FORTUNA:LIGA - preview 4. kola: Slavia i Plzeň jedou ven

12.08.2023, 08:53, aktualizováno 13.08.2023, 09:00
Previews

Slavia jede do Mladé Boleslavi a v souboji dvou neporažených na sešívané čeká hodně náročný úkol. Plzeň se představí v Českých Budějovicích, dnes je na programu netradičně hned pět utkání.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha

neděle 15:00

Slavia zvládla s přehledem první utkání předkola Evropské ligy a míří za snadným postupem dál. Ještě předtím se ovšem zastaví v Mladé Boleslavi, kde chce prodloužit stoprocentní bilanci v nové sezóně. Domácí však rovněž nezačali ročník vůbec špatně a hodlají Pražany co nejvíce potrápit.

Tak snadný zápas nečekali snad ani ti největší optimisté z řad sešívaných. Slavia si ve čtvrtek naprosto suverénně poradila s ukrajinským celkem Dnipro-1 a nakonec mohla vsítit i víc než tři góly. S vítězstvím 3:0 nicméně může být téměř stoprocentně spokojena. Jedinou kaňkou na suverénním utkání představovalo vyloučení stopera Igoha Ogbua, jenž se tak nezúčastní odvety. I bez jeho přítomnosti by však Pražané měli postoupil do 4. předkola evropské soutěže.

Dost možná náročnější partie tak čeká na sešívané v domácí soutěži. "Jednoznačně to bude těžká prověrka, protože Boleslav poskládala silný tým, suverénně nejlepší tým za poslední dobu. Vypadají velice dobře, hlavně složení ofenzivní části fakt nahání respekt. Bude to těžký zápas, nějaké změny plánujeme. Kostru týmu určitě necháme, nějací hráči ale určitě dostanou šanci. Budeme samozřejmě přihlížet k tomu, jak strašně těžký zápas nás čeká," prohlásil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Možná lodivod Pražanů trochu přehání, z pohledů slávistů je nicméně jistě lepší se mít před nedělním soupeřem na pozoru. Boleslavi totiž vstup do ročníku rovněž vyšel. Nejprve bez potíží zdolala Jablonec, následně zvrátila nepříznivě se vyvíjející zápas proti Liberci, z něhož dokázala vyválčit bod za remízu, a uplynulý víkend zvládla za tři body první venkovní výjezd do Karviné.

Sedm získaných bodů z devíti možných tak logicky posílilo sebevědomí Středočechů. "Slavia je favoritem, ale my se jí nebojíme a těšíme se na ni. Domnívám se, že doma jsme hodně silní a budeme to chtít dokázat. Slavia se prezentuje vysokou herní intenzitou a sebevědomým držením míče. Mají tak široký hráčský kádr, že když vystřídají, jejich síla nezeslábne, spíše ještě vzroste. Toho jsme si vědomi a počítáme s tím. Očekávám plné tribuny, které jistě poženou hráče obou týmu dopředu," uvedl kouč Boleslavi Marek Kulič.

Do zápasu proti sešívaným již nezasáhne záložník Samuel Dancák, neboť ten v průběhu týdne opustil Středočechy a přestoupil do Hradce Králové. Ze stávajících hráčů boleslavského kádru si nezahraje krajní bek Dominik Kostka, jemuž dál běží disciplinární trest za červenou kartu proti Liberci. Slavia bude postrádat tři marody - stopera Sheriffa Sinyana a dva hráče na pravý kraj hřiště Davida Douděru s Davidem Pechem. Do toho je nejistý start útočníka Stanislava Tecla.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Slavia vyhraje, ale dostane gól
Počet střídání v zápase - více než 9.5
Padne více než 2.5 branky

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Kadlec, Suchý, Karafiát, Suchomel - Kušej, Sakala, Matějovský, Jawo, Mareček - Júsuf

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Ousou, Ogbu, Holeš - Masopust, Ševčík, Oscar, Jurásek - Van Buren, Chytil, Lingr

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.74 - 4.48 - 1.55

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FK Pardubice - MFK Karviná

neděle 15:00

Pardubice před týdnem inkasovaly pět branek na hřišti Sparty. Je tak jasné, že proti Karviné budou chtít zpevnit obranu a zabojovat o první vítězství v sezóně. Zabrat však hodlají také Slezané, kteří prohráli dvakrát za sebou.

Po třech kolech mají Pardubice na svém kontě jediný bod za remízu proti Jablonci. To hodlají v neděli změnit. "Do utkání půjdeme s odhodláním a věřím, že i daleko lepším výkonem než na Spartě. Chceme hrát agresivně, protože víme, že to pro nás bude důležitý duel. Zápas bereme velmi prestižně. Víme, že ho musíme zvládnout, abychom sezonu konečně odstartovali správným směrem," vzkázal trenér Východočechů Radoslav Kováč.

Karviná zahájila sezónu nadějně. Po demolici Zlína ale prohrála v Olomouci a uplynulý víkend nestačila v domácím prostředí na Mladou Boleslav. "V posledních dvou zápasech v Olomouci a s Boleslaví jsme nezachytili začátek. Měli jsme až moc velký respekt a najednou jsme prohrávali 0:2. Na tomhle musíme hodně zapracovat, abychom od první minuty věřili ve své síly. Proti Pardubicím musíme začít od první minuty bez jakéhokoliv strachu," uvedl kouč MFK Tomáš Hejdušek.

V Pardubicích nepomohou Karviné zranění obránce Dominik Soukeník se záložníkem Martinem Řezníčkem. Východočeši evidují na marodce záložníky Tomáše Solila s Dominikem Marešem a Adamem Lupačem, hrát možná nebude ani kreativní středopolař Matěj Hlavatý. Mezi třemi tyčemi bude dál scházet gólman Antonín Kinský, který dál pyká poté, co dostal disciplinární trest za červenou kartu z utkání proti Jablonci.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Pardubice zvítězí o jeden gól
První poločas skončí remízou
Pardubice budou zahrávat 1. roh

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Budinský - Surzyn, Donát, Halinský, Helešic - Icha - Patrák, Hlavatý, Darmovzal, Pikul - Krobot

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Neuman - Mikuš, Krčík, Svozil, Ražnatovič - Boháč, Budínský - Memić, Bartl, Papelélé - Doležal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.06 - 5.12

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FK Teplice

neděle 15:00

Na Andrově stadionu se utkají dvě mužstva, která mohou být spokojena se začátkem ligové sezóny. Olomouc má zatím na svém kontě šest bodů, Teplice dokonce ještě o jeden víc. Kterému celku se podaří vylepšit své postavení v tabulce?

V prvním kole sice olomoucká Sigma podlehla Spartě, poté si ale poradila s ligovým nováčkem z Karviné a před týdnem poněkud nečekaně uspěla také na hřišti uherskohradišťského Slovácka. "Se vstupem do sezóny jsme spokojeni. Myslím, že je to velmi dobrý start do soutěže. Věřím, že nás to posune dál v sebevědomí," prohlásil asistent hlavního kouče Hanáků Jiří Saňák.

V neděli se v Olomouci představí Teplice, které dál hledají svého přemožitele. Po překvapivých triumfech nad Plzní a Bohemians se "Skláři" ve třetím kole rozešli smírně s Jabloncem. "Jsme si vědomí, že jsme si na sebe ušili bič. V zápase s Jabloncem byli věci, které jsme neplnili jako v prvních dvou kolech, tak jsme byli spokojeni s bodem. V Olomouci toto budeme chtít zlepšit, aby tam zase byla ta naše náročnost a agresivita," nabádá trenér Severočechů Zdenko Frťala.

Na Hané bude Frťala dál postrádat zraněné stopery Jana Knapíka s Nemanjou Mičevićem. Sigma na marodce eviduje brankáře Tadeáše Stoppena, obránce Jiřího Slámu a útočníky Antonína Růska s Pavlem Zifčákem. Do toho visí otazníky nad starty pravého beka Vojtěcha Křišťála a forvarda Yunusy Murtialy.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Zápas skončí remízou
Padnou maximálně tři góly
Počet rohů méně než 11.5 - ano

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Macík - Pokorný, Beneš, Vraštil - Chvátal, Breite, Ventúra, Zmrzlý - Vodháněl, Juliš, Navrátil

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Mareček, Chaloupek, Hora - Radosta, Jukl, Trubač, Dramé, Urbanec - Fila, Gning

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.19 - 6.52

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko

neděle 15:00

Dost odlišně se po minulém kole tvářili fotbalisté Bohemians a Slovácka. Zatímco "Klokani" dali v Liberci zapomenout na nevyvedený týden, Moravanům přistřihla křídla olomoucká Sigma. Jak dopadne souboj dvou aspirantů na pohárové příčky?

Jarní duel o místenku do pohárové Evropy těsně ovládla Bohemka, ta už však nyní v mezinárodních soutěžích nepůsobí. S Evropskou konferenční ligou se totiž dost rychle rozloučila po dvojzápase s norským Bodø/Glimt. Na vypadnutí z evropské soutěže však dali Pražané zapomenout uplynulou neděli v Liberci, kde zvítězili díky brance Matyáše Kozáka ze samotného závěru střetnutí.

Po vítězství v Pardubicích tak Bohemians ovládli i své druhé venkovní utkání v ligovém ročníku. Nyní by rádi juchali i ve svém Ďolíčku. "Nesmírně si vážím vítězství z Liberce. Tři body odtamtud nám strašně pomohou a uklidní nás. Poprvé v sezoně máme za sebou normální cyklus, žádný anglický týden. Vstup do ligy nemáme špatný, obě utkání venku jsme vyhráli. Teď to potřebujeme potvrdit doma proti Slovácku," věří trenér Klokanů Jaroslav Veselý.

Slovácko tedy letos do evropských pohárů ani nenakouklo, avšak o to víc se může soustředit na tuzemské boje, v nichž chce opět zaútočit na pozice v horní polovině tabulky. A podle toho do sezóny také vstoupilo. Nejprve jasně přehrálo České Budějovice, poté uhrálo cennou remízu v Ostravě. Před týdnem však Moravané schytali facku od olomoucké Sigmy, která je vyškolila v produktivitě a využila chyb Uherskohradišťských.

Na hřišti Bohemky tak bude mít Slovácko co napravovat. "Máme za sebou výsledkově nevydařený zápas s Olomoucí, který ale z herního hlediska nebyl špatný. Pokud chceme pomýšlet na lepší výsledky, musíme mnohem lépe řešit finální fázi. Pracujeme na tom dennodenně, jen se to musí ujmout v utkání, kde je tlak na hráče větší než při tréninku. Na negativní bilanci s Bohemians nemyslíme, spíš se díváme na aktuální formu, na jejich principy hry. Budou rozhodovat mikrosituace," prohlásil asistent hlavního kouče uherskohradišťského celku Jan Baránek.

Moravané dál postrádají stopera Tomáše Břečku a záložníka Michala Kohúta, oba již na marodce figurují delší dobu. Na straně Klokanů limituje zranění zadáky Jana Shejbala s Janem Vondrou a středopolaře Ondřeje Petráka s Adamem Jánošem. Nejisté jsou starty univerzála Martina Hály a útočníka Davida Puškáče.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Bohemians neprohrají
Oba týmy budou zahrávat 4 a více rohů
David Puškáč vstřelí gól

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Reichl - Hůlka, Křapka, Hybš - Köstl, Jindřišek, Hrubý, Dostál - Matoušek, Beran - Prekop

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Hofmann, Daníček, Kadlec - Reinberk, Havlík, Valenta, Holzer - Petržela, Mihálik, Juroška

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.40 - 2.84

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň

neděle 18:00

Po dvou výhrách v řadě se Plzni podařilo odpovědět na palbu kritiků. Pod tou naopak zůstává českobudějovické Dynamo, které tone na posledním místě ligové tabulky. Zůstanou Jihočeši na nule i po střetnutí proti Viktorii, která se chce rovněž vydrápat tabulkou vzhůru?

Po prohře v Teplicích, remíze proti Hradci Králové a ušmudlaném postupu z 2. předkola Evropské konferenční ligy se Plzeň rychle dostala pod tlak. Zdá se ovšem, že se nervozity pomalu zbavuje. Svěřencům trenéra Miroslava Koubka se před týdnem povedlo porazit ostravský Baník a v nové sezóně tuzemské nejvyšší soutěže tak poprvé brali všechny tři body. Ve čtvrtek pak Západočeši zvládli také další utkání v evropských pohárech, když na domácím hřišti zdolali maltskou Gżiru přesvědčivě 4:0.

Kvůli účinkování v evropských předkolech se však Viktoria musí vypořádat s náročným losem. Což není úplně jednoduché. "Z hlediska našeho programu to bude nesmírně náročný zápas. Po Gziře máme další ztráty, šrámy. Pokusíme se zase postavit co nejčerstvější sestavu. Dokážeme počítat a náročné utkání to bude i z toho důvodu, že Budějovice ještě nemají bod," řekl Koubek před výletem na jih Čech.

Dynamo na rozdíl od Plzně hraje soutěžní duely pouze o víkendech, to mu ovšem situaci nikterak neusnadňuje. Navzdory dostatku času na trénink se Budějovickým dál nedaří zapracovat na obraně. Pořád dostávají příliš mnoho branek, kvůli čemuž v dosavadních třech ligových kolech nezískali jediný bod.

Bylo by tedy překvapením, kdyby se Jihočechům podařilo udržet na uzdě střelce Viktorie. "Samozřejmě si všichni moc dobře uvědomujeme, že máme tři zápasy a nula bodů. Jakýkoliv bodový úspěch by byl fantastický. Věřím, že bude dobrá atmosféra a přijde spousta lidí. Včera (v pátek) jsme viděli Plzeň v poháru. Jsou teď trošku na vlně, poslední tři zápasy vyhráli. Ale my si věříme. Musíme být lepší v obraně, musíme být kompaktní a silní. Pilujeme to na trénincích, vidím z kluků velké obětování. Věřím, že to zvládneme," prohlásil trenér Budějovic Tomáš Zápotočný.

Domácí budou proti Plzni postrádat obránce Martina Sladkého, záložníka Lukáše Čmelíka a forvarda Tomáše Zajíce. Na straně Plzně limitují zdravotní potíže stopery Luďka Pernicu s Filipem Čihákem, krajního beka Milana Havla, středopolaře Jana Sýkoru i křídelníka Erika Jirku. Otazníky se navíc vznáší nad startem útočníka Matěje Vydry.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Plzeň zvítězí v handicapu -1
Rafiu Durosinmi vstřelí branku
V zápase padne gól hlavou

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Havel, Králik, Trummer - Osmančík, Suchan, Hellebrand, Čermák - Adediran, Ondrášek, Hais

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Paluska, Hranáč, Hejda - Cadu, Bucha, Kalvach, Jemelka - Kopic, Chorý, Kliment

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.84 - 4.30 - 1.66

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Zlín - Slovan Liberec

sobota 15:00

Zlín po třech kolech dál čeká na první body. Kvůli tomu ovšem "Ševci" nutně neklesají na mysli. Vědí totiž, že absolvovali náročná utkání a nyní je čeká jednodušší los. K lepším zítřkům se Moravané chtějí odrazit už proti Liberci.

Především po úvodním výprasku v Karviné si leckdo říkal, co chce Zlín vlastně v nejvyšší soutěži pohledávat. Pak ale proti oběma pražským S ukázal, že se může pyšnit alespoň houževnatostí. Oba zápasy sice prohrál, to se ale víceméně očekávalo.

Pozitiva hledají také sami "Ševci". "Máme za sebou dva nejsilnější soupeře z ligy Spartu a Slavii, hlavní kandidáty na titul. Až teď se utkáme s mužstvy naší úrovně, s nimiž bychom hlavně v domácím prostředí měli sbírat body. Víme, jaké jsou přednosti Liberce. Soupeř je dobře organizovaný, je nebezpečný v rychlé přechodové fázi. Na to si budeme muset dát pozor. Budeme chtít hrát ofenzivně, abychom zápas zvládli. Po třech kolech máme nula bodů, takže pro nás to jednoznačně musí být vítězství." řekl kouč Zlína Pavel Vrba.

Liberecký Slovan zahájil sezónu lépe, po skalpu ostravského Baníku ale zbytečně přišel o vítězství v Mladé Boleslavi. A závěr utkání se Severočechům nevyvedl ani před týdnem, kdy doma podlehli pražským Bohemians gólem inkasovaným až v nastaveném čase.

Ve Zlíně by Liberec rád uhrál minimálně plichtu. "Zlín má zatím nula bodů, ale měl poměrně dost těžký los. Potkal se se Slavií, se Spartou, se kterou doma prohrál 0:1 z penalty. Čekáme velice těžký zápas, protože domácí už jsou i pod tlakem, potřebují bodovat. My po nevydařeném závěru s Bohemkou také chceme bodovat," uvedl asistent hlavního trenéra Slovanu Josef Petřík.

Na Moravu už se Severočechy nevycestuje stoper Dominik Plechatý, který si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni a na nějakou dobu si od fotbalu odpočine. To "Ševci" by v sobotu měli nastoupit v plné polní.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Liberec neprohraje
Remíza a oba týmy dají gól
V zápase padnou 2-4 branky

FC Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Čelůstka - Kolář - Reiter, Tkáč, Slončík, Žák - Fantiš

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Vliegen - Pourzitidis, Chaluš, Prebsl - Ghali, Doumbia, Červ, Fukala - Frýdek - Tupta, Kulenović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.48 - 2.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FC Hradec Králové

sobota 15:00

Déle už Baník na první výhru v sezóně nehodlá čekat. Ostravané mají po třech kolech na svém kontě jediný bod a je tak jasné, o co budou v sobotu proti Hradci Králové usilovat. Východočeši však do Slezska dorazí povzbuzeni vysokým vítězstvím, jímž okořenili otevření nového stadionu.

Statistiky Baníku opravdu nejsou dobré. Za první tři zápasy v ročníku vsítilo mužstvo trenéra Pavla Hapala jen dva góly, oba navíc z penalt. Slezané naopak hned šestkrát inkasovali. Start do sezóny se tedy ambicióznímu celku moc nevyvedl.

Vylepšit vlastní pověst se Ostravané pokusí proti Hradci. "Je to houževnatý a bojovný soupeř, bude to tedy i hodně o osobních soubojích a na to se musíme dobře připravit. Na Slavii a v Plzni to kvalitně odbránili, domácí zápas proti Budějovicím byl úplně o něčem jiném. Doufáme, že to, co jsme si nachystali, bude platit, chtělo by to samozřejmě protrhnout střeleckou smůlu a vstřelit nějakou branku." prohlásil Hapal před sobotním střetnutím.

Královéhradečtí "Votroci" se na začátku ročníku museli popasovat z obtížným losem. Nelehkou misi ale zvládli vcelku obstojně a v Plzni dokonce získali cenný bod za remízu. Před týdnem se pak Východočeši vůbec poprvé představili na svém opraveném stadionu. A šlo o vskutku skvělou premiéru. Hradec nasázel českobudějovickému Dynamu pět branek a před vyprodaným hledištěm slavil zisk tří bodů.

Dobrý výsledek by Hradec jistě rád uhrál i ve Slezsku. Dobře si však uvědomuje, že proti houževnatému Baníku ho nečeká nic snadného. "V zápase se Slováckem i Plzní byl velice nebezpečný. Má dobrou ofenzivu, přitom se Ostrava mění za pochodu. Trochu odstoupili od vysokých nákopů na útočníky typu Almásiho, místo toho tam mají rychlostí typy jako je nám dobře známý Kubala či Tanko. V podhrotu hraje šikovný Šín, je to tedy jiný tým, než na jaký jsme u nich byli zvyklí, směrem dopředu jsou však hrozně nebezpeční," upozornil asistent hlavního trenéra Hradce Stanislav Hejkal.

Na hřišti Baníku se nepředstaví obránce Štěpán Harazim ani středopolař Vojtěch Smrž. Zranění pak z hradeckých hráčů bude možná limitovat také záložníky Václava Pilaře s Ladislavem Krejčím. Slezané budou moct po vypršení trestu za červenou kartu využít stopera Enea Bitriho. Na marodce nicméně setrvávají univerzál Ladislav Takács s útočníkem Jiřím Klímou. K tomu jsou nejisté starty záložníků Roberta Miškoviće a Davida Fadaira.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Ostrava vyhraje
Počet rohů - více než 9.5
Ostrava vstřelí 1. gól

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Letáček - Juroška, Bitri, Lischka, Fleišman - Boula - Kubala, Tetour, Šín, Ewerton - Tanko

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Bajza - Klíma, Heidenreich, Čech - Gabriel, Kučera, Kodeš, Horák - Juliš, Pilař - Vašulín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.86 - 4.18

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Sparta Praha

sobota 18:00

Už poměrně dlouho čekají sparťané na vítězství v Jablonci. Z posledních čtyř vzájemných ligových střetnutí na severu Čech nebrali Pražané všechny body ani jednou. Ukončí lídr nejvyšší soutěže tuto sérii v sobotu?

Podle postavení v ligové tabulce by Letenští měli v Jablonci uspět. Zatímco Sparta se vyhřívá na samotném čele, Severočeši sídlí až na dvanáctém místě. Do toho si Pražané ověřili, že mohou svádět souboje i s kvalitními evropskými celky. V úterý zahájili boj o postup do skupinové fáze Ligy mistrů a nevedli si věru zle. Z Kodaně si do odvety proti tamnímu FC odvezli cennou bezbrankovou remízu.

Ještě před druhým soubojem proti dánskému soupeři otestuje formu Letenských Jablonec. "Vzhledem k pár změnám v sestavě, které nastanou, to možná bude trochu neuspořádané. Kádr je ale tak kvalitní, že předpokládám dominanci stejně jako v prvních zápasech ligové sezony," věří v zisk tří bodů asistent hlavního trenéra Sparty Luboš Loučka, jenž se v sobotu vrátí do prostředí, v němž strávil značnou část své profesionální kariéry.

Jablonec to v předešlých kolech neměl jednoduché. Kvůli dílčím opravám na Střelnici totiž odehrál všechny dosavadní zápasy mimo své útočiště. Po porážce v Mladé Boleslavi však získal alespoň dva body za remízy v Pardubicích a Teplicích. Přesto se Severočeši jistě těší na domácí stadion. Na něm se pokusí zapracovat především na produktivitě - dosud se gólově prosadili jen jednou.

O limitech svého týmu dobře ví také kouč Jablonce Radoslav Látal. "Máme za sebou tři zápasy, ze kterých jsme si přáli vytěžit víc bodů, na druhou stranu máme dva plusové body z venku. Do defenzivy nám to funguje, v prvním zápase jsme dostali krásné góly, pak jsme dvakrát udrželi nulu. Musíme pracovat na ofenzivě, do šancí se dostáváme, ale musíme střílet branky. Chce to víc pracovat v ofenzivě," řekl lodivod Severočechů.

Do utkání proti Spartě nebudou moct zasáhnout záložníci Matěj Polidar s Filipem Součkem, neboť oba na severu Čech hostují právě z Letné, přičemž pravidla neumožňují, aby se představili proti mateřskému klubu. Pražané budou postrádat zraněného pravého beka Caspera Höjera, o nasazení stopera Asgera Sörensena a útočníka Victora Olatunjiho se ještě rozhodne.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Remíza v poločase i na konci zápasu
Počet gólů v utkání - méně než 2.5
Bude se kopat penalta

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Slávik, Tekijaški, Martinec, Hurtado - Pleštil, Považanec, Kratochvíl, D. Souček - Chramosta, Drchal

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Panák, Krejčí - Wiesner, Sadílek, Laci, Zelený - Karabec, Kuchta, Haraslín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 3.52 - 2.03

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
3
3
0
0
8 : 2
9
2
Slavia Praha
3
3
0
0
7 : 2
9
3
FK Mladá Boleslav
3
2
1
0
7 : 4
7
4
FK Teplice
3
2
1
0
3 : 1
7
5
Sigma Olomouc
3
2
0
1
5 : 3
6
6
Bohemians Praha 1905
3
2
0
1
3 : 2
6
7
FC Hradec Králové
3
1
1
1
6 : 4
4
8
Slovan Liberec
3
1
1
1
5 : 4
4
9
1. FC Slovácko
3
1
1
1
4 : 3
4
Viktoria Plzeň
3
1
1
1
4 : 3
4
11
MFK Karviná
3
1
0
2
6 : 6
3
12
FK Jablonec
3
0
2
1
1 : 3
2
13
Baník Ostrava
3
0
1
2
2 : 6
1
FK Pardubice
3
0
1
2
2 : 6
1
15
FC Zlín
3
0
0
3
2 : 7
0
16
Dynamo České Budějovice
3
0
0
3
3 : 12
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (728)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele