Důležité a zasloužené vítězství, pochvaloval si Deschamps

11.10.2016, 14:42
Aktuality
Jednoznačným šlágrem včerejšího programu evropské části kvalifikace o postup na mistrovství světa do Ruska byl souboj Nizozemska s Francií, z něhož nakonec vyšel vítězně hostující celek. Francouzi se díky nejtěsnější výhře posunuli do čela své skupiny a tuto pozici rozhodně neplánují vyklidit...

Utkání v Amsterdamu nakonec rozhodla jediná branka a jejím autorem byl Paul Pogba. Záložník Manchesteru United dostal ve třicáté minutě spoustu prostoru ve středu hřiště a jeho dalekonosnou ránu nedokázal Maarten Stekelenburg vytěsnit mimo brankový prostor.

Francouzům se v uplynulých dnech povedlo dát zapomenout na slabší vstup do kvalifikačního cyklu, když hned na úvod pouze remizovali v Bělorusku. Včerejší triumf přidali k páteční výhře 4:1 nad Bulharskem.

"Tohle je důležité vítězství. A také zasloužené. Ve druhém poločase jsme už neměli míč tak často na kopačkách... ale mohli jsme soupeři uškodit více než v první půli. Vyhráli jsme oba zápasy a tentokráte v Nizozemsku, to je pro nás velmi dobré. Dostali jsme se na první místo a chceme se na něm udržet až do konce," říká kouč úřadujících vice-mistrů Evropy Didier Deschamps.

"Je to první bod zlomu. Toto utkání nebylo ani pro jeden tým rozhodující, ale výhra se počítá už jenom díky tomu, že v prvním zápase kvalifikace jsme neuhráli takový výsledek, jaký jsme si vysnili. Máme teď více možností než Nizozemsko, to představuje velkou satisfakci," raduje se Deschamps.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (41)

Přidat komentář
SpecialOne

Mohl by mi někdo vysvětlit, co se v Holandsku pokazilo? Není to tak dávno, kdy to byla líhně talentů a top světový tým. Když se teď podívám na základní sestavu, tak tam vidím velký úpadek. Ne že by ti hráči byli špatní, ale přestupy typu z Ajaxu nebo PSV top top velkoklubů typu Barca, Real, Bayern už nějak nehrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos Cilessen do Barcy, Fischer do Middlesbrough. Minulý rok Depay do United

Reagovat
Rišan

Pitomý Middlesbrough je velkoklub? Už mám těchto oddaných anglofilů plný zuby!

Reagovat
smazaný uživatel

Middlesbrough, tak to je jiná

Reagovat
SpecialOne

Boro neberu, Cilessen šel dělat nejspíš dvojku a Depay v United shořel a pochybuju, že se to pod Mouem zlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Middlesbrough veľkoklub? Tie anglické sračky s bohatými majiteľmi ešte nie sú veľkokluby.

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejvetsi problem je ten zebrak Blind na lavicce, jeho nominace na zapasy, neschopnost zmenit rozestaveni, i kdyz na 4-3-3 momentalne nema hrace, taktiku zadnou taky nema, stejne tak neni schopnen reagovat na vyvoj zapasu, vnest nejake prekvapeni do hry...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, novej trenér nároďáku je rozhodně hlavním viníkem střednědobýho úpadku ligy. o tom prostě nemůže být pochyb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
j_mrazik

Zaseklo se to. Liga ztratila dost na lesku a ti hráči, co vylezou ven, tak často nedopadnou dobře. Dříve na tom byli mnohem líp, teď je to v tom porovnání slabota.

Reagovat
REPLIKATOR

LVG

Reagovat
smazaný uživatel

Naša 21tka mala v skupine mladých Holanďanov a tí boli tiež tragickí. Vyhrali sme obidva zápasy a dali sme im aj dosť gólov. Takže niečo na tom úpadku bude.

Reagovat
Spalovač šancí

Už na to nemají koncepčně. Sice se snaží u mladých podporovat individuální schopnosti, jak to dělali odjakživa. Problém ale je, že dnes už to dělá kde kdo. Navíc jsou mentálně zamrzlí v systému 4-3-3, což u hráčů komplikuje jejich adaptibilitu na jiné herní styly při přestupu do jiných klubů. V neposlední řadě se vyčerpal přistěhovalecký potenciál. Zatímco dříve byl pro přistěhovalce/obyvatele z bývalých kolonií fotbal jedna z mála možností, jak se slušně uživit, tak dnes seženou dobře placeného fleka bez problému i v mimosportovní oblasti. Holt by se měl fotbal inspirovat u rychlobruslení, tam to ještě pořád dělají dobře.

Reagovat
Stiksxx

Na tom herním systému může být trocha pravdy

Reagovat
Spalovač šancí

S tím 4-3-3 bude asi hlavně problém u trenérů, že nic moc jiného neumí, protože to tak hrají všichni odjakživa. Možná by to chtělo na okysličení zahraniční trenéry.

Reagovat
Stiksxx

No a rázem jsme u největšího problému: peníze

Reagovat
Spalovač šancí

Peníze to nemohou být. U nás je jich rozhodně míň a jsme na tom srovnatelně. Sice Nizozemci nejsou finančně na úrovni Anglie a Německa, ale špatně na tom nejsou. Je to obdobné jako před lety. Chyba musí být někde uvnitř systému

Reagovat
Stiksxx

Jde o to, že mladí hráči brzy odchází do ciziny za vidinou, že si víc vydělají. Kdyby všichni zůstali o 2-3 roky déle, tak by se mohly vytvořit silné týmy, schopné konkurence. Takhle odejdou v 21 a neprosadí se. Pak když nehrajou v klubech nemohou hrát v repre.

A když odejdou takhle nadějní hráči, většina klubů nekoupí hned náhradu, ale sáhnou do vlastních řad.

Reagovat
smazaný uživatel

inspirovat se u rychlobruslení jo? jako vrátit se o 120 let zpátky do minulosti někam do Británie, kdy ten sport letěl jen v jedný dvou zemích světa a v dalších 10ti se o to zajímala hrstka nadšenců jo? nebo jak jsi to myslel?

Reagovat
icka

Reagovat
Rudnevs

Tá zostava je jednoducho slabá: https://pbs.twimg.com/media/CubHNsCXEAAtToC.jpg

... a to ešte na MS 2014 tam boli Kuijt, Van Persie, Robben, Sneijder (a vdV chýbal kvôli zraneniu) - jediné čo ma teší, je návrat Stekelenburga.

Reagovat
Kang & Kodos

Ale nás, nebo Island by měli porážet i tak

Reagovat
Spalovač šancí

Není jediný důvod. Islanďané jsou momentálně dokonce výrazně lepší individuality.

Reagovat
smazaný uživatel

Stekelenburg s Cilessenem to je prast jak uhod

Reagovat
Stiksxx

Včera 80% jeho gól a 20% Strootmana, kterej čumí na Pogbu a nejde proti ani do těla.

Reagovat
Pipo123

Strootman si ide svoju celú kvalifikáciu

Reagovat
Stiksxx

Tak tak. Se Švédama to taky na vápně pěkně zadrbal.

Reagovat
Pipo123

svoje

Reagovat
REPLIKATOR

Nizozemí je na úrovni Slovenska

Reagovat
Kovalsky

Ti sibe?

Priemerna nadmorska vyska Holandska je -1,2 m

Priemerna nadmorska vyska Slovenska +392 m

Reagovat
Spalovač šancí

Má pravdu. Když se to zaokrouhlí na tisíce, je to stejně.

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Pipo123

To je tak keď zostane De Vrij na lavičke

Reagovat
Acrocephalus

Co jinak říkáte na včerejší výkon Nizozemska? Viděl jsem je poprvý od kvalifikace na EURO a byl jsem zvědavej, jak to tedy s nimi herně vypadá. Přece jen se mluví o slušném "úpadku". Hned v sestavě jsem byl překvapený, že kromě De Vrije a Depaye tam byla jména, která mi vůbec nic neříkala. Ok, jejich fotbal tak dopodrobna nesleduju. V průběhu zápasu mi připadli takovým nejistým dojmem, vůbec jsem se nedíval na ty staré Nizozemce, kteří patřili mezi evropskou fotbalovou smetánku. Za množství chyb v obraně by se nemuseli stydět ani čeští reprezentanti. Ač bylo vidět, že mají v týmu dobré a kvalitní individuality (takže dokázali v některých pasážích Francii technicky dobře pozlobit), připadlo mi to na chlup stejné jako u nás, když jsme hráli s Němci = nesehranost, nejistota, vytracené sebevědomí. Tady je krásně vidět, že můžete mít k dispozici kvalitní hráčský materiál, ale že ani to nemusí stačit k dobrým výsledkům. Něco tomu hodně chybělo. Francouzi neměli den, že jim nevyšlo víc gólů. Věřím, že takové Německo by Nizozemce zmáčklo mnohem víc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele