tam samozřejmě při tom fandění Němcům mlel furt svoje.

Reagovat
Axelrose

Přesně, dokonce myslím říkal Bossi (a ten tomu hoví), že by se ruka vůbec neřešila, protože tam byl ofsajd.

A protože Zelí (který do toho dělá ještě víc, páč to i hrál a ofsajd bylo jeho druhé jméno) potvrdil, nevidím jediný důvod naříkat.

Navíc to ani netěší Němci, ale Taliáni které už ME vlastně nemusí zajímat

Reagovat
Axelrose

neřeší

Reagovat
Smejkyfans

Všichni řeší ruku jestli byla nebo nebyla nebo byl ofsajd. Ale kdyby nebyl rozhodčí tak benevolentní vůči Krossovi tak Němci hráli od 10 minuty v 10 lidech. Celkově měl rozhodčí v určitých fázích zápasu zvláštní metr a moc zápas neměl pod kontrolou.

Reagovat
Firkraag

Rozhodčí byl úplnej cvok. Kazil jinak docela pěknej zápas.

Reagovat
Lawman

Souhlas. Kroos může být rád, že dohrál bez červené karty.

Reagovat
Axelrose

Jako zcela jistě.

Potom mě ještě zarazilo to stažení(myslím) Morati při střele, někde na hranici malého vápna. Za mě jasná pentle. A ti kluci komentorsky jako že nic.

Zato v druhé půlce, když se něco podobného stalo Němcům to vypadalo, že se Bosák zvedne a půjde to nahlásit na UEFU.

To je taky docela nestranný komentátor.

Reagovat
Smejkyfans

Bosák se Zelenkou totiž pořádně nesledují hru a melou nějaký nesmyslný historky. Pak si nevšimnou že sice Němce Fülkruga opravdu španělský obránce ve vápně držel ale to že i Němec ve stejném souboji drží Španěla to už nevidí.

Reagovat
Axelrose

No, to je taky fakt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele