Erlić se stěhuje v rámci Serie A, chorvatského stopera získala Bologna

02.08., 23:51
Aktuality
Nová posila Bologni Martin Erlić (© Bologna FC 1909)

Bologna v minulém týdnu přišla o oporu obranných řad Riccarda Calafioriho, místo nové posily Arsenalu už nyní dorazil nový stoper. Ze Sassuola přichází Martin Erlić, cena chorvatského reprezentanta by se měla pohybovat okolo 7 milionů eur.

Ve svých šestadvaceti letech má Erlić za sebou už čtyři kompletních sezony v Serii A, a to se spletitou přestupovou historií. Poté, co v mládeži nastupoval za Parmu, postupně střídal angažmá v Sassuolu a Spezii. V barvách Neroverdi odehrál poslední dva ročníky, v nichž patřil mezi pilíře základní sestavy, a i přes sestup si vysloužil další pokračování v nejvyšší soutěži.

Jeho výkony neunikly ani vedení národního týmu, za který odehrál celkem devět zápasů. Byť se na hřiště nepodíval ani na minutu, stal se rovněž bronzovým medailistou na mistrovství světa v Kataru a pasivně se účastnil i nedávného evropského šampionátu. Naopak velkou měrou se podílel na stříbrném úspěchu v poslední Lize národů.

Pro Bolognu se před premiérovou účastí v Lize mistrů jedná už o pátou výraznější posilu. V rámci Apeniského poloostrova se stěhovali Emil Holm ze Spezie a Nicolo Cambiaghi z Atalanty. Po vypršení smlouvy dorazil z Betisu i Juan Miranda, Toulouse zase souhlasilo s uvolněním Thijse Dallingy.

Fanoušci modro-červených ovšem zároveň museli zkousnout odchody dvou opor do Premier League, dres jejich oblíbeného klubu již nebude vedle Calafioriho oblékat ani Joshua Zirkzee, jenž se stal posilou Manchesteru United.

Autor: Martin Vejdělek / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kucka

Pilíř top5 a top3 nejhorší obrany v SA, to jsem na něj v LM zvědavý...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele