Derby mezi Slavií a Spartou bude podruhé v kariéře řídit rozhodčí Szikszay

Dnes, 16:39
Aktuality
Ladislav Szikszay (© FAČR)

Nedělní šlágr 11. kola první ligy mezi Slavií a Spartou bude řídit rozhodčí Ladislav Szikszay. Pětatřicetiletý sudí bude mít v nejvyšší soutěži na starost pražské derby podruhé v kariéře, vloni v souboji městských rivalů rovněž v Edenu při remíze 1:1 vyloučil na každé straně po jednom hráči a členovi realizačního týmu. Delegaci na víkendové kolo dnes zveřejnila komise rozhodčích FAČR.

Szikszay v loňském derby udělil 11 žlutých a čtyři červené karty. Za vzájemnou potyčku byli v 88. minutě vyloučeni oba kapitáni slávista Jan Bořil a sparťan Ladislav Krejčí, červenou kartu dostali také asistent domácího trenéra Pavel Řehák a vedoucí letenského mužstva Miroslav Baranek.

Derby bylo plné soubojů, faulů, strkanic a nesportovní chování na trávníku i v hledišti. Slavii poslal do vedení v 58. minutě z penalty Václav Jurečka, v 11. minutě nastavení rovněž z pokutového kopu vyrovnal Lukáš Haraslín.

Podle komise rozhodčích Szikszay ve vypjatém šlágru obstál a většinu situací posoudil správně. Vytkla mu pouze to, že nevyloučil sparťana Angela Preciada za faul na Lukáše Provoda a udělil mu jen žlutou kartu.

V této ligové sezoně zatím Szikszay odřídil jako hlavní sudí pět zápasů. Komise mu pro derby dala přednost například před Daliborem Černým, který měl na starost nedávný šlágr v Edenu mezi Slavií a Plzní. Szikszayovými asistenty budou Jan Paták a Michal Volf, videorozhodčím pak Jan Petřík.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
ACSeRw!n
Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Mass

Nakonec na zemi skončil Haraslín, co se snažil Bořila odtrhnout

Reagovat
Mönchengladbach

Pískal tu legendární válku vloni, kdy Chytil dával v 90.+7. na 2:0, a zápas tak skončil 1:1.

Reagovat
John Obi Mikel

Proč tvl proč?

Reagovat
Selänne

Nejspíš se bafuňáři mezi sebou vsadili, zda tenhle tydýt dokáže zničit další derby.

Reagovat
Pablos

protože má rád skotský fotbal

Reagovat
Coutinho10

Rouček má trhlinu v lýtkovým svalu

Reagovat
Mass

Oba týmy jsou celkem ve formě, v Evropě hrají pěkný fotbal. Takže derby bude bramboračka, Xixao na začátku pustí pár ostřejších věcí a na konci to tam bude sázet jak při Prší když máš plnou ruku sedmiček.

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Shitszay tak jedině

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele