FAČR ke zranění Sadílka: Případ jsme řešili, vrátíme se k tomu po Euru

12.06., 18:48
Aktuality
Petr Fousek (© FAČR)

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR) na svém dnešním zasedání vyjádřil nespokojenost s chybou v komunikaci ohledně zranění Michala Sadílka během soustředění reprezentace v Rakousku před mistrovstvím Evropy. Předseda Petr Fousek však na tiskové konferenci uvedl, že týden před startem šampionátu v Německu nebude vedení z případu vyvozovat žádné důsledky. Vrátí se k němu až při celkovém hodnocení Eura.

Michal Sadílek se v sobotu na soustředění ve Schladmingu nezranil na kole, jak původně uvedlo vedení národního týmu, ale při jízdě na tříkolce. Pětadvacetiletý záložník kvůli tržné ráně v oblasti bérce na poslední chvíli přišel o účast na nadcházejícím mistrovství Evropy.

"Ano, zabývali jsme se tím. Jsme si vědomi, že k chybě v komunikaci došlo. Mluvil o tom i trenér Hašek a vedení reprezentace se za to také omluvilo. Zranění je tragédie lidská, ale i sportovní, bude nám chybět kvalitní středopolař. Je týden do prvního zápasu s Portugalskem, naším cílem je uspět. Euro budeme hodnotit po jeho skončení poté, tento případ bude součástí celého balíku. S chybou, ke které došlo, nejsme spokojení, ale teď z ní nebudeme vyvozovat žádné důsledky a zasahovat do mikroklimatu v týmu, které je velmi dobré," řekl Fousek po dnešním jednání.

Trenér Hašek odmítl, že by jeho svěřenec jakkoliv porušil týmová pravidla, aktivitu měl povolenou. Zároveň na tiskové konferenci po vítězné generálce se Severní Makedonií v Hradci Králové zdůraznil, že na tříkolce ve Schladmingu jezdily i desetileté děti.

"O zranění jsem se dozvěděl den po mém odjezdu z Rakouska, kam jsem na dva dny za reprezentací vyrazil. Čáru za případem Sadílek jsme udělali v Hradci po zápase s Makedonií, kdy se k tomu trenér a hráči vyjádřili naposledy. Je to uzavřené, chyba v komunikaci se nám nelíbila, ale hlavně se na to díváme jako na lidskou tragédii a oslabení mužstva. Pak to vyhodnotíme," uvedl Fousek.

Nominaci na šampionát dnes místo Sadílka dodatečně doplnil jiný záložník Petr Ševčík ze Slavie. "Pokud vím, trenéři kromě něj zvažovali ještě jednoho dalšího hráče. Byla také možnost, že už by nebyl povolán nikdo a tým by odjel jen s pětadvaceti hráči. Ševčík své kvality již dříve i v národním týmu dokázal," dodal předseda FAČR.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
kilobyte

V překladu: "Nic řešit nebudeme a budeme doufat, že to vyšumí."

Reagovat
Greny

Však by neměl kdo hrat

Reagovat
kilobyte

Tak v první řadě by měli řešit komunikaci a ta se hráčů netýká. A ani si nemyslím, že by to nějak narušilo tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám dobré mikroklima v boxerkách!

Reagovat
Mass

Já radši trenýrky, boxerky sou slipy s nohavičkama.

Reagovat
Sosi

A v leve nebo v prave nohavici?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi moc volný a pořád se mi zajebávají v kalhotech.. protože mi mám raději taky těsnější..

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsou

Reagovat
smazaný uživatel

*protože ty mám

Reagovat
Sosi

Fousku ty hlavně drž hubu a zalez.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wwwx

Novináři kvičí jak podsvinčata, že reprezentace oznámila, že se hráč zranil na kole, a přitom spadl na tříkolce. Asi by si měli uvědomit, kdo je v tomhle vztahu ten, kdo něco vytváří a kdo ten, co se veze. To je jako kdyby si moje tasemnice začla stěžovat, že jsem jí slíbil vepřový a poslal jsem do sebe místo toho nakládanej hermelín.

Reagovat
zorz767

Všchno blbě. Adresátem výstupů reprezentace nejsou novináři, ale veřejnost, fanoušci. Novináři jsou jenom poslíčci. Jenže my tady nejsme pro repre. Repre je tu naopak pro nás. Díky zájmu fanoušků do toho sponzoři cpou peníze a díky tomu ten fotbal vůbec můžou dělat. Takže trošku úcty by to chtělo. A ne z nás dělat blbce.

Reagovat
wwwx

Nikdo z nikoho blbce nedělá. Teda jestli někoho uráží, že reprezentace nejdřív oznámila, že se někdo zranil na kole bez bližšiho určení a on se zranil na tříkolce... tak to má asi těžký. V první řadě bych za tím hledal normální informační šum a nikoliv účelovou lež, ale asi holt nejsem novinář. Pokud došlo ke zranění, jedná se o informace o zdravotním stavu a v první řadě stojí zájem ochrany hráče a nikoliv zraněnej pocit vlastní důležitosti pana Špryňara, nebo kterej osel to uraženě hýkal. Co se teda stalo? Nic. Absolutně nic. Můžem si říct, že Sadílek (Krejčí, Jurásek) je idiot, nejvíc to stejně odsral on, a nějaké urážení se ze strany novinářů nebo fanoušků je problém jen a pouze těch novinářů a fanoušků.

Reagovat
Moshe Dajan

Miloši?

Reagovat
Sosi

Na druhou stranu, zdrav.stav se vzdy nejak tutla a nerika se vzdy pravda. Kde je ta hranice? V NHL nereknou vubec nic, jen ze je zranen. Napr.ve fotbale, kdyz ma hrac sracku a posere se, rekne to nekdo mediim natvrdo? Nerekne. Takze vzdy se se zdrav.stavem nejak mlzi a vymysli, at uz z taktickych duvodu nebo jen z dustojnosti k hraci. Proste chteli zabranit lynci, naprosto to chapu. Kdyby nekoho zabil, tak to chapu, ale kdyz ublizil sam sobe... kdyz by se udusil svazany do kozelce pri masturbaci, taky byste byli nastvani, ze napsali ze se proste udusil, asi jidlem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele