Děláme triviální chyby, největší zabiják jsou ale naše šance, hodnotí Straka

26.08., 09:40
Aktuality
František Straka (© AFP)

Když po 2. kole Chance Ligy přebíral František Straka (66) tým Dynama České Budějovice, tryskala z něj energie. Po prohře 0:3 na Julisce, která byla šestou v tomto ročníku nejvyšší soutěže, má ale jeho tým na kontě stále nulu. Doplácí na zahozené šance a chyby v defenzivě.

"Neproměněné šance jsou největší zabiják. A vzadu děláme chyby, co se nesmí stát. Jsme všichni obrovsky zklamaní," uvedl v rozhovoru pro O2 TV kouč.

Straka si musel na Julisce připadat jako ve zlém snu. Tým chystal na to, že Dukla může udeřit po dlouhých autech. A přesně to se stalo. Nováček skóroval hned dvakrát. "Mně to hlava nebere, my jsme se na to celou dobu připravovali. Věděli jsme o tom, že Dukla ta dlouhá vhazování má a dvakrát propadneme," kroutil hlavou zkušený kouč. "Pak máme aut my a připravíme Dukle situaci na gól na 3:0, to se nesmí stát. To jsou triviální chyby," zlobil se bývalý vynikající stoper.

Výhrady měl ale i k ofenzivě. "Největší zabiják jsou ale naše šance. Kdybychom v první půli vedli 2:0, tak se nikdo nedivil, hráli jsme dobře, disciplinovaně, ale pak přišly triviální chyby. To se nesmí stát," pravil rozhořčeně. "Když tyhle věci odstraníme, tak budeme vyhrávat. Moc mě mrzí, že nedáváme šance," zopakoval.

Na půdě nováčka se mohl opakovaně zapsat mezi střelce Dynama Adediran, ale i v tutových situacích vyhořel. "Tým potřebuje, aby dal gól, dostal by tím impulz. Musí ty šance dávat, on to dobře ví. Ale nebylo to jen o něm, těch situací tam bylo víc," neházel vinu na jednotlivce Straka.

I když jeho tým podle výsledku dostal nakládačku, stál si Straka za tím, že je výsledek pro jeho svěřence krutý. "Nesehráli jsme špatné utkání, 0:3 je krutých. Nehrajeme špatný fotbal. Mně to mrzí, radši bych použil jiné slovo, ale nechci ho říkat," odpustil si zkušený kouč některý z peprných výrazů.

Dobře ale ví, že je situace kritická a je třeba udělat body. "To je přesně ono. Všichni jsme zklamaní, kluci jsou zdrcení. Vědí, že bylo na body. Musím tým postavit, ukážeme si chyby a v dalším utkání se musíme chyb vyvarovat," plánoval. Dynamo má každopádně pod jeho vedením na kontě čtyři ligové prohry při skóre 1:13 a je pochopitelně u dna tabulky.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (26)

Přidat komentář
Y.N.W.A

Franzi, ano, jistě. Ale stejně tak by mohl mluvit třeba trenér Kroměříže, kterej by se ocitl v první lize. Nějaký šance si vypracuješ, vzadu nějaký chyby uděláš, ale prostě nekvalitní tým jich bude dělat víc a opakovaně. Jo, když to všechne sepne, tak třeba nakonec i jednou vyhraješ, ale vyhrávat Dynamo nebude a proto je poslední.

Zkrátka kádr, kterej nemá na první ligu, bojovností v dlouhodobý soutěži nezachráníš.

Reagovat
kattos

Takže ty čekáš že Franz tohle řekne?

Reagovat
wyqinac

Chudaci kluci Budejovicky, to zatim nedostali ani tataracek pri tech vykonech

Reagovat
Profesor Ikebara

Franze mám rád, ale tuhle štaci neodhadl. S takovým kádrem by neudělal nic ani Pepek.

Reagovat
Csaplárova past

Teprve teď měl Franz nastoupit

Reagovat
mayday

Franz měl nastoupit tak přelom březen/duben.

Reagovat
Pablos

Jim ale o záchranu nešlo, oni si jen tak vybírali nového trenéra... podle dresů si řekli, že jsou jak straky z PL, tak to padlo na něj. Víc bych za tím nehledal

Reagovat
mayday

Tak to je potom jasný.

Reagovat
jenage

Ti než vyhrajou, tak tatarák bude zkažený.

Reagovat
dontcallmeandre

Budějovice jedou na rekord lázní Bohdaneč. Když prohrají rozdílem třídy i s Duklou, tak nevím, s kým chtějí udělat aspoň nějaké body.

Reagovat
fsada

No taky se mi to tak zdá. , ale snad Franz něco kloudného vymyslí s tímto materiálem , co má k dispozici

Reagovat
Profesor Ikebara

Nemožné !

Reagovat
kilobyte

Hlavně měli spadnout už minulou sezónu a byl by pokoj.

Reagovat
FC Porto FC

Ta Sestava ČB je naprosto ubohá tam stojí za řeč snad jen Hubinek, Ondrašek a Tischler a to ještě jen na lávku, zbytek je neskutečný odpad na druhou ligu tak akorát

Reagovat
Imos

Ten Čermák mi teda přijde lepší jak Hubínek teda co jsem ty budějky viděl

Reagovat
Pride

Vůbec nevíš, však Ondrášek už nemá tomu týmu kromě bojovnosti co dát a Hubínek je hráč tak pro druhou Polskou. Nezmínil jsi Čermáka, který jako jediný může být posilou pro týmy od 10. Místa níž a určitě je tam momentálně jediný fotbalista.

Reagovat
jester Radka Bejbla

Chtěli by to snížit počet týmů v první lize

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
lajka30

Reagovat
HV

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
ratusek

Reagovat
robbik

Já bych se toho nebál.. příští víkend rozhodne.. chytli se na nás už dříve, bojím se, že se chytnou i tentokrát..

Reagovat
ratusek

Těším se na sobotu. Jsem zvědav, zda tam nebudu v hledišti sám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele