Dobrý týmový výkon a ztracené body, hodnotil remízu Kalvach

Dnes, 09:19
Aktuality
Lukáš Kalvach (© AFP)

Plzeňský Lukáš Kalvach považoval domácí bezbrankovou remízu v druhém kole hlavní fáze Evropské ligy proti Ludogorci Razgrad za ztrátu. Podle jednoho z kapitánů Viktorie podali Západočeši dobrý týmový výkon a měli na to, aby nad bulharským šampionem zvítězili. Devětadvacetiletý záložník to řekl novinářům.

"Myslím, že jsou to dnes ztracené dva body. Myslím, že jsme předvedli dobrý týmový výkon, tlačili jsme do soupeře víceméně celý zápas a kromě penalty jsme ho do ničeho nepustili. Bohužel jsme do branky nic nedotlačili. Mrzí nás to," litoval Kalvach.

Jeho tým nedokázal naplno potvrdit nečekanou remízu 3:3 z úvodního kola ve Frankfurtu. "Ve Frankfurtu to byl bod navíc. Dnes jsme měli na to, abychom získali tři body. Je to škoda, že jsme to tam v těch šancích nedotlačili a nezvítězili jsme," uvedl Kalvach.

Sám mohl rozhodnout na začátku nastavení, těsně za vápnem ale vypálil nad. "Myslím, že jsem balon trefil celkem dobře. Jenom to šlo asi o půl metru výš. Bylo to celkem pohotové. Škoda," prohlásil Kalvach.

Ocenil domácího brankáře Martina Jedličku, který v 52. minutě chytil penaltu Jakubu Piotrowskému. "To bylo super. Hodně nám pomohl, i jemu osobně to pomůže do dalších zápasů," poznamenal Kalvach.

Jeho celek protáhl čekání na vítězství už na čtyři soutěžní zápasy, z toho potřetí za sebou remizoval. V neděli v lize proti Pardubicím už Viktoria nutně potřebuje vyhrát. "Zápasy jdou v rychlém sledu za sebou, hrajeme už v jednu odpoledne. Musíme se na to dobře připravit. Je důležité, abychom utkání před reprezentační pauzou zvládli a měli klid na práci, regeneraci a přípravu na další část," podotkl Kalvach.

Západočechům se v posledních dvou zápasech nedařilo ve finální fázi. "Chybí nám asi trochu větší klid, možná si to ještě více obehrát. Jak se nám to nepovedlo s Mladou Boleslaví, tak i dnes nás to ke konci utkání trápilo. Musíme se pokusit situace lépe dohrát," řekl Kalvach.

Vyzdvihl výkon šestnáctiletého Jiřího Panoše, který po poločase střídal ze zdravotních důvodů. "Vletěl do toho stejně jako do minulých zápasů, co nastoupil. Víme, co v něm je. Musíme ho akorát udržovat. Je technicky dobře vybavený a rychlý na balonu. Dnes mu to vycházelo. Je fajn, že se chytil. Bohužel musel brzy střídat, doufám, že bude v pořádku," doplnil Kalvach.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Blasphemer

Hráli jste píču. Z posledních šesti zápasů jedna výhra, nikoho nebaví poslouchat něco o týmovém výkonu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele