Do finále jdeme ve skvělém rozpoložení, pochvaluje si Southgate

13.07., 23:46
Aktuality
Jude Bellingham a Gareth Southgate (© AFP)

Trenér anglické reprezentace Gareth Southgate věří, že jeho tým je v nedělním finále proti Španělsku připravený ukončit čekání "Albionu" na premiérový zisk titulu mistrů Evropy. Třiapadesátiletý kouč na tiskové konferenci uvedl, že úřadující vicemistři načasovali formu ideálně na závěr turnaje. Podle něj čeká Angličany proti dosud suverénnímu soupeři vyrovnaný duel, který rozhodnou maličkosti.

Anglie je ve finále podruhé za sebou, před třemi lety podlehla doma ve Wembley po penaltách Itálii. "Bylo to zklamání, na druhou stranu je to velká zkušenost. Jsme natěšení, máme před sebou skvělou příležitost dosáhnout cíle, který jsme si stanovili před šampionátem. Všichni jsou zdraví, což je na konci takového turnaje dost neobvyklé. Jsem opravdu spokojený s tím, v jakém rozpoložení do utkání jdeme," řekl Southgate novinářům.

Jeden z největších favoritů ze šesti zápasů na mistrovství vyhrál v základní hrací době pouze dva včetně semifinále proti Nizozemsku. Kvůli nepřesvědčivým výkonům a výsledkům čelil během turnaje velké kritice.

"Na začátku jsme měli své problémy, ale tým ukázal charakter a velkou odolnost. Naše hra se postupně zlepšuje, proti Nizozemsku jsme odehráli skvělý zápas. Podobný výkon musíme předvést i ve finále," podotkl trenér Anglie, která dosud Euro nikdy nevyhrála. "Dobře víme, co by zisk titulu pro všechny lidi v zemi znamenal. Všechno do sebe musí zapadnout, není to jen o tom, že jdeme odehrát fotbalový zápas. Bude to vyrovnané, rozhodnou detaily," přidal Southgate.

Bývalý vynikající obránce si uvědomuje, že jeho tým musí zdolat rozjetého soupeře, který vyhrál všechny zápasy na šampionátu. "Španělé dobře vědí, co chtějí hrát. Velmi dobře presují, tak jako všechny španělské týmy jsou silní na míči. Musíme být dobře organizovaní," upozornil anglický kouč.

"Albion" by mohl ziskem titulu v Německu uzavřít pomyslný kruh. V roce 1996 porazili Němci ve finále českou reprezentaci a odvezli si trofej pro mistry Evropy právě z Anglie. Sám Southgate byl v semifinálovém rozstřelu proti pozdějším šampionům smutným hrdinou, když v šesté sérii neproměnil poslední penaltu.

"Ano, tehdy se mě to také týkalo," usmál se po dotazu jednoho z novinářů. "Nevěřím na pohádky, ale věřím na sny. Jeden velký teď společně máme. Nestačí si ale jenom něco přát, musíme se o to i zasloužit. Náš výkon je to nejdůležitější, na co se musíme soustředit," dodal Southgate.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
eder

Ve skvělém rozpoložení by jela Anglie na finálový zápas leda v případě, kdyby někdo zamknul Jižní Bránu na hotelovém hajzlu...

Reagovat
Filip12

Sudhate

Reagovat
Zdechlina

Běžte aj do prdele s takovým 'fotbalem'

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele