FORTUNA:LIGA - souhrn 26. kola: Sparta se posunula do čela

08.04.2023, 17:58, aktualizováno 09.04.2023, 20:57
Komentáře a souhrny

Slavia pouze remizovala v Mladé Boleslavi a přenechala první místo Spartě, která veze body z Pardubic. Souboj mezi Olomoucí a Teplicemi vítěze nepoznal. Slovácko ani do třetice nevyhrálo, tentokrát doma podlehlo Baníku Ostrava, jenž ukončil dlouhé čekání na výhru, nadále však zůstává ve skupině o udržení. Plzeň naopak svůj souboj s Jabloncem zvládla vítězně, ačkoli dvakrát inkasovala...

FK Pardubice - Sparta Praha 0:2

09.04.2023 19:00

Góly: 20. Jan Kuchta, 37. Ladislav Krejčí

Sparta si ve 26. kole Fortuna ligy odvezla z východních Čech tři body po výhře 2:0 nad Pardubicemi. V prvním poločase Letenští jasně dominovali a odměnou jim byly dva góly v podání stálých opor - Jana Kuchty a Ladislava Krejčího. Favorit si po přestávce vedení zkušeně pohlídal, a dostal se tak na první příčku v tabulce. Na trůnu ligového lídra se Sparta po úplném kole objevila vůbec poprvé od konce srpna 2021.

Společným jmenovatelem obou týmů byl jarní progres. Zatímco Pardubice se z téměř jistého sestupujícího dostaly do pozice pravidelně bodujícího celku, Sparta dotáhla náskok městského rivala Slavie a po devíti letech byla znovu v boji o titul. Na východě Čech ji však nečekal jednoduchý úkol, hráči z města perníku již tři domácí duely v řadě neprohráli. Jejich sestavě dominovalo úderné duo záložníků Dominik Janošek a Michal Hlavatý, kteří dohromady zaznamenali již 12 gólů.

Do první velké šance se dostali Letenští již v druhé minutě zápasu, Lukáš Haraslín vyslal dobrou střelu zpoza vápna, ale Viktor Budinský byl včas na správném místě a míč vyrazil. V 11. minutě se poprvé ukázali Pardubičtí. Ladislav Krobot zkusil své štěstí pár metrů před vápnem a brankář Matěj Kovář měl plné ruce práce. Zanedlouho zahodil obrovskou šanci Asger Sörensen, když z malého vápna nastřelil pouze břevno. Ve 20. minutě poslal po krásné kombinaci Spartu do vedení Kuchta hlavičkou, a připsal si tak svou 12. branku v sezoně. Na pozoru musel být i Kovář, který zneškodnil pokus o vyrovnání, když vytáhl povedenou střelu z vápna od Janoška. V 35. minutě museli Východočeši čelit hned třem velkým šancím, ale ani jedna se do sítě nedostala. Vzápětí tomu bylo však jinak. Krejčí vyskočil ze všech hráčů ve vápně nejvýše a poslal míč k levé tyči.

Začátek druhého poločasu přinesl pro tým z Letné další gól, ovšem doklepnutí Tomáše Čvančary bylo signalizováno jako ofsajd. Kanonýr měl v 55. minutě další nebezpečnou šanci. Jeho technická střela z vápna skončila jen těsně vedle brány. I na druhé straně zůstala radost jen na pár chvil, když se trefil Krobot, i jeho brance totiž předcházelo postavení mimo hru. V 76. minutě mohl kapitán Krejčí přidat již svůj druhý gól, jeho hlavička ale neprošla mezi obránci Pardubic. Domácí se snažili najít recept na kontaktní branku v 80. minutě, ale jejich šanci zhatil pohotový Kovář. Zápas měl možnost ukončit Awer Mabil, příležitostí ale pohrdl a míč poslal přesně do Budinského.

Sparta tak roli favorita opět zvládla. Další zápas ji čeká 15. dubna na vlastním hřišti proti Slavii. Východočeši vycestují o den později na půdu Zbrojovky.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 0:3

09.04.2023 16:00

Góly: 22. Daniel Fila, 48. Abdallah Gning, 73. Lukáš Mareček

Fotbalisté Teplic zvítězili ve 26. kole Fortuna ligy na půdě Českých Budějovic 3:0. Záchranářský souboj ve 22. minutě střelecky otevřel Daniel Fila, který si nejrychleji našel odražený míč v pokutovém území. Skláři v nastoleném tempu nepolevili ani ve druhé půli, jelikož tři body postupně pojistily přesné zásahy Abdallaha Gninga a Lukáše Marečka. Severočeši tak udělali důležitý krok, díky němuž se od "Černého Petra" v podobě 16. místa vzdálili na pět bodů.

České Budějovice se po středeční pohárové porážce mohly naplno věnovat Fortuna lize, ve které se chtěly vyhnout skupině o udržení. Dynamo v posledních zápasech doplácelo hlavně na individuální zkraty hráčů. Tepličtí byli silně namočení do boje o záchranu, v minulém kole však zvítězili v ligovém klání po téměř pěti měsících. Na půdě Jihočechů ale pětkrát v řadě prohráli.

Hned ve třetí minutě vyděsila fanoušky žlutomodrých brankářská stálice Tomáš Grigar, jenž promáchl malou domů. Jeho chyba nakonec katastrofou pro Teplice neskončila. V 15. minutě si velkou šanci po rohovém kopu připravili Severočeši, avšak centr z kopačky Matěje Hybše usměrnil Nemanju Mičevič hlavou pouze těsně nad břevno. O sedm minut později se již Skláři prosadili. Gning vystihl rozehrávku Dynama a zbavil se obránce, jenže jeho střelu vyrazil gólman Dávid Šípoš. Míč si však nejrychleji našel Fila a uklidil jej do odkryté branky. Ve 29. minutě mohlo být srovnáno, na centrovaný balon ale nejdříve nedosáhl Michal Škoda a následnou střelu Marcela Čermáka k pravé tyči vyrazil Grigar do zámezí.

Brzy po změně stran Gning zvýšil náskok Sklářů, když se k němu náhodně odrazil míč od hlavy Martina Sladkého, jenž nepřesnou přihrávkou na laxního Lukáše Havla nastartoval gólovou akci Fila. Senegalský útočník následně z bezprostřední blízkosti propálil Šípoše. V 57. minutě Patrik Hellebrand málem využil zaváhání Grigara, jenže defenziva žlutomodrých stačila střelu včas zablokovat. Necelých 20 minut před koncem provedla českobudějovická defenziva další kiks. Ten se stal zárodkem samostatného úniku Marečka, ze kterého 32letý záložník propálil bezmocného brankáře Jihočechů.

Teplice tak po více než 12 letech zvítězily na Střeleckém ostrově. V příštím kole čeká České Budějovice 16. dubna střetnutí s Hradcem Králové, Skláři o den dřív vyzvou Slovácko.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 1:1

09.04.2023 16:00

Góly: 18. Vasil Kušej - 32. Christos Zafeiris

Mladá Boleslav remizovala ve 26. kole Fortuna ligy na domácí půdě se Slavií Praha 1:1. Vasil Kušej potvrdil skvělou formu po přestupu z Prostějova a poslal modrobílé v 18. minutě do vedení. Sešívaní se zmohli pouze na vyrovnání, když se aktivní Christos Zafeiris po individuální akci dostal ke střele z těžkého úhlu. Pro norského záložníka řeckého původu šlo o první přesnou trefu v dresu pražského klubu. Hráči z Vršovic mohli v závěrečných 10 minutách překlopit misky vah na svou stranu, gólu Ivana Schranze však předcházel ofsajd, a tak nezvítězili již ve čtvrtém venkovním utkání v řadě.

Slavia prožila ve středu infarktové utkání, když Ondřej Lingr srovnával proti Bohemians až v sedmé minutě nastavení. Prodloužení už sešívaní zvládli a mohli se radovat z postupu do finále MOL Cupu. V lize se jim na stadionech soupeřů příliš nedařilo, jelikož tam třikrát v řadě nevyhráli. Mladá Boleslav se jevila jako ideální destinace, jelikož zde šestkrát v řadě zvítězili. Bolka doma navíc na jaře brala všechny body pouze jednou.

Úvod střetnutí se nesl ve znamení vzájemného oťukávání až do 18. minuty. V té David Jurásek nedokázal uchránit míč před boleslavským presinkem, takže se jej zmocnil Tomáš Ladra, který našel Kušeje. Ten po několika rychlých krocích levačkou obstřelil zpoza vápna Ondřeje Koláře, takže zaznamenal třetí trefu během povedeného premiérového ligového jara. Slavia stupňovala tempo hry, až se po půlhodině hry prosadil Zafeiris. Ten si navedl míč do šestnáctky z levého křídla, a když se k němu odrazil jeho vlastní střílený centr, sám z ostrého úhlu propálil Jana Šedu.

Po návratu z poločasové přestávky držela míč na kopačkách téměř výhradně Slavia. Sešívaní soupeře skoro nepouštěli za půlku, v zakončení jim však často chyběla přesnost, případně byli krátcí na gólmana Šedu. To měl změnit hlavně druhý nejlepší střelec soutěže Mick van Buren, který po hodině hry nahradil Stanislava Tecla. V 82. minutě se již početné zástupy hostujících diváků v boleslavské Lokotrans Areně radovaly z trefy Schranze, jenže videorozhodčí odhalil ofsajd předcházející střele slovenského útočníka.

Slavia tak prodloužila venkovní trápení, když pouze remizovala. V příštím kole čeká sešívané 15. dubna velké pražské derby se Spartou, Bolka se představí o den později na půdě Bohemians.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2

09.04.2023 16:00

Góly: 37. Mojmír Chytil, 51. Mojmír Chytil - 25. Jan Matoušek, 54. Jan Matoušek

Bohemians remizovali ve 26. kole Fortuna ligy na půdě Olomouce 2:2. Atraktivní zápas si pro sebe uzmuli kanonýři obou celků. Zatímco na straně pražského týmu se dvakrát trefil Jan Matoušek, za Hanáky přesně mířil ve formě hrající Mojmír Chytil, jenž má na kontě již 11 ligových gólů. Bohemka tak po čtyřech kláních v české nejvyšší soutěži poprvé nezvítězila.

Sigma byla do minulého víkendu společně se Spartou jediným týmem, který na jaře neprohrál. Jenomže v zápase se Slavií obdržela čtyři branky a z Prahy odjížděla s debaklem. Na domácí půdě se však Hanákům dařilo, jelikož zde naposledy padli v září s Plzní. Tentokrát na ně ale čekala hodně těžká zkouška. Bohemka zvítězila čtyřikrát za sebou, zastavila ji až Slavia ve středečním pohárovém klání. Klokani chtěli v Olomouci potvrdit umístění na čtvrtém místě tabulky.

Vstup do utkání vyšel lépe Hanákům. Ve 13. minutě zakončoval ze středu pokutového území Jan Navrátil, střelu domácího záložníka ale vytěsnil pohotový Martin Jedlička. V úvodních 20 minutách se Klokani na útočné polovině objevovali spíše výjimečně. Územní převaha domácích vyústila v další zakončení ve 22. minutě, kdy střelu Radima Breiteho k přední tyči zneškodnil pozorný Jedlička. O tři minuty později se již skóre měnilo a překvapivě to byla Bohemka, která se po střele Matouška na přední tyč a nepřesvědčivém zákroku domácího brankáře ujala vedení. Zaslouženého vyrovnání se Hanáci dočkali ve 37. minutě, když se z dorážky prosadil Chytil.

Olomoučtí byli v pozici aktivnějšího týmu i po změně stran. Ve 48. minutě zakončoval Navrátil těsně vedle pravé tyče hostující branky. O tři minuty později se po přihrávce olomouckého záložníka ocitl v brejku Chytil, který prudkou ranou k tyči poslal svěřence trenéra Václava Jílka do vedení. Na odpověď Klokanů se čekalo pouze do 54. minuty, kdy se umístěnou střelou k tyči prosadil podruhé v zápase Matoušek. Klub z Vršovic mohl jít o chvilku později dokonce do vedení, jenže chyby domácí obrany a špatného vyběhnutí Matúše Macíka nevyužil Václav Drchal. Tlak modrých po hodině hry citelně opadl, až v 75. minutě byl blízko hattricku Chytil, z nadějné pozice ale pálil vysoko nad. Tři body Hanákům mohl v 86. minutě přisoudit Pavel Zifčák, z hranice pokutového území však mířil pouze do pravé tyče. Rovněž hostující Matoušek útočil na hattrick, jeho zakončení z 90. minuty zastavil skvělým zákrokem Macík.

Sigma tak prodloužila domácí bodovou sérii. V příštím zápase ji čeká 15. dubna střetnutí ve Zlíně, Bohemka se o den později utká s Mladou Boleslaví.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 3:2

08.04.2023 19:00

Góly: 45+3. Jan Sýkora, 77. Matěj Vydra, 82. Matěj Vydra - 66. Matěj Polidar, 74. Matěj Polidar

Po prvním poločase se zdálo, že Plzeň přehraje Jablonec levou zadní. Jenže po hodině hry domácí na čas vypnuli, čehož soupeř ze severu Čech využil, a dvěma brankami otočil skóre. Nakonec však Viktoria ještě zabrala a zápas po divokém průběhu dotáhla do divokého konce.

Na Západočeších zprvu nebylo znát, že prochází těžkým obdobím. Jablonec jasně přehrávali a rozhodně si mohli vypracovat vyšší než jednobrankový náskok. Místo pohodlného dotáhnutí do zdárného konce si nicméně Plzeňští dobře rozehrané střetnutí zkomplikovali. Tribuny ve Štruncových sadech, z nichž se za stavu 1:2 ozýval i pískot, si však nakonec udobřili. Zejména díky dvougólovému Matějovi Vydrovi.

Už v první půli se Viktoria poměrně natrápila na gól. Vše začal Vlkanova, jenž v osmé minutě napálil z ostrého úhlu břevno brány, kterou v tu chvíli brankář hostů Hanuš rozhodně nehájil jistě. Jablonec kontroval za dalších osm minut. Polidar sice svým projektilem nenachytal gólmana domácích Staňka, alespoň však o sobě dal poprvé vědět.

Kolem 20. minuty začal gradovat tlak Plzně. Nejprve se hezky uvolnil Bucha, Chorý ovšem po jeho pobídce trefil Hanuše. Záhy útočník Západočechů po pasu z levé strany zakončoval do tyče. Ve 26. minutě střílel Vlkanova nůžkami nad, o devět minut později hlavičkoval Chorý nepřesně po centru od Sýkory. Až těsně před odchodem do kabin Hanuš kapituloval. Překonal jej Sýkora, který se do meruny parádně opřel zpoza pokutového území.

Po změně stran se však domácím nepovedlo přidat uklidňující branku. A tak přišel v 66. minutě trest. Polidar vrátil balón po odvráceném rohovém kopu zpět do ohně, načež kulatý nesmysl proskákal až za Staňkova záda - 1:1. Severočeši chytili druhý dech. Tři minuty nato musel Staněk vyrazit dalekonosnou ránu Považance, v 74. minutě už ale podruhé inkasoval. Hübschman přesným pasem přenesl hru nalevo, kde Polidar využil podklouznutí Kopice a se štěstím překonal strážce svatyně Viktorie.

Najednou zůstali fanoušci Západočechů opařeni. Naštěstí pro ně ne na dlouho. Tři minuty po druhé trefě Polidara se totiž Holíkův centr odrazil od Havla k Vydrovi, který propálil Hanuše - 2:2. Poté chtěl někdejší forvard anglických klubů Watfordu či Burnley vrátit Plzni vedení. To se mu v 79. minutě ještě nepodařilo, neboť pokus hlavou chytil Hanuš do rukavic. Za další tři minuty už však Vydra využil pobídky od Mosquery a razantní střelou pod břevno rozjásal ještě před chvílí rozčarované příznivce Viktorie.

Jablonec měl opět co dělat, aby zastavoval útoky protivníka. Jednou se mu to zase nepovedlo, nicméně střídající Durosinmi trefil tyč. Navzdory vyčerpání si každopáně Severočeši vypracovali ještě jednu solidní příležitost. Obstřel Sejka ale vyrazil Staněk a Ikaunieks z dorážky netrefil bránu.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FC Trinity Zlín 2:1

08.04.2023 16:00

Góly: 71. Imad Rondić (pen.), 77. Victor Olatunji - 90+3. Martin Cedidla

Liberec stejně jako ostravský Baník oslavil ligové vítězství poprvé od začátku února. Na domácím hřišti u řeky Nisy zdolal Zlín, jenž tak v probíhajícím ročníku dál čeká na venkovní výhru. Severočeši se po výsledku 2:1 drží mimo nadstavbovou skupinu o udržení, to Moravané se dál pohybují u dna tabulky.

Všechny tři branky střetnutí padly až ve druhém poločase. V tom prvním pálil nebezpečně jako první hostující Dramé, jeho zakončení z úhlu ale lapil gólman Slovanu Vliegen. Na druhé straně si o něco později pohrál Ghali s bránícím Čanturišvilim, jeho koncovka se ovšem nevměstnala mezi tři tyče. Nebezpečněji střílel Ghaliho spoluhráč Červ, našel však připraveného brankáře Zlínských Rakovana.

Dost blízko skórování byli Moravané po standardní situaci rozehrané Hrubým, na kterou jen těsně nedosáhl naskakující Kozák. Vstřelit branku mohli ale i Severočeši. Ghali obešel Rakovana, jemuž nevyšel výběh z vlastní svatyně, jenže křídelník Slovanu poté místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče trestuhodně pálil někam na tribunu.

Po změně stran už se diváci pod Ještědem dočkali přesných zásahů. Projektil Tupty ještě lapil Rakovan, poté ovšem hosté sami nabídli Liberci příležitost ke skórování. Obránce Simerský totiž ve vlastním pokutovém území srazil k zemi Červa a po konzultaci s kolegou u videa nařídil hlavní sudí penaltu, kterou proměnil Rondić.

Slovan svůj náskok navýšil v 86. minutě. Rondić prostrčil balón za defenzivu Zlína na Olatunjiho, jenž se pohyboval na hraně ofsajdu. Rozhodčí nicméně akci pustili, načež forvard domácích prostřelil Rakovana. V nastaveném čase se ale prosadili též Moravané. Na rohový kop Hrubého si naskočil Cedidla, který v souboji viditelně držel Červa, arbitři ovšem faul neviděli a zadák hostů tak mohl hlavičkovat přesně k tyči. Tříbodový zisk Liberce poté po pobídce od Olatunjiho odmítl pojistit Rondić, i tak ale byli po závěrečném hvizdu šťastnější Severočeši.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 0:1

08.04.2023 16:00

Góly: 30. Eneo Bitri

Veledůležité tři body získal Baník na hřišti Slovácka. Slezané, kteří se pohybují nebezpečně blízko sestupových příček, vyloupili Uherské Hradiště díky jediné trefě stopera Enea Bitriho. Po prvním vítězství po dvouměsíční pauze se tak Ostravanům dýchá o něco volněji.

Slovácko naopak nezvítězilo ani ve třetím ligovém klání v průběhu jednoho týdne. Za tu dobu uzmulo jediný bod za remízu v Jablonci a v boji o evropské poháry si tak moc nepolepšilo. Baníku podlehli Moravané vcelku zaslouženě, neboť směrem dopředu toho mužstvo kouče Martina Svědíka zas tak moc nevymyslelo.

Po rozehřívací 20minutovce se jako první mohl prosadit vytáhlý útočník Slezanů Tijani, jeho hlavičku ovšem vytěsnil gólman Slovácka Nguyen. Domácí odpověděli o čtyři minuty později, kdy Kalabiška po přiťuknutí od Petržely pálil po zemi těsně vedle svatyně soupeře. Následně byli opět nebezpeční hosté, kteří se ve 30. minutě také radovali z přesného zásahu. Další zakončení hlavou od Tijaniho sice ještě zneškodnil Nguyen, který záhy po rohovém kopu vychytal také Klímu. Dorážející Bitri už ale zblízka propálil všechny překážky.

Ještě do přestávky chtěl vyrovnat Daníček, avšak po pasu od Sinjavskiho pálil z voleje nepřesně. V pozoru ovšem musel být nadále také Nguyen na druhé straně hřiště, jenž měl ve 39. minutě co dělat, aby zneškodnil další pokus Bitriho. Domácí z protiakce vytvořili závar před bránou Ostravanů, jenže hlavička Hofmanna po centru od Havlíka skončila po teči nad břevnem.

Pět minut po změně stran oslovil Kadlec pasem Sinjavskiho, tomu však zakončení hlavou nevyšlo. Další slibnou příležitost už si Slovácko nevypracovalo. Hrozil naopak Baník. Projektil Tijaniho z 55. minuty vyrazil Nguyen, jenž si v závěru mače poradil také Plavšićem, který se po pobídce od Almásiho trochu zamotal do vlastních kliček. Po následném rohovém kopu nastřelil Almási hlavou břevno. Přesto Slezané uhájili nesmírně cenné vítězství.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 1:2

08.04.2023 16:00

Góly: 19. Wale Alli - 40. Daniel Vašulín, 52. Matěj Ryneš

Brněnský fotbal opět zažívá krušnější časy. Politická reprezentace moravské metropole zřejmě definitivně zmařila sen fanoušků o návratu na milovaný stadion Za Lužánkami a ani samotnému prvoligovému mužstvu se moc nedaří. Po další porážce od Hradce Králové se Zbrojovka zase přiblížila scénáři, podle něhož bude až do konce sezony bojovat o záchranu v nejvyšší soutěži.

Duel s královéhradeckými "Votroky" přitom Brňané zahájili nadějně, když se jako první ujali vedení. Východočeši ale ještě do přestávky vyrovnali a krátce po změně stran zasadili smrtící úder skrze nádherný projektil Matěje Ryneše. Hosté zvítězili po déle než měsíc trvající pauze, to Zbrojovka podobně dlouho na tříbodový zisk dál čeká.

Zmíněný první zásah střetnutí padl v 19. minutě. Rohový kop rozehraný Faltou přeletěl chumel hráčů a dostal se až na zadní tyč, kde číhal Alli. Nevysoký křídelník, jenž by jinak neměl ve vzdušných soubojích mnoho šancí, byl rázem mužem na svém místě, což stvrdil propálením gólmana Hradce Bajzy. Vedení však Brnu vydrželo jen něco přes 20 minut. Poté forvard Východočechů Koubek nacentroval z pravé strany hřiště na Vašulína, jenž se i přes bránění jedním z protihráčů trochu krkolomně prosadil.

Ještě na konci první půle mohl na 2:1 upravit Ševčík, který táhl brejk Moravanů, jenže mladý středopolař při koncovce nepálil na bránu, nýbrž někam směrem na centrum města. Mnohem lépe vyšlo zakončení hostujícímu Rynešovi. Ten si vzal míč v 52. minutě a z dálky jej i za pomoci břevna napálil za záda bezmocně pozorujícího brankáře Zbrojovky Rakovana. Brno se ve zbytku duelu zmohlo pouze na protesty nad výroky hlavního arbitra a pošťuchování s protihráči. Šanci na vyrovnání si ale nevypracovalo.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
26
18
6
2
61 : 23
60
2
Slavia Praha
26
18
4
4
72 : 21
58
3
Viktoria Plzeň
26
16
5
5
48 : 24
53
4
Bohemians Praha 1905
26
12
6
8
44 : 41
42
5
1. FC Slovácko
26
11
6
9
30 : 33
39
6
Sigma Olomouc
26
9
10
7
40 : 32
37
7
FC Hradec Králové
26
10
4
12
30 : 35
34
8
FK Jablonec
26
9
6
11
41 : 45
33
9
FK Mladá Boleslav
26
8
8
10
36 : 36
32
10
Slovan Liberec
26
8
7
11
32 : 37
31
11
Baník Ostrava
26
7
8
11
37 : 37
29
12
Dynamo České Budějovice
26
8
4
14
25 : 49
28
13
Zbrojovka Brno
26
7
6
13
36 : 50
27
14
FK Teplice
26
7
6
13
33 : 57
27
15
FC Trinity Zlín
26
4
10
12
32 : 48
22
16
FK Pardubice
26
6
4
16
23 : 52
22

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (166)

Přidat komentář
monty25
Reagovat
AjaxFans

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
adalbertus

Hradec

Reagovat
Greny

Během 24 hodin čekám že Bartoněk podrží Dostálka a dá mu opět plnou důvěru a ten mu potřetí nebo počtvrté opět sestoupí

Plus čekám velkou pokutu pro hráče, protože když jim dá flastra tak jim nebude muset dávat výplaty který jim dluzi

Reagovat
soukup

průměrná doba životnosti trenéra se za poslední dekády snížila tak na 6 měsíců, ale Zbrojovka ne, ta tam bude Dostálka držet navždy, přestože je to mamlas. Mít v kádru nejlepšího střelce soutěže a jednoho z nejnadějnějších hráčů ligy za několik let a přesto hrát o sestup, to je majstrštyk

Reagovat
ratusek

Reagovat
Greny

A není to jedno jestli tam bude Dostálek nebo Weber

Reagovat
ratusek

Weber by tam aspon něco vnesl. Nevím, zda by to fungovalo, ale vnesl. Dostálek nepřinesl nic, nic ani nepřinese a nečekal jsem, že budete s tím bodovým ziskem po podzimu hrát o padák. A to vám hrají a vlastně i nám do karet ostatní výsledky. I když Pardubice zítra myslím překvapí

Reagovat
wwwx

Současní trenéři jsou v klubech v průměru 1 rok a 7 měsíců. Hodně to natahuje Trpiš se Svědíkem. Akorát ze skupiny o sestup už vyměnili trenéry letos v průběhu sezóny všichni kromě Brna.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka už kontaktovala Martina Haška

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Firkraag

Že nekecáš? Prosím, řekni, že sis to nevymyslel

Reagovat
smazaný uživatel

Kterého. Nebo oba?

Reagovat
KingMaster13

To bych se zasmál, zvlášť když by přivedl i synka

Reagovat
$dolar$

Coz by bylo pro Brno vyhra.

Reagovat
KingMaster13

To jako každopádně. Hašek furt je fotbalista na ligu nadstandartní ale vtipné by to bylo

Reagovat
HorajzmAmmann

Tijany pokud začne proměnovat šance tak z něj může být za pár sezon slušný ligový útočník, třeba pro nějaký Teplice... U Bitriho ten potenciál vidím taky dost slušný, hlavně ať stabilně hraje. Až se do toho dostane bude tahoun Baníku Letáček 2x čisté konto taky super

Jediné mínus ty brejky dneska, co to kurva jako zase bylo třeba u Plavšiče...? To mohlo klidně skončit 0:3. Proměnování šancí stále velký špatný, což je hlavní důvod proč jsme tam kde jsme...

Reagovat
HorajzmAmmann

jo a naprosto klíčový bude sehnat krajní obránce. Fillo, Fleišman skoro každou sezonu minimálně 2+7 a podobný čísla, ale teď tam hraje Šehič a Juroška, nejsem si úplně jistý, zda mají vůbec na ligu, natož na základ Baníku. Osobně bych tam zkusil Cadua, mohl by mít právě čísla a zvládat do i do defenzivy. Navíc se i uvolní místo pro Buchtu/Jaroně, kteří taky potřebují hrát... No a nebo Šehič a Juroška překvapí...

Reagovat
ratusek

Jenže Cadu za měsíc odejde a doufám, že nikoho soudného nenapadne se o něj snažit. Juroška mi připomíná Dostála. Buldog, dříč, bojovník, ale stačí to na tým, co chce hrát vysoko? I když je pravda, že si na to jen hrajeme.

S ostatním souhlas. Akorát teda Laco se během deseti minut fakt nedostane do formy a Tijani ty šance proměňovat asi nezačne nikdy, takže bych tam Laca dával o dost dříve

Reagovat
HorajzmAmmann

Ja teda osobně doufám, že Cadua podepíšeme... Vždyť hraje dobře. Jo, Laco potřebuje hrát. Nutně. Na Plzeň snad základ...

Reagovat
lichna.

Nepřekvapí. Juroska bude asi fajn kluk, všechna čest za to,jak makal v becku a řekl si o další šanci, ale on technicky na ligu nemá nebo ne na to, aby nás nějak výrazně posunul. Dneska ty některé jeho balóny, to bylo něco. Sehic pak zase má jednu herní šablonu, sprintem co nejvíce dopředu a pak centr, který je většinou špatný. Upřímně, letos to nějak dohrát a v létě ty kraje musíme vyřešit nutně. Jsem moc na to zvědav.

Reagovat
HorajzmAmmann

A vidíš nekoho v lize třeba? Já bohužel moc ne...

Reagovat
lichna.

Nevidím, ale já vlastně teď ani moc nestíhám sledovat nic jiného než Banik. Dlouhodobě preslapujeme kolem Slovenska, třeba to klapne tam. Ale tohle je prostě málo.

Reagovat
SuperBanikovec

Škoda že nevyšel ten Mojžíš že Slovenska před rokem. podle Transfermarktu stoji teď už myslím 500k EUR.

Reagovat
smazaný uživatel

transfermarkt je absolutně nerelevantní

Reagovat
smazaný uživatel

z FNL se zajímavě jeví Čejka a Dudl v Příbrami nebo v Opavě Jan Kadlec. Určitě se dá sáhnout na to Slovensko navíc, docela mě mrzí, že český kluby tamní trh opustily. Z první ligy je to složitější, Baník se celou sezonou trápí, nebude lehký přetahovat hráče z ligových týmů. Ale rozhodně bych neřekl, že tam zas nikdo není, přece jenom většina klubů s tím co maj na becích asi skončí nad váma. A to neříkám nijak nafoukaně, jen mě to vždycky štvalo u sparťanů, který furt říkali, že v lize není nikdo dost dobrej do Sparty a pak s těmidle hráči Slavia a Plzeň končily pravidelně před námi

Reagovat
SuperBanikovec

Mne teda irituje hlavně Šehić. Centr neumí vůbec a v obraně hoří jak papír 1 na 1.. Na útočícího hráče vletí jak velká voda, ten mu to zasekne a v tu ránu je Šehić tři metry za útočníkem a musí to řešit Pojezný nebo Kaloč. Šehić hraje hrozně předvídatelně a hloupě, nemluvě o tom jeho neustálém simulování.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Šehić je divnej no

Reagovat
smazaný uživatel

Co vím,tak Baník by rád Polidara ze Sparty,ale mezi kluby teď nejsou úplně dobré vztahy po tom podpisu Kukucky

Reagovat
lichna.

Reagovat
Losinho

Cadu byl hodně kritizovanej za defenzivu už v Pardubicích, možná by zvládl kraj v 3-5-2/3-4-3, jinak asi ne.

Reagovat
ratusek

Tak Hapal i Bílek dnes zachráněná židle. Dostálek asi ne

Reagovat
Greny

Dostálek po špíle

Bohužel sranda skončila a začíná válka, poslední čtyři kola bude strašně důležitý každý bod, který vydolujeme,“ zakončil Dostálek.

Reagovat
ratusek

Už jen za tohle bych ho vyrazil

Reagovat
Greny

Reagovat
KingMaster13

Kozel se taky zachránil Docela musím říct mě to baví sledovat kdo dostane první padáka

Reagovat
ratusek

vidíš to, na Kozla jsem uplně zapomněl. Tak holt příští kolo někdo

Reagovat
smazaný uživatel

Kozel to má po sezoně stejně sečtený. Už se řeší jen náhrada. Vypadá to buď na Jarosika nebo duo Oulehla, Jelínek

Reagovat
HorajzmAmmann

Hapal už nepůjde. Po těch zápasech SKS, Plzeň by byl Mikloško magor, kdyby ho vyhodil. A i kdyby Baník prohrál ty venkovní zápasy tak to stejně už neudělá, kdyby chtěl, tak ho vyrazí už po ČB.

Podle mého je přesvědčený, že změny trenérů ničemu nepomáhají (v tom má možná trošku pravdu) a bude si tvrdě stát za tím, aby konečně někdo trenéra podržel a ukázal, že koncepce je cesta. Takže jsem na to zvědavý.

Ono ve výsledku, ten tým byl v ČB úplně mrtvý, fakt nic. A ono se to přes repre pauzu celkem zvedlo. Dává pravidelně šanci Šínovi, posadil Laštůvku, Fleišmana, Kuzmu (takže ve výsledku to co většina chtěla) a on se ten tým ty dva zápasy teď docela probudil (pro mě osobně překvapivě). Našel stabilní stopery. Snad první trenér Baníku za poslední dobu který dokázal zlepšit hru když to pod ním samotným začalo upadat (samozřejmě uvidíme po více zápasech) ale měl jsem vždycky pocit, že když ten tým byl úplně v prdeli tak pomohla jenom změna trenéra. Teď si Hapal asi dokázal pomoct vyloženě sám ... možná pokud ho fakt podržíme budeme vynášet Mikloška do nebes za to, že se konečně vysral na tlak fans a dělá si fakt to co si myslí že pomůže.

Reagovat
SuperBanikovec

Uvidíme. Bylo by fajn kdyby nějaký trenér dostal víc jak jedno přestupové období konečně.. Příští sezonu ten trenér rozhodně bude moci v klidu přežít bez zbytečného tlaku na poháry, což je jedině ku prospěchu.. kdybychom ještě udělali tři body proti Boleslavi nebo Sigmě, mohli bychom už dohrát relativně v klidu zbytek sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

totál souhlas

hlavně k čemu vyhazovat trenéra, když to v něm zjevně není

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně bych vystřelil oba,jak Hapala tak Mikloška. Nějak mi uniká, jaký má Miklosko pro klub přínos.

Reagovat
smazaný uživatel

jop to je docela dobře měřitelný po pár měsících

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
ratusek

kéž bys měl pravdu, ale po jednom povedeném výsledku nevím nevím. To posazení tebou uvedených měl udělat už dříve. Ale aspon to udělal ted. Snad se Baník zvedne. Akorát dát zrovna prostor Hapalovi. Mám dojem, že po ČB si ho vyhazoval už i ty.

Reagovat
HorajzmAmmann

vyhazoval Nemám rád, když z toho týmu necítím ani snahu zvrátit výsledek. Jak píšu, tým mi přišel úplně mrtvý a nevěřil jsem, že je schopný Hapal výkony a výsledky zlepšit a reálně jsem se bál že spadneme do baráže.. Po repre pauze se mu zatím daří. Za mě osobně celkem šok. Popravdě já chválil výkon i proti Liberci. Takže pokud tak bude pokračovat a vrátíme se tam kde to skončilo v Teplicích proč ne...

Ale jo, 2 povedenější zápasy zatím malý vzorek.

Reagovat
ratusek

No já jen že po Teplicích si nás viděl ve skupině o titul uvidíme, ted bude každý bod bonus a pak v baráži o záchranu to bude těžké, proti týmůn okolo neumíme. Ale snad urveme střed a oddechneme si.

Reagovat
Nuno čomes

Růžové brýle klasicky

Reagovat
HorajzmAmmann

Určitě...

Reagovat
HorajzmAmmann

Jenom si neodpustím takový dodatek, protože nemám rád podobný chytrácký řeči.

Pod Hapalem po Teplicích to vypadalo následovně:

Doma: Slovácko 3:1, MB, 3:1, Bohemka 4:1.

Venku: prohry po slušných výkonech v Edenu a Plzni, smolná remíza ve Zlíně a debakl s Teplicema.

Jediné větší minus zasloužená prohra a vypadnutí se Spartou.

V podstatě Hapal zlepšil jak defenzivu tak ofenzívu, herní projev špatný nebyl. Myslet si po Teplicích, že budeme hrát nakonec ve skupině o záchranu by byla blbost. Každý fanoušek snad mířil výš... Takže si příště nech tyhle trapné řeči... Nazdar

Reagovat
HorajzmAmmann

Samozřejmě, skupinu o titul může hrát úplně v klidu 10 týmů... To není nic tak těžkého. Ty rozdíly mezi 4. a 10. místem jsou jenom o povedenější sérii, zraněních a tak dále... Na nás to prostě spadlo... Za rok to může být úplně jinak

Reagovat
HorajzmAmmann

Teda jsem překvapen, že tě to překvapuje.

Ten názor ohledně vyrovnanosti naší ligy od 4. místa dolů zastávám už delší dobu. Však tam jednu dobu byla i Příbram, za 2 sezony spadla. Teď tam je Bohemka... Baník ve skupině o titul nebude poprvé. Po Teplicích to tak samozřejmě ale vypadalo... Že pak 8 zápasu nevyhrajeme jsi nečekal určitě ani ty... Takže klídek

Reagovat
Modi6

Vydra

Reagovat
Zdechlina

FCS není útočník, není záloha, není vůle vyhrát. Jediný Filip si zaslouží pochvalu, chytil tak 3 góly, jinak není co vyzdvihnout. O našich standardkách se nebavím, to je naprostá zoufalost

Reagovat
Sasha

Filipovi výkony jsou jak na houpačce, přesně co u golmana nechceš, tak bych ho moc po pár neposranych zápasech nevychvaloval

Reagovat
Zdechlina

Tak v tom případě není za verejsek koho pochválit

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
kecipep

4. místo bude naše, dnešek na tom nic nemění

Reagovat
Zdechlina

Tož fakt ne. Budeme rádi za top6

Reagovat
Tromas

Já si myslím že s Bohemkou budete bojovat o poslední místo zaručující poháry až do konce sezóny, ale kdo bude ten 4. to se zatím neodvažuji tipnout.

Reagovat
Pan.Antonin

Škoda slov.

Reagovat
Salfovic

Frťala dobře mete.

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Ze by Jindra posral druhy titul v rade kvuli svy zabednenosti?

Reagovat
Pablos

Chytil, Chytil, Matoušek, Matoušek

Reagovat
Pablos

Rondič, Rondič, Vydra, Vydra

Reagovat
Mass

Že zrovna z tý jedný střely na bránu (ta druhá byla propagační), kterou Bolka měla, musí dát Kušej gól, zrovna ten, co potřebuje na gól normálně deset pokusů.

Na druhou stranu ta viróza v týmu Slavie a museli hrát hráči z formy jako Tecl, Kačaraba a Provod, tak z toho není víc jak bod. Bolka to ale dobře odbojovala a ubránila.

Reagovat
Martin9719

Taky bych se chtěl vymlouvat na nemoc když má soupeř 27% držení míče a 2x vystřelí na branku. V tom případě jsme v Boleslavi nevyhráli, protože musel odstoupit Chorý.

Reagovat
kilobyte

Tu virózu máte každý zápas venku? Nebo proč ti hráči bez formy hráli i v předešlých zápasech?

Reagovat
Mass

Kačaraba s Provodem nebyli na hřišti víc jak měsíc, Tecl nevim proč hraje.

Reagovat
KingMaster13

A proč ty virózy jsou u nás tak častý? O Spartě nebo Plzni se nedočteš, že by to za posledních 5 let byť jen jednou někdo měl. Kdežto u nás pravidelně víme o 2-3 zápasech ročně co to poznamená

Reagovat
Losinho

Vtipný je, jak zrovna Tecl má úplně železný zdraví. Nikomu nepřeju nic špatnýho, ale jeho urvaný koleno nám loni (a dost možná i letos) mohlo udělat titul

Reagovat
KingMaster13

Tak titul 2 roky zpátky nám udělalo to, že ho posadil Kuchta. Předtím rok měl v píči koleno a v té sezoně co jsme hráli LM tak tam klidně mohl být, protože goly za něj dával Souček

Reagovat
Mass

Reagovat
delfin

No viróza před derby není zrovna něco, co bychom chtěli.

Reagovat
Mass

Třeba spolu v jiných týmech hráči spolu nechodí do vířivky, slyšel sem, že tam snadno něco chytneš

Reagovat
Salfovic

Hmm, tak to asi nebude jen viróza.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká viroza, Slavia má dvě jedenáctky.

Reagovat
Losinho

Snad Trpiš vyvodí důsledky a v derby nahradí Hromada Zafeirise

Reagovat
smazaný uživatel

Schranz snad na beka misto Juraska, protoze co si tam ten chlapec celou sezonu dovoluje, to je na povazenou.

Reagovat
KingMaster13

Ne asi co si ten Jurásek dovoluje a přece Schranz nebude ve předu dávat goly, aby vypadal Standa špatně a v jeho stínu

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ale Standa prikladne bojoval a vytvarel misto pro spoluhrace, tak ho tam snad na derby podrzi. Kdo jinej by mel rozdavat smich a radost.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Losinho

už aby měl portrét vedle Škody a Vlčka

Reagovat
Cotton

Rovnou bych po něm pojmenoval celý stadion.

Reagovat
KingMaster13

Ne asi Přece nebudeme ztrapňovat soupeře že je tam bude obehrávat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mistr129

Reagovat
Salfovic

Kolik byla maximální ztráta Sparty na první místo ?

Reagovat
Mates_Matesović

V jednu chvíli to bylo 12 bodů

Reagovat
Pablos

No vida, dokonce

Reagovat
Salfovic

Šílený, ale to asi bylo na Plzeň, co. Ti to tam pěkně zesrali.

Reagovat
Mates_Matesović

Jj, na Plzeň po 13. kole (tzn po derby)

Reagovat
Pablos

Jen si tipnu… 9b

Reagovat
FCSL

Slavia doma 13-0-0 50:6

Slavia venku 5-4-4- 22:15

Naši fotbalisti prostě neuměj hrát venkovní zápasy. Sparta to vždycky taky dojebávala hlavně venku. Repre doma sejme Polsko, pak nedaj gol v Moldavsku...

Reagovat
KingMaster13

Však jo, většinou byla povinnost doma vyhrát 95 % zápasů a venku co nejméně ztratit. Posledních dejme tomu 6 let se ale ta konkurence v rámci ligy zvedla a už to nestačí. To co dnešní Slavia předvádí by stačilo na titul tak v roce 2010 a dřív.

Reagovat
kilobyte

Neporazitelná Sparta s kupou remíz?

Reagovat
KingMaster13

Většina byla venku ne? Jinak taková byla doba, že i tak bylo možné získat titul, dnes už by to nešlo

Reagovat
kilobyte

Jo. Nakonec o jeden bod, což vzhledem k tomu, že jsme byli neporažení je asi docela unikum. Ale v té době byla liga oproti dnešku fakt slabá a ještě se hrál nic moc fotbal.

Reagovat
KingMaster13

Právě, Slavia sice má dost ztrát letos ale furt by jí to v těchto letech stačilo na pohodový titul. Si vezmi že v roce 2007 jsme měli po 30 kolech 60 bodů a slavili jsme. To máme téměř teď a ještě zbývá 5 kol. Tehdy když jsi za sezonu vyhrál 5x venku tak jsi byl král A nedejbože když jsi vyhrál někde v Jablonci, Liberci nebo Bolce tak to už tuplem

Reagovat
delfin

Dyť je minulý roky Slavie zvládala. Je to prosťě tím, že Slaviie teď aktuálně nemá nadstadardního kreativního založníka, jako mívala dřív v Nicovi a Provodovi (když měl formu).

Reagovat
ACSeRw!n

praveze to je prave to jediny co maj

Reagovat
delfin

Myslím fakt nadstandardního, typu Nica nebo třeba Lopéze v Rakowu. Takovýho, kterej patří fakt o soutěž jinam.

Reagovat
ACSeRw!n

tak ses asi slepej no

Reagovat
delfin

Tak mi jmenuj.

Reagovat
Losinho

Zafeiris s Ševčíkem mi teda přijdou docela v topu v rámci ligy. A určitě nejmenší problém současný Slavie.

Reagovat
delfin

Jenže Zafe hraje pod záložníkama. Ševčík asi jo, dneska by byl potřeba pravě. Ale řekl bych, že stejně oba mají do Nicovi kreativity ve tvoření hry docela daleko.

Reagovat
Losinho

Stanciu hrál taky často hodně z hloubky. V tom bych problém neviděl.

Reagovat
ACSeRw!n

za me Zafeirie opravdu neni hrac pro nasi ligu a Slavii se tim podaril neskutecnej prestup.. frajerovi je 19, prijde do tymu, vezme si desitku .. ma sebevedomi, co nasi hraci nemaji.. a to ani nezminuju to co predvadi na hristi.. nema takovou strelu jako Nico, ale dle me je s nim srovnatelnej.. zase ma lepsi dribling

Reagovat
jsemdement

Je pravda, že ten Žeferiš má jedno velký plus. V #SKSNezmarVolalAPakBilek dlouho nebude.

Reagovat
Rizek

Sparta první ... Neskutečné.

Na Slávii asi teď musí trochu klapat prdelky.

Reagovat
Mates_Matesović

Pořád bych byl v klidu, poslední 4 zápasy máme ten los fakt těžkej, ale být první je opravdu příjemná změna

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec a Plzeň bude v klidu. Na Slovácku to smrdí plichtou. Důležité bude porazit Slavii. Pokud to klapne tak i dvě remízy klidně můžou být.

Reagovat
Salfovic

Jo, Spartu teď čeká pořádná prověrka v podobě třech našich nejlepších týmu. Ale jejich forma stojí dost za hovno.

Reagovat
Kiwi-21

Nezíská víc jak 1 bod

Pokud se pletu

Tak nemám problém říct že jsem mimo a pořád je podceňuji a jdou si zaslouženě pro titul

Ve mě Sparta pořád nebudi respekt jak v minulosti

Reagovat
Salfovic

Mě by naopak nepřekvapilo ani 9.

Reagovat
Kiwi-21

Pokud ano řeknu zasloužený titul

Reagovat
Kiwi-21

I kdyby to byly 4 body

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Naopak. Sparta ten respekt už po několika letech budí. No uvidíme, můze být bod nebo devět. Osobně si myslím, ze ztratí s Plzní. Bílek tam zase zaparkuje nechutnej autobus a Čorý se trefí

Reagovat
mistr129

No tak ono vám stačí vyhrát derby a pětibodový náskok už neprojebete. A my taky jedeme do Ostravy

Reagovat
r.mrazik

ostrava neni souper

Reagovat
mistr129

viděl jsi naši venkovní bilanci?

Reagovat
ratusek

hajzle

Reagovat
r.mrazik

sorry no

Reagovat
lichna.

Pro Slavku jo. Od našeho návratu do ligy tu vyhráli v soutěžním zápase jen jednou.

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Cotton

Reagovat
Coutinho10

byli sice marný, ale teď se chytnuli, ale to je jedno...o titulu už je stejně víc jak měsíc rozhodnuto

Reagovat
bobis21

Nevím jak vám mají v boji o titul uškodit 3 body zdarma...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak jde hlavně o to, že naše případná výhra v derby musí Slavii totálně psychicky položit a naopak nad ještě víc nakopnout. Je jasný, že nějaký ty ztráty ještě přijdou, ale prostě jestli se v sobotu vyhrajey tak je titul už na 100 procent pro Spartu

Reagovat
Pablos

Derby bude plichta a Plzeň stáhne o dva body, pak Spartu porazí (věřím ale Spartě) a zase to máme do nadstavby pěkně zamotaný

Reagovat
fabec1222

OT: Chodí u vás ještě někdo v obci koledovat? Mám pocit, že ta naše generace, tak cca těch 15 let zpět byla tak poslední, co tohle jako dítě dodržovala U nás už teď chodí akorát cikáni žebrat o sladkosti

Reagovat
lichna.

Koukal jsem teď z okna a celkem dost kluků. Dokonce i s kloboukem, vestickou. To mě celkem prekvapilo.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Naprostý souhlas s tím, že jsme byli jedna z těch posledních generací, u které to bývalo pravidelné. Ale teda paradoxně dneska zrovna můj 10 letý synovec šel se spolužáky. Tak se to možná začne vracet

Reagovat
Kily

loni jsem neviděl ani jednoho, letos už dva

Reagovat
ratusek

ale jak píšou ostatní, dneska jsem jich viděl tolik, co za poslední roky dohromady ne. Takže se to snad vrací.

Reagovat
fabec1222

Jo, taky jsem byl překvapen, když jsem šel povinně za babičkou na velikonoční návštěvu, že jsem venku potkal dost kluků s pomlázkou. To ještě v prosinci začnou zas chodit venku Čerti a začnou se snad vracet i tradice

Reagovat
Radin

Je draho, tak možná proto, aby dostali zadara sladké

Reagovat
Cotton

Jaký to má vůbec pro nevěřící význam? Chápu, že pro děti to může být sranda, ale od nějakých 12 let mě to absolutně už nezajímá.

Reagovat
kilobyte

Tak Velikonoce nejsou jen křesťanský svátek. Hlavně jde asi o zábavu, potkat se s lidmi, atd.

Mě by spíše zajímalo, jak hodně drží věřící nějaké náboženské tradice.

Reagovat
mistr129

jakože takový ty hysterický kecy, jak se "mlátí ženský" jsou mimo, ale obecně mi Velikonoce přijdou jako totální cringe...

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kiss Me Polka!

Může se chlastat už rano, zejmena na vesnicich to jede. Ale taky mě tento svátek totálně miji.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Neon

koledování nemá význam ani pro věřící. Význam má týden od Květné neděle do Božího hodu. Velikonoční pondělí je jen jeden ze dnů velikonočního oktávu, nijak zvláštní.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak od 9 rano mi porad jede zvonek. Jizni Cechy asi si to poradne vynahrazuji od covidu

Reagovat
Coutinho10

v Praze naštěstí zvonek tento rok ne, to byl tak 4-5 let nazpátek jediný, co jsem slyšel koledovat pod oknem nějakýho ožralu, ale spíš to znělo, že tím ostatní obtěžoval

Reagovat
Cotton

Kromě rodičů malých dětí a důchodců ne. Ale něco jiného to asi bude na vesnicích na Moravě.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Na vesnici na Moravě k nám přišli jen jedni neznámí kluci, jinak jen pár sousedů a rodina. Takové to že se mladí seberou a obejdou půlku vesnice nebo aspoň ulici i u lidí kteří neznaji se uz skoro nedeje. Přijde mi že před těmi cca 10 lety to skoncilo

Reagovat
ACSeRw!n

v Praze to je opravdu zabava jen hipsteru a naplav

Reagovat
r.mrazik

ale jo,deti chodi porad...sice mene,ale chodi

loni nechodil vubec nikdo,letos to bylo oukej

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem vedl debatu s dvěma kamarády oba fanoušky SKS. Na otázku,zda pokud tým skončí na druhém místě by měl JT odejít,tak se nedokázali shodnout. Jeden byl pro konec JT druhý pro setrvání. Jak to vidíte vy?

Reagovat
KingMaster13

Pokud bude slušná otevřená debata tak nemám problém poskytnout svůj pohled na věc.

Jsem pro setrvání Trpišovského (zatím)!!!! Ale.....

je potřeba mu postavit silného protivníka, který ho bude dost korigovat (něco jako byl Nezmar). Je potřeba aby ve vedení chytli špetku sebereflexe a konečně si sundaly ty růžové brýle. Ta situace s Jindrou je jinak neudržitelná a on musí dostat jasný signál, že není nedotknutelný. Zároveň je potřeba si uvědomit, že to je ikona klubu a tudíž za ty úspěchy si zaslouží čas, který by normálně nikdo jiný nedostal na nápravu (vše má ale zase své hranice). Pokud by se Jindra ale nevzpamatoval ani na podzim tak ho už ale vyměnit (z minulosti se taky žít nedá věčně)

Druhý důvod, proč nechci zatím výměnu je i zároveň strategická pozice SKS. V létě nás opustí Olayinka, nejspíš Lingr a v případě dobré nabídky tak i starší Jurásek (3 hlavní tahouni týmu). Takové citelné oslabení jsme za Trpišáka ještě neměli během 1 přestupáku a jako upřímně ta další sezona bude bolet (hodně). Předpokládám, že se posílí ale většinou se ty nové posily chytají až tak po půl roce až na výjimky. A jako z téhle těžké situace věřím že nás může dostat zase jen Trpišák. Jako bude to grc, bude to špatný ale věřím že nás udrží v top 3, pod jiným trenérem by ten propad mohl být daleko větší, protože už se kvalitně nebudeme tolik lišit třeba od Slovácka atd. Normálně by mi to bylo jedno kdyby se ta další sezona odpálila a dal se novému trenérovi čas, ale Slavia vzhledem k té strategii co má tak si nemůže dovolit skončit třeba 5. a nehrát poháry. Jak říkám mávl bych nad tím rukou kdyby si ten trenér mohl vybudovat nový tým a připravit si to ale byl by na něho šílený tlak. Slavia věřím že tu výměnu trenéra potřebuje ale potřebuje to v čase, kdy nebude defakto budovat ten tým od začátku. Tuhle sezonu by na to nebyl nejlepší čas a navíc potřebuje i trenéra se stejným stylem fotbalu jako má Trpišák aby to přebudovávání nebylo tak náročné a na dlouho (Kostl? Horejš?)

Reagovat
Coutinho10

zajímavá otázka...ikdyž se nám nedaří, tak já jsem pro mít i v českých podmínkách trenéra dlouhý roky jako měl Man United Fergusona, Arsenal Wengera či teď LFC Kloppa nebo Man City Pepa, takže nechci, aby po 2 sezónách bez trofeje jsme trenéra vyhazovali jako to třeba praktikuje Chelsea hned po nějakých neúspěchu....samozřejmě zlatou éru už máme za sebou, doma to je super, venku tragédie, takže případná změna trenéra si myslím by asi krátkodobě, možná dlouhodobě zlepšila výsledky venku, ale asi zhoršila doma, protože lepší to doma být už nemůže

Co se týká evropský scény, tak tam už trochu skřípe no, ale není se co divit, dřív jsme měli top hráče, teď jich máme minimum, možná Juráska, ale ten občas má taky chybuje jako včera u toho gólu nebo Zafeirise, který má před sebou super budoucnost, ale jinak nic moc...aspoň jsme koupili normálního stopera, který bohužel je teď out, takže ono jako bez super hráčů se těžko něco buduje, ale je to příslib, že ty přehmaty na přestupovým poli, které do léta byly, tak už jsou pryč a v zimě jsme posílili kvalitně a věřím, že tomu tak bude i v létě, takže bych Trpiše podržel, ikdyž si budeme muset asi zvykat, že vyhrávat trofeje už nebude tak jednoduchý jako dříve a naopak třeba rudoši jsou momentálně hladovější

Reagovat
kilobyte

Tak ono nejde jen o Trpiše. Já mám někdy ze Slavie pocit, že uvnitř klubu chtějí, aby hrál Tecl všichni. Snad i uklízečka. Takže buď by musela odejít většina realizáku a nebo by nový trenér šel proti proudu ve vlastním klubu.

Možná by to spíš chtělo nějakého SŘ, který nebude jen na černou práci a nakupování všeho, co chtějí. Ale aby taky někdo trenérům oponoval.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Greny

Je to jednoduché...

Pokud neudělá titul nebo pohár a případně pak vyletí v předkolech a nedostane se do skupin měli by mu poděkovat a nechte ho.

Otázka pak je jim konci po této sezoně smlouva ne? Myslím že tam je opce co se dá uplatnit, otázka za jakých podmínek.

Já bych mu sáhl na realizak už po sezoně a dosadil mu tam někoho jinýho a řekl mu dívej x let jsme vám do toho nekecali. Teď ale budeš mít v kádru max 20 hráčů a tři brankáře dělej si to jak chces

To mě zajímá nejvíc, víc než zda zůstane jak Slavia přistoupí v létě ke kádru. Na odchodu Olayinka, budou chtít Juráska. Přestupu by se asi nebránil ani Ousou a Lingr, otázka co druhý Jurásek zda bude chtít ztrácet čas v klubu, co s hráči jako Bořil, Tecl, Provod, Kacaraba, Ewerton, Traoré, Hronek a Ševčík kterej je nachylnej na zranění.

Podepíše van Buren ? Ja si to třeba nemyslím.

A co udělají s tou kupou hráčů na hostování? Od příští sezony už může být jen osm hostovacek + myslím odchovanci

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nemůžeš mu sáhnout do realizáku. Někoho vyhodit a někoho mu tam dosadit. To je úplný nesmysl

Reagovat
HorajzmAmmann

nechat!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele