FORTUNA:LIGA - souhrn 1. kola: Neděle ve znamení výher domácích

22.07.2023, 16:59, aktualizováno 23.07.2023, 19:56
Komentáře a souhrny

Liberec přehrál Baník Ostrava, doma triumfovaly rovněž Slovácko, Mladá Boleslav a Sparta. Slavia další zaváhání proti Hradci Králové nepřipustila a do nové sezony vstoupila vítězně. Plzeň stejně jako před rokem na úvod zaváhala v Teplicích, tentokrát Na Stínadlech prohrála nejtěsnějším rozdílem. Bohemians 1905 brzkým gólem uspěli v Pardubicích, zatímco Karviná se do FORTUNA:LIGY vrátila jasnou výhrou nad Zlínem...

Sparta Praha - Sigma Olomouc 2:0

23.07.2023 18:00

Góly: 16. Lukáš Haraslín, 55. Lukáš Haraslín

Sparta Praha zdolala v úvodním kole Fortuna ligy Olomouc 2:0, a vykročila tak úspěšně za obhajobou titulu. O obě trefy domácího celku se postaral skvěle hrající Lukáš Haraslín. Pozdní soutěžní debut v brance Rudých si odbyl 27letý odchovanec Vojtěch Vorel, jenž rovnou udržel i čisté konto. Olomouc tak potvrdila, že se jí na pražské Letné dlouhodobě nedaří, když zde naposledy triumfovala v roce 2012.

Šlágr úvodního kola si česká nejvyšší soutěž schovala až na závěr nedělního programu. Sigma vedená Václavem Jílkem, bývalým koučem Letenských, prožila senzační letní přípravu, jejíž ústřední postavou byl Lukáš Juliš. Další muž spjatý s rudým dresem skóroval v každém ze šesti přípravných utkání. Hanáci toužili využít nejistoty v brankovišti úřadujícího mistra, kterému se zatím nepovedlo dotáhnout hostování Matěje Kováře, a mezi třemi tyčemi se tak objevil Vorel.

Už ve druhé minutě nebezpečně pálil Juliš, ale jen těsně minul levou tyč. Po úvodní hrozbě se ovšem aktivity ujala Sparta, nicméně nedařilo se jí dostat se k přesnému zakončení. To se povedlo až Haraslínovi, který obešel obránce a poté přesně zamířil ke vzdálenější tyči. Navýšit vedení mohl Jan Kuchta, jenž se ocitl sám před brankářem, ale Matúš Macík předvedl skvělý zákrok. Juliš byl proti svému bývalému týmu při chuti. Před koncem poločasu se uvolnil a měl šanci srovnat, to mu ovšem nedovolil Vorel, když pohotově jeho ránu zlikvidoval.

Vstup do druhé půle doprovázela spíše opatrnost na obou stranách, nicméně hned první větší příležitost skončila gólem. Svůj výborný výkon pečetil druhou brankou v utkání Haraslín, který tvrdě propálil blok před sebou poté, co sám došel s míčem až do vápna. Vzápětí na něj mohl navázat Jan Mejdr, ale po šikovné přihrávce od spoluhráče zamířil pouze do míst, kde stál Macík. Nebezpečnější zakončení Mejdr předvedl následně, když pálil zpoza vápna k tyči, olomoucký gólman se ovšem natáhl a pokus vytěsnil.

Šampion loňské sezony tak do té nové vstoupil ideálně a zvítězil. V příštím kole se 29. července představí ve Zlíně, Olomouc tentýž den přivítá Karvinou.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Baník Ostrava 3:1

23.07.2023 15:00

Góly: 19. Patrick Kpozo (vl.), 21. Lukáš Červ, 64. Mohamed Doumbia - 47. Daniel Tetour (pen.)

Vstup do nového ročníku FORTUNA:LIGY vyšel lépe hráčům Liberce, kteří na domácí půdě vybojovali nad Baníkem Ostrava vítězství 3:1. Atraktivní úvod utkání významně ovlivnil vlastní gól, který si kuriózně vstřelil debutant Patrick Kpozo. Baník, jenž šel do kabin s dvoubrankovým deficitem, se po pauze zmohl na odpověď z kopaček Daniela Tetoura. To však byla pouze labutí píseň Slezanů, jelikož pečeť na triumf Severočechů následně vtiskl Mohamed Doumbia.

Luděk Mikloško se již naplno etabloval v čele sportovního úseku Baníku a v létě značně přetvořil kádr. Nejstarší posilou v zástupu 10 hráčů byl přitom 26letý Kpozo, což vyvolalo mezi příznivci Slezanů značně pozitivní ohlas. To fanoušci Slovanu prožívali další z řady nepříjemných přestupových období, když tým opustil například ofenzivní tahoun Victor Olatunji. Trenér Luboš Kozel, bývalý lodivod hostů, se tím však rozhodit nenechal a nahlas mluvil o touze skončit mezi elitní šestkou.

Oba týmy se již od úvodního hvizdu prezentovaly nebojácným výkonem. Nejprve Kpozo v deváté minutě vypálil z bezprostřední blízkosti nad břevno, o pouhou minutu později málem zvedl dychtivé domácí fanoušky ze sedadel obránce Michal Fukala. Severočeši zásobovali vápno soupeře nadějnými centry a v 19. minutě se dočkali. Nabídku Ahmada Ghaliho si totiž nešťastně srazil do vlastní brány Kpozo. I v následujících minutách nabízel zápas zajímavou ofenzivní podívanou na obou stranách, nicméně Slezanům viditelně nefungovala obrana. Lukáš Červ tak mohl těsně před poločasem zvýšit hlavičkou náskok domácích už na dvě branky.

Po změně stran se Slezané téměř okamžitě dočkali snížení nepříznivého skóre. Ve 47. minutě sestřelil Matěj Chaluš nebezpečným skluzem ve vápně prchajícího Kpoza a následnou penaltu chladnokrevně proměnil Tetour. Gól Ostravany povzbudil a do dalších minut jim dodal odvahu ve snaze o vymazání manka.

Tým z města pod Ještědem musel brzdit úniky hostů, často ale nedovoleným způsobem. Veškerou pozornost ale na sebe strhnul v 64. minutě záložník libereckého celku Doumbia, který výstavní střelou do pravé šibenice nedal brankáři Jiřímu Letáčkovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout.

Liberec tak dokázal poprvé po více než třech letech ovládnout vzájemné střetnutí. V příštím kole se 30. července představí v Mladé Boleslavi, Baník o den dříve přivítá Slovácko.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 4:1

23.07.2023 15:00

Góly: 36. Marek Havlík, 39. Seung-bin Kim, 76. Matěj Valenta, 81. Ondřej Mihálik - 54. Jakub Hora (pen.)

Slovácko v úvodním kole FORTUNA:LIGY porazilo na domácím hřišti České Budějovice 4:1. Moravský tým na konci prvního poločasu zaskočil defenzivu soupeře dvěma slepenými góly v rozmezí tří minut. U vítězné trefy se blýskl zejména Milan Petržela, který pronikl po pravém křídle, přešel přes několik protihráčů a naservíroval precizní přihrávku na Seung-bin Kima. Úspěchu svých svěřenců nebyl přítomen trenér Martin Svědík, a to kvůli zdravotním problémům.

Velký otazník hráčského kádru Slovácka visel v jeho defenzivní řadě. Michal Kadlec sice podepsal prodloužení smlouvy, pohled na věk a počet obránců ovšem budil rozpaky. Ty ofenzivní se vedení klubu pokusilo zažehnat návratem Rigina Cicilii, který Uherské Hradiště opouštěl v létě 2022 za značně kuriózních okolností. Jihočeši se rovněž pokusili o zajímavý krok, když do vedení sportovního úseku angažovali bývalého šéfredaktora fotbalové sekce nejčtenějšího sportovního deníku v republice Jana Podroužka.

Úvod zápasu se odehrával převážně ve středu pole. První fotbalista, který dokázal zaměstnat gólmana soupeře, byl Pavel Osmančík. Odchovanec pražských Bohemians napřáhl z hranice vápna, skvělý zákrok ale předvedl Milan Heča. Do práce následně musel i David Šípoš, když se vytáhl proti střele k levé tyči z kopačky Filipa Vechety.

Gólová radost poté přišla ve 36. minutě. Marek Havlík obral o míč Patrika Hellebranda a z hranice vápna poslal Slovácko do vedení. O tři minuty později vedl tým z Uherského Hradiště už o dvě branky, když se po skvělé individuální akci Petržely trefil Kim.

České Budějovice vstoupily do druhého dějství aktivně a v 54. minutě byly odměněny penaltou po ruce Vechety. K té se postavil Jakub Hora a s přehledem ji střelou k levé tyči proměnil. Po hodině hry se z levé strany opřel do míče Lukáš Čmelík a svým pokusem zpoza vápna pěkně protáhl domácího Heču. V 69. minutě se po zahrání rohového kopu na krátko dostal k hlavičce Zdeněk Ondrášek. Proti němu stál ale opět připravený Heča.

Nakonec to ale byli modrobílí, kteří přidali další gól. Po dlouhém nákopu se v 76. minutě dostal před pokutovým územím k míči Matěj Valenta a pohotovou střelou dopravil míč za Šípošova záda. V závěru ještě skóre navýšil Ondřej Mihálik, který využil hrubé chyby v rozehrávce Jihočechů a trefil se z úctyhodné vzdálenosti.

Slovácko tak ovládlo třetí vzájemný domácí duel v řadě. V příštím kole se 29. července představí v Ostravě, České Budějovice o den později přivítají Slavii.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 3:1

23.07.2023 15:00

Góly: 8. Vasil Kušej, 47. Dominik Kostka, 57. Lamin Jawo - 75. Alexis Alégué

Mladá Boleslav vstoupila do nové sezony FORTUNA:LIGY triumfem, když na domácím stadionu přehrála Jablonec 3:1. První gól utkání vsítil mládežnický reprezentant Vasil Kušej po zaváhání obrany hostů při bránění. Na jeho úspěch v úvodu druhé půle navázal krásnou střelou z dálky Dominik Kostka. Z trenérských debutantů na obou stranách tak mohl být šťastnější Marek Kulič, který natáhl mladoboleslavskou neporazitelnost s Jabloncem v lize už na sedm zápasů.

Hráčské kádry obou týmů postihl v létě pořádný průvan. Mladá Boleslav, nově vedená legendárním Kuličem, vsadila na výrazné posílení ofenzivy v čele s Matějem Pulkrabem, opomenut však nezůstal ani prostor mezi třemi tyčemi hájený navrátilcem z Portugalska Matoušem Trmalem. Také v Jablonci došlo ke změně kouče a Radoslav Látal při hledání posil ukázal i na známou tvář z předchozího působiště. Spolu s ním totiž z polské Termalici přišel stoper Nemanja Tekijaški a rovnou zaujal místo v základní sestavě.

Středočeský celek se dostal z počátku utkání do vedení, když se po skvělé přihrávce do vápna ocitl před odkrytou bránou Kušej, kterého obrana hostí nepohlídala při náběhu. Na Kušejův gól chtěl navázat Daniel Mareček, ale proti jeho střele k tyči pohotově zasáhl Jan Hanuš. Aktivita domácích postupně opadla, další příležitost totiž přišla až v závěru poločasu. K zakončení se opět dostal Kušej, ale tentokrát z malého vápna přestřelil bránu.

Úvod druhé půle stejně jako té první přinesl gól a radovali se z něj opět Středočeši. Proti odraženému balonu se opřel Kostka, jemuž zakončení z velké dálky vyšlo náramně. Tvrdá rána zamířila přesně do pravého horního rohu, a Bolka tak zdvojnásobila náskok.

V 57. minutě zakončoval rychlý protiútok povedeným volejem přesně k tyči Lamin Jawo. Rozjetou mladoboleslavskou mašinu se Jablonci nedařilo zastavit. Další zápis na listině střelců málem přidal Martin Suchomel, jenž poslal míč pouze do břevna. Na tuto smolnou akci dokázal skvěle zareagovat Alexis Alégué, který zajistil zelenobílým alespoň snížení.

Souboj dvou výrazně pozměněných celků tak ovládla Mladá Boleslav. Ta v příštím kole 30. července přivítá Liberec, Jablonec se o den dříve představí v Pardubicích.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FC Hradec Králové 2:0

22.07.2023 18:00

Góly: 4. Mick van Buren, 70. Mojmír Chytil

Slavia načala nový ročník FORTUNA:LIGY úspěšně, když v prvním kole porazila na domácí půdě neoblíbený Hradec Králové 2:0. Východočeši, kteří obrali sešívané o body ve třech předchozích ligových duelech v řadě, tentokrát nezačali dobře, když už ve čtvrté minutě skóroval Mick van Buren. Ten, pro mnohé překvapivě, dostal v základní sestavě přednost před nově příchozím Mojmírem Chytilem. Bývalý forvard Sigmy se nicméně objevil na trávníku po změně stran a ve svém soutěžním debutu v červeno-bílém dresu skóroval.

Pražany v letní přestávce poznamenal odchod Davida Juráska, na což trenérský tým zareagoval změnou rozestavení. Na neoblíbený Hradec tak sešívaní vyrukovali se třemi stopery v základní sestavě, přičemž jedním z nich byl mladý Tomáš Vlček, jenž za sebou měl velmi povedené hostování v Pardubicích. Nový kouč hostů Jozef Weber naopak vsadil na zkušenost, když na křídla vyslal nové posily Václava Pilaře a Ladislava Krejčího.

Do utkání ale vstoupili lépe sešívaní. Již ve čtvrté minutě totiž nováček v základní sestavě domácích Vlček vyslal krásnou kolmici na rozběhnutého Ivana Schranze, který zpětnou přihrávkou našel Van Burena, jenž neměl problém skórovat.

Ve 21. minutě propukla radost v Edenu podruhé, když se tvrdou střelou pod břevno z hranice vápna prezentoval Václav Jurečka. Úsměv na tváři komety závěru loňské sezony však následně zkazil videorozhodčí, po jehož intervenci byl gól kvůli ofsajdu odvolán. Ve zbytku první půle se obraz hry prakticky neměnil. Slavia byla lepší, na balonu jasně dominovala, nicméně žádnou další stoprocentní příležitost si již před pauzou nevytvořila.

Zkraje druhé půle tlak domácích poněkud polevil, z čehož vyplynula i šance "Votroků". Ostrý centr z pravé strany si na malém vápně našel Daniel Vašulín, z těžké pozice ale hlavičkoval pouze vedle pravé tyče. V 58. minutě měl největší hradeckou příležitost zápasu Krejčí, jeho pokus z bezprostřední blízkosti však vyrazil skvělým zákrokem Ondřej Kolář.

Z následné dorážky pak ještě Adam Gabriel trestuhodně minul poloprázdnou bránu. O chvíli později pálil na druhé straně Van Buren, nicméně ani tentokrát se skóre neměnilo, neboť tečovaný pokus zkušeného Holanďana pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Klid na kopačky domácích tak přišel až v 70. minutě poté, co se nejlépe zorientoval ve skrumáži po rohovém kopu střídající Chytil.

Pražané tak nenapodobili zaváhání z konce základní části loňské sezony a tentokrát "Votroky" v Edenu porazili. V příštím kole se 30. července představí v Českých Budějovicích, Hradec bude hrát tentýž den v Plzni.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 0:1

22.07.2023 15:00

Góly: 5. Lukáš Hůlka

Hráči Bohemians vstoupili do nového ročníku Fortuna ligy cennou výhrou 1:0 ze hřiště Pardubic. Jedinou branku utkání vsítil již v páté minutě obránce Lukáš Hůlka, který se prosadil razantní hlavičkou po rohovém kopu. Tým z města perníku se k vyrovnání nepropracoval kvůli obrovské neefektivitě v zakončení zapříčiněné i skvěle chytajícím Michalem Reichlem. Od 68. minuty pak navíc dohrával v početním oslabení, když v pardubickém dresu debutující Jakub Matoušek zfauloval unikajícího Jana Matouška a byl vyloučen.

Oba týmy za sebou měly sezonu, po níž rozhodně chtěly na mnohé navázat. Pardubice se sice zachránily až díky baráži, ofenzivní taktice ordinované koučem Radoslavem Kováčem však tleskala kromě expertů i širší fotbalová veřejnost. Podobným herním způsobem se prezentovali i Klokani, u těch se navíc výrazně lépe promítl do výsledků a Bohemians nakonec oslavili postup až do předkola Konferenční ligy.

Zápas ale začal příležitostí Východočechů. Již ve třetí minutě předvedl povedenou akci Michal Hlavatý, jenž se po narážečce se spoluhráčem dostal do prvního nebezpečného zakončení. Defenziva hostů však stihla pokus hbitého záložníka zblokovat. Chvíli nato mohl pardubický středopolař litovat neproměněné šance dvojnásob, neboť po důrazné hlavičce z rohového kopu poslal Klokany do vedení Hůlka. Ze stejného typu standardní situace mohli domácí ve 20. minutě vyrovnat, avšak ostrou střelu Bartosze Pikula vyrazil Reichl nad horní tyč. Ještě více se gólman Bohemians orosil o moment později, když s obrovským štěstím dokázal udržet míč před brankovou čarou po obrovské skrumáži v malém vápně.

Druhá půle nabídla na svém začátku krásnou individuální akci Daniela Köstla, který prošel obranou Pardubic jako nůž máslem. Sladkou odměnu v podobě gólu ale urostlý obránce nepřidal, neboť jeho zakončení doprostřed brány vyrazil ligový debutant Antonín Kinský. O chvíli později měl obrovskou šanci na srovnání po přihrávce Hlavatého Pikul. "Pardubický Jack Grealish" ale z pozice penaltového puntíku zamířil vedle pravé tyče. Následný tlak domácích přerušil v 68. minutě Jakub Matoušek, který zmařil za cenu červené karty samostatný únik svého jmenovce Jana Matouška.

Obměněná defenzivní složka hry domácích tak v prvním soutěžním testu neobstála a Bohemians vyhráli. Ti v příštím kole 30. července přivítají Teplice, do Pardubic přijede o den dříve Jablonec.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FC Zlín 4:1

22.07.2023 15:00

Góly: 6. Rajmund Mikuš, 27. Lukáš Budínský, 34. Jaroslav Svozil, 53. Daniel Bartl - 48. David Tkáč

Karviná si v prvním kole FORTUNA:LIGY osladila návrat mezi elitu vysokou výhrou 4:1 nad Zlínem. Dominantní představení Slezanů režíroval Lukáš Budínský, jenž před sezonou přestoupil po nepovedeném angažmá v Baníku zpět do týmu, ve kterém zářil mezi lety 2014 a 2019. Kreativní 31letý záložník se už v prvním poločase podílel na třech gólech, když jeden sám dal a u dvou asistoval. "Ševci" se zdánlivě vrátili do utkání díky brance Davida Tkáče z úvodu druhé půle, jejich vzdor však záhy uťal přesnou hlavičkou Daniel Bartl.

Útulný stadion v Karviné se stal hned v prvním utkání po postupu ze druhé nejvyšší soutěže dějištěm důležitého klání. Sílu zelenobílých přijel otestovat Zlín, tedy jeden z potenciálních soupeřů v boji o setrvání mezi elitou. "Ševci" i v loňské sezoně zachraňovali svůj prvoligový status až v baráži a kouče Pavla Vrbu nejspíš čekala další složitá zkouška jeho schopností. Od vedení klubu se mu totiž dostalo minima posil, klub naopak opustili klíčoví muži Vachtang Čanturišvili a Robert Hrubý.

Karviná bleskurychle otevřela skóre střetnutí. Po přesně rozehraném volném kopu ze šesté minuty se v malém vápně dostal k míči Rajmund Mikuš a z první ho poslal přesně na místo určení. Aktivita Slezanů neutichala a v 19. minutě se Amar Memić prezentoval krásnou individuální akcí, finální přihrávku mu však obrana Zlína srazila na roh.

Vedení hostů tak narostlo až o osm minut později. Kapitán Budínský napřáhl ke střele z hranice vápna a s přispěním teče obrany dostal míč do sítě. Ještě před koncem dějství pak zvyšoval hlavou na 3:0 Jaroslav Svozil po další povedené standardce Budínského.

Zlín otevřel druhý poločas ve snaze vrátit se do zápasu hned trojitým střídáním a již ve 48. minutě se dočkal snížení. Nově příchozí Tkáč dostal míč do vápna a nekompromisně prostřelil Jakuba Lapeše. Oživené naděje žlutomodrých však rychle pohřbil Bartl, který po dalších pěti minutách vrátil Karviňákům třígólové vedení. Velkou šanci na další snížení spálil 20 minut před koncem Filip Žák, jenž z malého vápna trefil dobře postaveného záložníka Sebastiana Boháče.

Návrat Karviné do nejvyšší soutěže tak dostal tříbodový punc. V příštím kole se 29. července představí v Olomouci, Zlín tentýž den přivítá Spartu.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Viktoria Plzeň 1:0

22.07.2023 15:00

Góly: 28. Daniel Trubač (pen.)

Premiérový duel Plzně po změně vlastnické struktury nedopadl dle představ nového rakousko-švýcarského majoritního majitele, když Viktoria prohrála v prvním kole FORTUNA:LIGY 0:1 v Teplicích. Severočeši dali vzpomenout na loňský vzájemný duel hraný na jejich stadionu a od úvodu hýřili aktivitou, za což byli ve 28. minutě odměněni penaltou, kterou proměnil Daniel Trubač. Favorita pak probudila až série střídání ze druhé půle, platonický tlak ovšem vedl pouze k minimu nebezpečných zakončení.

Teplický fotbal prošel změnou identity podpořenou například novým logem či sjednocením do té doby rozkmotřených fanouškovských táborů. Úctyhodná práce marketingového týmu však byla podpořena jen minimem hráčských příchodů, a trenér Zdenko Frťala tak musel spoléhat na kostru týmu, která se v minulé sezoně na poslední chvíli vyhla baráži. Proměnou neprošel ani kádr Plzně, přesto nový lodivod Miroslav Koubek sliboval výrazně ofenzivnější herní styl, než ordinoval v předchozím ročníku Michal Bílek.

Západočeši to chtěli prokázat hned v úvodu, když několikrát úřadovali s míčem v pokutovém území "Sklářů", ohrožení brány z toho však nevzešlo. První nebezpečnou střelou se tak prezentoval ve 20. minutě domácí Štěpán Chaloupek, jehož skákavý projektil zpoza šestnáctky prověřil brankáře Jindřicha Staňka.

Severočeši byli nadále aktivní, za což byli odměněni. Ve 28. minutě byl po parádní individuální akci v pokutovém území faulován Daniel Fila a nařízenou penaltu proměnil přízemní ranou doprostřed brány Trubač. Plzeň se ozvala po přímém kopu ze strany, který však Lukáš Kalvach namířil přímo do gólmana Tomáše Grigara.

Hosté si ani po změně stran stále nedokázali poradit s dobře organizovanou hrou Teplic. A přestože se většina druhé půle odehrávala v blízkosti brány žlutomodrých, vážnější hrozba pro domácí stále nepřicházela. Po jednom ze série rohů se k hlavičce prodral Václav Jemelka, jeho pokus však nešťastně zblokoval Rafiu Durosinmi. Tato akce dokumentovala zmar Viktorie, která do závěrečného hvizdu nedokázala vsítit vyrovnávací branku.

Plzeň tak novou éru začala překvapivou prohrou na severu Čech. V příštím kole 30. července přivítá Hradec Králové, Teplice tentýž den zamíří na hřiště Bohemians.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
MFK Karviná
1
1
0
0
4 : 1
3
1. FC Slovácko
1
1
0
0
4 : 1
3
3
Slovan Liberec
1
1
0
0
3 : 1
3
FK Mladá Boleslav
1
1
0
0
3 : 1
3
5
Slavia Praha
1
1
0
0
2 : 0
3
Sparta Praha
1
1
0
0
2 : 0
3
7
Bohemians Praha 1905
1
1
0
0
1 : 0
3
FK Teplice
1
1
0
0
1 : 0
3
9
Viktoria Plzeň
1
0
0
1
0 : 1
0
FK Pardubice
1
0
0
1
0 : 1
0
11
FK Jablonec
1
0
0
1
1 : 3
0
Baník Ostrava
1
0
0
1
1 : 3
0
13
FC Hradec Králové
1
0
0
1
0 : 2
0
Sigma Olomouc
1
0
0
1
0 : 2
0
15
Dynamo České Budějovice
1
0
0
1
1 : 4
0
FC Zlín
1
0
0
1
1 : 4
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (349)

Přidat komentář
Witcher

Vacíno Vacíno

Reagovat
smazaný uživatel

o co jde?

Reagovat
Witcher

Řikal ,že bude Rafiu Durosinmi strašný dělo, tak sem vyhazel teplickou obranu ve fantě

Reagovat
Kang & Kodos

Tak kdyby loni po prvním kole řekl, že uděláme titul a Kuchta dá 15 gólů, tak by byl taky za klauna. Až nedá gól pět zápasů, tak se můžeme bavit.

Reagovat
$dolar$

Navíc to včera fakt nebylo o něm..

Reagovat
meno

Tak Vacek, kdybych tohle četl, tak si jdu vsadit barák na Teplice

Reagovat
Salfovic

Plzeň tipoval i Vízek, ta vůbec neměla šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě se z toho článku dá vyčíst, že Sparta bude hrát LM a Slavia bude v sezóně propadák.

Reagovat
ondrasch77

Polibek smrti...

Reagovat
PavlíčeQ

tak uz se vraci tam kam patri

Reagovat
$dolar$

Uff

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Zephyr

Bohemka nemůže za tvůj posraný život

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Uwe háže buly

Naše liga je na místní finanční poměry a způsob chování se k penězům poměrně dost kvalitní. Žádný výsměch není na místě

Reagovat
dtaire

Pardubice měly šancí dost. Ale co chce dělat s takovým výkonem klokan v Evropě, to nevím. Asi ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Nic..., pouze stafáž na jedno venkovní a jedno domácí utkání...

Reagovat
Bohemak12

Tak ono se to tu podává, jako by ten zápas byl jen na jednu bránu Neříkám, že by tomu zápasu neslušela spíše plichta, ale my jsme jeli pro 3 body a ty jsme si odvezli. Na vyložený šance taky vyrovnaný.

Utkání sledovalo 3 817 diváků.

Držení míče: 53 % : 47 %.

Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:15.

Reagovat
dtaire

No půlhodiny v desíti, pár minut dokonce v devíti mě tedy Bohemians zklamali. Dali jste gól z rohu a pak už jste neměli vůbec nic, naopak jste díky vynikajícímu Reichlovi přežili i nemožné, viz posuzování VAR. Do poločasu to mělo být 3:1, ale bohužel. Tak gratuluji k utrpěné výhře a k perfektnímu fandění

Reagovat
Bohemak12

Souhlas. Hráli jsme špatně, ale stačilo to. Neměli vůbec nic ? Šance Köstla nebo jak šel Matoušek sám na bránu nejsou vyložené šance ? Nebýt redky, tak by ta situace pravděpodobně skončila golem, protože už to bylo jen 2 na brankáře. Ale nebudeme se dohadovat. Držím Vám palce ať to příště vyjde

Reagovat
St. Pauli

Klokan a kůň.

Reagovat
Prometheus

Důležité jsou body, na ostatní se vyser

Reagovat
Salfovic

Na základě počtu diváků souhlasím s tím, že jste vyhráli zaslouženě.

Reagovat
Bohemak12

Souhlas. Navíc ten gól vstřelený venku se počítá 2x.

Reagovat
ondrasch77

Co ten neuznanej gól Pardubic? Neviděl jsem to, zkus být objektivní...

Reagovat
Bohemak12

Já ho taky neviděl, protože žádný nebyl

Reagovat
ondrasch77

Na livesportu píšou o gólu ve 26. minutě, gól prověřoval rozhodčí VARem. Gól dal Tischler...

Díky za objektivitu

Reagovat
Trand

Já byl na stadionu a gól nikdo neslavil. Byl jsem teda na druhé straně hřiště, takže jsem nic neviděl víceméně, ale byl tam velký závar před brankou Bohemky, kdy už to vypadalo, že ten míč do té brány musí projít, ale nakonec se tak nestalo. Pak rozhodčí celkem dlouho komunikoval s videorozhodčím a po pár minutách se hrálo dál. Takže podle mě to mají na livesportu blbě napsaný a gól uznaný na hřišti nebyl a rozhodčí verdikt neotáčel. Co se zkoumalo nevím, možná jestli míč nepřešel čáru nebo ruka? Těžko říct.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Bohemak12

Psát si tam mohou co chtějí, ale žádný gól neuznaný gól nepadl. Nemáš za co.

Reagovat
Bohemak12

Jeden gól ruším

Reagovat
Firkraag

Řešilo se, jestli náhodou míč nepřešel brankovou čáru. S největší pravděpodobností ne. Spíš se všichni jen divili, jak je možné, že to hráči Pardubic nedali. Koukni na sestřih.

Reagovat
Kily

určitě? Já měl za to, že tam hledá nějaký faul nebo ruku, vzhledem k legračnímu počínání našich v zakončení se míč brankové čáře přiblížit snad ani nemohl

Reagovat
Trand

Reagovat
Firkraag

Komentátoři byli jako obvykle zmatení, ale nedá se vyloučit ani to, ruka tam byla jednoznačná, ale byl to Reichl

Reagovat
Kily

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Pablos

Dva dny mokrá registračka a hned hejty na nejlepší ligu na světě.... BAN !

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Miguel19

70 % držení míče, 14 rohů - 0 šancí

Reagovat
Martin9719

1 střela mezi tyče.

Reagovat
monty25

A ta byla hned v 1. minutě.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Přímé kopy 24, střely na bránu 1

Reagovat
db18

ty rohy jsou otřesný...

Reagovat
Kang & Kodos

Takový slávistický

Reagovat
Infeld Prácheňský

Těžká bída Viktorky.

Reagovat
smetos

Jak vypadal Vlkanova?

Reagovat
Pablos

všichni z Viktorky hrozně

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ondrasch77

Asi jsou ještě namlsaní z přípravy a mysleli, že to půjde samo...

Každopádně zkurvili tiket...

Reagovat
Pablos

Já měl Teplice 0,5 gólu za 1.54 …easy

Reagovat
ondrasch77

Gratuluju...

Já po té přípravě tipoval 0:2, když jsem pak viděl toho marnýho Květa, Řezníka nebo Hejdu...

Reagovat
Pablos

Není k čemu, ještě jsem měl Karviná 2 góly kurz přes dva a Bohemka 0,5 golu v poločasu ...a vyjebala mi to Slavia tam jsem 1,5g za poločas... a vypadalo to slibně tak jsem to ani nekešoval předčasně

Reagovat
ondrasch77

Slavii jsem taky trochu předcenil..., čekal jsem aspoň tři góly..., mohli ho Jurečkovi nechat, však tam byl jen o lokty

Reagovat
Salfovic

Tak Plzeň má kliku, že se jí Hejda s Květem zranili

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
$dolar$

Dweh vypadla dobře.

Reagovat
Pablos

A Vrbovi to možná mohlo otevřít oči ten střed tabulky.

Reagovat
Salfovic

Zlín ten útok do druhé ligy bere svědomitě hned od prvního poločasu

Ten bude útočit na negativní rekordy.

Reagovat
Sigma Olomouc

No doufám, že tentokrát ten útok bude úspěšný.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Cotton

Reagovat
kecipep

Reagovat
smazaný uživatel

Z tech prvnich peti kol byl tohle zapas, kde jedine mohli bodovat

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Salfovic

Celkem se divím, že tu Plzeňáci neřeší to prošlápnutí Hejdy ve vápně. Cca před rokem to sparťané brali jako strašnej zářez, když po něčem podobném nekopali penaltu.

Reagovat
Martin9719

Neviděl jsem záznam. Největší zářez roku je ale ruka u těla Hejdy která už se dávno nikde nepíská, penalta v nastavení a to jak to Příhoda uměl hezky okecat.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
doshcz

u tela ale dobry ja si zase jen pomatuju jasnej faul Stanka na Kuchtu, kterej si Prihoda taky umel okecat

Reagovat
Martin9719

No přesně tak. Ono si stačí najít jak daleko od těla ji vlastně můžeš mít a pořád to není ruka. Viz Pan Kairinen v Olomouci že?

Reagovat
Pablos

Jenže s ní nemůžeš chtít vykrejvat střely... tam byl ten problém. Hejda šel úmyslně tou rukou do dráhy míče.

Reagovat
Martin9719

Za to Kairinen ji tam dával aby se míče nedotkl že? O kolik že s ní Hejda pohnul? Přirozený pohyb ruky u těla, navíc ta střela šla doprostřed brány. Pod pojmem vykrytí střel si opravdu představuju něco jinýho. Tohle co mistr Orel písknul tak bylo lvl Horváth rok 2011 LM s AC Milán venku a to už se dávno pouští.

Reagovat
Greny

Já to psal pod preview , že by to chtělo lepší záběr ale že to vypadalo vselijak

Reagovat
Sigma Olomouc

Já bych za to penaltu nedal

Reagovat
Salfovic

Já taky ne, stejně jako před rokem.

Reagovat
ondrasch77

Mě to nepřišlo ani jako faul..., ale nijak jsem to nezkoumal...

Reagovat
oli9

Klokan z prdele klika ale na to se nikdo ptát nebude na konci sezóny.. Jinak přesně takové vyjebavky první 3 kola čekám jako v Teplicích

Reagovat
Rssa

Zápas v Karviné naprostá paráda. Vzal jsem synka poprvé na první ligu a hned takové terno. Zlín kromě jednoho gólů a jedné zablokované střely neměl vůbec nic, v první půli snad ani nevystřelili na bránu.

Za Karvinou výborný výkon Mamič a jeho sprinty a ovládání míče, Papalala a samozřejmě Budínský. Ten byl jak generál, u všeho podstatného.

Vypadá to na zajímavé složení týmu, všichni Afričani co dnes nastoupili tak zaujali. Uvidíme, jestli se v základu udrží Lucky, nebo příště už Doležal.

Lístek na první ligu za 120

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanoušek MFK jsem byl mile překvapený

Reagovat
Rssa

Vypadá to, že někdy je lepší z ligy spadnout a přestavět to v druhé lize odznova než se plácat pořád ve strachu nad místem sestupu...

Reagovat
smazaný uživatel

To si taky myslím a letos věřím v klidnou záchranu

Reagovat
Axelrose

Tak hlavně nezapomenout na loňské Brno.

Né, žé bych vám to přál, jen připomínám, jak tu loni Brno myslelo po pěti kolech skoro na "poháry" a nakonec se pakovali rovnou z posledního místa.

První kolo a porazil se (zřejmě)tragický Zlín. Je potřeba potvrzovat dál, hlavně s podobnými soupeři (tedy kromě Pardubic )

I když samozřejmě, z hlediska boje o sestup jsou tohle důležité tři body , tak ať to šlape

Reagovat
smazaný uživatel

Dekujeme, dulezita je hlavne pokora a v Olomouci vybojovat bod

Reagovat
Selänne

Ale návštěvu jsem u vás čekal větší

Reagovat
Salfovic

To i v Pcích.

Reagovat
Axelrose

Proč v Pcích?

Co mám info, Klokan dorazil v hojném počtu a domácích bylo taky dost. 3 800 ks je pouze 600 lidí pod celkovou kapacitu.

Na Jablonec bude tak 2 500 ks, protože na rozdíl od Klokana nemá v Pcích početnou fanouškovskou podporu. A pořád ještě jsou dovolené.

Reagovat
Kily

před zápasem jsem slyšel něco dokonce o tisícovce a ono se to blížilo - plný sektor + dva sektory vedle a i na céčku jich bylo dost

na Jablonec bych to taky tipl na cca 2500, uvidíme, kolik lidí bude protestovat proti pivu, to se zrovna taky moc nepovedlo

Reagovat
ondrasch77

Co je s pivem?

Reagovat
Kily

je levnější o pět korun a stojí jen 45, ale zase to místo půllitru je 0,4l. Podnikatelsky zajímavý tah, jelikož než člověk dojde na tribunu, tak v teplejším počasí nebude mít co pít a rovnou to bude brát po dvou, na druhou stranu je to zase hazardování s přízní návštěvníků. Mně to bylo celkem buřt, ale kyselých obličejů, ironických úsměvů a kroucení hlavou včera úplně málo nebylo

Reagovat
Axelrose

Tak to jo, musím se zeptat známých. Ti je v tom případě brali tak po třech.

Ale jinak posun k lepšímu, co se týká zbytku změn, ne?

Zvuk zlepšili, nebo pořád nic neslyšíš?

Reagovat
Kily

zdražila se klobása o pět korun, ale už to není prcek, co jsem kolikrát dostal na jaře, ale doopravdy něco, čeho se člověk i nají. Co jsem koukal po grilech, tak stejně velké byly i další

zvuk v pohodě, jen ten komentátor byl takovej divnej, takže by vlastně bylo lepší, kdyby to zase vypadlo

Reagovat
monty25

No nevím, tohle dával včera jeden bohemák na Twitter.

https://pbs.twimg.com/media/F1pDeQRWcAAgqxm?format=jpg

Reagovat
Kily

aha, tohle jsou ty jarní, malé, ale silnější, tak to asi tak ideální taky nebylo

Reagovat
Salfovic

Tzv bělošské klobásy.

Reagovat
ondrasch77

Já nevím..., to je snad taková česká vlastnost furt takhle s něčím spekulovat...

Taky jsme v minulosti provozovali občerstvení a lidi vždycky žasli, co si za svoje prachy odnesou. Bylo to drahý (ale ne zas moc), ale když si to snědl, tak jsi byl fakt spokojenej (chuťově i množstvím)...

Reagovat
Kily

u nás se to i nabaluje + pořád to není tak dlouho, co se u nás na fotbal na druhou ligu chodilo za 50, 60 nebo 70 korun, klobása byla za 50 a pivo za nějakých 25 nebo 30. Už jsem taky slyšel několik takových, podle nichž se loni mělo spadnout

Reagovat
Axelrose

Tak v Pcích je mraky fanoušků Klokana, asi proto spolu mají kotle dobré vztahy. Takže jsem ten litr i čekal, z Práglu je to kousek a mají tu spoustu kamarádů .

Atmosféra byla dobrá?

Jinak trvalá slabina Pardubic, není střelec, nejsou body

Reagovat
Kily

za vším je družba, která trvá už nějakých třicet let, v Ďolíčku snad do dneška visí vlajka pardubických Tornado Boys, Klokani zase jezdí pomáhat fandit k nám, na první zápas se Slavií jich bylo cca 60 a dorazili i na několik dalších zápasů, vždycky na sobě měli zelená trika

atmosféra jednostranná, Bohemka regulérně hrála doma a pardubičtí ultras šli do jejího kotle, v tom na tribuně u Labe skotačilo pět nebo šest malých kluků (kteří jinak skotačí hned vedle mě a v šesti letech mají zajímavou slovní zásobu) a pak zůstalo několik fans, kteří roztáhli choreo "14, Jan Jeřábek, LEGENDA"

Reagovat
Axelrose

Takže nasraný na vedení za Jeřába.

I když je fakt, že loni pomalu fandila líp ta východní tribuna, kde jsem tenkrát taky sedával.

Reagovat
Salfovic

Já si myslel, že máte kapacitu 5 tisíc, coby minimum pro první ligu, to už neplatí ?

A vzhledem k tomu, jaká je první liga u vás vzácnost, tak bych očekával přes 4 tisíce v každém zápase.

Reagovat
Kily

4 620

dost lidí odradily ceny vstupenek, neutrální fanoušky z regionu tím vedení víceméně nasměrovalo na prvoligový fotbal do HK. Celkově se tady teď hodně nadává vlastně na všechno (konec Jeřábka, dárek z permici, posily, teď pivo). Já jsem na jednu stranu rád - tihle budou nadávat na sociálních sítích a na stadionu se budou scházet ti, kteří jdou fandit a užít si fotbal. Na druhou stranu pokud nebudou výsledky a hra, tak nás tam na konci podzimu klidně může sedět necelá tisícovka, jelikož lidi nechají permice propadat stejně jako několik roků zpátky na hokeji

Reagovat
Axelrose

Tak někde jsme tu četl, že je Víťa Zavřel oceňovaným manažerem, to už neplatí, nebo co?

A co bylo s pivem? Hnus, teplý, málo, fronty? Však na tiskovce vykřikoval Piterka, jak se všechno zlepší. Tedy kromě zvuku, ten prý až v roce 2025

Reagovat
Kily

fronty už v pohodě, jsou o něco větší dva stánky uvnitř céčkových tribun a venku se postavil jeden stánek navíc, ve kterém je k dostání pivo a klobása (takový stánek by snad někde měl být ještě jeden, před měsícem jsem slyšel, že budou dva). Včera poprvé člověk o přestávce v klidu stihl záchod, vystát frontu a s občerstvením začátek druhého poločasu, místo aby šel na toaletu a občerstvení s vědomím, že neuvidí deset minut druhého poločasu

do toho se splnil slib o zařízení v partystanu, už to není jako na jaře, kdy ve vedru člověk přišel do stanu, kde se nehýbe vzduch a nedá se tam dýchat a po vystání fronty rychle mazal ven, včera tam byl mnohem lepší vzduch

Reagovat
Kily

s pivem viz. výš

Reagovat
Kily

a tedy kdo ví a to určitě zkusím zjistit - jak to bylo včera s cenami vstupenek. Cestou na zápas jsem se bavil s kamarádem a říkal mi, že se na poslední chvíli ještě díval a v sobotu se vstupenky minimálně na jednu z céčkových tribun prodávaly o padesát korun dráž, než během týdne

Reagovat
Salfovic

Myslím si, že tak to má víc klubů, že ze začátku prodeje jsou levnější.

Reagovat
Trand

Během týdne jsem koukal za bránu 290, kupoval jsem v pátek a najednou 340.

Reagovat
Svandik68

Zbrojovka to tak má taky a přijde mi to v pohodě.

Reagovat
Kily

aha, to jsem vůbec netušil, díky

Reagovat
Uwe háže buly

Minimum bylo 4000 sedících diváků. Pak se to myslím upravilo jak ten celkový počet,tak počet sedících.

Reagovat
Axelrose

Tak prý se prodalo 1 500 permic, a to bude základ s kterého budou čerpat, dokud budou alespoň nějaké výsledky, případně fotbal, na který se dá koukat.

Otázka je, jak dlouho to vydrží.

Navíc Pce jsou stále spíše hokejové město (na Dynamo už prodali 7 000 permic) a to stojí o dost víc něž na fotbal. A to se asi jen tak nezmění.

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky ale jestli se budou opakovat dnešní výkony, tak přijde více lidí

Reagovat
romeo351

Reagovat
emisarpravdy

Snad se synkovi líbilo!

Reagovat
ZB 07

Tak jsem si zajel do Teplic, abych aspoň přes léto viděl ligovej fotbal, ale od Plzně to mělo k ideálu teda hodně daleko. Hra úplně bez nápadu, Teplicím stačilo dát jeden gól a pak se na tři body ani nenadřely.

Jinak návštěva fajn, ale od začátku nové éry Teplic jsem čekal trochu víc. Atmosféra nic moc, sedačky špinavý, nejde platit kartou…pochvala aspoň pro Plzeňáky, kterých přijelo docela dost a i přes prohru vypadali, že se baví.

Reagovat
monty25

Kde jsi seděl? Atmosféra podle mě slušná, oba kotle byly slyšet, ale taky jsem čekal víc diváků. Jinak lístek jsem koupil v předprodeji, jídlo jsem měl před zápasem a ve fanshopu kartou platit jde, takže u mě v pohodě.

Reagovat
ZB 07

Seděl jsem za bránou. Už se těším, až se ty kotle spojí, protože je hrozná škoda, že každej jede něco jinýho. Ale je fakt, že ke konci se chytli i další lidi a nebylo to špatný

Reagovat
monty25

Aha, já byl naproti hlavní.

https://www.instagram.com/p/CvAU5VysyBw/

Reagovat
Salfovic

Tak to jsi seděl pod tou druhou částí kotle, ne ?

Reagovat
monty25

Dá se říct, akorát já byl v 8. řadě a oni jsou pod střechou.

Reagovat
Salfovic

Ty sedačky tam utírali snad naposled, když tam hrála repre

Reagovat
ZB 07

vypadalo to tak no

Reagovat
Pablos

no mám to na ligu do Teplic nejblíž, tak letos asi zajdu... to neplacení kartou dobré vědět

Reagovat
PlackaSKS

Kde mám to pivo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ševci totálně marní a Karviná podala luxusní výkon

Reagovat
db18

Jemelka otřesný při hře na dva i na tři stopery... a rohy taky totál k hovnu...

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Martin9719

Každopádně teď nás to konečně asi donutí někoho přivézt.

Reagovat
$dolar$

Koho bys furt vodil, vždyť ty hráče máme, viz dneska Dweh. A to je Hranác lepší.

Reagovat
db18

A Paluska se taky hodně dobře rozehrál.

Reagovat
Martin9719

U Palusky je to otázka, nebyl ani v nominaci. Není to ale jen o stoperech, protože na LB dohrával Jemelka a Cadu je zraněný. Když ne stoper tak krajní obránce aspoň.

Reagovat
db18

Pak jsme šli na 3-5-2, takže jsme hráli bez LB.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
db18

Jo? A víš kdo bude první kandidát? Vít Beneš.

Reagovat
Martin9719

Nic jinýho bych ani nečekal. Přitom tady kousek ti běhá statisticky jeden z nejlepších stoperů ligy Havel a zajímavý by mohl být např. i Mičevič. A když Slavia nejednala o Endlovi tak jsme mohli jednat my. A taky jsme se mohli podívat na trh do Liberce. A taky moc nechápu proč se pustil ten Hybš, když už je konečně zdráv a levýho beka nemáme.

Reagovat
Greny

Endl mě stopku pro odchod od novýho vedení klubu jinak už ho Bartoněk poslal do ligy

Reagovat
db18

Hybšovi končila smlouva, takže s tím toho klub tolik udělat nemohl. A to už je lepší Sýkora na beku.

Reagovat
$dolar$

Takže bys Dweha, Hranace a Paulsku Dusilová na lavičce?

Reagovat
Martin9719

Předpokládám, že pokud máme mít v těch předkolech nějakou ambici tak bys třeba víc jak 3 kvalitní stopery potřeboval mít. A Paluska se nejdřív musí ukázat v ostrým zápase, v přípravě hrál dobře skoro každej a jak to dopadlo. Předvést se zatím stihnul jen Dweh a to solidně.

Reagovat
$dolar$

A proto bys privadel dalsiho stopera? Ja te porad nejak nechapu.

Mame Hejdu, Jemelku, Hranace, Dweha a Palusku.

Na 2 posty.

A ty chces dasliho stopera, tak jak se muzou ostatni ukazat v ostrym zapase?

Dweh vcera skvelej vykon. Ja osobne si myslim, ze Hranac je jeste lepsi. Do toho Paluska. Cihak zranenej.. Tak privedes Havla a kdo bude hrat?

Reagovat
Martin9719

Já to myslím tak že potřebuješ nějakou zkušenost. Ty tady chceš postavit celou sezonu na 3 stoperech kteří hráli o záchranu nebo 2., 3. ligu a mají u nás odehráno většinou 0 minut. Záleží taky samozřejmě na Čihákovi jak rychle se dá dokupy. Nemám nic proti tomu, aby hráli mladší, ale taky budeme třeba nuceni přejít na 3 stopery, protože nemáme krajní beky. A potom to je za mě zkrátka málo na 2-3 soutěže. Ono těch stoperů máme na papíře dost, ale min. 2 máš do zimy mimo. Navíc ten mladší stoper potřebuje vždy vyrůst vedle někoho zkušenějšího, jinak se na něj může pár nezdarů taky podepsat a zjistíme že to nemáme s kým hrát. A třeba Jemelka který je z formy ať hraje ke hraje, tak se třeba přesune zpátky na LB, protože Sýkoru potřebujeme spíš vpředu, Havel pryč, Cadu zatím zraněný a další alternativy nemáš, ještě teda Šulc který ale na beku nakonec ještě nenastoupil.

Reagovat
Salfovic

Kdyby se Hejda nezranil, tak odehrajete celej podzim se stoperskou dvojkou Hejda - Jemelka Fakt nevím, co všechno se v Plzni musí změnit, aby dostávali šanci mladí.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
db18

Reagovat
Salfovic

Tak Dusilová jim může na lavičce aspoň zazpívat pro zlepšení nálady.

Reagovat
dinss

To máš ověřený nebo? Nemyslím si, že by tohle byl v momentální Plzni první kandidát.

Reagovat
db18

Vzhledem k historii a mání na trhu, tak jo. Jinak asi Král.

Reagovat
Slavia10

Konečně, žádné blbosti, žádné experimenty hráči na postech, kde mají být a jasná výhra nad nenáviděným Hradcem. Takhle jednoduchý to je, jen žádné experimenty, ustálit takhle sestavu, je začátek sezóny, nepotřebujeme šetřit nikoho. 3-5-2 jsme měli hrát už tak 2 roky, máme na to perfektní kádr. Paráda dneska Mojmír hned gól

Reagovat
Mass

Neměli. A 3-5-2 hrajeme proto, protože nemáme levýho beka. Holeš na LCB není ideální řešení. Btw Deli je volnej hráč

Reagovat
delfin

Trpisak v nejakym rozhovoru dva dny zpatky rikal, ze se jedna jeste o jednom hraci z ciziny. Tak mozna to je on.

Reagovat
meno

Nn, jde o kluka z Norska tuším, 18 let, ale obří potenciál, chtěj raketu

Reagovat
Mass

Neřekl o koho jde, ale že by Daniel Bassi? https://www.youtube.com/watch?v=Q8gjKumwIFg

Reagovat
meno

Jo, to je asi on.

Reagovat
RadekVonCZE

Jak se jmenuje?

Reagovat
meno

Bassi

Reagovat
Slavia10

Bah, Oscar, Douděra, Coufal, Jurasek, Masopust, všichni co jsme poslední dobou měli by byli dobrý wingbaci. A v 3-5-2 by mohl být k něčemu i ten Tecl, on by otravoval obranu a unavoval svoji bojovnosti a druhý útočník by dával góly. Je fakt, že stoper by se asi musel vzít, ale naši krajní obránci byli poslední 2-3 roky úplně perfektní na 3-5-2.

Reagovat
emisarpravdy

Oscar wingback neeee

Reagovat
Losinho

Nehrálo se 3-4-3?

Reagovat
romeo351

Reagovat
Mass

Tak napůl, záleží jestli si napíšeš Juráska do útoku nebo zálohy.

Reagovat
Mass

Na první zápas, ještě s agresivním Hradcem, docela dobrý. První půli jim Slávisti nedali ani čuchnout, navíc Van Buren to tam zasunul, jak kdyby byl na Clavinu. Ve druhý půli tam naprosto všechny překvapil OfsajdLáďa, tim že tentokrát nestál v ofsajdu, ale naštěstí z loženky netrefil. Vedení pojistil Chytil a Hradec už se nezmohl na odpor.

Každopádně na píču byl nedržící trávník, podobně jako minulej rok. Chápu, že si Eden na sebe musí vydělat koncertama, ale tohle je potřeba nějak multifunkčně vyřešit, není to poprvý.

Reagovat
Coutinho10

Tak nakonec dnes vpohodě, bylo důležitý dát rychlý gól, což se podařilo, ale chtělo to dát ten 2. kousek dříve, protože tam Hradec měl jednu tutovku, kterou Kolář naštěstí vyrazil na hráče, co byl v offsidu...jinak Chytil dobrý momenty + gól z lavičky, tak super

Reagovat
Coutinho10

a návštěva 17 311 taky jde

Reagovat
smazaný uživatel

Velice dobrá návštěva

Reagovat
ACSeRw!n

Letna na zitra hlasi vyprodano

Reagovat
naheCZ

Tak před zápasem Eden taky hlásil vyprodáno. Ale to vlastně sedí, když člověk odečte prakticky prázdný sektor hostujících a klasicky přeplněnej Sever, kde jsou lidi, kteří tam nemají vstupenky...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
HorajzmAmmann

Sparta a Slavia top návštěvy. Fakt klobouček. Baník je ostuda Snad letos bude chodit kolem 8.000 i na ty horší soupeře.

Reagovat
icemike

V Ostravě je cokoliv pod 10k prostě ostuda

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak Praha má zase mega obyvatel, Ostrava, Havířov třeba 350 000.

8.000 je OK na Teplice třeba.

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Cotton

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Cotton

Reagovat
John Obi Mikel

Dobré výsledky

Reagovat
M0rb1D4S

Ještě včera jsem tipoval, že Zlín sice porazíme, ale jenom 2:1, ale takový debakl byl nad všechny očekávání. Teď jenom doufám, že příští týden v Olomouci něco taky zahrajeme, protože tam se nám nedařilo nikdy. I minulý rok jsme tam s béčkem vedli asi po 6 minutách 2:0 a stejně jsme odjížděli s prohrou. Takže remíza by byla nad všechna očekávání.

Reagovat
Sigma Olomouc

V Olomouci určete bod

Reagovat
Sigma Olomouc

Urvete

Reagovat
M0rb1D4S

Moc tomu nevěřím, protože v Olomouci se nám nedařilo nikdy. Víc bodů jsme získali i na Slavii, Spartě nebo v Plzni.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ale já mám takový blbý pocit, jako když jsme s Pardubkama remizovali jen díky vymyšlené penaltě

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím v remízu 1:1

Reagovat
martin1

Po přípravě jsem čekal něco jiného. Už to začalo sestavou ... Střed vůbec nefungoval, nestíhal, Kalvach s Květem nemůžou hrát vedle sebe. Jemelka snad ještě "lepší" než na jaře. Kopic úplně neviditelný, vlastně se ukázal, jen když běžel pro Hejdovu pásku. Standardky hrůza, nevím kolik jich nakonec kopal Kalvach, ale naprostou většinu získali hráči Teplic bez námahy. Celkově výkon pomalý, mdlý, žádné nasazení, úplný opak přípravy. Ve čtvrtek je co zlepšovat.

Reagovat
db18

Nasazením snad naopak nejlepší Chorý. Škoda, že se bojí odcentrovat (jako, trochu ho chápu ale vzhledem k našim standardkám by bylo lepí to zkusit, než k tomu pustit Kalvacha/Sýkoru).

Kalvach tam měl minimálně tři rohy + 1 na krátko hned za sebou, kdy to poslal do stejného prostoru, kde nebyl žádný plzeňák, ale jen tři tepličáci...

Reagovat
Martin9719

V tom množství standartek se mu totiž povede kopnout tak 1 z 15ti.

Reagovat
$dolar$

Ještě bych přidal Řezníka, kterej nedá centr ani neudělá nic.

Reagovat
dinss

Jestli chtějí hrát 3-5-2, tak musí po uzdravení Pernici bych to viděl takhle:

Staněk - Dweh, Pernica, Hranáč - Sýkora, Bucha, Kalvach, Šulc, Cadu - Kliment/ Vydra, Chorý/Duro

Ve 4-3-3 takto: Staněk - Cadu, Hranáč, Dweh, Sýkora - Bucha, Kalvach, Šulc - Vydra, Duro, Jirka

Víc se mi teda líbí to 3-5-2, kde je větší šance odstavit Řezníka s Kopicem. Ten měl být už dávno pryč po mistrovský sezoně.

Reagovat
Martin9719

Kopic bude hlavně furt zraněnej.

Reagovat
$dolar$

Ovsem takhle to bohuzel nikdy nebude.

Reagovat
martin1

Jak je to vůbec s Pernicou? Já myslel, že je zraněn do konce podzimu, maximálně, že by byl ok až ke konci podzimu. Navíc mu skončila smlouva, ani nevím jestli byla prodloužena (nebo jestli není nějaká dohoda, že mu bude zajištěno zázemí a podmínky na rekonvalescenci a pak skončí). Nepřekvapilo by mě, kdyby si už za Plzeň nezahrál a na jaře hrál v Brně.

Reagovat
BrutusGargamel

Snad je tady ta předpokládaná sestava Baníku vtip. Čekal jsem, že když se přivedlo 10 nových hráčů, tak budou hrát a ten odpad z loňska nakope někdo do zádele. Obzvlášť Kaloče. Jestli bude Kaloč v základu, tak Baník nemůže uhrát ani bod, protože to je něco šíleného. Přihrávat zpátky na stopery, popřípadě někomu namazat by zvládl i dorostenec. Nevím proč je pořád hájený novináři a fanoušky, když neumí hrát fotbal. Nezbývá než věřit, že Hapal postaví někoho normálního.

Reagovat
Bakary3

za Kaloče

Reagovat
Salfovic

Jestli ho chtějí prodat, tak holt musí hrát.

Reagovat
Kepy_FCB

někomu kdo kouká pouze na počet startů

Reagovat
veikko

Já jsem si říkal, že počkám aspoň těch 45 minut a dobře jsem udělal. Kaloč hlavně není DM, což ukazuje pořád, protože je na tom postu úplně příšerný. Nic jiného než box-to-box hrát nemůže, potřebuje k sobě rozehrávajícího DM, kterého jsme opět nesehnali. Je to celkem facka, protože Liberec je soupeř, který má být přesně na té úrovni, na kterou jsme chtěli útočit. Šance jsme sice měli a 2 góly jsme dát měli, ale taky jsme mohli klidně další 2 dostat. Je to bída.

Reagovat
emisarpravdy

Bahník tragikomickej

Reagovat
emisarpravdy

Počkejte až narazí na Kurvinou

Reagovat
delfin

6:9, nebo 6:6?

Reagovat
Bruny

Hapal a jeho bezpohlavní fotbal. Je to sympaťák, ale nechápu, že ho týmy ještě zaměstnají, když to všude vypadá přesně takhle..

Reagovat
Firkraag

Sympaťák?

Reagovat
emisarpravdy

mě si získal dvojzápasem se Suboticou

Reagovat
Firkraag

To byl on? Tak teď už to chápu

Reagovat
Hasan Šáš

jednozápasem, odvety se nedožil

Reagovat
lampas

Reagovat
emisarpravdy

díky

Reagovat
Bruny

Jako člověk působí v pohodě, ale jeho fotbal je samozřejmě otřes.

Reagovat
zorz767

Někdo o něm kdysi rozšířil, že je sympaťák, a od té doby to lidi od sebe opisujou, aniž by vlastně věděli proč.

Reagovat
Bruny

Reagovat
Unai

Reagovat
Mönchengladbach

Na kozelball byl i hapalball krátký. Ale nepochybuji, že oba týmy skončí v TOP5.

Reagovat
Imos

nevím proč bych měl po tomhle zápase o Slovanu pochybovat

Reagovat
ratusek

Látal a Hapal jedou bomby. Jsem zvědav který poletí dřív. Ale Míra trenéry celkem drží a Mikloško toho zoufalce taky bohužel podrží, takže sezona v piči. Vím, že to píšu po prvním zápase, ale Hapal prostě není trenér pro Baník. Po deseti kolech to snad převezme ten anglán

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Miklosko tam ma uz pripravenyho toho Anglana, ne?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
zorz767

Anglán v Baníku? To nikdy nebude fungovat.

Reagovat
Kepy_FCB

A s anglanem potáhne i Mikloš

Reagovat
smetos

Celkove ty ostravska netahla tahnou. Hapal, Vrba a Latal nebude taky zadne terno

Reagovat
Kepy_FCB

A pak s anglanem potáhne i Mikloš

Reagovat
PavlíčeQ

prohra z ktery bych nedelal zadnou vedu, prvni gol do rozhozene obrany kdy tam lezel hurtado docela dlouho na zemi, to se klidne mohla prerusit hra, pak gol, ktery uz kostka nikdy nezopakuje a bylo hotovo, jedeme dal

Reagovat
ondrasch77

S góly (i situací před prvním gólem) souhlasím..., ale naší hře scházela agresivita, nápaditost, díky neschopnosti středu (především Kratochvíl, nechápu, že hraje ligu) byli naprosto odříznutí útočníci.

Jediný, kdo za něco stál, byl dneska Slávik a Alegue...

Reagovat
PavlíčeQ

ja uprimne cekal ze budeme hrat 451 s f souckem v zakladu, to by bylo za me lepsi

jinak ja tedy odesel po tretim golu, stejne jsem musel na letiste, ale i na me behem tech par minut alegue pusobil dobre, navic ten gol trefil taky pekne, priste bych ho dal mozna do zakladu

hodne chybel polidar a celkove obrana asi bude potrebovat trochu cas, preci jen pro tri z nich to byl dneska prvni start v lize

a ke kratochvilovi je zbytecny se vyjadrovat nejak vic, nikdo me v soucasnym kadru neirituje vic nez on a stepanek

Reagovat
ondrasch77

Já doufám, že 4-5-1 hrát nebudeme, podle mě je škoda, aby seděl jeden ze dvojice Chram - Drchal.

V Součka na středu taky doufám (místo Považance, ale ten dneska nebyl tak nejhorší), místo Kratochvíla chci Housku (je daleko kreativnější a nehraje na náhodu).

Alegue, Polidar, Štěpánek - souhlas

Obrana zas tak marná mi nepřišla, první gól jsi zmínil, s druhým nemohl nikdo nic dělat a ten třetí trefenej z jedničky byl taky celkem nebránitelnej...

Reagovat
PavlíčeQ

jo tak nerikam abychom hrali 451 kazdy zapas ale zrovna dnes v boleslavi by mi prislo lepsi ten stred zahustit f souckem nez tam mit dva hrotaky v podstate k nicemu

a taky nerikam ze obrana byla nejak marna ale bude tam potreba jeste trochu souhry aby to bylo lepsi a hlavne aby hral polidar, nikde jsem se nedocetl proc dnes nehral

Reagovat
ondrasch77

Tak hroťáci tam byli v podstatě k ničemu především neschopností právě toho středu...

Poli taky netuším.., ale může to být jen nějaká drobnost nebo nachlazení...

Reagovat
Slovácký trojboj

SLOVÁCKO

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
oli9

Reagovat
delfin

Žádná remíza tohle kolo zatím.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tyvole ten Kostka

Reagovat
Salfovic

Ty krávo, Petržela, jak si to ve čtyřiceti pořád vodí

Reagovat
HorajzmAmmann

Ok, tak fans Slovanu mají pravdu, jsou lepší no. Gratuluji. To abych chodil 2 týdny kanalama.

Překvapivě jsem zklamaný ze stoperů, tady jsem doufal ve větší kvalitu. Ale asi se potřebují sehrát. Že jsou pomalý asi tušíme, ale i pozičně mimo. Škoda.

Jinak dneska Baníku všechno hrozně trvalo. Pomalý, nepřesný. Tragický výkon. Každopádně až se to trošku sehraje tak si myslím, že Ewerton, Kubala a Tanko budou super.

Příští zápas Šín i Tanko do základu.

No nic, ještě že ten Norris byl 2.

Reagovat
Salfovic

Myslíš, že se Slováckem taky rupnete ?

Reagovat
AjaxFans

Ano

Reagovat
HorajzmAmmann

1 týden za hru a 1 týden za výsledek.

Reagovat
lampas

Sehranost tomu chyběla totálně, jinak individuálně na tom pár hráčů nebylo vůbec zle.

Reagovat
HorajzmAmmann

No ale někteří od kterých jsem zvyklý na lepší výkon tak úplně v lese. Třeba Bitri.

Jinak Liberec jsem fakt podceňoval. Ten Kulenovic vypadá hodně dobře.

Reagovat
lampas

Dost nám pomohlo to, že kádr je fakt na jeden post totožný z loňska, navíc mladí kluci za rok dost vyzrajou. Každopádně, až si Tvrdík umane, že potřebuje tři hráče na rozšíření lavičky, tak může jít všechno zase doprdele...

Kulenovic mě dost překvapil, je to velice chytrý hráč, ale na ligu zatím fyzicky moc nemá. To se ale může srovnat.

Reagovat
ondrasch77

Zrovna k bitriho výkonům měl docela dobrý postřeh Kvasnica...

https://twitter.com/MichalKvasnica/status/1683447333931941889

Reagovat
Rarášek

Lando

Reagovat
Imos

Tanko vypadal nejlíp za vás, Kubala předvedl víc jak Almasi a ta nerozehranost byla znát a ten střed teda tragédie spolu s obranou

Reagovat
Salfovic

V Bolce větší návštěva než v Liberci

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
lampas

Dost možná se i vydalo na výjezd dost lidí z Jablonce, přeci jen to je fakt kousek. Ale i tak ostuda, ačkoliv dneska na naše poměry byla návštěva a atmosféra velmi slušná.

Reagovat
PavlíčeQ

Lidi z jablonce bylo dost, az me to samotnyho prekvapilo, dokud to bylo jaks taks jeste otevreny, tak byl jablonec mnohem hlasitejsi nez domaci

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Imos

Reagovat
vestinustarychdubu

Ja nechapu, proc se proste v lete a o prazdninach nehraje treba od 7, kdy jindy, kdyz ne v lete a pocasi to dovoli. Jako ja se nedivim ze lidi radsi stravi den venku,

u vody, na vylete.

Reagovat
lampas

Mě hlavně nasralo, že se hrálo v neděli. Jsem se nemohl po zápase pořádně vožrat.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Imos

od sedmi sobota ideál nebo pátek večer, absolutně nechápu proč se pátky nehraji už

Reagovat
ondrasch77

přesně...

Někde jsem četl, že si to letos LFA vyhodnocuje a letos rozhodne, zda se v pátek či pondělí bude hrát od příští sezóny...

Reagovat
Imos

Proč až od příští?

Reagovat
ondrasch77

Protože jsou to kokoti a místo toho, aby to přizpůsobili fanouškům, tak to budou ladit s O2...

Reagovat
Imos

Reagovat
John Obi Mikel

Prý kvůli hostujícím fanouškům.

Reagovat
Salfovic

Tak i v Bolce z toho byli v šoku

Reagovat
Mass

Koukám v Boleslavi se rozhodli jít na fotbal i normální lidi a orgánizatoři to nečekali.

Reagovat
kilobyte

Pořádali fotbal, ale chodili jim tam lidi.

Reagovat
lampas

Bohužel to není jen problém v Boleslavi

Reagovat
Salfovic

Po tomhle zážitku už nepřijdou a budou tam mít klasickejch 1 800

Reagovat
Puskas

Viděl jsem teda jen sestřih Baníku, ale i to bylo úděsné.

Reagovat
PavlíčeQ

po prvnim kole jedenacti, to jde

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
doshcz

Jilek: Sparta nas vubec neprevalcovala

nerikej, ste byli tak marny ze nebylo treba ani poradne zapnout

Reagovat
kilobyte

Dostanou 2 góly, jejich nejlepší hráč je brankář a mají 1 střelu na bránu. Ale byl to vyrovnaný zápas a rozhodlo, že nedali na začátku šanci.

Reagovat
doshcz

Jilek no

Reagovat
ratusek

Reagovat
$$CaptainKokotko

On je dobrý trenér ale ty jeho vyjádření po zápase jsou často mimo

Reagovat
meno

A tak měli tam zajímavé pasáže. Hráli fotbal, za mě parádní zápas

Reagovat
kilobyte

Jediné pozitivum je, že se snažili hrát dopředu. Ale jinak v tom zápase skoro nic neměli. V podstatě měli jednu šanci, která ale nakonec neskončila ani střelou a jednu střelu na bránu.

Výsledek 2:0 je pro ně ještě dobrý. Takže mluvit o vyrovnané hře je nesmysl. Ale u Jílka mě to nepřekvapuje.

Reagovat
meno

Kde jsem napsal vyrovnaná hra?

Reagovat
kilobyte

O tom mluvil Jílek.

Reagovat
ratusek

fakt? to nééé on je fakt mimoň

Reagovat
kilobyte

Vůbec jsme je nepřehráli, byla to vyrovnaná hra a kdyby dali tu jednu šanci na začátku, tak by to prý vypadalo úplně jinak.

Reagovat
doshcz

celkove to vypadalo jak pratelak

Reagovat
bobis21

Na titul ztrácíme jen 3 body

Hráči věděli že první kolo nestíhám, tak si nechali výkony až na další, taky cením

Reagovat
ratusek

Ale doufám,,že další kola fakt stíháš bo to byl grc

Reagovat
Pablos

Snad 4 body

Reagovat
bobis21

Ne.

Reagovat
Pablos

Nemůžete mít titul teď s rovností bodů …takže bohužel 3 body je málo

Reagovat
bobis21

To rozhoduje až po odehrání všech zápasů.

Nemůžete hejtovat "v podstatě čtvrtí" a zároveň pak sami řadit týmy podle kritérií, které platí až při konci ligy

Reagovat
Pablos

No a to skore 1:3 ? Na první místo Vám chybí v nynější tabulce 4 body prostě.

Reagovat
Pablos

A v dalším kole je dvojzápas týmů se 3 body… tudíž by to musela být plichta a tudíž opět 4b a ještě nejlepší skóre byste museli mít. Prostě 3 body mi nikde nevychází. Ale to je fuk, jen to tak prostě je

Reagovat
bobis21

A ona snad liga končí po příštím kole? Máme 29 kol na to dohnat skóre/vzájemné zápasy. Body prostě ztrácíme pouze 3.

Reagovat
Pablos

No teď ztrácíte min. 4b …do té doby to samozřejmě můžete stáhnout, ale momentálně se 3 body první nebudete no.

Reagovat
bobis21

Žádné 4 body, to je prostě nesmysl.

Jsme zase u toho, co jsem už psal "Nemůžete hejtovat "v podstatě čtvrtí" a zároveň pak sami řadit týmy podle kritérií, které platí až při konci ligy"

Reagovat
Pablos

No není, kdybys psal že ztrácíte na prvního, tak jsou to 3 body... ale na titul musíš být vždy jedině první a je jedno v kterém kole, vždy musíš vycházet z toho, že jsi první a pak můžeš říct, že na titul neztrácíš... v opačném případě ztrácíš tolik kolik potřebuješ být první v tom daném kolem. Proto se většinou vždy uvádí, že někdo ztrácí na prvního... a nezmiňuje se tak jak si to udělal ty, že ztrácí na titul.

Reagovat
bobis21

Je super jak se snažíš na sílu sám sebe přesvědčit, že nemeleš nesmysly. Je to docela roztomilé

Reagovat
Pablos

Tak ty si psal, že ztrácíte na titul po prvním odehraném kole a ještě špatně.

Reagovat
bobis21

Psal jsem to správně. Ty se tady snažíš obhajovat, že první místo neznamená titul

Reagovat
Pablos

No právě, že naopak, ty absolutně nemůžeš tušit, jestli ti na konci bude stačit rovnost bodů, za to s naprostou jistotou můžeš říct, že když budeš mít o bod víc jak ostatní tak máš titul.

Reagovat
bobis21

Ale říct že ztrácíme 4 body by znamenalo, že se 3 body NEMŮŽEŠ získat titul, což prostě není pravda.

Reagovat
Pablos

Jistota titulu vs šance na titul.

Reagovat
bobis21

Na titul ztrácíme 3 body.

Pak by se šlo do dalších kritérií, které aktuálně neumíme vyhodnotit.

Říct že nemůžeme získat titul když stáhneme na ty kluby 3 body je prostě lež.

Reagovat
Pablos

Takže kritéria za rok jsou větší jistota titulu než mít o bod víc jak ostatní ? Ty tři body znamenají šanci na titul s xy týmů momentálně. Tu nejmenší pravděpodobnou možnost tu prezentuješ jako jistotu. Titul berete se stejným ziskem bodů tečka…. a mít o bod víc je strašnej nesmysl, to by titul nebyl.

Reagovat
bobis21

A kde to prezentuji jako jistotu? To sis tam jen přidal ty. Takže celou dobu tu rozporuješ něco, co jsem ani neřekl jo?

Reagovat
Pablos

Ztracíme na titul = bereme titul, když získáme…

Reagovat
Pablos

Ztrácíme na šanci o titul = titul za určitých okolností můžeme mít, když získáme…

Reagovat
bobis21

"Ztrácíme na šanci o titul" - takže teď jako šanci nemáme? Význam téhle věty je úplně jiný, než si ty myslíš.

"Ztrácíme na titul" = máme šanci na titul, ale jsou týmy o tolik bodů před námi

"Ztrácíme na šanci o titul" = nemáme šanci na titul (=nemůžeme 1. tým ani dohnat) a abychom je dohnat mohli, museli bychom v předchozích zápasech získat o x bodů víc.

Tohle už je fakt základní pochopení textu, to ses měl naučit na základní škole

Reagovat
Pablos

V tom je podle mě zakopaný pes.

Reagovat
Pablos

Mně už tam nejde reagovat No vždyť vy šanci nemáte …vy na ní ztrácíte ty 3 body už. Když teď první vše vyhraje… tak vy se můžete stavět na hlavu a ve výsledku vám budou k titulu stejnak chybět 4 body být před ním.

Reagovat
bobis21

Takže nemáme šanci na titul, protože 34 zápasů před koncem ztrácíme 3 body? Ty vole to je čím dál lepší

Reagovat
Pablos

I kdyz samozrejme víc, kdyby opravdu vše vyhrál tak veme body Vám.

Reagovat
Pablos

No momentálně vam na tu šanci získat titul chybí 3 body. Jde se snad kolo od kola. Si to všechno převeď do jiného kola, já za to nemůžu, že někdo přišel s tím kolik ztrácí na titul v prvním kole. Šanci hrát o titul máte samozřejmě stále. Ale ty jsi psal na titul, což je zisk titul.

Reagovat
bobis21

Čeština není tvůj 1. jazyk? Jinak si fakt nedokážu vysvětlit, že píšeš takové logické nesmysly. Podle tvojí logiky neměla Sparta v minulé sezoně po 1. kole šanci na titul. Ale titul pak získala, takže evidentně šanci měla. Ty prostě buď neumíš česky, nebo si jen děláš prdel.

Reagovat
Pablos

No spíš jsem se do toho zamotal.

Reagovat
Pablos

Mělo tam být v boji o titul a vůbec tam nemotat slovo šanci. Maš pravdu, to nedávalo smysl.

Reagovat
Pablos

,,Klaas-Jan Huntelaar věří, že by se Schalke mohl v této sezóně vystoupat až na vrchol. "Můžeme být mistry. Jsme na tom bodově stejně jako Dortmund a jen tři body ztrácíme na Bayern. Pokud budeme takto pokračovat, máme šanci titul získat," prohlásil nizozemský útočník. “ Ale samozřejmě jsem to myslel v tomhle kontextu významu. Pak už si mě nachytal a já se zamotal.

Reagovat
Pablos

Divný, že neříka, že jim chybí 3 body na titul že ? On to totiž nikdo nepoužívá na stejnou rovnost bodů jen bobis no. Vždy se říká, kolik ti chybí na prvního, ale to už jsem ti psal nahoře taky.

Reagovat
Pablos

Jo aha já napsal předtím šanci o titul… to je samozřejmě špatně, tam mělo být šanci na titul. Už se v tom sám zamotávám

Reagovat
Salfovic

První kolo bez remízy, to bude asi celkem rarita.

Reagovat
Imos

Reagovat
papanegra

Reagovat
Cotton

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Coutinho10

Jinak od 12:00 los 3. předkola LM pro Spartu, v 9:00 zúžený výběr soupeřů tu:

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/draws/

To samí potenciálně pro Bohemku a Plzeň ve 3. předkole EKL...los v 14:00

https://www.uefa.com/uefaeuropaconferenceleague/draws/

Reagovat
Coutinho10

výběr pro Spartu:

Breidablik (ISL) / F.C. Copenhagen (DEN)

FK Žalgiris Vilnius (LTU) / Galatasaray A.Ş. (TUR)

HJK Helsinki (FIN) / Molde FK (NOR)

Bohemku:

6 FK Auda (LVA) / FC Spartak Trnava (SVK)

7 Derry City FC (IRL) / KuPS Kuopio (FIN)

8 Kalmar FF (SWE) / FC Pyunik (ARM)

9 FC Vorskla Poltava (UKR) / FC Dila Gori (GEO)

10 FC Nordsjælland (DEN)

Plzeň:

6 Gzira United FC (MLT) / F91 Diddeleng (LUX)

7 Linfield FC (NIR) / MKS Pogoń Szczecin (POL)

8 NK Osijek (CRO) / ZTE FC (HUN)

9 Hibernian FC (SCO) / Inter Club d'Escaldes (AND)

10 SK Brann (NOR)

Reagovat
Coutinho10

takže Sparta asi na oblíbený sever nebo na Gala

Reagovat
Greny

A vy za trest do Košic

Reagovat
naheCZ

Sparta s jejími zkušenostmi se soupeři ze severu fakt skvělí los, ještě k tomu, když alternativa je Galatasaray

Plzeň by normálně v případě postupu měla dál postoupit snad přes každého z těchto soupeřů, ale s jejich momentálním rozpoložením těžko říct.

Bohemka by dle očekávání v případě naprosto překvapujícího postupu měla los už jednodušší, ale bohužel si vyžrala prakticky neřešitelnou překážku už teď...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Coutinho10

tak tak

Reagovat
Kepy_FCB

přání: Plzeň-Štětín...

zbytek nezájem

Reagovat
Coutinho10

bylo by zajímavý

Reagovat
BrutusGargamel

Dokud bude hrát za Baník Kaloč a jako posily se budou přivádět čoboli, tak to bohužel lepší nebude. To je vedení Baníku tak vylízané, že nevidí, že Kaloč neumí nic, jen přihrávat dozadu na stopery? Jeden z nejhorších hráčů v historii Baníku a to pamatuji éru Zawady a takových.

Reagovat
bobis21

Stačí ho hrát na normálním postu, ne ho posílat na úplně jiné role. Za ty 3 roky co hraje v sáčku to vždy bylo stejné. Když hraje DM, stojí to za hovno a Baník prohraje. Když hraje DM pod ním (Jánoš, Boula, občas Pokorný), patří k nejlepším na hřišti a Baník získává body. Ale jsme nepoučitelní a rádi děláme dokola ty samé chyby.

Reagovat
BrutusGargamel

Největší chyba je on v základu a je úplně jedno na jakém hraje postu. A dokonce bych řekl, že čím hraje výš, tím je to horší, protože dopředu nevymyslí vůbec nic. Dokud bude hrát, tak není šance na posun. Hřebík kdysi říkal, že 2-3 nekopové se můžou ztratit v kádru a nemusí to hrát až takovou roli. Bohužel Kaloč je takový extrém, že s ním se něco uhrát nedá. Ještě Potočný byl podobná síla, ale toho naštěstí vyhodili.

Reagovat
bobis21

Je vidět, že jsi Baník nikdy hrát neviděl. Naopak hraje lépe čím výš je.

Reagovat
BrutusGargamel

Právě, že viděl. Neumí nahrát, vytvořit šanci. Dopředu je platný jak mrtvému cedník. Viděl jsem hodně zápasu Baníku a Kaloč byl nejlepší tehdy, pokud o něm člověk nevěděl. Pokud ano, tak to bylo v souvislosti namazáni soupeři do šance.

Reagovat
Kepy_FCB

Kaloč směřuje někam jak Granečný a zase jim trvá než to pochopí

Reagovat
BrutusGargamel

Reagovat
Puskas

v sáčku:)

Reagovat
insane

Na konci sezóny to vidim takhle:

1. Slavia (myslim, že budou po 2 letech bez titulu bohužel hrozně hladový)

2. Sparta

3. Plzeň

4. Liberec

5. Mladá Boleslav

6. Slovácko

7. Hradec Králové

8. Bohemians

9. Olomouc

10. Teplice

11. Baník

12. Jablonec

13. Karviná

14. Pardubice

15. Č. Budějovice

16. Zlín

Reagovat
ACSeRw!n

tipovat po prvnim kole ?

Reagovat
insane

Chtěl jsem tipovat před začátkem, ale nestihl jsem to.

Reagovat
oli9

Slovácko a pánové Milan Petržela klobouček.. To co on předvádí.. Vím že už má věk, ale já si říkám že on až skončí tak to pro ligu bude neuvěřitelná škoda

Reagovat
oli9

Jinak vím, že je to první zápas ovšem Baník nezklamal... Fanoušci tady už jsou opatrní z očekáváním, ale to co jsem četl před ligou od expertů a bývalých hráčů co tipovali atd a hlavně ti ostravští je pořád dávali na 3. flek a poháry.. já naopak Baník tipuju na prostřední skupinu..

Everton atd jsou sice fajn ale faktor Hapal s ním se neposunou

Když si vezmu u nás ve Slovácku jak hrál se stejným kadrem Kordula a pak Svědík tak to nejde srovnat ale pochopil jsem to co je trenér.... Hapal prostě Baník nevytahne a Everton nebo že chce Plavsice atd neposlušné nikam.. Povede se jim zápas atd ale ne sezóna... To jsou jednotlivci ale ne hráči kteří zapadnou do systému... Přitom bych Ostravě tu šestku s nama určitě přál kvůli fanouškům

Reagovat
r.mrazik

ten faul u toho druheho golu slavie...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele