Dortmund vítá očekávanou posilu, z Manchesteru City dorazil obránce Couto

03.08., 12:50
Aktuality
Yan Couto se stal čtvrtou posilou Dortmundu. (© Borussia Dortmund)

Yan Couto (22) znovu opouští Manchester City, tentokrát zamířil na roční hostování do Borussie Dortmund. Součástí dohody je povinnost odkupu za 25 milionů eur, pokud budou splněné určité podmínky. Dalších pět milionů eur může bundesligový klub zaplatit na bonusech.

Rodák z Curitiby se může stát druhým nejdražším pravým obráncem v historii Bundesligy. Dražší byl pouze Sacha Boey (23), za něhož Bayern v lednu poslal do Galatasaraye 30 milionů eur.

"Yan Couto je nesmírně zajímavý hráč. Dokáže pracovat na celém křídle, kombinuje výjimečnou dynamiku s intenzitou, technikou a driblinkem. Yan disponuje variabilitou, miluje souboje jeden na jednoho, umí přesně nacentrovat a má výrazný ofenzivní přínos. Jeho vývoj ve Španělsku byl pozoruhodný, a přesto má ještě velký potenciál dalšího rozvoje. Dokonale proto zapadá do profilu, který jsme pro tento post hledali. Jsme rádi, že se nám ho podařilo přesvědčit, aby se k nám připojil," pochvaluje si čerstvou akvizici dortmundský sportovní ředitel Sebastian Kehl.

"Je to pro mě splněný sen. Borussia Dortmund je výjimečný klub. Každé dítě v Brazílii ví, jak velký je to klub, zná fanoušky a je fascinováno Žlutou zdí," řekl Couto po podpisu smlouvy. "Už se nemůžu dočkat, až poprvé obléknu dres BVB a zažiju tu sílu a emoce na tomto skvělém stadionu," dodal k novému angažmá čtyřnásobný brazilský reprezentant.

Couto zamířil do Manchesteru City před čtyřmi lety z Coritiby, za anglického šampiona však neodehrál jediný zápas. Nejprve hostoval v partnerské Gironě, sezonu 2021/22 strávil v Braze a posléze byl opět zapůjčen do katalánského celku, jemuž v minulém ročníku pomohl k postupu do Ligy mistrů.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (17)

Přidat komentář
Jordi Alba

Měl strašný výpadky, že zahrál 3 zápasy světově, 2 na hovno a 3 průměrně, ale v BvB mu věřím, snad se chytne. Zatímco Gironka jede zatím na sestup.

Reagovat
Sigma Olomouc

Bohužel u těhle Giron, Brestů a Leicesterů to takhle chodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Füllkrug odešel a Couto přišel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň něco

Reagovat
MystycMac

Vinicius ho zničil...

Reagovat
Di Stéfano

Vyzerá to , že konečne zmenil aj barbera

Reagovat
Sigma Olomouc

Ty růžové vlasy byly super.

Reagovat
Sigma Olomouc

Bude dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, je to jenom náhrada za Füllkruga

Reagovat
Mass

To jo, úplně stejnej typ.

Reagovat
Centrofixka

Ak by prisiel Beier, tak to bol dobry tah predat 31r Fullkruga

Reagovat
Werkrider

Na Beiera brousíme zuby my

Reagovat
smazaný uživatel

Beier by se hodil k nám do Slavie

Reagovat
Centrofixka

niekde som zachytil, ze preferuje BVB

Reagovat
Werkrider

Popravde, nedivil by som sa a nebolo by to poprvé, viď Anton.

Reagovat
Mass

Super posila, BVB by mu mohla sednout.

Reagovat
Rudnevs

Nechapem, ze si BVB nechalo utiect Rotheho a zrejme nechaju utiect Brunnera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele