Endrick předběhl Raúla, od první minuty za Real v LM nikdo mladší nenastoupil

Dnes, 19:41
Aktuality
Endrick (© AFP)

Dalo by se říct, že brazilský talent Endrick (18) láme rekordy každým zápasem, do nějž nastoupí. Po porážce s Lille ho alespoň může těšit další překonaná meta. V zápase se totiž stal nejmladším hráčem Realu Madrid, který v Lize mistrů figuroval v základní jedenáctce.

Předchozí rekord držela ikona "bílého baletu" Raúl. Kapitán s číslem 7 na zádech se poprvé v elitní soutěži představil proti Ajaxu v roce 1995 ve věku 18 let a 78 dní. Až o 29 let později jeho rekord padl, Endrick ho překonal o pouhých pět dní. V základu nastoupil ve věku 18 let a 73 dní.

"Jsem šťastný, že jsem hrál od začátku, za tu porážku už ne. Do dalšího zápasu jdeme s hlavama vzhůru," prohlásil. "Když mi to kouč Ancelotti řekl, byl to neuvěřitelný pocit, protože jsem v nejlepším klubu světa. Hrát od začátku sezony je velmi těžké, ale zároveň to pro mě hodně znamená," řekl pro platfomu Movistar+.

Endrick je zároveň nejmladším zahraničním hráčem, který kdy za Real ve španělské lize skóroval, zvládl to v 18 letech a 35 dnech, čímž překonal rekord Raphaëla Varaneho z roku 2011. V Champions League pak v minulém kole proti Stuttgartu snížil věkový primát co se týče startu v soutěži za Real i vstřelení branky.

Klub si brazilskou naději pojistil už v roce 2022, když jí bylo teprve 16 let, a zaplatil Palmeiras přes 40 milionů eur. Do Španělska se Brazilec přestěhoval až před touto sezonou, kdy dosáhl plnoletosti. Vedení do něj vkládá nemalé naděje, v Brazílii exceloval a při svém ligovém debutu na San Bernabéu proti Valladolidu zvýšil v nastavení na 3:0. V devíti zápasech napříč soutěžemi vstřelil dva góly.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / David Olivares

Komentáře (4)

Přidat komentář
fabec1222

Endricka zas dlouho nikdo nepřekoná v tom, jak velkej kokot to v takhle mladym věku je.

Reagovat
Neutron

Takto ho hejtit iba za to, ze sa ozenil…

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
LAM

Zas tak mladej mi nepřijde. Co by měl říkat takovej Yamal..................

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele