Dortmund trenéra nehledal daleko, očekávaně povýšil z pozice asistenta Sahina

14.06., 17:14
Aktuality
Nuri Sahin (© Borussia Dortmund)

Borussii Dortmund bude podle očekávání trénovat Nuri Sahin. Bývalý úspěšný hráč klubu a dosavadní asistent Edina Terzice, jenž v klubu skončil ve čtvrtek, podepsal s finalistou Ligy mistrů tříletou smlouvu.

"Být trenérem Borussie Dortmund je pro mě velká čest," uvedl na klubovém webu pětatřicetiletý Sahin, o jehož "povýšení" spekulovala média už ve čtvrtek. Německý rodák s tureckým pasem vedl jako hlavní kouč v letech 2021-2023 Antalyaspor, letos na jaře byl v Dortmundu Terzicovým asistentem.

Terzic v minulé sezoně dovedl tým nečekaně až do finále Ligy mistrů, v němž jeho svěřenci podlehli 0:2 hvězdami nabitému Realu Madrid. V Bundeslize ale Borussia skončila až pátá a jen tak tak se kvalifikovala do Ligy mistrů.

Sahin debutoval v A týmu Borussie krátce před sedmnáctými narozeninami a během dvou hráčských působení odehrál za Dortmund 274 zápasů, v nichž nastřílel 26 gólů. V roce 2011 slavil s BVB německý titul.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
SunFells

Wow, držím palce

Reagovat
hematop

Z prdele do řiti

Reagovat
kovi610

Reagovat
Smejkyfans

Tak to jsem teda zvědavej jak se mu bude dařit, přece jenom tolik zkušeností s trénováním nemá a hned takový velkoklub jako hlavní trenér. Hodně štěstí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele