Dortmund chystá změny do ofenzívy, asi odejdou Haller i Moukoko. Dorazí kometa Guirassy?

09.06., 14:43
Aktuality
Youssoufa Moukoko (© AFP)

O tom, že by Dortmund mohli opustit útočníci Sébastien Haller a Youssoufa Moukoko, se už mluví prakticky po celé jaro. Oba hráče kouč Edin Terzic využíval do základní sestavy jen sporadicky, a jak uvádí německý deník Westdeutsche Allgemeine Zeitung, mohli by oba hráči v létě zamířit jinam. Borussia každopádně pokukuje po možnostech, jak by případně nepotřebné hráče mohla nahradit.

Vedení klubu už dalo Hallerovi i Moukokovi najevo, že můžou během nejbližšího přestupového okna odejít. Za každou cenu je ovšem finalista Ligy mistrů nehodlá prodávat, musí prostě na stůl přijít adekvátní nabídka. Především v případě prvně jmenovaného nicméně může dojít k velkým zádrhelům. Jen stěží totiž Die Schwarzgelben budou moci po případném zájemci vymáhat zhruba 31 miliónů eur, které v červenci roku 2022 přeposlali za Hallera do Ajaxu.

Moukoko by nemusel být nutně prodán, ale mohl by být poslán na jinou adresu formou hostování, kde by herní prostor získával pravidelně. Německý magazín Kicker oznámil, že začátkem tohoto týdne pravděpodobně dojde k zahájení potřebných úkonů k tomuto kroku. Ač oba hráči nepatří k pevným pilířům Terzicovy jedenáctky, ztráta dvou ofenzivních prvků by se mohla Dortmundu nemile dotknout v budoucnu, pokud by například došlo na zranění u některých současných klíčových opor.

Samozřejmě že Borussia nechce, aby došlo k personální krizi. Míří přitom hodně vysoko, ráda by totiž ulovila vzezření uplynulé bundesligové sezóny Serhoua Guirassyho. Guinejský forvard, který výraznou měrou dopomohl Stuttgartu k pozici německého vicemistra, je nicméně na radaru několika dalších klubů. A pak je tu také varianta s Benjaminem Šeškem. Slovinský reprezentant, hájící aktuálně barvy Lipska, je však těžko dostupným i kvůli tomu, že v Sasku má smlouvu až do roku 2028.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Rudnevs

Predsa by nesiel do horsieho…

Reagovat
Martin9719

Jako že by úspěch pro VFB přišel i následně v LM a bylo z toho další druhé místo?

Reagovat
Amon

Moukoko k nám.

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Hachim Mastour

Bayern by mal dať zmluvu Varanovi

Reagovat
Seydou Doumbia

To už radši mohl jít zpátky do Lán

Reagovat
Kejza

Chvíli jsem přemýšlel, kde maj v Lánech varany, ale nakonec to i natvrdlýmu došlo

Reagovat
Mass

Docela dlouho tam měli aligátora.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Mass

Moukoko je už bohužel za zenitem

Reagovat
vceradnesazitra

Nechápu proč posílají 30 letého hráče na hostování

Reagovat
andkoo

Reagovat
r.mrazik

FM hvezda Moukoko...to se autorum moc nepovedlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele