Favorité v bojích o postup na MS 2026 ztráceli, o gól prohrály Argentina i Brazílie

11.09., 09:29
Aktuality
James Rodríguez (© ČTK / AP / Ricardo Mazalan / Profimedia)

Reprezentanti Argentiny v úterý prohráli 1:2 v Kolumbii a v jihoamerické kvalifikaci o postup na mistrovství světa teprve podruhé zaváhali. Neuspěla ani Brazílie, která podlehla 0:1 v Paraguayi.

Úřadující mistři světa Argentinci, kteří opět postrádali zraněného kapitána Lionela Messiho, prohrávali od 25. minuty po zásahu Yersona Mosquery. Po přestávce srovnal Nicolas González, ale v 60. minutě rozhodl o výhře domácích z penalty James Rodríguez.

Kolumbie tak oplatila Argentině porážku z nedávného finále Copy América a po prohře 0:2 s Uruguayí jí připravila ji teprve druhou ztrátu v probíhající kvalifikaci. V tabulce je Argentina stále první s náskokem dvou bodů před Kolumbií.

"Je to skvělé vítězství proti argentinskému týmu, který vyhrál úplně všechno," řekl Rodríguez. "Podmínky sice byly hodně náročné, protože bylo velké vedro, ale odehráli jsme to velmi dobře," dodal záložník.

Až na páté příčce v tabulce je po čtvrté porážce z posledních pěti zápasů Brazílie. Naposledy majitelé rekordních pěti titulů mistrů světa neuspěli v Paraguayi, kde stále chyběl zraněný hvězdný útočník Neymar.

Jedinou branku zápasu vstřelil ve 20. minutě Diego Gómez. "Jakmile dali gól, bylo po zápase. Od začátku totiž jen bránili a potom se zatáhli úplně," řekl brazilský záložník Lucas Moura. "V týmu je hodně změn, pořád se hledáme," přidal obránce Marquinhos.

Autor: ČTK

Komentáře (40)

Přidat komentář
veikko

Bolívie po 20 letech výhra venku v kvalifikaci.

Odepsal bych už Peru a možná i Chile. Tipuju, že Bolívie odpadne, takže tu baráž by mohla uhrát remízová Paraguay. Měli by trénovat penalty, ať se konečně zase jednou dostanou na MS.

Reagovat
Seydou Doumbia

zrovna jak se bolivie minule tady řešila jak dlouho venku nevyhrála

Reagovat
fabec1222

Vsak tam uz ted postupuje skoro kazdej, ne?

Reagovat
veikko

Skoro, 3 týmy nepostupují a jeden jde do baráže.

Reagovat
fabec1222

Skoda, ze to neni jako driv. To by mohla jit do baraze Brazilie

Reagovat
Odborný diskutér

Chile - to je šílená ostuda. Takhle to dopadne, když deset let prcáš na generační obměnu.

Reagovat
Cuntona

To skore Paraguaye 2:3 po 8 zápasech

Reagovat
Kucka

Slušné FDF

Reagovat
veikko

Jako teď proti Brazílii opravdu zalezli, ale oni jinak normálně aspoň hrajou na brejky, není to žádná ultradefenzivní sračka, jen nemají schopné zakončovatele, jsou to největší paliči na světě. To Peru je jiné kafe, ti jak jim stárne a kvalitativně odchází ta generace MS, tak jsou úplně v háji a neví co s tím. Jediná snaha útočit spočívá v tom, že Lapadula na hrotu bojuje jak lev a snaží se vybojovat faul. Ze standardky pak spoléhají na hlavičkáře. Je to fakt šílený hnus a nedá se na to koukat. Problém je, že oni tu kvalitu fakt nemají, jsou slabší než Bolívie.

Reagovat
Seydou Doumbia

mistr andré carillo už nehraje za repre nebo ted měl nějaké zdravotní problémy?

Reagovat
veikko

Nehraje, byl někde ve druhé saúdské lize a i když jezdil, tak hrál houby. Jim ještě funguje defenziva, takže zpravidla je to fakt hra na 0:0 a čekání na zázrak ze standardky.

Reagovat
Seydou Doumbia

ted přestoupil k depayovi do corentians tak snad si kopne i když v té formaci, kterou hráli včera s ecuado pro něj nevidím moc místo

Reagovat
veikko

No kdyby začal hrát zase dobře, tak by mu tu formaci uzpůsobili podle mě. Tady šlo o to to vyloženě ucpat. Peru přelezlo půlku ve více než dvou lidech tak dvakrát za zápas.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jedeme do peru dělat pořádně fotbal? Vím že jejich liga je o ničem, musíme vychovávat skvělou mládež a posílat je do lepších jihoamerických lig, není možné aby 31 milionová repre spolehala 20 let na stejný hráče. Takhle to už nejde, však to je totální zmar.

Reagovat
veikko

Určité náznaky zlepšení u kategorie do 16 let tam jsou. Na jednom prestižním klubovém mládežnickém turnaji si Sporting Cristal nevedl špatně a došel myslím až do semifinále. Oni to ví moc dobře, že prospali dobu, kdy mohli tvořit novou úspěšnou dobu. Podobně blbě je na tom Chile. Ti sice nehrají až tak špatně, ale chybí jim vyloženě rozdíloví hráči.

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže naše žitovní mise nebude jet do JA a pomoci pozvednout fotbal v tamní zemi?

Reagovat
veikko

No myslím si, že při pohledu na kvalitu mládeže u nás bychom se spíš mohli jet učit do té JA my.

Reagovat
Seydou Doumbia

my dva jsme dál než nějací klasičtí češi co neumí kopnout do míče, minimálně hlavou

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kluivert9

No Messi, No Party

Reagovat
LAM

Yamal má v 17 za repre víc bodů než Vinicius 3+9 proti 5+5

Reagovat
Jordi Alba

Na tom je nejpozoruhodnější to, že to někoho překvapuje.

Reagovat
los_blancos

No v prvom rade to ukazuje, v akých sračkách je dlhodobo Brazília a že v porovnaní so Španielskom je urážkou ich nazývať TÍM alebo že majú TRÉNERA. Ale jo, je to aj o tom, že Yamal je v tomto veku úplne inde než kde bol Vinícius.

Reagovat
veikko

Byla chyba vyhodit Titeho, ten tým šlapal skvěle, měl jasně daný systém a vypadl s Chorvatskem v podstatě smolně, když Chorvati potrestali jedno propadnutí v záloze. Doríval to má těžké, není to žádný Hašek, ale nedaří se mu ten tým zatím nějak konsolidovat. A hlavně problém je, že Vinícius není Neymar... Zatím neumí být ten tahoun za každých okolností a popravdě si nemyslím, že někdy bude, ale uvidíme.

Reagovat
los_blancos

Jednoznačne ním nebude, Viní je iný typ hráča a vždy bude potrebovať tvorivejších spoluhráčov a funkčný systém, aby bol platný.

Reagovat
Kily8

Čo Yamal, ale Neymar je stále najproduktívnejší Brazílčan v tejto kvalde, napriek tomu, že je pol roka zranený... S ním začali výborne, po jeho zranení padli na dno.

Reagovat
doughty

Ako môžu mať s Rodrygom toľko prehrier ten by mal sám dávať tri góly v každom zápase ???? jednoznačný kandidát na zlatú míč

Reagovat
veikko

Jediný hráč, který tam do ofenzivy za něco stojí (resp. je pořád vynikající), je Paquetá.

Reagovat
los_blancos

Videli sme na Cope...

Reagovat
veikko

Myslím to tak, že si jediný drží konstantní výkonnost.

Reagovat
los_blancos

Dobre a držal si ju aj na Cope? Alebo to bolo skôr tak, že spolu s Rodrygom boli asi najväčším sklamaním?

Reagovat
veikko

Hej, upřímně si to už nepamatuju, protože jsem viděl zápasy skoro všech týmů a Brazílie tak strašně nudila, že si pamatuju akorát jedinou věc, a to jak při výkopu brankář Paraguaye trefil Viníciuse, který tím dal gól a pak se tradičně zachoval jako totální kretén a slavil to takovým dětinským gestem.

Reagovat
los_blancos

Reagovat
Kily8

Áno, už po minulom zápase som písal, že Paquetá je výborný a dlhodobo najlepší v repre.

Reagovat
veikko

Jj, ještě bych nezapomínal na tu obranu, ta taky funguje pořád dobře.

Reagovat
mayday

Ta Brazílie, to je neuvěřitelný sešup. To byl vždycky pro každého, kdo začal v dětství sledovat fotbal, symbol fotbalu, nejlepší tým na světě. Když se dnes podívám na tu sestavu, tak to je úplně normální tým, úplně o ničem.

Reagovat
Salfovic

Zajímalo by mě, čím to je.

Reagovat
mayday

Taky nechápu, taková základna. Brazílie 10-15-20 let zpátky by tu současnou vypráskala jak žáky.

Reagovat
uff

Hlavne záloha. Tá mi príde veľmi slabučká.

Reagovat
Amissa

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele