Dohra rekordního debaklu od Bayernu: Dinamo Záhřeb už nevede trenér Jakirović

Včera, 14:24
Aktuality
Sergej Jakirović skončil jako trenér Dinama Záhřeb. (© AFP)

Po rekordním devítigólovém přídělu od Bayernu Mnichov už netrénuje Dinamo Záhřeb Sergej Jakirović. Sedmačtyřicetiletý bosenský kouč vydržel na lavičce chorvatského mistra rok a sedm měsíců, v minulé sezoně s ním získal domácí double. Po výsledku 2:9 na úvod Ligy mistrů ale chorvatský klub dnes oznámil, že Jakirović po vzájemné dohodě skončil.

"V takových situacích je nejdůležitější zůstat decentní a klást zájmy Dinama na první místo. Nyní je na nás, abychom v této těžké chvíli pro klub učinili dobré rozhodnutí o novém trenérovi a vrátili se na vítěznou vlnu," řekl klubový šéf Velimir Zajec.

Bayern jako první v historii Ligy mistrů dal devět gólů v jednom zápase, čtyři z nich měl v úterý na svědomí kapitán anglické reprezentace Harry Kane. Přičinil se tak o konec Jakiroviće, jenž vedl záhřebský celek od loňského února. V listopadu také čelil Plzni v Evropské konferenční lize.

Místo něj mužstvo dočasně převzal jeho asistent Sandro Perković. V tabulce domácí soutěže je Dinamo třetí, v Lize mistrů ve druhém kole přivítá 2. října Monako.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
eder

"Sedmačtyřicetiletý bosenský kouč vydržel na lavičce chorvatského mistra rok a sedm měsíců, v minulé sezoně s ním získal domácí double"

Poněkud unáhlená, až zbrklá reakce. Chudák vyhraje double a hned v prvním pohárovém zápase nové sezóny Ligy Mistrů (navíc v novém formátu) narazí na jednoho z evropských gigantů, kterému to tam zrovna napadá (včetně tří gólů z penalt).

Reagovat
kattos

Kvaldou na LM prošli, superpohár výhra...

Reagovat
oli9

Tak nadruhou stranu anu v lize to není žádná hitparáda..

Reagovat
Moshe Dajan

Na jednu stranu jo. Na druhou stranu, skoro desítku si prostě nemůžeš dovolit dostat. Byli jeden gól od extrémní ostudy, která by se jim připomínala ještě 50 let.

Reagovat
naheCZ

Na třetí stranu dostali jen o jeden víc, než Barcelona

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Moshe Dajan

Nj, ale Barcelona se Setiénem byla absolutní vtip. Takový argument by mu u vedení asi nepomohl

Reagovat
Sigma Olomouc

Ale v Barceloně byl Messi

Reagovat
Seydou Doumbia

ne, ale kvůli jedné chybě po 50 dobrých duelech přece ho nevyhodíš...teda v dnešním světě se počítají jen chyby no

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fantomas10

Reagovat
fenixLFC

tak dostat vacsi debakel jak barcelona je na vyhadzov

Reagovat
fantomas10

Extremni ostudu zazili naposledy 11/12 kdy dostali s Lyonem doma 1:7 a prosakly fotky hracu, kteri si sli vsadit

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Rudnevs

Veľmi unáhlené

Reagovat
Mönchengladbach

Dáš dva góly na Bayernu a stejně tě vyhodí.

Reagovat
Grupma

Ten se určitě neztratí.

Reagovat
John Obi Mikel

Titul, pohár, postup přes předkola, ale stačí 2 ztráty v lize (remíza s Rijekou a prohra s Hajdukem) + debakl v LM s Bayernem a tým je bez trenéra.

Reagovat
Seydou Doumbia

dnesní společnost no, počítají se jen chyby

Reagovat
Neri04

Double, postup pres predkolo, treti v lize s jednobodovou ztratou na prvniho po sesti zapasech... Tam se muselo stat jeste neco vic, nez jen posledni vysledky, ne?

Reagovat
Sigma Olomouc

Podle mě skončil po nějakých neshodách, protože vyhodit ho kvůli zápasu s Bayernem je kravina.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
vetrnik

neni to jenom o Bayernu. Jakirović prezil prohru se Spartu, s Plzni, debakl na Kosovu, petku v Soluni... tento rocnik ligy take nezacal suverene (remiza v Rijece, prohra v derby s Hajdukem). Porad se na neco omlouval, porad potreboval cas, porad sliboval, ze to najednou zacne fungovat, koupili mu profil hracu jake rikal ze potrebuje, ale stale nefungovalo to. Vypoved nedostal za 10 golu v Mnichove, ale predevsim za to ze jeho hraci udelali celkem 5 faulu a za to, ze se po zapase omlouval ze se stale maji ucit a ziskavat zkusenosti. V prvnich 11 ma 9 hracu, kteri s Dinamem maji bud 60+ evropskych zapasu, nebo 100 zapasu v Serie A (Pjaca, Rog) nebo Ligue 1 (Gabriel). Neni to tym, ktery by se mel posrat s Bayernu. Prohra 5:0 by nikomu nevadila, jdeme dal

Reagovat
kattos

Není lepší? Nevyhrál titul, nevyhrál pak superpohár a nezískal postup do LM?

Reagovat
vetrnik

pro Dinamo je to bezna vec

Reagovat
Witcher

Ty nůžky se rozevírají čím dál víc a o podobné výsledky nebude v budoucnu nouze

Reagovat
Ladislav233216

dostat 9:2 je brutální nářez, přestože jde o velkoklub, trenér si vyhazov jednoznačně zasloužil, víc bych to neřešil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele