De Ligt znovu s Mazraouim. Můžeme Manchesteru United hodně pomoci, věří Nizozemec

15.08., 19:42
Aktuality
De Ligt podepsal v Manchesteru United smlouvu do roku 2029. (© Reuters)

Nově získaný střední obránce Manchesteru United Matthijs de Ligt (25) prohlásil, že jeho dlouholeté herní partnerství s Noussairem Mazraouim (26) bude velkou vzpruhou pro zadní řady United, které byly v minulé sezoně decimovány zraněními. Oba hráči podepsali v úterý smlouvy s "Rudými ďábly", a společně si tak zahrají již ve třetím týmu. Dříve působili v Bayernu Mnichov a Ajaxu. Objevit v sestavě svého nového týmu by se mohli objevit už v pátečním zahajovacím utkání sezony Premier League proti Fulhamu na Old Trafford.

"Co vám mám říct o Nousovi? Je to úžasný kluk, úžasný hráč," uvedl De Ligt v rozhovoru pro klubové médium. "Znám ho už dlouho, myslím, že asi 10 let. Existuje důvod, proč se vždycky sejdeme, jako dříve v Ajaxu, pak v Bayernu Mnichov a teď v Manchesteru United," dodal nizozemský obránce.

"Myslím, že je to unikátní vztah, a jsem opravdu šťastný a rád, že tu bude i on. Myslím, že sobě i týmu můžeme hodně pomoci," řekl 25letý Nizozemec, který podepsal smlouvu do roku 2029. Spolu s Mazraouim, jehož kontrakt platí do roku 2028, odehrál v předchozích klubech více než 100 zápasů. Dobře se také znají s Erikem ten Hagem, protože oba hráli pod trenérem Manchesteru United v době, kdy vedl Ajax.

"Abych byl upřímný, hrál v mém vývoji velkou roli. Byl to první trenér, který ze mě udělal kapitána, bylo mi 18 let a on mi prostě dodal tolik sebevědomí," řekl na adresu kouče De Ligt a připomněl, že se pod ním stal nejmladším kapitánem v historii Ajaxu.

"Hned na začátku mi řekl: 'Jsi příkladem pro tým a chci, abys byl kapitánem.' Už jen ta důvěra, kterou mi v té době, v tom věku, dal, byla opravdu výjimečná," těší rodáka z Leiderdorpu.

"Rudí ďáblové" od minulé sezony z velké části přebudovali zadní řady, což bylo pro De Ligta jedním z lákadel, která ho přesvědčila o přestupu. "Ten projekt se mi opravdu líbí," prohlásil a pokračoval: "Je vždycky příjemné někam jít a cítit, že jste součástí něčeho nového a vzrušujícího."

"Doufám, že já a další hráči, kteří v létě přišli, dokážeme přidat náš díl do dějin Manchesteru United a vrátit ho tam, kam patří. Na vrchol," uzavřel.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (53)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Na to 6-7. místo by to stačit mělo no. Výše to nevidím.

Reagovat
Tuxedo

Oproti Varanovi a WanBissakovi downgrade ..

Reagovat
Busby babes

oproti Varanovi poslednich 2 let rozhodne ne

Reagovat
Wazz Wazz

závist je nejupřímější způsob uznání...ale chápu tvoje kecy.. on nejeden modrásek který nemá v palici nasráno si De Ligta jistě tajně přál v chelsea a on vám dal klasicky košem kapesníček?

Reagovat
Tuxedo

povieme si na konci sezóny ..

Reagovat
Jkb

Já United tolik nesleduji, ale co jsem viděl, tak mi přišlo, že loni měli velký problém s tím, kolik střel na jejich bránu měli soupeři, to bylo něco neuvěřitelného. Tito dva hráči jim trochu pomohou asi s držením míče, že by neměli tolik ztrácet míč a ta obrana by potom nebyla tak moc otevřená, když jde soupeř do protiútoku po zisku míče.

Ale stejně Ten Hagovi nevěřím, nemyslím si, že by uměl moc dobře pracovat s hráči a nevím jak velké má slovo u přestupů, mám dojem, že hodně jeho bývalých hráčů si tahá do United a nejsem si úplně jistý, jestli zrovna on by měl nějak skládat tým.

Myslím si, že v Ajaxu jsou nebo byli lidé co ten tým skládali a na to musí ten klub fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba u těchto dvou nehrálo roli že je vedl v Ajaxu, ale byli zajedno celé nové vedení, co jsem četl tak Ashworth chtěl De Ligta už do Newcastlu

Reagovat
Jkb

Onana, Martinéz, Antony a teď De Ligt a Mazraoui, to je čistě náhoda, že je všechny trénoval?

Reagovat
r.mrazik

urcite neni,ale zrovna Ligta chtelo MU delsi dobu nez je u nas ETH

Reagovat
Jkb

Já se spíš ptám, někteří ti hráči dávají smysl, třeba Onana je profil brankáře, který Ten Hag potřebuje pro svoji hru, posouvá ten tým úplně na jinou úroveň. Mě jde spíš o tu skladbu týmu, než o jednotlivé hráče, kde nejsem úplně přesvědčený, že zrovna on je ten pravý.

Tam si myslím, že mají United velký nedostatek oproti City, oproti Liverpoolu, Arsenalu nedej bože Realu.

Myslím si, že United budou trošku lépe kontrolovat hru s těmi posilami ale taky bude trvat než si to sedne a zranění je budou docela limitovat si myslím.

Třeba z Yora mi přišlo, že by se United mohli vydat zajímavým směrem, poskládat mladý tým, který bude mít tu výkonost třeba za tři, čtyři roky, spolu s Mainoo, mít nějakou dlouhodobější koncepci, ale to se asi nestane.

Reagovat
Busby babes

ten tym neni slozeny idealne, o mas pravdu. a chybi nam jeste dost k tem tymum, co jmenujes. To by melo zmenit prave nove vedeni.

Ten Hag je velmi dobrej manager, coz v minulosti ukazal. Kdyz k nam prichazel tak chtel vetsi slovo okolo prestupu, protoze proste to sportovni vedeni bylo spatny. Ten prislo spickove sportovni vedeni a role ETH bude daleko mensi. Takze uvidime jak to pujde dal.

Jako mco nechapu tu tvoji poznamkuz, ze se nestane to, ze pujdem smerem, kde mladi hraci dostanou sanci... vsak presne to delame uz asi 100 let. Odchovanci dostavaji sanci. Mainoo, Garnacho, Hojlund, Yoro, de Ligt, Dialo, Zirkzee, Antony, Mount jsou hraci kterym je 25 a min... jedinej starsi co letos prisel je Mazraoui a tomu je 26 + je to spis backup.

Reagovat
dantetomas

Ten de Beek musel byt fakt traged, ked sa nechytil ani pod ETH

Reagovat
Busby babes

svym zpusobem je. Ale resilo se to uz tolikrat... de Ligt a Mazraoui uz jsou ale napady noveho vedeni a spis pristup ala: hele tady muzeme privest dva hrace za mensi penize nez by mela byt jejich cena a na pozice, ktere hledame no

Reagovat
kilobyte

První 3 ale přišli pod jiným vedením.

Reagovat
Busby babes

ten problem se strelama tihle dva nevyresi. to musi resit ETH a styl hry. Uz konec lonske a community shield naznacili, ze by to snad nemuselo byt letos tak desny, tak uvidime

Reagovat
Sigma Olomouc

Jsou to sice super posily (jestli budou zdraví ), ale ostatní týmy mají lepší tým, nemají tolik zraněných hráčů atd. takže na TOP 5 to nebude podle mě.

Reagovat
Salfovic

Tak nebozí hráči Tottenhamu se už sjíždí rajčákem.

Reagovat
Front hell

V jejich případě je potřeba utéct od reality.

Reagovat
Blackprince

Kurva všeci jste chytří, je před celou se zezonou a už tady spekulujete coby kdyby Nechejme tomu volný průběh, na tyhle kecy bude čas během sezony

Reagovat
Salfovic

Jasně, a pak přijdeš s generálem po bitvě.

Reagovat
EZ

Reagovat
Bakary3

Jsi génius

Reagovat
eder

Manchesteru United bohužel není pomoci...

Reagovat
SunFells

Hoffenheim have hijacked deal to sign Adam Hlozek, as exclusively revealed today!

Medical tests booked and deal almost done, as Leicester City were waiting for green light from player’s camp…

…and Hoffenheim got it done.

Super pro Adama

Reagovat
Busby babes

skoda, v tom Leicesteru jsem ho chtel videt.

Reagovat
SunFells

Škodolibče

Reagovat
Busby babes

proc, ja bych veril, ze se tam prosadi a ukaze.

Reagovat
Salfovic

V týmu bojujícím o záchranu a sázejícím hlavně na obranu a důraz by totálně vyhořel. V Hoffe bude mít daleko větší šanci se prosadit.

Reagovat
Busby babes

to urcite, on udelal spavne. ja jen rikam, ze jsem se tesil, ze ho v PL uvidim Nejspis mas pravdu, ale posledni dobou ty postupujici tymy casto hraji odvazneji

Reagovat
Kucka

Reagovat
mayday

Přesně napsáno

Reagovat
Nikikrew

Vyborne posily pre United

Reagovat
j_mrazik

Čekám, kdy si dovede Tadice.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/DylanMcbennett7/status/1823734379522482655

hehe. Je to samo dane tim, ze Sky to prezentuje: ETH podepsal tyhle hrace co hrali v holandsku...

Klopp signings who played in Germany.

Matip

Szoboszlai

Endo

Konate

Keita

Gravenberch

Thiago

Karius

Klavan

Kabak

Realne, pokud skoncime druzi, je uplne fuk, ze ti hraci hrali pod ETH driv. pokud skoncime 10. , bylo by uplne fuk, kdyby ti hraci byli odjinud.

Reagovat
dantetomas

Akurat taka malickost, Klopp ich podla tohto podpisal 10 v priebehu deviatich rokov, ETH ho dokazal predcit za dva roky . Navyse ak sa nemylim, pod Kloppom ani jeden z tych hracov predtym nehral. Ale chapem, to sa ti asi nehodi. Akurat nechapem, preco na teba reagujem, pretoze mi je jasne, ze sa ma klasicky budes snazit presvedcit, ze som uplne mimo a len tebou najdene tweety su pravdive (sorry za utocny ton, ale musel som si klasicky kopnut )

Reagovat
krisa

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Blisargo24

Reagovat
rewhik

Reagovat
R.Meireles

Reagovat
Bakary3

No, dantetomas má pravdu.

Početně to není od klopoa nic silenyho, nejsou to hráči, který trénoval.

Že kupoval z bundesligy je úplně běžný a spíš se dá čekat, že ti hraci budou konkurenceschopnější než z Holandska.

A to hlavní, jméno po jménu to není vše trefa, ale obecně ten tým skládal skvěle, takže se vlastně nikdo nebabral a neměl důvod.., odkud ty hráče bere.

Takže tohle vytáhnout jako paralelu k ETH je úplně mimo.

Reagovat
Salfovic

Navíc někteří přišli do BL až po odchodu Kloppa.

Reagovat
Bakary3

taky. Prostě tohle je nesmysl

Reagovat
Čenda

Reagovat
EZ

A v tej ich zostave je polovica hracov co hrala priamo v ajaxe

Reagovat
Blisargo24

Reagovat
Čenda

Reagovat
Blisargo24

Reagovat
Bandita_Harry

Sorry, ale čo je toto za pičovinu?

Reagovat
Čenda

Reagovat
VTID94

Ornstein:

EXCL: Southampton working on deal to sign Cameron Archer from Aston Villa in permanent switch. No agreement yet but clubs in negotiations over 22yo striker + situation advancing as newly-promoted #SaintsFC look to bolster front line @TheAthleticFC #AVFC

Reagovat
VTID94

Ed Sheeran has bought a minority stake in Premier League side Ipswich Town.

#IpswichTown

Reagovat
Spalovač šancí

Tak uškodit už ani nejde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele