Dvě ofenzivní posily pro Pardubice, Zifčáka doplnil Leipold z Lafnitzu

12.07., 14:46, aktualizováno 12.07., 18:24
Aktuality
Pavel Zifčák bude hostovat v Pardubicích. (© FK Pardubice)

Pardubice týden před začátkem prvoligové sezony posílily ofenzivu. Východočeský celek získal na roční hostování ze Sigmy Olomouc útočníka Pavla Zifčáka, jenž se vrací do bývalého působiště. Pardubičtí navíc mají na pětadvacetiletého hráče opci. Východočeský klub angažoval také německého útočníka Andrého Leipolda z rakouského druholigového Lafniztu, délku smlouvy na webu neuvedl.

Zifčák už v Pardubicích hostoval v sezoně 2019/20, kdy pomohl východočeskému týmu k postupu do nejvyšší soutěže. Odchovanec Sigmy zatím v lize odehrál 90 zápasů a dal 12 gólů. V uplynulém ročníku nejvyšší soutěže si připsal 16 startů.

"Na útočných postech máme momentálně vysokou konkurenci. Pavel Zifčák by u nás pravděpodobně nedostával tolik prostoru, kolik by si představoval, proto jsme se rozhodli, že mu umožníme odchod do Pardubic," uvedl olomoucký trenér Tomáš Janotka na klubovém webu.

"Ze Sigmy se mi neodchází lehce, je to můj klub. Na jednu stranu je to trochu smutek, na druhou se těším na novou výzvu. Potřebuju především pravidelně hrát a věřím, že v Pardubicích budu mít větší prostor," řekl Zifčák.

Východočeši si od Zifčáka hodně slibují. "Z jeho minulého angažmá v Pardubicích víme, že Pavel je výborný hráč. Opce pro nás není v žádném případě formalita. Jsme připraveni ji uplatnit," uvedl sportovní ředitel pardubického klubu Vít Zavřel na sociální síti X.

Leipold byl v minulé sezoně nejlepším střelcem Lafnitzu, za který v druhé lize zaznamenal 13 branek. Dvaadvacetiletý německý útočník měl v Rakousku smlouvu ještě na dva roky, kluby se ale dohodly na přestupové částce.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
Lukáš_6

Tak hlavně že se zase podepisuje odpad typu 32 let leibl kterej je zranenej , nebo Ikugar kterého nechtěli ani ve Zlíně a rychle s ním zametli Láďa musí mastit kapsu

Jinak super je to také s tím prodejem Američanům, prvně to nechali , že se vyjádří po skončení sezóny, začíná nová a nečekaně ticho po pěšině

Reagovat
vitecek15

Ten Leibl a dřevák ze Zlína jsou jasnej průser. Snad nedopadne ani ten Král z kamasi, protože Cahel i Dohnálek (hlavně druhý jmenovaný) na tu 1. ligu mají. Zifčáka mám rád, svoje si odehrál, tady je možná dobře, že dostane šanci jinde. Američany tu nechci, vůbec by to nepomohlo.

Reagovat
Lukáš_6

Leibl i ikugar velkej průser, ale typický Láďovo zasíraní kádru odpadem zadarmo .

Kliment se mi zatím jeví zajímavě, to může být velkej přínos, oproti juldovi je použitelnej i do presinku a mezihry .až se uzdraví Růžek, tak to nahoře bude vypadat zajímavě ( Kliment, Juliš, Růsek )

Ano , Zif už v 25 potřeboval někam posunout , a s tím co do předu máme , mě to ano nemrzí , takže se shodneme . Navíc pro něj dobře vybranej klub .

A s Američany jsem na vážkách z jediného důvodu, a to z toho že říkat můžou něco a být to může jinak , ale u mě převažují pozitiva . Pokud se nezbavíme Minář a spol, tak sigma hodně rychle půjde strmě dolů. Co šlo už se prodalo(majetek) peníze nejsou a poslední splátka za Andrák od města, přiteče do rozpočtu letos . Kádr hruzostrasnej a není v něm koho zpeněžit a tím naplnit rozpočet. Takže momentálně jsou pro nás za mě Amíci jediná naděje, aby to tady nešlo hodně rychle do hajzlu

Reagovat
vitecek15

Ale houby. Od příští sezóny bude každej prvoligovej tým dostávat nemalej balík peněz, ze kterého se sezóna v pohodě zaplatí. To, že Minář bere tento odpad, je prostě realita prakticky každýho malýho klubu. Ono se jednou za 2-3 roky prostě podaří z nějakého odpadu udělat hráče, který jde ven za pár milionů, tak to prostě je. A Minář jen dělá svoji práci. Nemá peníze = nejsou velké přestupy. Kdo nedělal ve sportovním managementu, tak to stejně nikdy nepochopí. Nemám ho rád, ale svoji práci odvádí.

Reagovat
Lukáš_6

Ty do toho celkově asi moc nevidíš že ?

Jinak teda nevím co si každej představuje že to je za "balík" ale rozpočet na sezónu ti to opravdu nezatáhne . Ano , pomůže ti to nemít takovou sekeru , ale momentálně se rozpočet naplňuje (sponzoři , splátky za andrák a prodej hráčů) . Z toho ti vypadne ta nejlepší položka (splátky) , prodej je taky mizivej , protoze z 90% chodí zdarma odpad 30+ kterej nikde nechtějí, a ještě jim běží smlouvy což také není zanedbatelný náklad . Takových hráčů se pak horko těžko zbavíš jinak , než tím, že jim doběhla zase smlouva .

Opravdu to do budoucna s tímto vedením nevidím moc dobře.

Sigma umírá, jde každým rokem dolů a dolů ( bavím se komplexně o všem, od mládeže, přes návštěvnost, majetek spokojenost veřejnosti, zaměstnanců, až po sportovní výsledky, koncepci, marketing a vše ) a nemusí to tak dlouho trvat a můžeme tady mít hodně, ale hodně velkej problém

Reagovat
vitecek15

5 let jsem na Sigmě pracoval. To, že tam teď sedí lenoši, neznamená, že tam za pár let nebude někdo, kdo neudělá pořádek. Jakože teď je to smutný a špatný, ale furt věřím, že na tom nejsme tak zle a bude zase lépe.

Reagovat
Lukáš_6

Nejsme na tom zle , ale posledních x let se to řítí strmě dolů do sraček , což je nepopiratelný fakt kterej musíš uznat i t ly sám

V to že bude lépe , doufám taky . Moc rád bych zase viděl koncepci důrazu na výchovu mládeže a následný prodej jako to vždy bylo . Raději se budu dívat jak udělá chybu mladej stoppen kterej se vychytá a následně prodá , než Macík, digaňa a další. To stejné na kraji obrany Leibl nebo křišťál, to je obrovskej průser, přitom máš uriču , Dohnálka , Milulenku a další zajímavé kluky

Reagovat
vitecek15

Vidíme to stejně. Tady třeba vidím obrovský posun v důvěře v Tomáše Janotku. Kdo jiný by ty kluky měl z béčka/U19 vytáhnout, než právě on? Snad se nebude bát posadit ty barevný typy fotbalistů nefotbalistů.

Reagovat
Lukáš_6

Tak janotka je od Mináře z nouze ctnost že třech důvodů. Za prvé to byla nejlevnější možná varianta (nemusel nikoho vykupovat a nikomu sypat těžký prachy . Janota byl rád za ligový angažmá , ale plat na ligu nemá nijak extra dobrej , možná bych si troufl tvrdit jeden z nejmenších v lize)

Za druhé viděl, že už z kádru není koho prodat a je potřeba zase vytáhnout pár kluků, aby se nezkrachovalo a bylo co dojit

Za třetí, viděl to jako možnost aspoň trochu fanouškům zalepit hubu a uklidnit aspoň o pár procent situaci .

Takže ne , opravdu bych tady nedával Minářovi a spol nějakej kredit Za Tomáše Janotku , ono to tak defacto samo vyplynulo hlavně skrz ty finance

Reagovat
buzna

i ze sraček můžete vytáhnout se

Reagovat
insane

Jako po perníku se hubne rychle, jenom jestli si to trochu nepopletl.

Reagovat
guzman

Možná mám jen smůlu na jeho zápasy, ale vždy když ho vidím, tak si říkám jak někdo takovej může hrát první ligu.

Reagovat
vitecek15

Tak on není typickej střelec, spíš čistič. A má zbytečně moc svalů, takže ten jeho pohyb taky vypadá divoce.

Reagovat
naheCZ

Taky jsem si vždy říkal to samé A samozřejmě, že nám pak zrovna on dá góla

Reagovat
Sigma Olomouc

Kvalitu má podle mě na druhou ligu nebo na spodek první.

Reagovat
zelda

Bomber do druhý ligy, výš už to bude špatný

Reagovat
Axelrose

Proto ho taky kupujeme.

Víťa myslí dopředu

Reagovat
Kily

jestli má zbytečně moc svalů, tak si ho možná stáhne Dědek, když mu všechno vybouchlo

Reagovat
Axelrose

V pondělí mají oznámit Červenku.

Ještě prý jednání s mladým Zadinou.

Každopádně radši ať hraje mladej Urban než nějaký starý pometlo

Reagovat
Kily

tak Zadina je dlouhodobě vlastně jasný, toho v NHL nikdo nepotřebuje a v Evropě mu nikdo víc nedá

Reagovat
Axelrose

Kdy se na klubových webech aktualizují soupisky?

Za týden začíná liga a za Pce pořád hrají Kinský, Halinsky, Icha a spol.

Reagovat
Imos

na ty stránky se úplně vykašlali a všiml jsem si, že vymazali klub kanonýrů

Reagovat
Sigma Olomouc

V devíti letech sem přišel, teď v Olomouci končí. Můj nejoblíbenější hráč, tak mi je líto, že odchází . Je pravda, že by si v A týmu nezahrál, Pardubice snad pro něj budou dobré. Nikdy nebyl moc dobrý, podle mě jeho jediná přednost je síla. Hodně štěstí, Pavle!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele