Downing apeluje na vedení. Villa prý potřebuje pět nových hráčů

26.11.2010, 16:04
Aktuality
Aston Villa letos zatím nenaplňuje předpoklady ambiciózního celku, který se bude rvát o evropské poháry a nejen vedení klubu tak vyhlíží otevření zimného přestupového okna. Podle záložníka Stewarta Downinga bude tým potřebovat až pět nových tváří, aby udržel kontakt s předními celky Premier League.

Birminghamský celek se momentálně nachází až na třinácté pozici, když v posledním ligovém utkání podlehl Blackburnu 0:2 a předchozí kolo vybojoval alespoň bod ze zápasu proti Manchesteru United.

Tým Gerrarda Houlliera stále trápí široká marodka a trenérský personál tak musel sáhnout i mezi méně zkušené hráče. "V současnosti máme jen jednoho zkušeného útočníka, kterým je Gabriel Agbonlahor. Jenže Gabby se teprve vrátil po zranění. Nebylo by fér nechávat zodpovědnost na Nathanu (Delfounesovi)," sdělil Downing k teprve 19letému forvardovi.

Podle bývalého záložníka Middlesbrough si současná situace urgentně vyžaduje doplnění kádru. "Řekl bych, že pravděpodobně budeme potřebovat dalšího útočníka. Ale nejspíš bude muset přijít ještě pět nových hráčů," dodal.

Villans zítra doma změří síly s londýnským Arsenalem a Downing navzdory nepříznivé situaci cítí, že by jeho tým nemusel být bez šance. "Myslím, že bychom měli hrát jako proti Manchesteru. S trochou štěstí se dostaví také dobrý výsledek. Kluci si pořád věří. Hrajeme dobře, ale nedaří se nám soupeře dorazit," řekl.

Přestože rozdíl mezi Arsenalem a Aston Villou čítá devět bodů, Downing se souboje s věhlasným protivníkem nebojí. "Víme, co můžeme od Arsenalu čekat. Ale soustředíme se sami na sebe a pokud budeme mít svůj den, můžeme porazit každého," uzavřel 26letý středopolař.

Autor: Pavel Mašlaň / goal.com

Komentáře (88)

Přidat komentář
fantomas

Stačí jeden mušketýr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

jestli myslíš Krušovice Mušketýr, tak jeden rozhodně nestačí

Reagovat
fantomas

No ne že bych to nečekal...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Liveral

vždyť se to nedá pít... je to taková lepší voda...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát s 14 hráčama uměl jenom ONeill.

Reagovat
smazaný uživatel

A proto je na tom teď AV tak špatně. Udělal tam víc škody než užitku.

Reagovat
smazaný uživatel

Když tam byl tak se jim dařilo. Věřím že kdyby tam byl ještě teďka, tak se jim daří dál. Nový trenér si má postavit tým podle sebe, to už není ONeillova chyba že mu to nefunguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Utratil hodně peněz za hráče který pak nechal sedět.Hrát celou sezonu na 14 hráčů je chyba. Peněz měl dost ale dělal špatný nákupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát celou sezónu se 14 hráčama je chyba když tým co chce bojovat o poháry hraje střed tabulky, ale není to chyba když bojuje o poháry. ONeill má prostě takový styl trénování. Villa pod jeho vedením hrála krásný fotbal a byla plná sympatických hráčů, nezdálo se mě že by hráli pod svoje možnosti, ať už ekonomické a nebo sportovní.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda ale pak se někdo zraní nebo příde zápasová únava a je to problém. Já si osobně myslim že peněz a času měl hodně ale nevyšlo to tak jak by mohlo. Mě hodně připomíná Tottenham, ale tomu se uspět podařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham je podle mě ekonomicky někde jinde. Takové tempo utrácení jako Tottenham v posledních třech letech by si Villa nemohla dovolit. Spíš bych ju srovnal s Evertonem a nebo Sunderlandem. S tím že Moyes je lepší trenér než ONeill.

Reagovat
vodka

Villa má větší zdroje než EFC...

Reagovat
kiwwi

Sunderland>>Villa>>Everton

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
slavik38

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nepotřebujou pět JAKÝCHKOLIV hráčů. Baroš ukázal že na PL nemá. Nebo mu nevyhovuje její styl, každopádně nepřesvědčil nikde v Anglii.

Reagovat
Rssa

V Liverpoolu byl super a jeho styl mu rozhodně svědčil, ale nikdy nebyl ten, který má místo jisté, takže se musel pakovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale má. Pod Houllierem ano. Nicméně by tam už neměl chodit, akorát by marodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se nikdy nezdálo že by se tam prosadil. A to sem se ho snažil hodně dlouho omlouvat.

Reagovat
Rssa

Měl stejný začátek jako ta vaše Fazole (i když trochu jiný, hned na začátku si zlomil nohu a dostal šrouby do holeně), v prvním zápase (po zranění) dal 2 fíky (Boltonu semizdá), na střídajícího hráče měl poměrně dost branek. Navíc díky němu vyhrál Liverpool i LM

Tehdy v Liverpoolu to byl pořádný dravec

Reagovat
smazaný uživatel

Taky byl o dost mladší aby mohl být dravec. Jo, začátek měl podobný jako Hernandez, ale pak už to nikdy pořádně nedokázal zopakovat. Podle mě by byl o dost lepší ve Španělsku než v PL, on potřebuje otevřenou obranu a volný prostor a rychlé přihrávky dopředu, což se v PL zrovna moc nehraje. Takové Atletico by pro něho bylo ideální.

Reagovat
Rssa

No pokud se chytne Rooney, tak ani Hernandez nebude hrát pravidelně a chytne se asi tak stejně. Jinak Baroš je rychlostní typ, dost padal, ale byl tehdy kometkou v PL a já na to strašně rád vzpomínám. I proto, že hrál asi v 16ti letech za Baník proti Karviné v poháru (asi) a dal si hattrick asistencí Už tehdy do byl šutér

Reagovat
Tomanatura

Prosím, nesrovnávej Barošových 6 gólů za první 2 roky v Liverpoolu a Chicharitových 7 v prvních 3 měsících.

Reagovat
Rssa

srovnávat můžu, protože 1) první rok nehrál kvůli zlomenině nohy, 2) prosazoval se během plného stavu útoku, což Hernandéz ne (Rooney zraněný a mimo)

Reagovat
Tomanatura

Ten kluk dal v nejlepších letech jen 10 gólů v sezoně a byl bez asistence, odehrál v průměru 77 minut za zápas. Chicharito má nyní 52 miunt na zápas a vstřelil 7 gólů. Navíc Javier je v úplně nové lize, Baroš byl nejlepší střelec ME.

Reagovat
Rssa

Odkdy se všechno řídí statistikami? Navíc, ty povedené liverpoolské roky byli před ME

Reagovat
Tomanatura

Které? 03/04 - 13 zápasů 1 gól. 02/03 - 15 zápasů 5 gólů. Čeho jiného, než gólů, mám u něj srovnávat, když jediné, co se od něj čekalo a stále čeká, jsou góly? On nerozehrává akce, nekombinuje. maximálně chodí do pressingu a běží, ale to je tak vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš byl vždycky hrozně přeceňovanej. Nikdy nepatřil do extratřídy jako Nedvěd, Poborský, Rosa. Skvělej útočník to je, ale nepatří do absolutní topky.

Reagovat
Tomanatura

Tak to dle mého Chicharito taky nebude, jde mi hlavně o to, že baroš v PL nikdy hvězda nebyl, to z něj udělaly české televize. Prostě útočník pro nadprůměrné týmy.

Reagovat
Rssa

myslím, že tady ho nikdo nepovažuje za hvězdu typu Nedvěd. Ale shazování jeho kvalit je taky hloupé, talent to byl obrovský

Reagovat
Tomanatura

Obrovský talent to nikdy nebyl, obrovský talent byl Rosický. Prostě talentovaný hráč, který se dostal do Liverpoolu, neprosadil se a tak šel o dům dál.

Reagovat
Rssa

Tak to zas ne, Baroš byl obrovský talent, akorát doplatil na nejspíš vlastní povahu, asi špatně zvolenou ligu. Kdyby nebyl, tak neodchází za 180 mil. Kč. A že Rosický odešel za 500 mil? To není rozhodující, neboť např. Džeko byl ještě levnější než Baroš a přitom je to teď světový hráč. Tehdy v 19ti byl Baroš min. českým zjevením.

Reagovat
Tomanatura

Rozhodně to neberu podle peněz, za takové prachy odešel kdekdo a nikde se neprosadil. Baroš je rozhodně talentovaný, jinak by nebyl tam, kde je, ale hráč jako Rosa nikdy nebyl, to je čistý výmysl. Řekneš o Vydrovi, že je světový supertalent? Odešel za přibližně stejné peníze...

Reagovat
tomasinho

Tak s Rosickým se srovnávat snad ani nedá, to je největší český talent poslední dekády. Jinač ale Baroš talentovaný byl dost, ale asi ne na klub, jakým je Liverpool.

Reagovat
Rssa

No právě že neřeknu, proto jsem argumentoval těma pěnezma, že nejsou rozhodující. No na Barošovi se neshodem, je ale bohužel smutné, že oba dva (i Rosa) měli na víc, než nakonec dokázali

Reagovat
Rssa

02/03 jsem našel 9 branek v lize, nevím ze kterého zdroje čerpáš.

03/04 - těžko se hraje se zlomenou nohou

Že pak polevil a upadl, to už je jiná písnička. A tehdy dost kombinoval, takže nebyl zcelaneužitečný.

Reagovat
Tomanatura

Pravda, zapomněl jsem připočítat druhou půlku

I tak je to strašně málo na to, že nastoupil 17x v základu, plus dalších 9 zápasů jako náhradník.

Navíc, co se tak dívám, tak je jednou znamenaly jeho góly výhru Liverpoolu, trefil se 3x WBA, jednou WHU, jednou City, jednou Fulhamu a Sunderlandu a 2x Boltonu. Když to srovnám, tak takový N´Gog má podobnou bilanci. Ale to už je vedlejší, to je jen takové nahlédnutí do historie, je jedno, komu ty góly dal.

Reagovat
Rssa

Já jsem rád za každého Čecha v TOP klubu. Takže hlavně, že nějaké ty góly dal a byl platný - což byl.

Reagovat
Tomanatura

Jenomže ty to bereš z pohledu Čecha, já to beru z pohledu fanouška velkoklubu, který se tehdy mohl svému největšímu rivalovi strašně smát, co jim to běhalo v útoku. Je jasné, že když odehraješ tolik zápasů tak gól dát musíš, když to v sobě máš. Ale on se prostě nijak neprosadil, odešel by dřív, kdyby nebylo povedeného Eura, díky kterému musel nutně dostat další šance. Tehdejší Liverpool nic nevyhrál kvůli takovým hráčům, LM dosáhli díky Rafovu umu, v dlouhodobější soutěži byli úplně nahraní, naprosto žádná konkurence.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Rssa

No zas takové kopyto to nebylo, aby se mu člověk smál ale chápu jak to myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

Díky němu vyhrál LM? Nepamatuju se teda ostatní zápasy, ale ve finále mě děsně sralo, že se o něm psalo jako o prvnim českym vítězi LM a přitom Vláďa ten zápas vyhrál 2 gólama

Reagovat
Rssa

na Baroše byla penalta, takže pomohl vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přece.... Mam docela chuť ten zápas znova shlídnout.

Reagovat
Rssa

Neskutečné drama a asi nejlepší zápas, který jsem v životě viděl (plus ČR - Nizozemsko na EURU 2004). Prohrávat o 3 fíky, po poločase srovnat, Xabi penaltu napodruhé, fanatičtí Turci, Dudek alá barová tanečnice, zoufalý Ševčenko. Ach. Lepší než vítězství Barcy nad MU a Arsenalem

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně. Pro mě určitě patří do top5 fotbalových zápasů, jaký jsem kdy viděl. Navíc finále LM... o to to bylo okořeněný.

Reagovat
smazaný uživatel

tvl a já ten Liverpool po poločase vypnul a šel spat a to so nedělám prdel

Reagovat
smazaný uživatel

ja o tom premejslel, ale pak jsem si rek, ze se podivam jak AC prida dalsi 3 goly

Reagovat
Rssa

Já byl v Tipsport baru a o poločase tam bylo hrobové ticho, ale pak se to začalo stahovat a lidi bouřili. A penalty, hrozné nervy, Šmicer si tam v klidu napochodoval a proměnil

Reagovat
smazaný uživatel

A jeden Šmícův gol prakticky připravil tím, že matriksově uhnul jeho střele

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, od té doby mi každý finále LM přijde nanic..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to se pleteš ta penalta byla na Gerrarda

Reagovat
Rssa

Jo vlastně, Baroš geniálně uhl Šmicerově střele a nahrál Gerrardovi, kterého zfaulovali na penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel šest..

Reagovat
smazaný uživatel

tak Houlier prohlasil ze Younga neproda pod 80mil.liber tak jestli ho nekdo koupi tak budou mit na 5 hracu urcite

Reagovat
smetos

kdo ho za takovou castku koupi, kdyz stejne chtel Arsene za Cesca?

Reagovat
afc

Arsenal nikdy taku sumu za Fabregasa nechcel.

Reagovat
SunFells

Tak tak, Gazidis nebo Hill-Wood nějakou takovou sumu jen tak plácl, aby odpudil zájemce. Arséne několikrát zmínil, že není na prodej.

Reagovat
smetos

pokud vim tak se psalo o 60 megach a jeste nekoho k tomu myslim. cetl sem o tom tady ne EF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

budou mit 30 mil. liber na prestupy v zime i bez prodeje Younga a Houllier rikal, ze tri hrace chce privest + podepsali Pirese, ktery bude kousat zitra

Reagovat
smazaný uživatel

máte přece Pirese ne?

Reagovat
tomasinho

Škoda, že tehdy Downing neskončil v LFC, neskutečně jsem si ho přál. Teď už do podobně kvalitního týmu nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Podle mě odešel příliš pozdě

Reagovat
REPLIKATOR

Však Clark, Hogg, Bannan, Albrighton, Delfouneso to zvládou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si myslím že jména která jsi vypsal určitě ukázali svůj potenciál (Bannan a Albrighton) reserva Villans patří k nejlepším v Anglii ........ Delfouneso by měl rozhodně dostával mnohem víc prostoru, a hlavně by Villans potřebovali víc Ashley Youngů protože mě osobně se zdá že je to jedinej hráč kterej chce hrát fotbal. Agbonlahor po zranění není zatím v top formě ......... na druhou stranu se mi špatně kouka na Dunna ten mi nějak nesedí ......... Villans by určitě měli být víš než jsou

Reagovat
tomasinho

Já myslím, že v mnoha zápasech teda Downing zahrál daleko lépe než Young.

Reagovat
Rssa

Young je hlavně hodně nesympatický

Reagovat
vodka

a v mnoha hrál zase hůř... jsou to srovnatelní hráči, sympatičtější je Downing...

Reagovat
tomasinho

Jasně, já nepsal, že by byl vždycky Downing lepší. Reagoval jsem na to, že Young chce jediný hrát fotbal, což je nesmysl. Sympatičtější je určitě o parník Downing, to každopádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to trošku nadsázka ale když nebudu počítat Downinga kdo jinej tam nějak vyčnívá? Albrighton byl příjemným oživením ale tedˇje zraněnej. Bannan si nemyslím že se stane zatím nějakým pilířem zálohy ......... ale určitě souhlasím že je potřeba útočníka . ........ nejsem si uplně jistej jestli Heskey nehrál pod Houllierem v Liverpoolu .... že by se mohl trošku probrat

Reagovat
vodka

Heskey pod Houllierem je klíčový hráč... nedává sice góly, ale hraje výborně...

mimoto, já nevím, co od villy momentálně chceš, mají 12 zraněných hráčů, to by položilo jiné týmy... za plného stavu je v základu schopných fotbalistů spousta...

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja si myslim aj Petrov tam stiha ubehat len je zraneny....ale ten utocnik tam chyba...dufam ze D. Cissé

Reagovat
smetos

toho jsem si koupil do villy v fife a je tam luxusni

Reagovat
miguel bain

Celkem se bojím...s Villou nám to holt nejde. Ale bude to duel nemocnic. Tak snad konečně 3 body a hlavně pořádný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Vila a posily

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt, to nejde moc dohromady

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele