Depay zpečetil odchod do Corinthians, reprezentační dveře si nezabouchl

10.09., 08:43
Aktuality
Memphis Depay (© AFP)

Memphis Depay o víkendu úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a nyní byl oficiálně představen jako nová posila Corinthians. Nizozemský útočník v brazilském klubu uzavřel smlouvu platnou do června 2026.

Celkem si Nizozemec přijde na 11,3 milionu eur a klub bude hradit jenom devatenáct procent z této částky, sumu 9,2 milionu eur zaplatí sponzor, jmenovitě společnost Esportes da Sorte provozující internetové sázení.

Depay v minulosti prošel mládežnickou akademií PSV Eindhoven a po čtyřech sezonách v prvním týmu předního nizozemského klubu vyrazil do zahraničí. V létě 2015 ho koupil Manchester United, o rok a půl později následovalo stěhování do Lyonu a poslední tři roky strávil ve španělské lize. Nejprve oblékal dres Barcelony a poté Atlética Madrid, z něhož na přelomu června a července odešel.

Nizozemský reprezentant měl v létě hned několik nápadníků a o jeho příchodu uvažovalo Como, se smělým plánem hodlalo vyrazit do boje madridské Rayo a situaci monitorovala rovněž Sevilla.

Corinthians patří mezi nejznámější brazilské kluby a ve své sbírce má sedm mistrovských titulů, naposledy se jeho fanoušci radovali v roce 2017. Aktuálně ovšem klub ze São Paula strádá, v tabulce nejvyšší soutěže je čtvrtý od konce a hrozí mu sestup. Hlavním důvodem jsou finance, Corinthians je v záporných číslech a podle některých zpráv dluží 322 milionů eur.

Depay je v krátké době druhým nizozemským reprezentantem, jenž se rozhodl pro odchod z evropského kontinentu a tentokráte se nebude jednat o třaskavou záležitost jako v případě Stevena Bergwijna. Ten se rozhodl pro angažmá v saúdskoarabském Al Ittihadu a okamžitě se dočkal kritiky z úst reprezentačního trenéra Ronalda Koemana, který útočníka nebude povolávat.

"Nesouhlasil jsem s odchodem Stevena Bergwijna do Saúdské Arábie, ale s Memphisem to může být něco jiného. Úroveň brazilské ligy je jiná, takže ano, může být stále členem národního mužstva. Bude to ale záviset na jeho kondici a formě," uvedl trenér na adresu hráče, jenž za národní tým odehrál 98 zápasů a vstřelil 46 branek.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Díky za vše. Ve své největší formě ho byla radost sledovat, skvělý že to období měl zrovna u nás. Dobrý že se mu podařilo dát do pořádku hlavu, protože jsem z něj měl na začátku pocit že to bude na dnešní hráče nějaký Sančo, Antony co se mentality týče. Depay-Fekir-Cornet-Traoré-Mariano všichni postupně odešli, Depay to potom byl schopný táhnout a rozhodovat v určitých duelech zcela sám.

Reagovat
cr7sux

Antony je odvařený skrz hlavu? Jedinou negativní věc související s klubem co jsem četl byla jeho podrážděná reakce na hraní levého beka minulou sezónu tuším v poháru?

Reagovat
smazaný uživatel

Koeman pokrytec.

Reagovat
Seydou Doumbia

Může se zdát na první dobrou, ale není. Koukej na to v širším kontextu.

Bergwijn je sračka hráč, který jde ve 26 vydělavat rakety do prdelakova a na kariéru sere, výjde mu 1 poločas za 10 zápasů, zbytečný hráč pro repre a navíc sám rezignoval na kariéru a nějaký posun.

Depay je legenda národního týmu, nejlepší střelec historie a jde sice do prdelakova, ale jde tam za naprosto průměrný plat, který by mohl pobírat i kdekoli v Evropě. Nejde hrabat love do nějakých arabských zemí, jde pomoci zadluženému Corentians. Proč, to nevím ani já. Každopádně takové legendě se zády neotočíš, protože jde ve 30 hrát do Brazílie. Pokud nebude mít vykonost tak v repre nebude, ale Depay je 10x větší profík jak Bergwijn.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Kejza

Reagovat
Jesfey

Bias af. O hodnocení kvalit tohle vůbec není.

Depay jde do Corinthians, protože ho nikdo nechce (taky proto tam přišel až teď), peněz dle článku nebude mít vůbec málo na to, kam jde, a vyděláno má taky solidně z United. Za Atletico byl rád, když vydržel alespoň do 60 minuty.

Bergwijn jde do rozvíjející se ligy, která je lepší než brazilská, spoluhráče, se kterými bude trávit 90 % času, bude mít o dost kvalitnější. Plus k tomu opustil aktuálně rozpadající se Ajax.

A o slově "legenda" bych radši pomlčel...

Reagovat
Txapeldun

Rozvíjející liga postavená na Saudech a cizincích 30+, kteří si tam přišli namastit kapsu. Jen protože tam má několik zašlých hvězd víc peněz neznamená, že ta liga je lepší, než brazilská.

Reagovat
Jesfey

Brazilská liga postavená na Brazilcích 2. či 3. sledu (tedy ti, které nikdo nechtěl v Evropě koupit) a výjimečně hvězda, která to šlo domů dokopat.

A těch cizinců pouze nad 30 zas až tak moc není.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to i o hodnocení kvalit daného hráče a o tom, co pro národak odvedl.

O Depaye pár týmu zájem mělo (Rayo, Sevilla, Como). Vím žádné extra týmy, ale pořád mohl hrát v Evropě. Na Corentians solidní peníze, ale píšu že to je průměrný plat, který pořád mohl brát někde v Evropě, nebo 20 násobek v Arábii, ale neudělal to. Našetřene peníze to víme hovno kolik má, kdyby to tak bylo tak by do Arábie nemusel chodit nikdo. Jo v Atléticu tu kondičku už neměl ideální, to souhlasím, ale pořád by to byl platný hráč pro nějaké týmy v top ligách.

Bergwijn bude trávit čas s pár hráči, kteří jsou na dobré úrovní (Diaby, Benzema, Fabinho, Kanté, Felipe, ale zbytek je taky o ničem). Depay v Corentians taky bude mít určitě pár slušných hráčů, minimálně nějaké talenty mladé, kteří aktuálně nejsou top, ale můžou být. A jde do týmu, kde to s ohledem na situaci klubu bude mít obtížnější jím pomoci. A že Bergwijn jde z rozpadajícího se Ajaxu? Ano to jde, ale on sám je rozpadlý jako hráč.

Nej střelec historie repre = legenda. Vím hovno s Oranje vyhrál, ale bronz z MS má. Střelci jako Nisterlooy, Persie, Kluivert, Bergkamp jsou taky legendy repre a přitom nedokázali nic pořádného za svůj národak vyhrát. Ano na klubové úrovní dokázali více, ale bavím se o legendě co se národaku týče.

Ber v potaz že ty a já máme odlišné názory, nemusíme se shodnout. Ty to vidíš tak a já jinak a to je v pořádku.

Reagovat
AjaxFans

Nesouhlasím s hláškou "rozpadající se Ajax"

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Ajax bez identity? Jak se na ten kádr podívám tak je to fakt jako random výběr na který jsem v Ajaxu nebyl zvyklý.

Reagovat
Jesfey

Z mého úhlu pohledu to s kvalitami nemá co dělat. Tady jde spíš o to, že Koeman má osobní problém s Bergwijnem nebo si myslí, že jeho vize světa je jediná správná. Zavrhovat někoho jen kvůli tomu, že přestoupil tam, kam se ti to nelíbí, je nesmysl a dávat nějaká stanoviska, ještě vůbec před tím, než bude hrát, je rovnou zhovadilost.

Depayovi je stále 30, to není ještě žádný důchodový věk. A to, co bude brát, je +- stejné, co Varane v Comu, takže žádná almužna a v Comu by mu tolik oproti Varanovi určitě nedali. Saudi mu nic nenabídli, tak se šel taky "zahrabat" kvůli penězům. Žádný rozdíl.

Wijnaldum jinak taky hraje u Saudů, ale Koeman s tím jaksi problém nemá.

Jednoduše pokrytec.

Persie jinak měl mnohem větší podíl na tom bronzu než Depay, který odehrál pouhé 4 zápasy.

Reagovat
mistr129

Nepřestoupil tam, kde se to zrovna Koemanovi nelíbí, ale přestoupil tam, aby propagoval a podporoval vraždící zlocinny režim

Reagovat
Uwe háže buly

Ve kterém vesmíru je Saudská liga kvalitnější než ta brazilská proboha ?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mistr129

Reagovat
-R2D2-

Snad nechceš srovnávat Brazilce se Saudama..

Reagovat
cr7sux

jo, protože saudská liga a brazílie je to samé

Reagovat
kattos

Kvalitativně podobná

Reagovat
Ladas321

To bych neřekl, Brazilská liga je kvalitnější a hrát fotbal v zemi, kde je fotbal náboženství je zážitek.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Kucka

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
VersaceChain

Legenda rapu

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejlepší goly 12 sekunda a 2:08

https://www.youtube.com/watch?v=PE55nYhFGyY

Reagovat
Txapeldun

Docela velký jméno, ale kromě jedný La Ligy vlastně nic významnýho nevyhrál

Reagovat
7kaka7

Tu navíc ještě vyhrál v podstatě jenom na papíře za Barcelonu měl v tý sezoně 2 starty, v první polovině sezony a sezonu už dohrával v Atléticu

Reagovat
Ladas321

To už mohl alespoň jít do nějakého normálního týmu jako Flamengo nebo Sao Paulo.

Reagovat
mayday

V čem je Sao Paulo "normálnější" než Corinthians? Je to stabilní klub serie A s několika tituly, patří do těch cca 10 tradičních klubů.

Reagovat
Ladas321

Ale teď jsou na 17. místě v tabulce, to je třeba o 11 míst níž než Sao Paulo.

Reagovat
mayday

Pravda, ale znovu - co to řeší?

V Brazílii se to docela točí, každou sezonu je jeden dva z těch tradičních klubů dole, o titul nemůžou hrát všichni.

Poměrně nedávno spadli Botafogo, dokonce Palmeiras, o sestup hráli Gremio, teď jsou dole právě Corinthians nebo Fluminense.

Nemyslím, že by zrovna Sao Paulo bylo normálnější klub

Reagovat
Sigma Olomouc

V Lyonu byl dělo

Reagovat
vceradnesazitra

Legenda United

Reagovat
Katepal

Legenda Juve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele