Finále nemá favorita, chceme hrát pořád stejně, řekl španělský kouč De la Fuente

13.07., 22:33
Aktuality
Luis de la Fuente (© AFP)

Španělský trenér Luis de la Fuente před nedělním finále fotbalového Eura proti Anglii odmítl roli favorita, přestože jeho tým zatím předvádí na turnaji v Německu suverénní výkony. Zároveň na tiskové konferenci ujistil, že výběr "La Roja" ani v souboji o trofej neustoupí ze své útočné hry.

Španělsko na šampionátu vyhrálo všech šest utkání, pouze ve čtvrtfinále proti domácí reprezentaci se mu to povedlo "až" v prodloužení. Naopak Anglie zvítězila v základní hrací době pouze dvakrát.

"Kdo je favorit, to nechám na novinářích a sázkových kancelářích. Mají nějaké analýzy, my máme zase ty svoje. Anglie a Španělsko jsou dva nejlepší týmy na turnaji, proto jsou ve finále. Bude to vyrovnaný duel, takové zápasy rozhodují detaily. S veškerým respektem k soupeři ale půjdeme za vítězstvím," uvedl De la Fuente.

Španělsko má na šampionátu se 13 vstřelenými brankami nejlepší ofenzivu a baví útočným fotbalem. "Jsme ve finále díky naší hře, filozofii. Té se musíme nadále držet, hráči jí musí stále věřit. Zároveň chci, aby si užili zápas, který si poctivě vybojovali. Z týmu cítím velké odhodlání, máme šanci se zapsat do historie," řekl De la Fuente, jenž ovládl Euro už s reprezentací do 19 a 21 let.

Zemi z Pyrenejského poloostrova čeká páté finále Eura, přičemž tři vyhrála, naposledy v roce 2012. Čtvrtým triumfem by se osamostatnila před Německem v čele historických tabulek.

"Celé Španělsko nám fandí, ať už tady nebo doma. Chceme jim dát důvod k oslavám a přivézt jim trofej," podotkl De la Fuente. "Je to obrovská motivace, už teď jsem na svůj tým hrdý. Tyhle zápasy mám rád. Jsem jako gladiátor, rád stojím uprostřed arény," dodal třiašedesátiletý kouč.

Španělé mají na rozdíl od soupeře dvě absence. Do finále v Berlíně nezasáhnou zraněný záložník Pedri ani křídelník Ayoze Pérez.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele