Dweh a Souaré pokračují v Plzni, Viktoria dojednala trvalé přestupy

05.06., 11:35
Aktuality

Napilno má tento týden vedení Plzně a během krátké doby ohlásilo hned tři posily. Ze Zlína přišel mladý záložník Tom Slončík, v trvalé přestupy vedle toho byla změněna hostování dvojice Sampson Dweh, Cheick Souaré.

Oba fotbalisté na západě Čech letos hostovali z druholigového Vyškova a nyní podepsali kontrakty platné do června 2027, Viktoria to potvrdila v oficiálním prohlášení.

22letý liberijský obránce Dweh okamžitě zapadl do základní sestavy a v nedávno skončeném ročníku si na své konto připsal 48 startů, v nichž zaznamenal i dvě branky.

"Sampson se velmi rychle adaptoval, dokázal si vybojovat pevné místo v sestavě a své kvality prokazoval jak v ligových zápasech, tak i na evropské scéně. Naše rozhodování tedy bylo zcela jasné, jeho setrvání v našem dresu je důležitou zprávou," uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

O rok mladší záložník Souaré do Plzně přišel až v zimě a nevešel se na soupisku pro jarní fázi Konferenční ligy. Starty tak sbíral výhradně na české scéně a nashromáždil jich šestnáct, Západočechům přispěl i třemi vstřelenými góly.

"Chvilku trvalo, než se plně adaptoval, což bylo důsledkem lehčího zranění v průběhu zimní přípravy. Pak ale naplno ukázal jeho silné stránky a přínos pro tým. Nad jeho setrváním ve Viktorce tedy nebylo pochyb. Velká škoda byla, že nemohl být již zapsán na soupisku pro vyřazovací část Evropské konferenční ligy, ale o to větší motivací pro něj bude boj o Evropskou ligu, který nás čeká v nové sezoně," nechal se dále slyšet Kolář.

Autor: Tomáš Pavlík / fcviktoria.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
$dolar$

Pokud bude Cheick podavat stejne vykony jako ke konci sezony, tak ho ceka velkej prestup do TOP5 lig.

Reagovat
Bex5

Jako nekdy fakt cumim. Nektery tyhle africky hraci maji velky vykyvy nad i pod svoji skutecnou uroven, ale on uz nejakou dobu je konzistentni (ve Vyskove byl hvezda).

Reagovat
Me2win

Spíš někam do Belgie.

Reagovat
Seydou Doumbia

A až potom do TOP5 lig

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se dá do pořádku do začátku sezóny Durosinmi a udrží se současnej kádr, tak ta sestava Plzně vypadá fakt našlapaně.

Reagovat
Bex5

Jeste bych bral jednoho CM, kdyz Valenta je zranenej a Traore odesel.

Jak uz jsem posledne rikal, Hlavaty by to cely splnoval a byl by relativne levnej na tu kvalitu. Navic Kalvach nemuze hrat porad v zakladu, toho musis obcas nechat odpocnout.

Reagovat
Figi

Pise se ze Plzen a Slavia maji zajem o naseho karvinskeho Davida Mosese ten hraje na pozici sest.

Reagovat
Bex5

Taky jsem cetl ... jak ho vnimas?

Reagovat
Chamezjunior

Na svůj věk je David Moses výborný, na hřišti patří k nejrychlejším hráčům, který se nebojí jít jeden na jednoho a jeden s technicky myslících hráčů. Jestli zlepší zakončení a více se uklidní (občas mi přijde že hraje hodně agresivně), tak z něj bude parádní hráč.

Reagovat
Sosi

Stejne je vtipny, jak z nedavno ciste ceskoslovenskyho tymu se stal v podstate mezinarodni tym... ale zvladli to dobre ten prechod

Reagovat
Bex5

Jako u nas uz fakt nebylo kde brat a uz vubec ne udrzet si dostatecnou uroven. Spis naopak to slo do haje ... ale uz za Bilka by ten titul nebyl bez Mosquery a Beauguela.

Reagovat
Sosi

Do haje? Mi prijde, ze ti prichozi cizinci maji hlavu a patu...

Reagovat
Seydou Doumbia

Většina týmů, které se chtějí někam posunout musí přivádět i kvalitní zahraniční hráče, jinak to snad nejde. Cizinci dělají ten rozdíl.

Reagovat
Sosi

Ale Bex psal, ze to s nimo slo do haje, coz si nemyslim

Reagovat
jenage

Ale on to myslel, že do háje to šlo právě jen s CZ/SK hráčema.

Reagovat
Sosi

Aha, to jsem tak nepoxhopil.

Reagovat
Bex5

Presne tak

Reagovat
Bex5

To jsme si nerozumeli ... do haje, kdyz to skladali jen z Cechu a Slovaku

Reagovat
Sosi

aha, ok, souhjlasim

Reagovat
Pablos

Jenže teď už je skoro každej tým v lize takovej.

Reagovat
Queeg

Má někdo ponětí, kolik mohla Viktorka zaplatit?

Reagovat
dinss

10 Dweh

Souaré bude něco kolem 20.

Reagovat
Salfovic

15 max

Reagovat
$dolar$

To fakt ne. Tak dohromady 10 + procenta z přestupu.

Reagovat
dinss

To seš dobrej blázen. U Dweha se píše něco kolem 10. Vyškov by byl úplně stupidní kdyby ho pustil za menší částku, když viděl, jak roste Dweh.

Reagovat
Bex5

Pral bych paradoxne Vyskovu, aby to bylo relativne vysoky cislo, protoze v tomhle odvedli fakt velkou sluzbu

Reagovat
$dolar$

Prosím tebe, ve druhy lize jsou přestupy za max 2-3 miliony. Oni k nám šli hostovat s opcí, nikdo nevěděl, jak se prosadí. Budou tam velký procenta z dalších prestupu, ale samotná částka ta prestup je malá.

Reagovat
dinss

To ale není přestup v rámci druhy ligy. Zlín kupoval toho střeďáka za částku kolem pěti milionu z druhý slovenský. Zkus nad tím trošku kriticky přemýšlet.

Reagovat
C-M@ster

„Další problém je, že se interně Slavia na Chorém nesladila. Někteří zástupci jejího vedení se postavili proti tomuto transferu. A poté, co na sítích začalo kolovat video, na kterém Chorý mluví „o snu zahrát si ve Spartě, které fandí“, se měli proti postavit i ti, kteří doposud zastávali neutrální postoj,“ píše inFotbal.

Šádek chtěl dělat byznys a cirkusáci se mezi sebou hádali, jestli teda Chorý jo nebo ne, když je ten Sparťan.

Já o jeho sparťanství věděl od někoho tady na EF, co to právě ještě před lety psal a dost mě pak překvapilo, že to nebyla veřejně známá informace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele