Duel byl připomínkou, jak složitý nás čeká turnaj, uvedl Robertson po porážce s Německem

15.06., 09:34
Aktuality
Andrew Robertson (© AFP)

Kapitán skotských reprezentantů Andy Robertson se omluvil skvělým fanouškům a uznal, že jeho tým nebyl v úvodním utkání mistrovství Evropy domácímu Německu rovnocenným soupeřem. Oslabeni o vyloučeného Ryana Porteouse utržili Skotové v Mnichově debakl a hrozivým skóre si zkomplikovali vyhlídky na postup.

Skotové tušili, že mohou narazit, takovou pohromu ale nečekali. "V prvním poločase bylo všechno špatně. Soupeř se držel svého plánu. My ho měli také, ale nefungoval nám. Nepovedlo se nám přenést ho na hřiště. A když jsme pak navíc šli ještě do deseti, už jsme nebyli rovnocenným soupeřem," řekl televizi ITV Sport kapitán Robertson.

Skotsko inkasovalo pět gólů poprvé od přípravného utkání s USA v květnu 2012. V soutěžním zápase obdrželo pět branek dokonce premiérově od listopadu 2003 a kvalifikačního duelu na Euro s Nizozemskem. Letos dokázalo porazit jen Gibraltar a na úvod velké akce schytalo tvrdý úder.

Poražení se až v závěru dočkali aspoň čestného gólu, o který se trefou do vlastní sítě postaral Antonio Rüdiger, obránce Realu Madrid. "Ve druhé půli jsme se zvedli, ale už to bylo těžké, dostali jsme další hloupé góly. První zápas šampionátu proti domácímu týmu..., o moc těžší jsme to mít nemohli. Úvodní duel byl připomínkou, jak složitý nás čeká turnaj. Musíme se rychle oklepat, utkání jdou v rychlém sledu," dodal Robertson, třicetiletý obránce Liverpoolu.

Podle některých odhadů přitom do Německa přicestovalo až 100 tisíc natěšených skotských fanoušků. "Byli skvělí, mrzí nás, že jsme je zklamali. Budeme muset bojovat a už proti Švýcarům to odčinit," omlouval se Robertson, který byl po 50. kapitánem reprezentace.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
okokolo

Ty dva zbývající zápasy už horší být nemohou.

Reagovat
Grupma

Co ta redka? Ze sestřihu mi přišla hodně přísná. Obránce odkopává míč a útočící hráč si k tomu stoupne... Faul jo, pencle jo, ale redka? Jak jste to viděli vy co jste to viděli celé?

Reagovat
monty25

Trefil ho kolíkama na holeň ještě dřív, než ten míč odkopnul. Nebezpečná hra a jasná ČK.

Reagovat
Grupma

OK. Následně jsem si přečetl "online" diskuzi ze zápasu a bylo to jasné. Díky

Reagovat
Me2win

Reagovat
Selänne

Souhlas. Kdyby mu tu nohu aspoň amputoval, neřeknu ani prd. Takhle mi to přijde přísný, nemůžu si pomoci.

Reagovat
Breze

Reagovat
Bakary3

Vždyť do toho šel jak vylizanej bezmozek, obě nohy napřed, na malým snad udělat tohle...

Ikdyby zahrál jen balón, tak by se snad mělo pískat, takovým způsobem do toho nejde chodit.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kucka

Reagovat
Breze

Reagovat
oli9

si dělá prdel ze jo??

Vždyť tam skočil oběma nohama napřed, takto tam jít není normální... A navíc ho hnusně trefil.. . Já bych za tohle dával automaticky ČK oběma nohama napřed

Reagovat
saysaymatter

prej přísná, však za tohle by šel ven i v 80. letech

Reagovat
Breze

Ved mu mohol kludne zlomit nohu, dokonca ani skoti proti tomu neprotestovali. Uplne sialeny zakrok, nechapem ako to moze niekto este obhajovat

Reagovat
Grupma

Děkuji všem za zanícené odpovědi. Ano, byl to hnusný zákrok. V tom sestřihu to tak asi nevyniklo.

Reagovat
hematop

Duel byl připomínkou, jak složitý nás čeká turnaj, uvedl Robertson po porážce s Německem a dále uvedl, že to jsou britské sračky, které nic jiného než búra si nezaslouží. Mrtki z ostrovů, mrtki z ostrovů!!!

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Front hell

Panečku,to je křeč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele