Divácký rekord: FORTUNA:LIGA měla nejvyšší návštěvnost v tomto tisíciletí

07.08.2023, 09:54
Aktuality
Fanoušci Slavie (© SK Slavia Praha)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (58)

Přidat komentář
db18

"V neposlední řadě tomu pomáhá i termínovka. Je ideální počasí a doba na fotbal, jsou dobré terény. "

Jo aha...

Reagovat
kubys

To nevím, kde tento víkend byl.

Reagovat
20DollarsInMyPocket
Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Salfovic

,,Já musím kvitovat, že to hřiště bylo hrozný´´ To je hroznej trouba.

Reagovat
romeo351

Reagovat
andrew96

Zrovna Trpiš

Reagovat
kilobyte

https://youtu.be/YmmvnfYHGzk?t=171

To stihli mezi pozápasovým rozhovorem a tiskovkou položit nový trávník?

Reagovat
Spalovač šancí

Jen škoda, že v BL takový počet přijde na 1 domácí zápas BVB

Reagovat
JFT97

s Nemcema se bohuzel vubec nemuzem rovnat. V sobotu bylo na 3.BL v Drazdanech 30k

Reagovat
vestinustarychdubu

Já se zcela upřímně divím a obdivuju všechny ty, který jsou ochotný si podřídit volný čas tomu, aby mohli být o víkendu ve 3 hodiny na stadionu a sledovat tenhle "produkt", nedejbože zabít celý den tím, že pojedu na výjezd.

I když pominu fotbalovou úroveň (tím spíš, že to mám zkreslený fanděním Slovanu, kterej si poslední dva zápasy šíleně promrdal), tak prostě kolem a kolem ten fotbal tady má strašnou pachuť.

Ty čísla mě překvapujou, ale tak aspoň se můžou na FAČRu plácat po ramenou, jak to dělají dobře, a nějaká změna k lepšímu je opět v nedohlednu.

Reagovat
HorajzmAmmann

výjezdy vůbec nejsou o fotbale a už vůbec ne o výsledku.... (a ne, není to ani o dělání bordelu)

Reagovat
dantetomas

Reagovat
db18

Reagovat
didosh

Reagovat
eleven11

Reagovat
raduinho

Reagovat
hromdopolice

Ty můžeš bejt mluvčí fans Slovanu, protože to je snad jedinej klub, kde se ta návštěvnost opravdu tristně snižuje

Reagovat
didosh

Reagovat
Benfica

z vlastnej skúsenosti ti poviem, že away days sú úplne super, a hlavne ak ideš niekam do zahraničia a nejdeš len na futbal.. spoznáš mestá, do ktorých by ťa možno nikdy nenapadlo ísť.. a potom ten futbal, keď si medzi ľuďmi čo fandia tímu, ktorém fandíš aj ty, to je paráda, môžeš spoznať kopec ľudí..

alebo aj keď neide o futbal.. pozri 4x hrala Benfica na Slovnesku niečo (2x ale 6 zápasov futsal, 1x basket a 1x hádzaná)

prvý krát na futsal v Bratislave čo som bol, to len tam a späť a rýchlo na vlak späť som musel ísť, to sa až tak nepočíta..

ale 2x som bol v Bratislave na basket a to už bolo iné.. boli sme tam nakonic 5 fans, do dnes som s nimi v kontakte (2019). Po zápase sme dali pokec a fotku s hráčmi a prezidentom pre sekciu basketbalu..

na futsal som sa trepal na konci oktobra 2021, do Lučenca, keď už boli všetky okresy okrem Lučeneckeho pod lockdownom.. nikto nechcel ísť so mnou (vtedy som býval na východe pri poľských hraniciach) išiel som sám, bol som na 2 z 3 zápasov a po oboch zápasoch sa tí hrači postavili predomňa a tlieskali.. po druhom sme dali ešte fotku, ale nejak veľmi reč nebola lebo, opatrenia už boli celkom prísne

na posledy som bol na hádzanú v Prešove minulého roku na jeseň (tiež som sa musel trepať cez celé Slovensko, lebo vtedy som už býval v Bratislave ) a tiež zážitok na celý život, kapitán prišiel za mnou na pokec ešte pred zápasom, Benfica vyhrala, dali sme fotku, pozdravil som sa s hráčmi, s niektorými aj trocha rečí..

to sú veci, čo si myslím, že za ten čas stoja

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Moshe Dajan

14 stupňů v srpnu, to je opravdu ideální počasí na fotbal

Reagovat
kilobyte

Tak na fotbal je to dobrý počasí. Na koukání už moc ne.

Reagovat
ratusek

Reagovat
inferno08

Náhodou pro mě jo. Lepší, než aby na tebe pražilo 35 stupňů. Já jsem letos spokojený.

Reagovat
HorajzmAmmann

skvělý, jen tak dál.

Návštěvy hlavně v Praze jsou super.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Furt je to ale v kontextu málo. Jestli v Plzni může přijít 10k (ca.6% obyvatel - i když nejsou všichni jen z Plzně), v Praze by mělo chodit při stejnym poměru 30k na obě S. Pořád nám schází.

Reagovat
romeo351

Holky ať sedí na klíně

Reagovat
db18

*na obličeji.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Infeld Prácheňský

Že na ty potenciální množství nejsou kapacity je mi jasný chtěl jsem upozornit na to, že furt je kde brát a stadiony by měly praskat ve švech

Reagovat
kilobyte

Tak zrovna v Praze ty stadiony ve švech praskají. V Plzni ne. A to bych ještě řekl, že Plzeň nehlásí počet návštěvníků, ale počet prodaných vstupenek.

Reagovat
Cotton

Když to srovnáš se Slováckem, kde žije v UH aglomeraci 40k a přijde 5k, tak by mělo v Praze na fotbal chodit přes 150 tisíc lidí

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo by, aby se kapacita dala navyšovat tak snadno jako v CSM

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
kilobyte

Víš o tom, že na stadion můžou i lidi, kteří nejsou z toho města?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Víš o tom, že se vyplatí číst pozorně ?

Reagovat
kilobyte

Já četl pozorně. Dáváš do souvislosti počet obyvatel města s počtem lidí na stadionu. Což ti vždycky bude hrát pro menší města. Si třeba spočítej kolik lidí by muselo přijít v Londýně, aby byli stejně "dobrý" jako Plzeň.

Reagovat
smazaný uživatel

6 % Londýna je cca 540 tisíc. Teď je otázka, jestli to dělit počtem všech profesionálních klubů, nebo jen těch prvoligových. Hůř by asi vycházela Paříž, kde je v lize jen PSG. Pokud by se brala v potaz celá aglomerace, muselo by na jejich zápasy chodit skoro 700 tisíc diváků, aby se vyrovnali Plzni.

Reagovat
kilobyte

Tak Infeld tam počítal jen 2 kluby, přitom v první lize jsou 3. Jenže pak by mu vyšlo, že na Spartu a Slavii by mělo chodit 20k.

Takže bych asi počítal jen 2 a na Arsenal a třeba Chelsea by mělo chodit aspoň 120k.

Reagovat
kilobyte

Pardon *270k.

Reagovat
Infeld Prácheňský

vyšlo mi to lehce přes 66k v Praze na kolo.

Reagovat
HorajzmAmmann

jde možná i o to, kolik těch lidí v daném městě má nějaký vztah k tomu městu nebo je tam i hodně procent přistěhovalců z jiných koutů třeba ČR nebo cizinců... (?). Ten rozdíl cizinců a přistěhovalců v Praze oproti třeba Ostravě+Havířovu (kdo by se taky ty vole stěhoval do Havířova) bude asi vysoký.... tím pádem většina obyvatel budou asi srdcaři co mají k městu potažmo klubu nějaký vztah a třeba by to mělo nahrávat právě Baníku nahrávat (?). V Londýně žije prý 37% cizinců narozených mimo Británii. U Prahy to číslo bude taky asi vysoké...

Reagovat
Infeld Prácheňský

No pozor, v tom Londýně by to možná vyšlo Chelsea, Arsenal, Brendford, WHU, Tottenham, Crystal Palace, Fulham jenom v PL + je tam v Champu QPR a Watford ne ?

Každopádně ano, absolutně chápu, že se nedá tenhle formát výpočtu používat reálně, prostě jsem jsem (a zopakuju to znovu) chtěl poukázat na to, že v hlavním městě co má skoro 1,2M neni 2x 17k zas takový vzrůšo.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Jsem jsem jsem jsem

Reagovat
kilobyte

Proč u Londýna napíšeš 9 klubů (Watford už navíc není Londýn) a u Prahy 2? Na Bohemce 5,5k. Žižkov, Dukla, Sparta B dají tak 3k. Takže dohromady to máš přes 40k.

Maximální kapacita těch 9 klubů je asi 350k. Takže v Londýně to vychází podobně jako v Praze.

Reagovat
BaggioRoberto

Na to nejsou stadiony bohuzel. A mas tam jeste Bohemku.

Reagovat
Mönchengladbach

70k? Přijít takhle málo lidí na domácí ligový zápas BVB či Bayernu, tak jde o bojkot fanoušků.

Reagovat
kilobyte

Kdyby hráli v české lize, tak na ně chodí maximálně 10k.

Reagovat
Salfovic

Postavení hradeckého stadionu mi sice zlomilo srdce, ale pro ligovou návštěvnost je to dobře.

Reagovat
Pokahontas

Úžasné,jaká ,,taky vysvětlení“ se dají vymyslet,aby se to hezky poslouchalo,a zamlčet při tom to nejpodstatnější…

Prý ,,nějaká atraktivita od minulé sezóny ´´,údajně týmům ,,více než v minulosti záleží na ofenzivě" atd Jasně,tím to fakt bude,to se najednou tak skokově změnilo,že to udělá rekordní návštěvu

A nebylo ono to taky tak trochu náhodou tím,že v tomhle kole a i v tom prvním hrály obě pražská S,týmy s největšími stadiony,doma,což se v minulosti stávalo jen zřídkakdy ?

Že zároveň v tom samém kole hrála doma i Viktorka ?

Že v tomto kole po neskutečně dlouhý době hrál skutečně doma i Hradec,díky čemuž domácí návštěva logicky výrazně vyskočila oproti návštěvám ,,doma“ v Bolce v minulých sezónách ?

Že se v tomto kole hrálo i na velkokapacitních Stínadlech,kde domácím vyšel start do ligy nejlépe za 10 sezón ?

A že k vysokému průměru za první 3 kola přispěla i skutečnost,že se v nich ani jednou nehrálo v Jablonci,který má dlouhodobě- bohužel- jedny z nejslabších návštěv ?

Ani jedno z toho Trpišovský nezmínil,přestože jsou to silné objektivní faktory.Hlavně že zmínil tu ,,atraktivitu a ofenzivní pojetí "-samé fráze

Aspoň s tím počasím měl pravdu,letos je na ligu zatím docela příjemně,takže ta nešťastná termínovka neškodí až tolik.V žáru by nejspíš spousta lidí vyrazila tak hrozně brzo odpoledne radši někam k vodě.

Zkrátka další ukázka toho,jak když se něco daří,tak se to skoro každý snaží vydávat za vlastní zásluhu,a když se nedaří,tak se hledají nekonečné výmluvy – viz např. zdůvodňování nevysokých návštěv v nadstavbové části v několika z posledních sezón.

Reagovat
srbic13

Reagovat
bruchy

Příští kolo doma Zlín, Jablonec, Budějky, Boleslav, Pardubice, Olomouc. Očekávám podobná čísla!

Reagovat
Salfovic

Bude to prakticky stejné číslo, jen bez jedné nuly.

Reagovat
Kepy_FCB

Vesnicopis

Reagovat
HorajzmAmmann

Ostrava po těch průserech bude taky odstuda...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele