Dortmund potvrdil informace tisku, v klubu končí i Hummels

14.06., 13:16
Aktuality
Mats Hummels (© AFP)

Borussia Dortmund oznámila další velký odchod letošního léta. Kabinu po sezoně opustil Marco Reus, včera se rozloučil trenér Edin Terzič a dnes ho následoval zkušený obránce Mats Hummels.

35letý stoper má kontrakt jen do konce června a v uplynulých týdnech veřejně kritizoval trenéra, nelíbila se mu například defenzivní taktika v semifinále Ligy mistrů, která vedla k postupu přes PSG. Terzič včera nabídl rezignaci a vedení ji přijalo, následně se v médiích začaly šířit informace o konci Hummelse.

Německý reprezentant podle řady médií dostal zprávu, podle níž mu nebude nabídnut nový kontrakt. Sám přitom byl připraven spolupráci prodloužit v případě odchodu kouče, oficiálně potvrzeno bylo vše dnes po obědě.

"Drazí fanoušci, moje působení v klubu je po více než třinácti letech u konce. Hrát za BVB představovalo poctu a čest, klub a jeho fanoušci představují něco speciálního a pro mě osobně ještě dokonce něco mnohem víc," řekl Hummels na rozloučenou.

"Za odvedenou práci bych rád poděkoval všem zaměstnancům, stejně jako trenérům a spoluhráčům, s nimiž jsem hrál. Borussii budu palce držet i nadále, budu sledovat její výkony a čas od času snad zavítám i na stadion," dodal.

Hummels prošel mládežnickou akademií Bayernu Mnichov a v roce 2016 se do Bavorska na tři sezony vrátil, aby se následně stěhoval zpět do Vestfálska. Za BVB posbíral celkem 508 soutěžních startů a v tomto ohledu je druhý za Michaelem Zorcem (572), pomohl mu ke dvěma mistrovským titulům a stejnému počtu triumfů v DFB-Pokalu.

Autor: Tomáš Pavlík / bvb.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
Malresi

Legenda

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Mass

Reagovat
Martin9719

Takže Waldi Anton jako náhrada?

Reagovat
Zelmondo

ten snad zustane, BVB at si zas koupi nekoho z Ligue 1

Reagovat
Breze

Chcu ho Leverkusen aj BVB, takze asi nezostane.

Reagovat
Zelmondo

to jo, ale celou doby vypravi, jak je v klubu on i rodina spokojeni a ze se nechce hnat za prachama

no uvidime, bez Undava, Guirassyho, asi Führicha, Ita i Antona uz by se zas pulka kostry rozpadla

Reagovat
Rudnevs

Nepreháňal by som, zatiaľ odišiel len Ito. Ostatných sa snažia udržať alebo vykúpiť (Undav). Asi ešte niekto odíde, to pripúšťam, ale určite nie všetci.

Reagovat
Mass

Zaznamenal sem zájem o Guirassyho.

Reagovat
Rudnevs

Union má absolutný steal do obrany. Z Rapidu prichádza reprezentant Leopold Querfeld za 3 milióny €.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele